davamax napsal:
Zdravím po dlouhé době.
Tak věc se má takto.Pán mě dal k soudu .Soud ještě nebyl a nevím kdy bude,ale já si tedy nechal přivezl motor,udělal jsem další znalecký posudek,pač jsem si byl jistý,že to nebyla má chyba a posudek pána je odfláknutý a poslal jsem dřík s ventily do statní technické zkušebny ,na provedení zkoušky materiálu.Aby se vědělo,jestli je to moje chyba a já to vše zaplatím,nebo nikoli.
Vyšlo najevo z dalšího posudku a technické zkoušky z laboratoře(státní a uznavaný znalec v daném oboru)...že chyba je na novém majiteli.Měl špatně seřízené vůle ventilu,tím docházelo k velké teplotě a ventil praskl a tím došlo k destrukci motoru...a ještě ,že byl motor podtáčen.
No byla to pána první motorka,kterou si koupil a hned tu nejlepší (mimochodem,ty vůle mu seřizoval servis,ale nebudu ho jmenovat,jen že je na moravě)
Takže žádná levná **** a jiné.Počkám na soud,mám trumfy v ruce a pán ví,že jsem nechal udělat laborní zkoušky,ale nechtěl se podílet na finančním vyrovnání,že to proberem aš u soudu.Tak jsem tedy čekatel....
Nenechte se tedy obalamutit,že je to tedy Vaše chyba,chce to vše dotáhnout do konce....
Kupující ti dal k dispozici ten motor?
Co stálo v tom prvním posudku?
Napiš mě do PM,kde byla motorka na servisu....
Koukám,že ale nezahálíš
Kdo teď má peníze za motorku?
A odkud je kupující?
jsem rozhodně proti tomu aby ti to všechno psal do PM - já to chci vědět taky
No nebudu to tu psat,delal to clovek a spletl se,neznamena ,ze se splete jindy,nebo tam uz i nedela spis...Nechci tady hanit ten servis,protoze dela celkem dobrou praci,proste se stalo,sice by se nemelo,ale stalo se.A puvodni posudek byl velmi strohy a opiral se o obcansky zakonik a ve sve podstate byl proti me.
Jinak mi dal kupujici motor k dispozici,kdyby ne,byl by sam proti sobe a vleklo by se to o to dele.Jinak motorku ma kupujici i s jinym motorem,ktery si sehnal a nechal vymenit.Stalo ho to pry 50 tis.A chce po me pulku a to je to divne. No verim,ze to vyhraji,stalo to uz dost usili a i penez.
Jinak celkem dost otazek od Scofielda
umění je být vždy vklidu....
Přesně tak měla to zaplatit ta firma!! Kdo dělá takovýhle věci a nemá pojistku na blbost tak je blázen!!! pán mohl zajíždět novej motor a všichni by byly spokojeni!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
davamax napsal:
No nebudu to tu psat,delal to clovek a spletl se,neznamena ,ze se splete jindy,nebo tam uz i nedela spis...Nechci tady hanit ten servis,protoze dela celkem dobrou praci,proste se stalo,sice by se nemelo,ale stalo se.
Alespoň základní informaci pls - ty ventilové vůle mu seřizovali v renomovaném autorizovaném servisu nebo v neautorizovaném?
A jestli to dělali v normálním neautorizovaném servisu, tak byl to servis, kde se specializují hlavně na motorky BMW?
Nebo to naopak byl všeobecný servis, kde vezmou do opravy každou značku a s BMW se proto setkávají spíš výjimečně?
Autorizovany je vetsinou pojisteny pro takove pripady.Takze podle me asi nejaky vseumelec a vule nastavoval podle cepele svacinoveho noze.A pak motor...
Je to autorizovany servis,ale soudim se s kupujicim,ten me zaluje a ne se servisem.Ten do toho montovat nemohu.A navic,ja jsem si tam nic nenechal delat.To uz je na kopujicim,aby si sjednal nejakou napravu.Ja musim dokazat,ze to nebyla ma vina.A to mam cerne na bilem.A ja budu chtit po kupujicim odskodneni, za vznikle naklady z obvineni.Ale to se bude probirat u soudu a ten bude kdo vi kdy ...
umění je být vždy vklidu....
to Davamax: ten servis by jsi jmenovat už měl.
Za 1. napsal jsi,že je autorizovaný a z moravy a když nejmenuješ,tak poškozuješ všechny autorizovaný servisy z moravy.
Za 2. není to poškozování,když se ta chyba opravdu stala a je na jejich straně.To jestli je to ojedinělá chyba,by si měl posoudit a riskovat každý podle svého uvážení.
...tak ven s tím
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Za 1. napsal jsi,že je autorizovaný a z moravy a když nejmenuješ,tak poškozuješ všechny autorizovaný servisy z moravy.
Za 2. není to poškozování,když se ta chyba opravdu stala a je na jejich straně.To jestli je to ojedinělá chyba,by si měl posoudit a riskovat každý podle svého uvážení.
Mr GS napsal:
Kolik že je na Moravě těch autorizovaných motoservisů BMW?
Nejsou jenom dva - brněnský Renocar a ostravský CarTec?
(Synot ve Zlíně a ani Horimex v Olomouci motorky nedělají)
Tož komu příště dát vydělat a nechat ho "profesionálně" porejpat se v milované mašině - plotňákovi nebo chacharovi?
Hlavně aby to mělo ten správnej BMW autorizovanej adrenalin... __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Já před 2 měsíci koupil ojeté 1150GS...údajně pravidelně servisované, v naprostém pořádku....a hodinu od koupi po cestě domů z něj za jízdy ve 120 na dálnici upadlo zadní kolo. Letěl jsem přes celou dálnici jak na ploché dráze, podruhé jsem se narodil. Fotky viz zde:
http://www.uloz.to/8830733/nehoda-rar
heslo do archivu: BMW
Pravděpodobná příčina byly přetažené šrouby na zadním kole, jeden se zlomil a zbylé 3 měly zohýbané závity. Nebudu už spekulovat čí to byla vina. Moto jsem před koupí prohlédl dostatečně, včetně zkušební jízdy, ale fakt mě nenapadlo sundat kolo a zkontrolovat šrouby. Policisté na místě mi pogratulovali že ještě žiju, doporučili abych se večer pořádně ožral. Prodejce přijel, naložil moto na valník a vrátil $. Bylo mi doporučeno řešit to dál soudně. Při pouhé zmínce o tom, že věc nechám k právnímu posouzení jsem byl ihned na fóru za viníka já, chtěl jsem na chudáku prodejci ještě vydělávat a vůbec jsem mohl být rád, že mi alespoň laskavě vrátil peníze atd...
V tomhle případě by se asi dalo dokázat, že původní majitel, nebo ten, kdo naposled utahoval kolo, to udělal špatně (místo předepsaného momenťáku metrová tyč a metrák váhy), stroj tak byl ve stavu na zabití a tuhle závadu jsem nemohl zjistit v rámci běžné kontroly před jízdou. Než se x let soudit kvůli pár korunám, celou věc jsem hodil k šípku, poděkoval tomu nahoře a místo za právníky zaplatil za jiné 1200GS ;-)
Pokud máš posudek,který říká, že za závadu nemůžes ty, ale kupující nebo servis, taky bych se nenechal
Upravil Hoba dne 08.06.2011 14:38
Hoba napsal:
Já před 2 měsíci koupil ojeté 1150GS...údajně pravidelně servisované, v naprostém pořádku....a hodinu od koupi po cestě domů z něj za jízdy ve 120 na dálnici upadlo zadní kolo. Letěl jsem přes celou dálnici jak na ploché dráze, podruhé jsem se narodil. Fotky viz zde:
Pravděpodobná příčina byly přetažené šrouby na zadním kole, jeden se zlomil a zbylé 3 měly zohýbané závity. Nebudu už spekulovat čí to byla vina. Moto jsem před koupí prohlédl dostatečně, včetně zkušební jízdy, ale fakt mě nenapadlo sundat kolo a zkontrolovat šrouby. Policisté na místě mi pogratulovali že ještě žiju, doporučili abych se večer pořádně ožral. Prodejce přijel, naložil moto na valník a vrátil $. Bylo mi doporučeno řešit to dál soudně. Při pouhé zmínce o tom, že věc nechám k právnímu posouzení jsem byl ihned na fóru za viníka já, chtěl jsem na chudáku prodejci ještě vydělávat a vůbec jsem mohl být rád, že mi alespoň laskavě vrátil peníze atd...
V tomhle případě by se asi dalo dokázat, že původní majitel, nebo ten, kdo naposled utahoval kolo, to udělal špatně (místo předepsaného momenťáku metrová tyč a metrák váhy), stroj tak byl ve stavu na zabití a tuhle závadu jsem nemohl zjistit v rámci běžné kontroly před jízdou. Než se x let soudit kvůli pár korunám, celou věc jsem hodil k šípku, poděkoval tomu nahoře a místo za právníky zaplatil za jiné 1200GS ;-)
Pokud máš posudek,který říká, že za závadu nemůžes ty, ale kupující nebo servis, taky bych se nenechal
to jsem viděl, nechápu, zírám.. ty jsi se opravdu znovu narodil..
Over than 250k km on BMW GS bikes
Hoba napsal:
Jen se chci zeptat o jakých pár korun by ses teoreticky soudil,když píšeš že ti peníze hned vrátil.