V sobotu sem se na obou svez při zahájení sezony v Hradci Králové u pana Strakoše - Stratosauto BMW a musím říct, že je to bomba. Z Hradce sme jeli do Deštné v Orlických horách, tam byl 30 km úsek na testování, ale prvně sem jel na novým GS a hned z výjezdu ze vsi samá vracečka plná písku po zimě, ale potom dál už čistá a široká silnice. Každopádně sem měl s tím korábem strach do těch zatáček, ale hned po průjezdu první sem zjistil, jak ovladatelná ta mašina je, nešel sem pod 4, ta to brala v poho od 1000 otáček, pak 5 a 6 na tý široký a čistý silnici, 2 kila tam byla hned, dokonce sem s tím naprášil kolegovi s 1000 RR, ale jel určitě opatrnějc. Měl sem z obou parníků od BMW moc dobrej pocit, pořád sem ale na ty cestovní endura, nehledě na to, že přes 600 000 za mašinu je docela dost, aspoň pro mě.
BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
Maris - váha oproti GS je samozřejmě znát. Jinak srovnávat to z něčím jiným asi nemá cenu. ST1300 (menší objem, menší výkon, menší krouťák, možnost výbavy se nedá srovnat vůbec), jízdní vlastnosti samosebou horší - jel jsem na ní, takže můžu srovnávat. To samé FJR1300 - měl jsem ji cca před měsícem v dílně (oprava po nehodě) - něco jsem na ní najel. GW1800 je už zase úplně jinej mastodont. Myslím si prostě, že K1600 zatím nemá konkurenci - jede jako po kolejích, i utažené zatáčky zvládá na "cesťák" s takovým rozvorem a hmotností velmi dobře. Zbytek napsal "nenca".
Vjetrnik - "...a to jak na severozápad, tak na jihovýchod... "
Máš pravdu - cesty a krajina jsou tam moc pěkné, a i ty nejzapadlejší silničky mají velice dobrej povrch. Ten severozápadní směr nějak moc projetej nemám, ale ten jihovýchodní vcelku ano. Jak to příhraničí, tak cesty mezi Regensburgem a Chamem směrem na východ k Regenu a Passau. Pěkně jsme si tam pojezdili s kámošem na K1200GT a K1300S.
Upravil Tonda dne 04.05.2011 13:33
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Videl bych to na konkurenta Goldase ... nebo lepe receno, jako novou ikonu pohodlneho cestovani. V Cihosti jsem zaslech, ze na evropskym trhu je vyprodano, takze asi cena neni az takovou prekazkou.
vzhledem k tomu kolik stojí GW myslím že ta cena není vůbec špatná (a ono i když se podíváme na to směrem dolů - RT, Pan Europan, FJR ... to taky nejsou zrovna levný motorky)
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?