newman napsal:
Možná ještě blbý návrh, ale nedá mi to: Zkusit pomoci zajistit - samozřejmě dle kvalifikace a představ - pracovní místo pro mladého v rámci regionu ????
Je nás tady přeci spousta napříč různými profesemi. Je to hodně o kontaktech.....
Také bych to tak viděl. Junior aby měl práci a nutné výdaje hradit ze sbírky. A samozřejmě sociálka (pokud mu něco dají).
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Bohumilův zdravotní stav momentálně nepokračuje žádným směrem, tělo nemá sílu přijmout vše potřebné co by vedlo ke zlepšení..jedna věc nepřijímá tu druhou a to co by mělo srůstat, nesrůstá.. Tohle je zhruba vše co jsem se před pár minutami dozvěděl od syna, bohužel i nadále zůstává v umělém spánku.
Můj názor k předešlé diskuzi: ať už rozhodnete jakkoliv naložit s vybranou finanční částkou..Michal je vychováván správným směrem a na kluka který žije sám s otcem a musí se starat o vše jak je potřeba, je to kus statečného chlapáka s rozumem jak jinak od Bohumila, Tedy..jakkoliv bude ona částka předána, čerpána apod. myslím že bude směrovat správným směrem.
Co se týče dalšího zajištění Michala po stránce až vyjde školu, mám zprávy že Bohumil zajistil vše potřebné a mladý by měl nastoupit a pokračovat ve šlépějích svého otce.
Myslím si, že nejen mým přáním ale i přáním ostatních je, aby Bohumil měl ještě stále co předávat svému synovi, jak doma při práci na zahrádce, tak v jeho útulné dílně a dopadne-li vše jak má, tak i v práci u mašiny
Bohumil je kus chlapáka s nezaměnitelně pokřiveným úsměvems obrovskou hrcnou na pravém místě a hlavně bojovník s chutí do života.
Upravil Milan V dne 30.09.2013 18:18
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
Myslím že není až tak podstatné, jestli to bude platit na poště sám nebo se to bude platit bezhotovostně, podstatné je, aby se zavčas dalo vědět, že je potřeba další doplnění peněz.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Vychází mi, že v tom domácím hospodaření nejde pouze o složenky. Je-li mladej bez příjmů, bude brzy (jestli ne už) na suchu. Krom jídla a pití je spousta dalších výdajů, co se musí řešit cash, třeba žrádlo pro psa, kominík atd. Než si místní Správa sociálního zabezpečení na Bohumila vzpomene s nemocenskou, může mrznout jak prase a z prázdnýho sklepa se uhlí taky dobře nenosí. Jsem pro to, aby kluk dostal nějakou škváru na ruku. Třeba po částech, ale proplácet složenky mi nepřipadá jako moc velkej projev důvěry
TomasTT napsal:
Myslím že není až tak podstatné, jestli to bude platit na poště sám nebo se to bude platit bezhotovostně, podstatné je, aby se zavčas dalo vědět, že je potřeba další doplnění peněz.
Souhlas. Klukovi by se melo co nejdriv financne pomoct, o dalsim postupu se rozhodne dle situace.. Poptam se lidi ze socialky, jake jsou obecne moznosti..
Jarda napsal:
Vychází mi, že v tom domácím hospodaření nejde pouze o složenky. Je-li mladej bez příjmů, bude brzy (jestli ne už) na suchu. Krom jídla a pití je spousta dalších výdajů, co se musí řešit cash, třeba žrádlo pro psa, kominík atd. Než si místní Správa sociálního zabezpečení na Bohumila vzpomene s nemocenskou, může mrznout jak prase a z prázdnýho sklepa se uhlí taky dobře nenosí. Jsem pro to, aby kluk dostal nějakou škváru na ruku. Třeba po částech, ale proplácet složenky mi nepřipadá jako moc velkej projev důvěry
Vidím to podobně; jestli je pravda že si už musel kluk na nějaký věci půjčit tak je myslím nejvyšší čas . Navrhuji mu nejméně polovinu částky prostřednictvím zde přítomných známích předat a to nejlépe v řádu hodin ať si kluk nepučí nakonec od nějakých vyděračů ješte . Už jsem přispel po druhé a myslím že doplnit konto průběžně než se Bohumil prospí a vstane není pro nás takový náklad.
Kamarádi, kolegové, je to smutné čtení den jsem mimo čr a tolik smutných info připojuju se poslat peníze na Milda km nebo Milan V, toho znám osobně je to ztotožnění slušnosti moravského ogara a 100% jistota,že bude dobře a hlavně účelně hospodařit.
Hned zítra posílám Vevisoj 1000kč a prosím ostatní DLE MOŽNOSTÍ pomožte mladému Bohušovi!!!
Otázka jak nastavil Ježek + Tomáš TT co se týká příbuzných souhlasím,ale neznám poměry a tudíž nemůžu soudit.
Zítra přijde mladej za mnou na prodejnu. Nemá, je holej. Bude se snažit připojit Bohumilovym jménem a napíše vám . U mě se může zastavit na prodejně kdykoliv.... Už to není prdel, dám mu na přežití nebo zaplatím nákup.
Upravil Milda_Km dne 30.09.2013 20:27
Myslím že nejrozumnější by bylo, aby s ním Milda_Km hodil zítra řeč, ať si on sám řekne co potřebuje...
Každopádně nejlepší by bylo brzké uzdravení, tak držíme palce...
Člověk sem nějaký ten den nevleze a hned takový zprávy:-( Také Bohuša ani jeho syna osobně neznám, ale myslím že dost lidí z fora ano, tak ať udělají pádné rozhodnutí. Ty složenky, inkaso atd se samo nepoplatí. Jak už někdo psal, nějaká ta stovka měsíčně mě taky nezabije a když to Bohušovi a mladýmu pomůže, tak rád přispěju!
Ted je hlavní aby se Bohušovi udělalo líp, tělo začalo bojovat a mladej aby měl "poplaceno" co aktuálně je potřeba!
Upravil ALF-gs dne 30.09.2013 21:04
Myslím že bude dobře, když to třeba Milda_Km bude koordinovat a napíše co je konkrétně potřeba a s čím by kdo měl pomoct. Všichni máme nějaké známé a i když jsou lidi zdaleka, tak můžou pomoct něco zjistit nebo zařídit.
Všichni tady asi chceme nějak pomoct. Jde o dobrou věc, o tom není sporu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jsem pro to, poslat Michalovi jakoukoli částku z těch vybraných peněz - určitě mu to teď dost pomůže - před chvílí jsem s ním mluvil telefonicky. S tímto vývojem nikdo nepočítal - ani Bohumil (jinak jeho soukromí a rodinnou situaci tu rozebírat nebudu - nehodí se to). Michala znám od dětství a není to opravdu žádný "floutek". Peníze zcela jistě použije na "živobytí". Poslal bych to třeba přes Mildu_Km nebo Milana V - oba znám osobně a jsou denně kousek od Bohumilova bydliště a s Michalem se vidí.
Upravil Tonda dne 30.09.2013 21:31
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
třeba by nebylo marný vědět, čím by se tam ten mladej Bohuš chtěl/měl/potřeboval/uměl živit. A co taky má za vzdělání. Kam by za tou prací byl schopen dojet atd. Pak by se s tím dalo případně nějak pracovat.
Zdravím všechny ... v první řadě bych chtěl říct, že si fakt vážím toho, jakou máte o taťku a o celou tuhle situaci starost, skoro nikoho z vás neznám, ale i tak můžu říct, že jste fakt dobrá parta.
No a abych věci uvedl na pravou míru, tak začnu takto: V květnu jsem odmaturoval, takže po škole už mám a od toho května jsem chodil po brigádách, takže jsem nějáký peníze našetřený měl. Jenže našetřený peníze už nejsou a do toho mi borec u kterýho jsem dělal elektrikařinu dluží výplatu za srpen a celý září slibuje jak to zaplatí. Takže peníze se kterýma jsem počítal jsou zatím furt u něho v peněžence. Další takovou zprávou je, že jsem měl jít dělat do fabriky, kde dělá taťka, jenomže to nevyšlo no a tak teď chodím na brigádu, kde mám po zdanění 40kč na hodinu a musím si sám zaplatit zdravotní ... je to nic moc, ale lepší jak sedět doma. Takže s tema penězama je to takový všelijaký, dneska jsem nakoupil za poslední tři stovky a furt doufám, že mi ten borec konečně dá tu výplatu.
Jinak elektriku, plyn a všechny další složenky co byly ve schránce jsem zaplatil, takže s tím je zatím pokoj.
Doma to zatím vypadá docela normálně ... vařit, prat a uklízet umím a když je potřeba s něčím pomoct, tak mám taky kamarády ... třeba o víkendu jsme sbírali trnky ... zítra po brigádě se stavím za Mildou a domluvím se s ním co a jak.
Michal
Kupredu spatki ni krok...
Ahoj,já jsme pro jak psal vevis použité peníze popřípadě použt i na provoz domácnosti!přeci jen je to rodina i když se Michal snaží a to je dobře!!ale proč ho nechat ve srabu?! jinak já jsme pro každou dobrou věc takže jak uznáte za vhodné s pěnezma tak naložtě,
zbylo mi zasp ár drobnách tak přepošlu