vojta napsal:
no ale musi se taky umet pouzivat, blby je, kdyz si to koupi nekdo kdo si mysli ze bude lip fotit diky zrcadlovce a ono prd...
Vzdyt bystricke si taky koupil zrcadlovku s tim,ze bude lip fotit a taky prd....kdyby kazdou fotku neupravoval v pc,tak kazda druha je jak kreslenej komix....
No ale samo nam lajkum se bystrickeho fotky libi aj me a urcite se ve foceni rok od roku zdokonaluje,tak at mu to vydrzi a udela taky nejakou vystavu....
Otocit proti nemu jsem to teda nechtel
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Já fotím starým otloukánkem od Canonu (typ Power Shot S5), kterej má méně pixel než běžnej dnešní telefon.
I tak se s tím dají udělat dobý fotky za blbého světla a dokud se nerozpadne, bude mi stačit.
Fotky neupravuju, přijde mi to nefér. Když to je hnusný, má to hnusný zůstat - a naopak.
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[198.4Kb]
Upravil Hrabe_X dne 15.08.2014 10:41
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Nemůžu najít vhodnější vlákno, tak se zeptám tady. Ty foťáky o kus výš jsou prima, ale já mám vyhlédnutých několik foťáků s 1" snímačem ze třídy profikompaktů. Ve třídě opravdu kompaktních přístrojů jsou mými favority Sony Cyber-Shot DSC RX100II a III (možná i generace I, která je za super cenu) se skvělou světelností a dosud nepředstavený Panasonic Lumix LX-8, vlastně čekám na jeho představení a proto jsem se dosud nerozhodl.
Poslední dobou mi ale vrtají hlavou i trochu větší modely, také s 1" snímačem, lepší ergonomií, ovládáním a mnohem širšími možnostmi, např. Panasonic FZ1000 ale hlavně odolný Sony Cyber-Shot RX10. Kdysi jsem měl hodně kvalitní kinofilmový foťák téhle velikosti (dokonce mi fotky z něj vycházely i v jednom leteckém časopice spolu s články, fotil jsem s ním prospekty, plakáty..), kromě něj i malý kompaktek a vhodně se doplňovaly, v té době jsem ale nejezdil na motorce. Noci jsem pochopitelně trávil v koupelně nad zvětšovákem:-).
Aktuálně mám na krk na motorku, lyže, vodu atd. odolný Nikon AW100, který sice fotí pod vodou, ale kvalitou fotek už mne neuspokojuje, nechal bych ho na vyjmenované účely + rezervní foťák na cvakání od boku, který bude vždy po ruce, na zbytek chci něco lepšího, zrcadlovku ale ne.
Foťák nechci jen na motorku, ale i na další sporty, do přírody, na hory, kdysi jsem rád vyfotil pěknou stavbu, krajinku, zvíře, portrét, bohužel po zakoupení prvního digitálu před 12-ti lety jsem si zvykl, že nedělá nic kvalitního, ale je vždy po ruce a můžu zadarmo cvakat od rána do večera. Tím ale začala moje fotodegenerace, zmíněný kinofilm zůstával doma a já začal fotit jen obyčejnou dokumentaci z akcí (Kopec - kachny - tady jsem píchnul - tady jsme spali - tady jsem upadl...). Teď mi to chybí a chtěl bych se posunout tam, kde jsem byl dřív (to je celkem protimluv, ne?).
Chtěl bych se tedy zeptat:
- má někdo zkušenost s vyjmenovanými přístroji - RX100I/II/III, FZ1000, RX10?
- jezdíte na motorce i s většími foťáky a pokud ano, neobtěžují vás?
- pokud jsou zde odborníci, co byste mi doporučili? Není kombinace většího a druhého menšího, odolného foťáku blbost?
Ivan: nemám zkušenost s těmi co píšeš ale mám zkušenost s řadou GF a GX od Panasonicu (co taky píšeš). Konkrétně aktuálně používám GX-7. Je to asi takhle - kdykoliv potřebuju vyfotit něco na čem mi fakt záleží, tak šáhnu po firemním Canonu 5DmkII ale na všechno ostatní, co nefotím mobilem, používám ten Panasonic. Rodinná oslava, "lepší" záběry z nějakého freeride lyžování, pár záběrů z nějaké adventure výpravy - na to všechno je Panasonic naprosto perfektní, objektiv při stejné světelnosti lehčí a menší a má to živý náhled i hledáček, takže podle potřeby jak kdy... Ale obrazová kvalita snímače je i přes ten rozdíl v řádu mnoha let neporovnatelná ve prospěch fullframe. Zrovna tuhle jsem fotil náš dům při tom "superúplňku" a měl jsem tady jen Panasonic a litoval jsem toho. O videu vůbec nemluvím - kvalita videa z Canonu je o parník před Panasonicem. Ale kdo se s tím má tahat? To je zásadní nevýhoda fullframe. A sdílení po WiFi rovnou do PC z Panasonicu je taky výhoda.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
vojta napsal:
no ale musi se taky umet pouzivat, blby je, kdyz si to koupi nekdo kdo si mysli ze bude lip fotit diky zrcadlovce a ono prd...
Vzdyt bystricke si taky koupil zrcadlovku s tim,ze bude lip fotit a taky prd....kdyby kazdou fotku neupravoval v pc,tak kazda druha je jak kreslenej komix....
No ale samo nam lajkum se bystrickeho fotky libi aj me a urcite se ve foceni rok od roku zdokonaluje,tak at mu to vydrzi a udela taky nejakou vystavu....
emane,já jsem se jako fotograf nenarodil ale rád bych jim byl a to je velmi těžké, s každou novou fotkou se chci posunout vpřed bez úprav nejde nic,ani tvá motorka
Když už tu tomas vzpomíná super úplněk, tož jeden tu taky mám
bystricke přiložený následující soubor: image%3A8315Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
vojta napsal:
emane,já jsem se jako fotograf nenarodil ale rád bych jim byl a to je velmi těžké, s každou novou fotkou se chci posunout vpřed bez úprav nejde nic,ani tvá motorka
Když už tu tomas vzpomíná super úplněk, tož jeden tu taky mám
bystricke přiložený následující obrázek:
Tady je ten můj "superúplněk". Šel jsem se smetím do popelnice a zaujalo mě, jak to prosvětluje strom naproti u sousedů... *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
2 Marek BMW: Tak to už je profi prácička. Smekám nad trpělivostí, kterou jsi tomu zajisté musel věnovat. Napíšeš k těm fotkám čím a s jakým nastavením jsi to fotil?