No Ja jsem rad, ze jsem si tento tyden z TT odvezl posledni kousek Airvision (50tku) - ani jsem v to nedoufal, ze to tam jeste neco takovyho maji. Samo prijel jsem si tam JEN pro jeden nerezovej padak a odjel jsem v RUCCE
- design prima
- sedi OK
-> i kdyz goretext vlozka v kalhotech me to dela trochu tesnejsi
- Manzelce se to taky libi, takze i prekousla cenu -> ktera byla hodne dobra.
Ale hlavni cil v ni vidim v lete az zhodim ty goretext vlozky.
Akorat jeste musim koupit takovej ten gumovej netvrdej chranic do zad.
Nevite nekdo jestli jsou v tom nejaky rozdil?. Jsem slysel,ze snad pri narazu tyto gumy ztvrdnou a ta houzevnatost se zmeni nebo tak nejak.
fkbart: no ještě máme nějaké dámské, tak třeba byste mohli mít s paní stejný model
Nicméně - ten gumový chránič co je v AirVision je stejný jako v Airoad a podle mě je maximálně pohodlný. Proč to chceš měnit? Pokud tím jiným myslíš DowCorning APSAir, tak to je úplně jiná liga a pak bych teda vyměnil všechny chrániče současně ovšem je otázka, jestli to má smysl do touringové bundy, která rozhodně nemá pevnost jako sportovní komplety, kam se APSAir dává.. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
@ TomasTT - Ja to nechci menit - Ja kdyz jsem prijel domu, tak jsem si vsiml, ze ja tam zadovy vubec nemel. A nevim jestli to tam melo byt nebo jestli to je jako doplnek ke koupi.
V AirVision by určitě měl být! 100%
Takže jestli tam nebyl, tak se stav nebo napiš adresu a pochopitelně ho dostaneš zadarmo.
V některých modelech skutečně ten zádový nebývá - ale to jsou ty relativně z opačného konce výrobní řady. Takže se omlouváme a protektor rozhodně nemusíš kupovat.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Aha tak super.
ja to dostal uz rozbaleny, ani na tom nebyl ten igelit. Jak kdyz to bylo novy a zkousel jsem si to na podzim. Takze jsem ani moc nesledoval jestli tam mam chranice nebo ne.
A ze zadu se to nosilo postupne bunda a pak kalhoty.
Protoze jsem byl rad, ze mam to co jsem chtel a na loktech ramenou to jsem citil, ale na zadech me to ani tak nenapadlo.
Hlavne jsem byl rad, ze mam to co jsem chtel posledni rok.
Tak ja se v nejblizsi dobe stavim. Nebo kdyby zitra/v nedeli se nekdo z vas objevil na tech akcich od bmw klubu, tak by to bylo jeste jednodussi to tam rovnou vzit.
TomasTT napsal:
papanek1150: bylo to moc drahý na výrobu resp. na subdodávky (= menší zisky). Celý vnitřek s goretexem a AirVantage byl od subdodavatele (W. L. Gore & Co) a z ceny to dělalo podstatnou část..
TomášTT : není možný odjednat samostatnou nafukovací vložku z AirVision
a dát ji do Airoad ?
všude dobře.....doma GSA
Vjetrnik napsal:
to Pepanek: když už se pro model AirVision nedělá tak asi těžko
aha... to mě nenapadlo. Vidíš a já doufal, že třeba bude jako s jiným zbožím...nedělá se, ale náhradní díly jsou k prodeji, popř. na vyřízení reklamace v záruce a tady je přece 5 let.....................................
všude dobře.....doma GSA
Nedá. Když něco reklamujeme, tak to musíme poslat zpátky. Samostatně to objednat nemůžeme. Náhradní asi mají ale neprodávají to samostatně. Stadler je zatím má ale nové už jim taky nedodají a stojí to docela raketu. Podle mě je to řešitelné i jinak, ono to má i nevýhody - ta vložka AirVantage má proti normální z Airoad o 30% horší prodyšnost (ve vyfouknutém stavu), takže někdy to je výhoda, jindy nevýhoda.
Štěpáne už testuju , jel jsem v tom rovnou z TT, kde k prodeji pěji samou chválu mimo jiné, a domů dojížděl ve 14 st. Pod oblečkem devolt a tričko, nic víc. Úplná pohoda. V neděli jsem z toho musel vše vyházet neboď bych se upekl a bylo mi po celém těle úplně parádně ve 22 st. a co je fakt, je to strašně příjemný a oproti jiným ani nevíš, že to máš na sobě i když jsou ty chrániče poměrně velký, tak nějak přirostou k tělu...... budu hlásit další ... čekám na vodu
všude dobře.....doma GSA
pepanek1150 napsal:
Štěpáne už testuju , jel jsem v tom rovnou z TT, kde k prodeji pěji samou chválu mimo jiné, a domů dojížděl ve 14 st. Pod oblečkem devolt a tričko, nic víc. Úplná pohoda. V neděli jsem z toho musel vše vyházet neboď bych se upekl a bylo mi po celém těle úplně parádně ve 22 st. a co je fakt, je to strašně příjemný a oproti jiným ani nevíš, že to máš na sobě i když jsou ty chrániče poměrně velký, tak nějak přirostou k tělu...... budu hlásit další ... čekám na vodu
Tak další info... zatím jsem z toho nějakej rozladěnej. Vyjedu z vložkou v budně v sobotu a bylo nějakých +22 po pár km zastavuji a beru vložku do kalhot, neboť to vypadá, že zmoknem. Žádná diskoška s tím převlékáním to tedy není....a ještě ty keci, že na mě musej čekat. Výjezd byl do českého ráje a semilsko, když se vracíme zpět teplota po dešti klesá na +12 a protože už nemám co na sebe navléknout, tak jsem rád, po 50km v této teplotě doma, neboť pod budnou mám jen triko. V Číhošti na srazu jsem byl řádně prohřátej od slunce, tak jsem vyndal vložku a jen jen bez ní jak v kalhotách, tak v budně. Na sobě devolt a triko z bavlny. Po vjetí k Sázavě při cestě zpět, opět zastávka a vložka do bundy zpět. Nachlazení už jsem nezabránil.... ještě neházím kulomet do jetele neboť je ..nebo spíš byl duben. Tak uvidím co léto přinese. Zatím ty velké změny teplot nic moc.
Pohodlné to je ještě aby ne za ty prachy... avizovaný okénko na mobil na levé ruce je úplně na h..no, neboť pokud už se tam ten mobil vejde a rukám je staženej aby tam netáhlo, tak je to o vykroucení ruky vidět na něj za jízdy. Info o obleku se podává jak jezdit, když je +15 pak +20 pak +25 atd. a taky, že je super v Maroku, tam jsem byl a již se tam nechystám. Ale co pokud v našich podmínkách jedu od +23 pak 18 a čup 12. Projel jsem deštěm, nepromokl, ale s vodou přišlo ochlazení...... zatím mám objektivně rozpačiné pocity s poměru cena vs. užitnost. Za měsíc jedem do Dolomit tak uvidíme......
všude dobře.....doma GSA
to Pepanek: jakékoliv jiné oblečení by jsi také oblékal, řešil nepromoky a podobně...jen za velkých teplot se v jiném narozdíl od tohoto upečeš...já mám dofukovací verzi, tak když je třeba, dofouknu a pak klidně může sněžit...a jak už jsem tu psal, když se teploty pohybují okolo dvacítky, vozím pod horní vrstvu jenom neprofuk vestičku a je mi hej
Jinak my byli včera v podkrkonoší a v Českém Ráji, najeli jsme necelých 300km a celý den v tom bylo bezvadně
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Shodou okolností jsem měl Airoad na sobě v Číhošti taky. Ani mě nenapadlo vyndávat goretex. Měl jsem pod tím seamless s dlouhým rukávem a na tom outlast. Přijel jsem večer a bylo to akorát. Při teplotách tak do 16C to mám vyzkoušené, že mi to stačí. Když se víc ochladí, beru ještě 5mm mikrofleece tričko a v tom zvládám teploty tak do 6C.
Každopádně vnější vrstva (AFT) je NULOVÁ ochrana co se teploty týká! Takže jestli si myslíš, že jde jezdit v rozpětí od +12 do +23 jen v jednom funkčním tričku a goretexové membráně, tak já bych řekl, že to nejde.
Prostě tu bundu nepovažuj za teplotní ochranu. Jako bys neměl na sobě nic. Jel bys ten den jen v tričku a tenké membráně? Asi ne..
Vjetrnik napsal:
to Pepanek: jakékoliv jiné oblečení by jsi také oblékal, řešil nepromoky a podobně...jen za velkých teplot se v jiném narozdíl od tohoto upečeš...já mám dofukovací verzi, tak když je třeba, dofouknu a pak klidně může sněžit...a jak už jsem tu psal, když se teploty pohybují okolo dvacítky, vozím pod horní vrstvu jenom neprofuk vestičku a je mi hej
Jinak my byli včera v podkrkonoší a v Českém Ráji, najeli jsme necelých 300km a celý den v tom bylo bezvadně
Já Ti věřím, asi se to budu muset nauči prostě jen používat. Zas na druhou stranu nejvíc si hlídám prochladnutí na ledviny a kříž a toto choulostivé místo je jak v pokojíčku. Co to máš za neprofuk vestičku ? Do avizovaného winstopru se mi moc nechce, je to už dost peněz najednou a nějak se mi nechce do TT na to, že jsem tam nechal nějakou kačku za Rukku na podzim za Desiero3, tak při poslední návštěvě jsem si připadal, jako že otravuji a o tom, že mám dostat 4 blbý krátký šroubky k D3 ( domluva z podzima ) ani nemluvim. Jen jsem se lehce zeptal a odpověďi typu zda jsem se neposral moc nechybělo. Kamarád co tam se mnou byl je u mě PAN podnikatel a při odjezdu pronesl krásnou větu,, nikdy mě sem netahej, já takhle podnikat tak chcípnu hlady,, a to jsem tam vzal před tím taky VIP kamaráda co prodává a má styk se zákazníkem a měl stejnej názor. Nebo nevím jakou částku dam musí člověk dovést, aby sním mezi telefonováním někdo normálně komunikoval. Jo při koupě oděvu to šlo.
Upravil pepanek1150 dne 02.05.2011 14:15
všude dobře.....doma GSA
to Pepanek: jsem zvyklý z MTB na vrstvení oblečení, nejdřív jsem vozil cyklovestu, ale když jsem se někde svlékl bundu, tak přeci jen vesta s logy značky kol nebyla to pravé, tak jsem úplně náhodou koupil černou Killtec za pár korun a ta funguje a barevně ladí...:-)
Máš to stejné jako s normálním oblečením, prostě podle teploty ubírat či přidávat vrsvy...ale rozhodně bych zapoměl na bavlněná trička, chce to funkční prádlo. Já mám nejraději Rukka outlast trika, mám jich už asi pět a žena také. Nosím je i v zimě jako civilní oblečení třeba pod košili či svetr. A do horka Sensor nebo Craft, ale to se tu už řešilo mnohokráte...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Tak já mám obyč bundu na moto Akito Desert (s rukkou se to cenově nedá srovnat).
V číhošti jsem měl bundu, cold killers a tričko bavlněné a naprostá pohoda. Vložky nepoužívám, bo mi příjde lepší si něco oblíct než to vepínat do oblečení.
V případě deště používám nepromokavou bundu a kalhoty a jsem spokojený.
V létě je bunda dobře odvětraná, tak nemám ani potřebu vozit BMW airflow které jsem měl na sobě za loňskou sezonu asi 2krát.
Ono jde jen o to nebýt Barbie.
Toť můj názor.
Splněný sen moje 1100GS