Remus511 napsal:
Panové je mi váš názor opravdu u prdele.. Mě se ten projekt zdá dobrej a jestli někomu ne.. fajn, já se s tím vyrovnám A jestli pan Hrabě rejpe do mě, že mám peníze nebo můj otec tak si myslím, že akorát poukazuje na svou hloupost..
Pan Hrabě do tebe nerejpe, psal jsem o sobě, že až budu mít prachy a budu mít čas a chuť se tímhle zabývat, tak budu...... když máš peníze ty nebo tvoje rodina a pustíš je na dobrou věc, který zrovna teď věříš, zaslouží si to jen a jen chválu.
A sehnals mi levnější koupelnu, to byla od tebe vlastně taky charita. A já ti vezl v sobotu 20ks charitativních pivních speciálů, které musím teď vychlastat sám, bo ti to nevyšlo.
Mě u téhle konkrétní vadí prostě už ten název. Někomu se zase může líbit celá její podstata. Mě neoslovila a víc než neoslovila mě hromada jiných charit.
Upravil Hrabe_X dne 14.12.2010 15:14
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
bohumil napsal:
Tak abiste neřekli tak sem zrovna na počest dětí v africe sežral půlku žebra...
Tož Bohumile, kdyžs to už okoštoval, honem ten zbytek zabal a pošli. Náhodou zrovna dobalujejeme zásilku humanit. pomoci, tak že by se to k tomu šouplo (samozřejmě v případě, že tvůj šťavnatej příspěvek projde předběžnou karanténou - to je povinný)
A neboj se, charitu si nikdo nedovolí zneužít, to je blbost...
O.K. esli zbide...žebírka sů pasé,furt sem je koštoval esli už nebudů a už nésů. Zachvílu skusim ukrójit té krkovičky...Nebojte hoši dám vědět,držte mě palce ať to neusušim.
Bohumil přiložený následující obrázek:
bohumil napsal:
O.K. esli zbide...žebírka sů pasé,furt sem je koštoval esli už nebudů a už nésů. Zachvílu skusim ukrójit té krkovičky...Nebojte hoši dám vědět,držte mě palce ať to neusušim.
vlada-adv napsal:
vevis> a v tom průměrování je právě ten problém. Když si vezmeš do ruky kalkulačku a přerozdělíš to světové jmění tak, aby se měli všichni stejně dobře tak výsledkem bude to, že nebude mít nikdo skoro nic.. a to už není teoreie to je jen prostá matematika, žádná charita nemůže nikdy napravit křivdy a pomoci všem, vždy to vzhledem k počtu potencionálních příjemců bude jen kapka v moři, přesto, že je to činnost chvályhodná nic to dlouhodobě nevyřeší tečka. Nebudu léčitelem světa starám se o lidi u nás. Když mi něco zbyde dám to těm co to upotřebí a třeba si to nemůžou dovolit. Dávám to ale lidem, kteří žijí v této zemi a sdílejí alespoň ty základní hodnoty našeho světa. Nevím proč podporovat země a lidi, kteří toto základní kritérium nesdílejí. Je totiž pravda, že Evropa jako celek po druhé válce poskytla útočiště hormadě imigrantů a světe divse, přesto že se mají lépe než ve svých domovských zemích, škodí ničí a útočí na své hostitele.
Na druhou stranu teorie o přímé osobní pomoci přesto jak mi je blízká je v případě zahraniční pomoci v zásadě nepoužitelná. Někdo se tu zmínil že ze stokoruny co dáte na charitu dostane příjemce v africe 20kč. 1) co mám informace není to až takové tragédie zbyde i víc než 20. 2) kolik pak asi zbyde z té stokoruny, když ji tam pojedete předat osobně ???? tip bych že mínus nic.
Závěr? Nikdy v historii nebyla životní úroveň všech lidí na planetě stejná, vždy byly regiony, kde se ať už z klimatických podmínek nebo z nerostného bohatství žilo lidem lépe než jinde. Myslet si, že teď jen proto že máme televizi a internet můžeme tento tradiční stav změnit je čirá utopie. Můžeme pouze ulehčit malé skupince vybraných jedinců nic víc a nic míň.
Evropa po druhé světové vylifrovala židy do nového státu Izrael, protože to bylo nejméně bolestivé, neb je tady likvidovali nejen fašisté, ale i rusové, kde je do teď nejsilnějši světový antisemitismus (pominu muslimské země). (mimo jiné proto jsou do teď počítáni v ruzných soutěžích do evropy. musí, jinak by to bylo hoooodně podezřelé.) A že přijala imigranty? Samozřejmě. Protože v armádách bojovali indové, afričané apod. z kolonii evropských zemí. (což neomlouvá terorismus)
Myslím, že nikdo nechce spasit svět, ale správně jsi napsal Můžeme pouze ulehčit malé skupince vybraných jedinců nic víc a nic míň.
Já dám ještě jeden příklad z vlastního života: Už pár let si neberu v supermarketu igelitky. Mám svoji tašku. Zachráním svět od plastu? Ne. Ale za cca 3,5 roku znám osobně dalších 9 lidi co to tak taky dělají. A oni třeba taky znají další, nevím, nezjišťuji. Jen mě to nic, absolutně nic nestojí a za pár let to může být slušných par kilo plastu. Opět svět nezachráním, ale aspoň něco jsem udělal.
Upravil Efendi dne 14.12.2010 15:55
Cetl jsem jen par prvnich prispevku a souhlasim s Hrabetem.
Ale jestli neco nenavidim, je to tenhle stat a nasi zakonodarci.
Taky mam pocit ze na charitu prispivam az az, jen nas stat vsechno sezere.
Efendi> tyhle historická fakta známm nic to nemění na tom co jsem napsal, nerad se nimrám v tom kdo koho a kam vylifroval prostě proto, že to nemá :
a/ vztah k problému, řeč byla o respektování pravidel země ve které žiji (ti co bojovali v koloniálních armádách jsou dnes v penzi nebo posmrti, ti co dělají bordel vyrostli v druhém - třetím pokolení v evropě.)
b/ lifrování probíhá kontinuelně (v pravidelných vlnách) už od doby faraónů všemi směry, když budeme šťourat kdo koho kam dojdeme až do pravěku.
mimochodem ani stím lifrováním do umělého státu Izrael to nebylo tak černobílé jak to popisuješ a už vůbec to nesouvisí s jeho dnešní existencí, bez kontinuelní vnějším podpory po celou dobu jeho trvání by dnes už neexistoval. Jeho vznik měl i jiné než lifrovací důvody, které narozdíl od lifrovacích trvají dodnes.
p.s. místo igelitek házím nákup z košíku na zadní sedačku a odtud ho vynesou doma v bedýnce vykořisťované děti. (ale dělají to rády páč při tom skenují co se nakoupilo a co tedy mohou sníst )
Upravil vlada-adv dne 14.12.2010 16:33
R1200GSA>>KTM 990 LC8 ABS-R>>KTM1290SA-R
vlada-adv napsal:
Efendi> tyhle historická fakta známm nic to nemění na tom co jsem napsal, nerad se nimrám v tom kdo koho a kam vylifroval prostě proto, že to nemá :
a/ vztah k problému, řeč byla o respektování pravidel země ve které žiji (ti co bojovali v koloniálních armádách jsou dnes v penzi nebo posmrti, ti co dělají bordel vyrostli v druhém - třetím pokolení v evropě.)
b/ lifrování probíhá kontinuelně (v pravidelných vlnách) už od doby faraónů všemi směry, když budeme šťourat kdo koho kam dojdeme až do pravěku.
mimochodem ani stím lifrováním do umělého státu Izrael to nebylo tak černobílé jak to popisuješ a už vůbec to nesouvisí s jeho dnešní existencí, bez kontinuelní vnějším podpory po celou dobu jeho trvání by dnes už neexistoval. Jeho vznik měl i jiné než lifrovací důvody, které narozdíl od lifrovacích trvají dodnes.
p.s. místo igelitek házím nákup z košíku na zadní sedačku a odtud ho vynesou doma v bedýnce vykořisťované děti. (ale dělají to rády páč při tom skenují co se nakoupilo a co tedy mohou sníst )
Mužem to probrat pres PM, nebo mail, protože ty další důvody by mě poměrně zajímaly a nepatří to sem. (to, že ho "vyspělý svět" musí podporovat je jasné.)
Igelitky byl příklad toho jak "něco dělat" bez jakychkoliv nákladů, nebo omezení. (a ještě mají děti radost )
Uš tam zostali enom boki,ty budů tak 21.nula,nula.To se zas budu převalovat f pelechu jak mě bude bolet břuch. Biťte rádi že nemáte takoví starosti,co já bich dal za grahamoví rohlík.
Bohumil přiložený následující obrázek:
Když řešit charitu, tak zametením před vlastním prahem (pomoci svému okolí a to nejen teď, protože jsou zrovna vánoce a že se to jakoby v tuto dobu očekává)...řešit třetí svět je zbytečné mrhání...vším...až tam tudy budeme projíždět, tak mrhejme (ale zas né moc, protože to by se námi potom taky mohli krmit supi)...
A diskuze fakt výživná......ani jsem neměl sílu jí celou číst
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Pěkně výživná debata.
Tak mě zaujala, že jsem si ji přečetl celou...
Stojím na straně Hrabe-X a dalších odvážných.
Posílat peníze kamkoliv do chudých částí světa znamená konzervovat tamní stav. Jsou to z mého pohledu utopené prostředky i v případě, že to příslušná organizace myslí dobře a dělá poctivě. Docela mě potěšilo, že zdaleka nejsem sám, kdo uznává tento názor:
Charita má význam tam, kde věci fungovaly a došlo k nečekaným problémům. Prostředky pomohou k návratu do původního stavu.
Poskytuji prostředky, nebo věcný dar jenom tam, kde mám jasnou představu co se s darem dál děje. (Nikdy jsem zatím neposlal finanční dar do zahraničí)
Pája
Remus511 napsal:
Panové je mi váš názor opravdu u prdele.. Mě se ten projekt zdá dobrej a jestli někomu ne.. fajn, já se s tím vyrovnám A jestli pan Hrabě rejpe do mě, že mám peníze nebo můj otec tak si myslím, že akorát poukazuje na svou hloupost..
můžu potvrdit, že ty peníze nemáš, nebo aspoň mi to vždycky při nákupech tvrdíš :-))))))))