Zetor - tak já chtěl Raptora do sbírky a protože se mi líbí. A fascinuje mne jeho dokonalé zpracování a promyšlená konstrukce. Ale i jinak - doma máme 5 let univerzální průmyslové nůžky Fiskars a denně jsou v akci. Na cestách na motorce i Důrou si často říkám, proč jsme si je zase nevzali sebou. Nakonec si poradíme, ale hodily by se. Ustřihnou všechno, uštípnou asi taky skoro všechno... Včera v práci jsem s nimi stříhal a štípal co mi padlo do ruky, různé papíry, látky, lanka, provázky, dráty, plastové zdrhovací pásky, rozstříhal jsem PETku, kartonovou krabici, větvičky z nějaké dekorace... Zkoušel jsem co to dá a vlastně jsem ani nemusel moc přitlačit. Nakonec jsem háčkem rozpáral kupu kartonových krabic do sběru a zarazil se až před výlohou, kterou mi už bylo líto rozbít tím hrotem na okna...:-). Jasně, primárně jsou pro záchranáře, první pomoc, hasiče, vojáky, prostě pro profíky, ale zvládnou toho tolik, že si umím představit i spoustu věcí v běžném životě. No uvidíme:-).
Ivan přiložený následující obrázek:
Dnešní EDC tvoří mj. tři Leathermany - v Molle XL je Signal + Style CS, v TC-5 je Raptor a další věci. Na to, že sedím celý den v kanclu, mne nemůže nic překvapit:-).
Ivan napsal:
Dnešní EDC tvoří mj. tři Leathermany - v Molle XL je Signal + Style CS, v TC-5 je Raptor a další věci. Na to, že sedím celý den v kanclu, mne nemůže nic překvapit:-).
no , jestli sedíš furt v kanclu, tak Ti asi ještě chybí ve výbavě http://www.jukl.c...-hemoroidyR1200GS mě fakt baví, je to vácheň
GSSG - tak celý den ne, ale z baráku jsem se ještě nehnul. Jindy i dost jezdím na sklad, na centrálu nebo do Hradce do druhé prodejny. A třeba jak jsem dělal tu fotku, tak jsem vstal...:-).
Zetor - možná Tě potěším. Zrovna tuhle se ptal někdo ve skupině na Facebooku, jestli se vejde Wave + 2 plata bitů do Molle. Já nemám Molle L, ale XL a zkusil jsem to a prostě to nešlo, na tohle jsou ty přední kapsičky v Molle XL stále moc úzký a mělký a vpředu blbě umístěný. Ale napadlo mne zkusit to dát do nylonového pouzdra Premium, mám obě velikosti, 4" i 4,5" Nemám sice 2 plata bitů, ale mám jedno plato s bity a adaptérem pro Rebar/ST300, to je tlustší než to normální plato. Ale abych docílil té tloušťky, vzal jsem ještě platíčko s pilkou a pilníkem pro Surge a ještě karabinu od Sidekicku. Tím jsem se dostal na větší tloušťku než jsou ta 2 plata s bity. Do menšího, 4" pouzdra, se to vešlo, ale nic moc. Ale to větší nylonové pouzdro, Premium 4,5", je snad úplně bezedné. Fakt to nechápu. Tohle všechno jsem tam nacpal, k tomu Wave, který měl navíc klip, takže byl tlustší, do bočních poutek doplňkovou Micru a na druhou stranu adaptér na bity a bylo to úplně v pohodě, ani to nevypadalo hnusně, naopak. A vešel se tam místo Wave i Signal a zkoušel jsem i Surge. Já na to origo nylonové pouzdro trochu nadával, ono nesedí tak pevně na opasku jako kožené nebo Maxpedition Single Sheats, ale zase tak špatné to není, teď jsem ho 3 týdny denně nosil. Ale za tuhle bezednost jsem se mu omluvil, fakt skvělý. Takže nylonové, Premium 4,5". Foto interiéru:
Mazal jsem je WDčkem, ale sralo mě, jak se to nedá dávkovat...prostě zmáčkneš spoušť spreje a ten tam vpálí plnou dávku a celý je to upatlaný...
Tak jsem si objednal olejíček na multitooly od Victorinoxu a to je to správný...pěkně jen kapička kam potřebuju...
zetor přiložený následující obrázek:
muzete mi vysvetlit co pravitkem na Charge chtel inzenyr od Leathermanna rici prosim?
Hodnoty cisel neodpovidaji klasickemu pravitku a dale to ani nesedi v pokracovani za klestema. viz foto.
treba to jen nechapu
Diky
...no asi rýsovat podle toho nepůjde, ale domnívám se, že začátek je hrana rukověti. Když srovnáš dvojky, tak už by to mělo sedět nééé a nebo to blbě vidím, což je taky možný ;o)
www.jantruhlar.cz
muzete mi vysvetlit co pravitkem na Charge chtel inzenyr od Leathermanna rici prosim?
Hodnoty cisel neodpovidaji klasickemu pravitku a dale to ani nesedi v pokracovani za klestema. viz foto.
treba to jen nechapu
Diky
Mas to pravikto blbe prilozeny! Musis dat nulu az na kraj rukojeti. Me to na Wave sedi presne...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Mas to pravikto blbe prilozeny! Musis dat nulu az na kraj rukojeti. Me to na Wave sedi presne...
Diky Bure!
Me to fakt nedoslo a ted uz je to jasny a sedi to
Ten zacatek, jak je tam napsaco "cm" me zmatnul (Schodou okolnosti to zacina na 1cm)
Upravil dufino dne 02.02.2017 13:22
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Ivan napsal:
Romane, to se ptáš sběratele? Zrovna Ty?:-):-)
Ja vim, ale me treba lakaji vic jine modely. Ale jednoho titanoveho fesaka uz doma mam. I kdyz to je Ti a ne TTi...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Mně přijde Leatherman Ti asi jako Charge Al, ale s titanovými střenkami. Tj. nemá v čelistech kleští to krimplovací vybrání a nemá párací hák na zubaté čelisti. A hladká čepel není z oceli S30V, ale 154CM. Ale možná tam je rozdílů víc, Roman to ví určitě přesněji...