FoxHunter napsal:
@HonzaGS-SV: Na Lightroom jsem koukal na webu, poustel jsem si nejaka videa a prislo mi to celkem fajn.. akorat mi vysvetli, proc kombinace Lightroom a Elements?
Jinak diky za postrehy, stahnu dema jak od Zoneru tak Adobe a zkusim se s tim poprat..
v Lightroomu upravuješ digitální negativ, PS Elements je očesaný PS pro základní úpravy fotek - např umazání, dokreslení, změna kompozice fotky, ořez atd...
Je to v balíčku za dobrou cenu, Elements je ve starší variantě 3 - 4 zdarma k některým Canon produktům zdarma, jinak teď už jen jako předplatné v Creative Cloudu
Lightroom není jen na digitální negative (RAW) ikdyž přimárně ano - řekněme, že je na plošné úpravy - změna expozice, projasnění stínů, nasvícení či utlumení jen konkrétní barvy atd atd... ořez, otočení, napravení soudkovitosti atd zvládne taky...
Photoshop Elements je prakticky okleštěný photoshop i na lokální úpravy, retuše atd...
Upravil HonzaGS-SV dne 16.01.2015 14:05
FoxHunter napsal:
@HonzaGS-SV: Na Lightroom jsem koukal na webu, poustel jsem si nejaka videa a prislo mi to celkem fajn.. akorat mi vysvetli, proc kombinace Lightroom a Elements?
Jinak diky za postrehy, stahnu dema jak od Zoneru tak Adobe a zkusim se s tim poprat..
v Lightroomu upravuješ digitální negativ, PS Elements je očesaný PS pro základní úpravy fotek - např umazání, dokreslení, změna kompozice fotky, ořez atd...
Je to v balíčku za dobrou cenu, Elements je ve starší variantě 3 - 4 zdarma k některým Canon produktům zdarma, jinak teď už jen jako předplatné v Creative Cloudu
Lightroom není jen na digitální negative (RAW) ikdyž přimárně ano - řekněme, že je na plošné úpravy - změna expozice, projasnění stínů, nasvícení či utlumení jen konkrétní barvy atd atd... ořez, otočení, napravení soudkovitosti atd zvládne taky...
Photoshop Elements je prakticky okleštěný photoshop i na lokální úpravy, retuše atd...
jasan, každopádně je to špičková kombinace programů pro úpravy a zpracování fotek
Upravil MichalD dne 16.01.2015 14:53
všude dobře, s kávou nejlíp
FoxHunter napsal:
@:MichalD, HonzaGS-SV - diky za vysvetleni
@:Suky - dle vseho neni GIMP zrovna jednoduse ovladatelny/naucitelny program, jinak vim, ze je OpenSource..
Za mě je gimp super, a nektere filtry co se do toho se daji dodtat s luminance HDR, udělají skvostne fotky. zkousel sem elements a nakonec sem sel do gimpu
Za mě lightroom + GIMP s GMIC + Luminance HDR pro amatery nejlesi kombinace
Upravil pavelik_cz dne 16.01.2015 15:06
Právě Luminance je asi moje nejpoužívanější úprava v Lightroomu, ještě prosvětlení stínů ale následné zvýraznění černé... - prosvětlí to stíny a přitom černé odstíny jsou výrazné... fakt špica a tato úprava je otázka nastavení 2-3 jezdců asi do 10 sec. :-)
Ono s fotkami je to těžké. Může být i obyčejná, z levného kompaktu, cvaklá narychlo z motorky. Ale třeba tuhle miluju, protože mi připomíná jednu z nejkrásnějších rumunských akcí a kdykoliv na ni kouknu, vybaví se mi tehdejší skvělá parta a úžasná atmosféra.
Ivan přiložený následující obrázek:
Drákula pak ale požaduje nejen "aktovku", ale i "aktéra":-).
Hele, co si myslíte o stínech na téhle fotce? Fotomontáž? Nebo umělé nasvícení? A proč v tom počasí, jen kvůli nějakému zvrácenému smyslu pro symetrii?:
http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=zahranicni&c=A150123_112300_zahranicni_vez&foto=ERT58b62a_4e2d653ad14345d7b7879dc54cf60ebd_0.jpg
Ivan napsal:
Hele, co si myslíte o stínech na téhle fotce? Fotomontáž? Nebo umělé nasvícení? A proč v tom počasí, jen kvůli nějakému zvrácenému smyslu pro symetrii?:
http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=zahranicni&c=A150123_112300_zahranicni_vez&foto=ERT58b62a_4e2d653ad14345d7b7879dc54cf60ebd_0.jpg
Za mě to je montáž dost nepovedená, popředí je dost mimo s pozadím a světlem.
Ivan napsal: