Péřovej spacák 5000. To je základ a samonafukovací karimatka . Dražší , kvalitnější. Se svojí váhou tak 4 cm. Není nad to se kvalitně vyspat. A to ti říkám z mojí 27 leté zkušenosti co spávám venku. :-)))
Kdo šetří má za tři, ale jemu zima a nevyspí se .
Já mám sice dva péřový spacáky ale používám je minimálně. Zjistil jsem, že tam kam jezdím se spacákem (spaní na lodi a Afrika na motorce) mi péřák nevyhovuje. Jak se k ránu začne zvedat teplota, tak se v tom potím a potom to je problém, protože zabalený spacák už nevyschne a večer to je nepříjemný. Mám už řadu let dva spacáky ze střiží - jeden úplně tenký a tu Touratech Trophy verzi ale ne péřovou. Ten tenký je sice neuvěřitelně skladný ale musím do něj brát vložky, protože třeba v horách to je málo a je v něm zima. Problém u těch péřových jsou ty rozdíly teplot na jednom tripu. V horách je třeba v noci kolem nuly nebo pod nulou, o pár dní později v poušti je v noci +25. Nebo je večer když člověk usíná ještě docela horko ale k ránu teplota padne třeba na +5. Jak to řešit jedním spacákem?
Tak jsem zvolil kompromis a když potřebuju zvýšit teplotu při spaní v horách, kde je zima už i večer, tak používám mikrofleecovou vložku. Někdo to dělá tak, že bere dva spacáky tenké. Buď spí v jednom nebo dá jeden do druhého. Někteří výrobci takový spacákový "převlek" i vyrábějí.
Každopádně v péřovém jsem spával asi 10 let celoročně v horách a je teprve po první cestě do Maroka jsem začal uvažovat o změně, protože na ty teplotní rozdíly během jedné cesty se mi neosvědčil.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Není nad to se vyspat, ale taky se to musí někde poskládat. Používám 2,5cm samonafukovačku Yate která je určitě zatím to nejlepší spaní co jsem sebou vozil a když jsem jel s babou tak jsem musel pořídit cyklospacáky (Husky Mini) jinak bych se prostě nevlezl. Kompromisy u spaní a jídla moc výhra nejsou, ale nevyhneš se jim.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Je malý, teplý. Pokud se teploty blíží nule, používám do něj fleecovou vložku. Za mě skvělá volba. O výměně spacáku vůbec neuvažuji. Karimatku používám Yate Comfort Lite. Má 3,8 mm a balí se tak, že jí přehneš. Je malá a skladná. Všechno to 2x (i pro drahou) + stan zabalím do pravého origo kufru. Obvykle to tam nevozím, ale spíš pro představu kolik to zabírá místa
Tak pokud se nepletu Touratechu šije spacáky právě Carinthia. Já taky zrovna vybírám a fakt nevím jestli peří-nepeří... Do většího mrazu nemám abice se dostávat, ale chtěl bych něco opravdu skladného s komfortem okolo nuly.
Můj názor znáš - po mnoha letech s peřím už bych ho nechtěl (kromě nějaké akce v horách, na to taky už nemám ambice spát někde v záhrabu pod labskou boudou apod...) *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
mahomaho napsal:
Není nad to se vyspat, ale taky se to musí někde poskládat. Používám 2,5cm samonafukovačku Yate která je určitě zatím to nejlepší spaní co jsem sebou vozil a když jsem jel s babou tak jsem musel pořídit cyklospacáky (Husky Mini) jinak bych se prostě nevlezl. Kompromisy u spaní a jídla moc výhra nejsou, ale nevyhneš se jim.
jj.. jak rano lezes nevyspale na motorku s perspektivou celeho dne v sedle.. to neni dobry.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jj.. jak rano lezes nevyspale na motorku s perspektivou celeho dne v sedle.. to neni dobry.
Prdel je že dřív do 2009 jsem jezdil s alu-matkou a ani mě to nějak nepřišlo.
Upravil mahomaho dne 01.01.2013 16:31
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Je malý, teplý. Pokud se teploty blíží nule, používám do něj fleecovou vložku. Za mě skvělá volba. O výměně spacáku vůbec neuvažuji. Karimatku používám Yate Comfort Lite. Má 3,8 mm a balí se tak, že jí přehneš. Je malá a skladná. Všechno to 2x (i pro drahou) + stan zabalím do pravého origo kufru. Obvykle to tam nevozím, ale spíš pro představu kolik to zabírá místa
Kde se taková vložka dá sehnat?
Mám obyč. letní spacák a vložkou by se to snad vyřešilo....
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Já mám tuhle http://www.rockpo...13187.html Mám letní spacák a když sem v něm měl tuhle vložku tak venku byla nula a já byl v pohodě. Navíc je úžasně skladná a nezabírá skoro žádný místo.
Carinthia je značkou na špičce ledovce, ale kolik ti je? Myslím, že po 40 půjdeš o level výš :-)
Karimatka je super.
Paul napsal:
Já mám tuhle http://www.rockpo...13187.html Mám letní spacák a když sem v něm měl tuhle vložku tak venku byla nula a já byl v pohodě. Navíc je úžasně skladná a nezabírá skoro žádný místo.
Souhlasím, že s vložkou je to dobrá varianta , hlavně co se táče hygieny a praní, ale je to další válec navíc. Když ty peníze přidám na spacák tak ............... no nevím . Jak se říka : proti gustu žádněj dišputát. [flash width=200 height=50][/flash]
Carinthia je značkou na špičce ledovce, ale kolik ti je? Myslím, že po 40 půjdeš o level výš :-)
Karimatka je super.
Až se za osm let budu blížit čtyřicítce, bude mít asi i ten spacák čas na výměnu, tak třeba se trochu zateplím
Ja jsem kopil loni Prima Bike XP a zatim dobry.Zima mi nebyla a to jsem spal prevazne jen v trenkach.Teplota tak 5-10°C.Ale kbybych mel jet nekam jindy nez v zime, urcite bych volil kompletne jiny spacak.Takhle jsem hral hlavne o misto.
I pád na hubu je pohyb kupředu