Vjetrnik - jo, Důra miluje rovné silnice a musím s údivem napsat, že dálnice v tomhle autě je zábava:-). Zatáčky umí taky, o víkendu jsme dali serpentýny i kopečky, volantem se točí stejnou silou jako by byl volně nasazený na hřídeli, ale je nutné být rozvážný, což nečiní v tomhle relaxačním korábu problém.
Mimochodem vyšel právě Camper&Outdoor, kde se o příběhu "Důra" můžete dočíst víc.
To Hoombre: v úterý jsme si dávali kafe v Hořicích tak okolo 9 ráno.,.. Takže to Důra s největší pravděpodobností byla. Měl jsi víc křičet
Upravil Drakulka dne 31.03.2016 13:10
Důru si nespleteš, druhá taková není.
Tak tahle se nepovedla. Bylo to včera večer, šel jsem zkusit, kolik je v autě světla..
Ivan přiložený následující obrázek:
Zvenku taky dobrý. Blbý je, že v autě je vidět, do auta je vidět, ale z auta ven ne, takže si nás může někdo prohlížet aniž bychom o tom věděli. Zadní a velká boční okna jsou celkem v pohodě, mají roletky, i když trochu průhledné, ale problém je přední okno a okna na předních dveřích. Ale my to vymyslíme...:-).
Drakulka napsal:
To Hoombre: v úterý jsme si dávali kafe v Hořicích tak okolo 9 ráno.,.. Takže to Důra s největší pravděpodobností byla. Měl jsi víc křičet
Tak to je nahodička... Mám na vás štěstí ???? není to tak dlouho a myslím že jsem potkal pred časem i Tebe zrovna někdy když si prodávala svoje gs tak někde v Třebechovicích taky na benzínce... Tak ať to jezdi a užívejte...
Ivan napsal:Zvenku taky dobrý. Blbý je, že v autě je vidět, do auta je vidět......
...proto mají obytňáky všude roletky....i přes čelní sklo....
Vím, bohužel Důra nemá. Koukal jsem na různé roletky, ale buď je to velké, nebo to není kam přidělat, nebo to má jiný rozměr... Jako nejjednodušší mi přijde příčný závěs za předními sedadly. V tom místě je strop nižší a je tam podhled se skříňkami, tam by šla upevnit lišta, ta je tenká a ani by skoro nebyla vidět, s jezdci a závěsem. Ten by byl normálně shrnutý mezi sedadlo řidiče a skříňku, takže zese téměř neviditelný. Nenápadné a myslím elegantní řešení, sice by bylo vidět do kabiny, ale dozadu ne. Pak už jen zatemnit malá okénka na bočních křídlových dveřích, ale to už je schůdné. No a zbytek má roletky.
Na fotce je to trochu vidět - lišta by byla zespodu té desky s lamelovými skříňkami, po celé šířce auta, závěs by dole končil u desky na psí boudě a shrnoval by se doleva mezi sedadlo a skříňku...
Já na boxeru řešil zatemnění buďto sadou termo zatemňovákú,kerý mají přesně tvar okna a nalepí se přísavkama na sklo(kupováno v Brně v jednom kempršopu na ulici Kamenná) a sada na dvě boční skla a čelní sklo stála cca 1300kč. Ofšem semtam se přísavka odlepila atd,takže to taky není ideální. Navíc zřejmě nebude v evropě běžně dostupná sada na Tvé auto,ale dala by se použít sada třeba ze starého ducata,nebo VW LT... Nakonec sem stejně nejčastěji používal závěs,kterej manželka ušila podle tvaru kabiny a míval sem ho pověšenej na čtyřech háčcích(u stopu na boku za řidičem,v horním rohu kabiny před řidičem a stejně tak na druhé straně) a spodek závěsu se přehodil přez palubovku směrem k oknu. Zatemněno za minutku,nemusel sem montovat ani žádnou kolejničku a do ničeho vrtat a závěs se vozí pěkně složenej v malé přihrádce v palubovce. Nad oknem sem dokonce nedával ani žádné háčky,stačí to jen přetáhnout za sklopené protisluneční clonky.
V kamionech se bydlí denně a taky nemají žádný roletky,ale normální závěs kolem dokola a funguje to leta letoucí. Kdežto každá roletka se dřív nebo později pos.ere...
A nebo tady. Já jim na STK dám, že to není originální vestavba:-). Je to jen decentní, polomatná zlatá ladí s nábytkem...