raptor napsal:
vazeni jazdi tu niekto 1150GSA s tobinatorom?
alebo nejake konkretne skusenosti s D3 ohladom ochrany proti vetru?
Tobinator se mi maximálně osvědčil při delším cestování. Zejména po silnici. Ochrana před větrem a deštěm velmi dobrá.
Paji přiložený následující obrázek:
raptor napsal:
Určitou výhodou je, že se při jízdě v terénu dá skopit plexi. Pak není taková páka na stromeček přístrojovky a tolik to nevibruje.
raptor napsal:
Ale to terénu bych opravdu Tobinátor nedoporučil. Páka na stromeček je velmi velká a velmi často to někde praskne. Pak je už je lepší tohle:
raptor napsal:
Letos na jaře jsem tam dal D2 a otestoval jak na silnici, tak v terénu. Ochrana před větrem je menší než standardní plexi (GSA). Ale při jemném přikrčení se dá i za toto malé plexi skovat i při dešti. Ale komfort Tobináru a velkého plexi z GSA to na silnici není.
Na druhou stranu v terénu je to naprosto super. Celý předek s přístojovkou je zpevněný a ani se nehne. Zatím maximální spokojenost.
Při rozhodování zda Tobinátor nabo D2/D3 je nejdůležitější to, kde chcete na motorce jezdit. Já bych do Norska dal Tobinátor a do Maroka D2/D3.
paji dakujem pekne, tobinator som mal za chujovinu
vedel som ze 1150 adventure v seriovom stave je viac menej horsia v ochrane ako 1150 normalna, narval som tam deflektor MRA ktory cosi urobil ale na inych motorkach co som mal fungoval ovela lepsie
dnes som sa povozil cca 200km na kamosovej 12GSA zo stitkom od TT a ten luxus a ochranu voci vetru som si neskutocne uzival... uplne som zabudol ze na GS sa da jazdit s otvorenym plexi a bez musiek v xichte
na mojej 1150 to mozem vyriesit
1. tobinatorom
2. vymenou za 12GSA
3. desiertom3 ak bude fungovat
velmi si cenim ze si sa nebal na plno povedat to co potvrdili aj dvaja ini ludia co desierto2 jazdili a to ze ochrana voci vetru je mala, prave preto to bola prva vec ktora ma na desierte3 napadla.. ci ta to za tie prachy aspon ochrani
p.s. milan enduroskola - cakam na tvoju reakciu !!
Upravil raptor - neaktivni ucet dne 09.10.2010 20:33
raptor: Taky asi zalezi kolik meris. Ja mam 189cm a s orig plexi s nastavcem TT,muzu taky jezdit s otevrenym plexi na helme bez musek v ksichte. Jak jsem psal pri jizde proste na helme mouchy skoro nemam a nastavec mi hodne pomohl,musel jsem ho ale sestelovat. Driv jsem mel klid kdyz jsem se sehnul o ca 1Ocm niz, s nastavcem jsem naprimenej v te zone taky,az kdyz jdu vys tak opet slysim vic vitr a tak.
Na D3 jsem taky dost zvedav,nechci ho z duvodu ochrany pred vetrem s tou jsem ted spokojen. Chci ho,ze se mi libi,ale zaroven musi vitr posilat nad helmu,jestli to tak nebude,tak ho bohuzel nekoupim. Aktualne 1250 GSA HP
raptor napsal:
.... co potvrdili aj dvaja ini ludia co desierto2 jazdili a to ze ochrana voci vetru je mala, prave preto to bola prva vec ktora ma na desierte3 napadla.. ci ta to za tie prachy aspon ochrani ....[/b]
Podle fotek a pár recenzích na webech má D3 lepší ochranu před větrem než D2.
Jednoznačně doporučuji otestovat.
Opravdu je to o tom, kde na motorce chceš jezdit. Buď to bude dobře fungovat v terénu (i extrémějším) nebo se na silnici budeš moci zubit s otveřenou helmou bez proteinových prožitků. Ale v tom případě ti v terénu dříve nebo později něco vpředu odpadne.
D3 může být opravdu dost dobré řešení díky své univerzálnosti.
Upravil Paji dne 09.10.2010 21:33
milan preco to chces teraz nechat tak? mas pocit ze som typ do ktoreho mozes podjebavat a potom to nechat tak? vazne by ma to zaujimalo ako si to vlastne cele myslel a ak nieco zacnes tak dokonci
RAPTORE tobinator vřele doporučuji... když jsem koupil moto tak jsem tobinátor dostal do ruky k tomu... Dal jsem ho tam a od té doby už nesundal. Funguje to opravdu perfektně... Na dovolené si narozdíl od kolegů nedrbu z přilby mušky! A nechá se v pohodě jezdit na moto s otevřenou přilbou či plexi! Jinak měřím cca.: 180cm
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
speedy-jen tak podle tve fotky,mas urcite tobinator,nebo myslis nastavec na plexi??
raptor-res to radsi pres PM at se to tady moc nezasira,diky.
Jinak asi cekat od D3 ochranu jako od plexi z 12GSA s nastavcem nejde,vzdyt se na to staci podivat. Aktualne 1250 GSA HP
Aj... sorry pokud se jedná o nástavec a mystifikoval jsem, ale funkce super... Nedíval jsem se do katalogu TT
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
xavier napsal:
Jinak asi cekat od D3 ochranu jako od plexi z 12GSA s nastavcem nejde,vzdyt se na to staci podivat.
Ono to velký plexi přes které nefouká je dobré v zimě, dešti nebo při rychlé jízdě, ale když jsem někde v horku, tak bych radši, kdyby na mne foukalo, což si myslím by to D3 mohlo splňovat, když je štelovací.
xavier napsal:
Jinak asi cekat od D3 ochranu jako od plexi z 12GSA s nastavcem nejde,vzdyt se na to staci podivat.
Ono to velký plexi přes které nefouká je dobré v zimě, dešti nebo při rychlé jízdě, ale když jsem někde v horku, tak bych radši, kdyby na mne foukalo, což si myslím by to D3 mohlo splňovat, když je štelovací.
Presne tak,taky nepotrebuju abych to mel jako na LT,ocenim v lete vetrani,ale zas chci pri presunu po dalnici mit jakz takz klid. Doufam ze D3 to vyresi.jestli pujde vytahnout tak vysoko jako mam plexi s nastavcem,tak verim,ze to bude v poho. Zitra snad budu mit moznost to vyzkouset a omrknout a budu chytrejsi
Milan enduro: mate to D3 skladem? Jako kdyz by se mi to libilo, jestli mam brat penize rovnou ssebou,nebo se to musi objednat? Jak dlouho trva montaz? Diky
Aktualne 1250 GSA HP
Skladem to podle mne určitě mít nebudou, ale člověk nikdy neví...
Jinak, jestli jste si všimli, tak na těch fotkách z Intermota a i z eshopu TT je pod tím D3 ten plastovej kryt budíků černej. Nevím, jak by to vypadalo s tím stříbrným ( možná to tak má Milan ), ale já bych ho asi taky chtěl černej.
Tudiž se nabízí otázka, že by v tom případě bylo potřeba před samotnou montáží ještě nechat ten kryt přelakovat...
Skladem by měly být do konce týdne 3 kusy.
Jinak dnes si tu Desierto 3 na mojí motorce otestovali 3 lidi, tak jsem zvedavej co napišou, až se jim to do zítra rozleží v hlavě. První dojmy byly celkem pozitivní :-)
Tak ja se byl mrknout a projet-diky. Nejen ze jsem vyzkousel D3,ale rovnou i 21 kolo,Ohlinsy a snizeny sedlo
Desierto da se rict u mne splnilo ocekavani co se tyka ochrany. Pri jizde proste nemam problem a vitr jde nad helmu i pri mych 189cm. Zkousel jsem to teda tak do 120km vic nebyla moc sance a taky jsem nechtel s cizi masinou litat jako blazen.Ale myslim,ze i ve vetsi rychlosti to bude v pohode. Co je fakt znat, jak je kokpit zpevnenej,Nikdy mi to neprislo,ale tohle D3 resi fakt dobre.
Jestli je plasovy kryt budiku pod tim cerny,nebo stribrny mi je nejak jedno,mozna cerny je o neco malo hezci,ale to je detail a neresim.
Jinak je D3 pekny zepredu,i z boku. Je to o dost dal od ridice,coz je trochu nezvyk,ma to ale ucel a funguje to. Skoda,ze nejde pouzit mrizka svetla,proste se tam nevejde, tu bych tam mel rad a to by se muselo doresit.
Jediny co mne uplne nesedlo,je vzhled D3 od ridice. Na 12GS to vypada tak nejak lip. Tady mi to prislo jakoby nedodelany-nevim.To byl jedinej duvod proc jsem D3 hned neobjednal,vyfotil jsem si to a ted si na to budu zvykat
Jsem zvedav jak se to zdalo ostatnim.
Upravil xavier dne 11.10.2010 19:47
Aktualne 1250 GSA HP