ADV ONE napsal:
V Rakousku a Švýcarsku to občas dělají..
Tobě osobně to kontrolovali?
ano, mě osobně. Včetně dalších neoriginálních doplňků.. Jako např. mřížka před světlem, atd.. Musíš mít od nich ABE - obdoba našeho atestu 8SD. Já byl v pohodě ale kolega dostal pokutu za kufry. Oduvodňovali to tenkrát hranami kufru (prý musí být skosené nebo zaoblené).. víc si bohužel nepamatuju.. Jo a na ještě mám epizodu s německým četníkem za přídavná světla..
Poradíš mi,kde mám sehnat ten atest na origo alu kufry,když mi ho prodejce k motorce nedal?Vůbec mě nenapadlo,že bych musel mít na origo doplněk nějaký atest.Předem díky za odpověď.
.
Bob napsal:
Pavle nebud vyplasenej samo,ze zadnej atest nepotrebujes mas origo BMW kufry a ty maji homologaci Vic nez dost a neboj se tebe kontrolovat nebudou
Ono i když mě kontrolují,tak jim stačí vždy jen moje papíry a papíry od moto a to už jsem byl kontrolován v různých zemích Evropy (krom Německa) vždy bylo vše OK.Proto jsem se divil,že Ježkovi stále kontrolují kufry.Nikdy se mi to a ani mým kamarádům nestalo.
.
ADV ONE napsal:
Jednalo se o neoriginalni kufry.. na originalni prislusenstvi atesty nepotrebujes..
Tak to je dobře,ale stejně se mi nezdá,že by policista poznal origo kufr.Možná podle prolisu BMW,ale to si můžu udělat i na kufry,které si vyrobím doma.Mám na motorce plno doplňků co jsem si dělal,ale nikdy to žádný policista neřešil.Třeba jsem měl jen štěstí.
.
Mam klasickou 800 GS s original bocni VARIO sadou v plastu a na zadku STEEL RACK + Monokey cudliky + TOPCASE Trekker OBK-58A v hliniku. Vetsinou ale jedu jen s tim TOP CASE (pripadne tam jeste obcas mam klasickej GIVI MAXIA) a kdyz jedu dal, pripojim plastovy VARIA. Sice to barevne neni uplne OK, ale zkusim to casem polepit lesklou stribrnou folii, at to trochu vypada.
VARIO drzaky ani kufry si s tou STEEL RACK plotnou nezavazi.
Hlavne ta plotna STEEL RACK je fakt super reseni, ktery je kompaktni, levny a univerzalni. Fakt sem jim to povedlo. Clovek ani nepozna, ze je tam nejaka neoriginalni plotna :-)