Medik napsal:
Já se bez mučení přiznávám, že ten hadr budu mít na tlamě tento týden zítra poprvé.
uznej sam, ze na tomhle je teda neco trochu vohavnyho... doktori a sestry lezou uz rok ve spitalech doslova po strope a ty mas problem mit (chvili) na tlame jednu blbou hadru...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Peču na roušky celou dobu. Mám u sebe jednu pro případ,že bude někde vyžadovaná,nebo že bych musel někam do obchodu a tu hold teďka vyměním za respirátor,kterej asi budu muset propíchat,abych v tom mohl dejchat...
Jak je vidět,tak tohle absolutně nefunguje,z podstaty věci ani fungovat nemůže,takže nevidím jedinej důvod se téhle šaškárny dobrovolně učastnit. Soudruzi chcou mít kšeft,ode mě ale neuvidí ani korunu.
Jinak právě končíme doma karanténu,celá ta hrůzná choroba trvala 3 dny,kdy sme měli horečku a bolely nás klouby. Rozhodně to nebylo něco,kvulivá čemu bych byl rok zavřenej a měl bych nosit náhubek. Ti co jsou nejvíc ohrožení,duchodci,na to ser.ou uplně,courají se po kšeftech a v mhd a zbytek populace to má odnést?
zetor napsal:
No ono ani v krámu, když v tom musím být 9h denně neni žádná hitparáda...
to je silenost.. co ty 3M polomasky? jsou delany na celodenni noseni.
(to pouziva Hix):
17 cm
Vikec napsal:
Peču na roušky celou dobu. Mám u sebe jednu pro případ,že bude někde vyžadovaná,nebo že bych musel někam do obchodu a tu hold teďka vyměním za respirátor,kterej asi budu muset propíchat,abych v tom mohl dejchat...
Jak je vidět,tak tohle absolutně nefunguje,z podstaty věci ani fungovat nemůže,takže nevidím jedinej důvod se téhle šaškárny dobrovolně učastnit. Soudruzi chcou mít kšeft,ode mě ale neuvidí ani korunu.
Jinak právě končíme doma karanténu,celá ta hrůzná choroba trvala 3 dny,kdy sme měli horečku a bolely nás klouby. Rozhodně to nebylo něco,kvulivá čemu bych byl rok zavřenej a měl bych nosit náhubek. Ti co jsou nejvíc ohrožení,duchodci,na to ser.ou uplně,courají se po kšeftech a v mhd a zbytek populace to má odnést?
Přesně kvůli tomuhle přístupu jsme nejhorší na světě. Já to měl podobný jako ty (myslím průběh toho Covidu, ne ten přístup), ale do dneška (dva měsíce) mám hnusnej kašel, kterej budí i sousedy, žádný léky mi na to nezabírají - otázka jak vypadají plíce a případně další organy... a to jsem zdravej třicátník co nebyl posledních 20 let nemocnej).
Netuším kde jsem se nakazil - na nákup jednou týdně v době minimální obsazenosti nákupáku a s kvalitním respirátorem. Možná i kvůli tomu byl ten průběh mírný (malá dávka).
Upravil HonzaGS-SV dne 04.03.2021 11:00
To si myslíš,že by nás náhubek zachránil? Vono je totiž milion dalších faktorů,co to šíření ovlivňují. Třeba to,že jsme tranzitní země uprostřed evropy,courá se tady kdejaká cháska bůhví odkud po veškerejch továrnách a montovnách,který se přece omezit nemůžou,protože by německej pan majitel nevydělal a to nikdo neřeší. Ten stejnej uderník,kterej dělá v té montovně bydlí na cimře na ubytovně s dalšíma 5 podobnejma,kteří se prozměnu courají někde po stavbách a večer krásně posedí společně nad lahvinkou vodečky... Nemůže třeba tohle tu situaci zhoršovat výrazně víc?? Vždyť u nás už téměř ve fšech odvětvích pracují přivandrovalci přez fšelijaký agentury,chvílu dělají ve fabrice,chvílu v obchodňáku,chvílu na stavbě,někteří to zvládají i zaráz... Myslíš že tenhle bordel panuje třeba v Rakousku?
Vikec napsal:
To si myslíš,že by nás náhubek zachránil? Vono je totiž milion dalších faktorů,co to šíření ovlivňují. Třeba to,že jsme tranzitní země uprostřed evropy,courá se tady kdejaká cháska bůhví odkud po veškerejch továrnách a montovnách,který se přece omezit nemůžou,protože by německej pan majitel nevydělal a to nikdo neřeší. Ten stejnej uderník,kterej dělá v té montovně bydlí na cimře na ubytovně s dalšíma 5 podobnejma,kteří se prozměnu courají někde po stavbách a večer krásně posedí společně nad lahvinkou vodečky... Nemůže třeba tohle tu situaci zhoršovat výrazně víc?? Vždyť u nás už téměř ve fšech odvětvích pracují přivandrovalci přez fšelijaký agentury,chvílu dělají ve fabrice,chvílu v obchodňáku,chvílu na stavbě,někteří to zvládají i zaráz... Myslíš že tenhle bordel panuje třeba v Rakousku?
Myslím, že na to všichni kašlou a nechovaj se zodpovědně. Kdyby se každej choval takhle (fakt bejt doma, a jen do práce, maximalizovat homeoffice (kde to jde) jednou týdně nakoupit) tak je za 3 neděle počet nakažených v řádu jednotek tisíc možná i stovek... Takhle tu atakujeme pomalu 15-20 tis denně...
Upravil HonzaGS-SV dne 04.03.2021 11:49
zetor napsal:
Pošli fotku, jak to máš na xichtě...
original 3M brejle uz od lonska nepouzivam. Tohle je polomaska rady 6000.. na tu svoji veprovou tlamu si kup radu 7000... lip se v ni dejcha Filtry mam samo FFP3.
17 cm
Medik napsal:
Tak co rouškomrdi, nosíte na ulici i na vsi na rynku?
Nosím jen uvnitř budov, na volném prostranství ve městě NE a k mé radosti se stejně chová většina obyvatelstva. Nařízení nosit ve městě venku většina ignoruje.
no já to teda v ulicích na Praze 5 a 6 kde se pohybuju nejvíc odhaduju na převahu rouškařů 60:40 a možná i víc
ale lidi v Šárce, kam mám relativně dohled, jsou vesměs bez roušel (logicky a v pořádku)
navíc po Praze je teda vidět i spoustu lidí s rouškou v autě
obecně bych řekl že pokud je v Praze 13% obyvatelstva ČR na ploše 0,7% rozlohy ČR, tak vzhledem ke stavu nakažených Praha musí jako celek statisticky průměrně chovat oproti zbytku ČR výrazně zodpovědněji nežli zbytek ČR, takže asi i s těmi rouškami a kontaktáží to tak špatný nebude
mě se vlastně nestalo abych někde v lidlu/hornbachu/na poště/pumpě musel "řešit" rozestupy nebo jiný "prohřešky" podle mě se lidi chovají celkem rozumně
Vikec napsal:
To si myslíš,že by nás náhubek zachránil? Vono je totiž milion dalších faktorů,co to šíření ovlivňují.
jsou rozhodne mista, kde to ma smysl. Viz. napr. urady, LIDL atd.
17 cm
hicks napsal:
[quote]zetor napsal:
(to pouziva Hix):
já nosím min. 8hod v kuse v práci toto. Perfektně se přes to dýchá, je to pohodlné že o tom skoro ani nevíš a má to FFP2 a FFP3. Výměnný filtr vydrží na jedno použití 20 dnů. Nic lepšího jsem (kromě mojí) na hubě neměl.
Pivos přiložený následující obrázek:
[18.21Kb]
Upravil Pivos dne 04.03.2021 13:11
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Vikec napsal:
jojo,jako chytat vodu do cedníku.... Sem nečekal že budeš takovej plašan:-)
ty proste odmitas naprosto standardni opatreni, ktere se pouzivaji na sireni KAPENKOVE infekce.
Moje familie operuje v rouskach celej zivot... a nektery jsou nespis tlustsi nez Ty nebo ja
17 cm
Pivos napsal:
já nosím min. 8hod v kuse v práci toto. Perfektně se přes to dýchá, je to pohodlné že o tom skoro ani nevíš a má to FFP2 a FFP3. Výměnný filtr vydrží na jedno použití 20 dnů. Nic lepšího jsem (kromě mojí) na hubě neměl.
neni to sice tak cool, jako moje polomaska.. ale pls kdo to vyrabi?
17 cm
hicks napsal:
[quote]zetor napsal:
(to pouziva Hix):
Neměl by jsi nějaký odkaz na prodejce? To se mi líbí víc, než tem Hicksovo stormtrooper...
zetor přiložený následující obrázek:
zetor napsal:
Neměl by jsi nějaký odkaz na prodejce? To se mi líbí víc, než tem Hicksovo stormtrooper...
šturmtrooper... to je ovsem krasne slovo!
ad. masky: vypada to pekne, ale je to LOW tech. Ta polomaska od 3M by mela DUSLEDNE predejit nadechnuti se bordelu zvenku.
ale jinak chapu.. šturmtrooper asi objektivne MUZE odhanet jemnocitnejsi zakazniky. Zvlast ty, co te neznaj...
Upravil hicks dne 04.03.2021 13:35
17 cm
Medik napsal:
Já se bez mučení přiznávám, že ten hadr budu mít na tlamě tento týden zítra poprvé.
uznej sam, ze na tomhle je teda neco trochu vohavnyho... doktori a sestry lezou uz rok ve spitalech doslova po strope a ty mas problem mit (chvili) na tlame jednu blbou hadru...
Kubo, vohavný by bylo, kdybych ten hadr na hubě měl. Vlastně by to nebylo vohavný, ale úplně blbý a mimo mísu. Já jsem totiž jak Jakeš - sám, kůl v plotě. Z baráku do auta a z auta do baráku. V kanclu jsme dva už 5 let a doma jsme dva už 30 let. Kvůli tomu si rypák pařit nebudu. Jo, z nedostaku pohybu jsem se prošel kolem bloku. Kromě aut na té skorodálnici u firmy jsem nepotkal živou duši. Tak nač tlumič dechu?
Zdravotníkům nepomůžu tak ani tak. Maximálně, kdyby se jim podělala tiskárna. Z Motola ani z Ikemu zatím nevolali a tu jednu vadnou mě z Ikemu raději posílají do firmy. Pro sichr. Mají naštěstí náhradní.
Tedy Pivos, to je docela masakrální cena. Ale zase, pokud bych to měl mít na tlamě celej den, tak je to bezpochyby lehčí a snesitelnější, než ten Hicksův maskáč ovarové hlavy :-) Kubo, já si tohle nasadit, tak v Globusu v pátek zbude jen ochranka zamčená v kanclu Možná.
Asi bych měl aktualizovat fotku v nicku :-)
Tak téma krapet odlehčíme. Mám tu sérii fotek z jarního koronaopruzu. Krapet jsem zestárnul, tak dávám hlasovat, kterou že tlamu bych měl dát do nicku místo té vysmáté relativně mladé tváře? https://www.bawor...um_id=1392
Kubo, můžeš mě následovat, bude prča
Upravil Medik dne 04.03.2021 14:08
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz