schrek napsal:
tak uz je konecne doma varianta 712, ktera jeste neni ani v prodeji
Tedy to je prcek. myslel jsem, že máš větší ruku No, já vláčím sice veterána, ale taky když to vyndám, tak budu muset střílet, protože to vypadá jak zapalovač a ztrácí se mě to v dlani.
Stejně je hezké pozorovat, jak se s přibývajícími léty a zkušenostmi zmenšují zbraně, co člověk nosí
Minulý týden jsem se stavil v ČZ krámu v Praze abych si pošmatal, co by mě sedlo do ruky náhradou za 75 semicompakta. A i když jsem ošmatal co bylo k dispozici, tak mě stejně do pazoury nejlíp sedne ... to by jste neuhádli, zase CZ75. semicompacta už nedělelají a ty nové kompakty mě prostě nesedí. Ani plastovky. Jsem asi odsouzenej k domácí železné a historické produkci a nebo prostě starého psa nepřeučíš. Módní vlnu Gloků jsem ukončil tím, že jsem si ho zkusil taky a bylo to nepřirozené a neseděl mě.
Jestli v republice má někdo pařát srostlej s pětasedmou, tak jsem to já. Prostě to člověk vezme do ruky a najednou to sedí, je to takový, jak když splyneš s babou. Prostě cítíš, že to je "vono".
Takže jen co se trochu zmátořím po Vánocích, asi budu opravdu nutně potřebovat pistoli. Stejně jako Ivan brokovnici. Fakt nutně.
Ivane, já jsem tak dlouho laboroval s těma brokárnama, původně jsi mě nakazil tím Uzkomem za hubičku, až jsem se dolaboroval zase k Uzkomu, ale s pažbou (sklopnou) i pistolovkou a už se pracuje na druhé pažbičce na natahovací lištu. Až to pojedu vyvětrat, nafotím. Momentálně pracuji na nábojích.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
schrek napsal:
Ivan: nechtel jsi kupovat neco mensiho treba tu Fabarm, to ti uz asi nepovoli na skryte noseni
Nesmíš se nechat odbít, na nošení jde i sapr s pádlem a mě povolili Uzkon as 17 ...
Přesně tak. Můžeš nosit i Barreta pod kabátem, pokud ho schováš. Źádné povolování neexistuje, zákon je jasný a nemá omezení na skryté nošení - prostě by to nemělo být vidět...přihlásit ti musí vše, co lze použít na ochranu života či majetku a spadá to do kategorie B.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
schrek napsal:
Ivan: nechtel jsi kupovat neco mensiho treba tu Fabarm, to ti uz asi nepovoli na skryte noseni
Nesmíš se nechat odbít, na nošení jde i sapr s pádlem a mě povolili Uzkon as 17 ...
Přesně tak. Můžeš nosit i Barreta pod kabátem, pokud ho schováš. Źádné povolování neexistuje, zákon je jasný a nemá omezení na skryté nošení - prostě by to nemělo být vidět...přihlásit ti musí vše, co lze použít na ochranu života či majetku a spadá to do kategorie B.
O povolení nejde, to s tím nemá nic společného. Fabarm Martial Pistola 11" byl příklad opravdu miniaturní brokovnice, ve skutečnosti bych ho nechtěl, jak kvůli ceně, tak proto, že ve skutečnosti ji sebou na obranu nosit nebudu. A půjde k ní dát pažba...
Nazdar panove byl jsme na dovolene tak pisu az ted.
Rozdil je jen v povrchove uprave cerna s matnym chromem a prelakovane, nevim jestli jste kupovali kevina ted nekdy , ale vsude nebyl k dispozici druhy zasobnik zde uz je v zakladnim provedeni, jen jsem dokoupil jeste jinou koncovku zasobniku, aby to padlo lip do ruky. kupoval jsem to primo ve vyrobnim zavode ve Vsetine, mam to kousek a navic sleva 10% oproti nejlevnejsimu kramu v CR nehlede na fakt, ze nas obsluhovala krasna slecna to same na vratnici nas pri odchodu prohledla pekna slecna
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Neni jedinej duvod nepovolit jakoukoliv zbran na ZP kategorii E. Zakon nijak neupresnuje, jakou zbran muzes pouzit na ochranu zivota, zdravi nebo majetku, pokud mas opravneni tu zbran drzet. Podminka pro noseni je, ze musis nosit zbrane skryte a maximalne v poctu 2 kusu a jen do mist, kde jsi k tomu opraven.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Ještě doplním ke srovnání Derya SPX-101 a Fabarm Martial Pistola. Koukal jsem na parametry, Fabarm má hlaveň 11" (28 cm) dlouhou, celková délka 53 cm. Moje Derya má hlaveň 33 cm, celkově 58 cm bez rozptylovače, je tedy asi o 5 cm delší. U skrytého nošení to může mít význam, ale jak jsem psal, Deryu běžně nosit nebudu. A na druhou stranu, kapacita obou je 4x 12/76, ale Derya pojme v případě kratší 12/70 munice 5 nábojů, což u Fabarmu nejde.
Lehký tuning, myslím že celkem praktický vzhledem k určení zbraně. Světelný kužel funguje i jako mířidla, není tedy potřeba pažba a zalícení. Prostě kam svítí, tam to letí...
Ivan přiložený následující obrázek:
Chlapaci, resil uz z vas nekdo tepelne odstineny trezor na dlouhe zbrane? Jde o to ze bych rad trezor dal na pudu , ale v zime je tam pod nulou a vlete zase brutalni vedro. Proc na pudu z duvodu bezpecnosti pred detma uz jsou vetsi sice do trezoru se nedostanou kdyz neznaji ciselnou kombinaci , ale zena proste nechce mit v obytne zone Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek> resil jsem uplne to samy, ale nakonec jsem zjistil, ze je jednodussi se na zenu vyprdnout a umistit trezor dovnitr kde neni na ocich - idealne kdyz neni doma a zjisti to az po nekolika tydnech. Zvykla si... Navic zbranim i strelivu pozvolny zmeny teplot az tak vadit nebudou, pokud tam neni nejak extra vlhko, aby se srazela voda.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx: trezor uz jeden zabudovany mam, takze nejde o umisteni noveho, ale proste chci mit doma klid, neco takovyho jako vyprdnout se na zenu rozhodne nedelam, a pokdu se ti meni teploty tak tam bude vlhkost kondenzovat
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Chlapaci, resil uz z vas nekdo tepelne odstineny trezor na dlouhe zbrane? Jde o to ze bych rad trezor dal na pudu , ale v zime je tam pod nulou a vlete zase brutalni vedro. Proc na pudu z duvodu bezpecnosti pred detma uz jsou vetsi sice do trezoru se nedostanou kdyz neznaji ciselnou kombinaci , ale zena proste nechce mit v obytne zone
Co to obložit dřevem, jako vestavěnou lednici? Nevím, jak máš skříň velkou, ale třeba by mohla mít vnější "skříň" i nějakou poličku atd., bude to nenápadné, ve stálé teplotě, ladit s interiérem a budeš mít bodyguardy po ruce...
Úplně nechápu lidi, co mají doma zbraně a nemají vyřešeno, JESTLI JE VŮBEC DOMA MŮŽOU MÍT.
Diskutovat doma na téma, jestli můžu mít doma zabezpečený trezor plný zbraní by mohlo odpovědět na otázku, zdali dotyčný ty zbraně vlastně vůbec má mít.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10