bystricke napsal:
nabastlil jsem na moto větší bečku
Už jsi spáchal kufr na dva škopky a flašku kořalky jo?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
medik: kufry dělám pořád stejný
3X: náhodou ten dojezd je super,natankuji v domovské stáji a objedu stím celou republiku
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Tak jsem si udělal pod zadním sedadlem vývod na připojení 12V zásuvky do topcase:
V topcase bude jen malá dírka v gumové průchodce, kterou prostrčím krátký kablík s 12V zásuvkou (ta už zůstane v topcase) - skrz projde jen kablík a malý konektor (podobný jak u notebooků). Vše se to spojí pod sedlem v prostoru pro nářadí - vše je uděláno tak aby tam netekla voda - je to na nějakém vyvýšeném místě. Jinak vše je připojeno přes relé, které jsem připojil na parkovačku, jakmile rozsvítím, tak sepne a bere 12V z baterky - bez otočeného klíčku se tedy nic neděje... :-)
jinak je to pravý horní konektor pod nádrží (bílý) a v něm levý dolní pin (vše při pohledu od jezdce - Díky Tondovi za info, kde hledat )
Upravil HonzaGS-SV dne 24.05.2013 11:55
ako vela ludi vie tak origo Top case nedžia pri velkych skokoch tam kde maju a sem tam odletia. kedže tam nosim aj tažšie veci ako mam tak som si urobil poistny rýchloupinak. sice musim otvorit kufor a stlačit rýcloupinak pri nasadzovani a odobrati kufra z plotny ale mam istotu že mi neodletí.
100bubu napsal:
ako vela ludi vie tak origo Top case nedžia pri velkych skokoch tam kde maju a sem tam odletia. kedže tam nosim aj tažšie veci ako mam tak som si urobil poistny rýchloupinak. sice musim otvorit kufor a stlačit rýcloupinak pri nasadzovani a odobrati kufra z plotny ale mam istotu že mi neodletí.
ja som tam mal kusok lanka karabinku ale každyx som.r sa ma vypitoval na čo to je.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Ha - hotovo. Moje montážní sada na topcase BEGR. Vše je z 6mm nerezu vyřezáno laserem, následně jsem vše vrtal na stojanové vrtačce vrtákem s průměrem 5mm - hrany jsem srazil 7mm vrtákem. Dále jsem všude vyřezal závity, dal nerezové šrouby s čočkovitou hlavou a utáhl. Poté stačilo tyto díly dát zespoda nosiče a uvnitř utáhnout pomocí "křídlovek" - které jsou též vyřezány laserem, vyvrtány a je v nich závit - křídlovky leží na pérové podložce, pod kterou je ještě široká běžná podložka. Vše je tedy nerezové. Fotky snad prozradí více: Celkové náklady včetně řezání laserem, materiálu atd... cca 1000Kč (ale dělal jsem cca 50% všech dílů navíc kdyby se něco ztratilo atd...). Jo a den práce :-)
Tak už jsem s doplnky prakticky hotov - teď jen kabel do topcase - chci se zeptat nemáte nějaké pružné(!!!) průchodky do plechu? (nebo cca 3-6mm materiálu) ?
Líbí se mi to polstrování kufru. Něco podobného si tam taky musím udělat. A ještě si tam dám na bok síťku jako se dává na boky zavazadelníků v autě. Když je kufr poloprázdný nebo tam je minimum věcí, dělá to strašný kravál. Posledně jsem jel v krosovém kompletu a neměl kam dát doklady a mobil. Po zastavení po offu jsem vyndal mobil v módu kalendáře a sám listoval po dnech až do aleluja. Vytrhnutí baterky všechno vrátilo zpět do normálu.
Tak já plánuju používat topcase jen na zrcadlovku a když dosáhnu cíle, tak vyndám zrcadlovku a dám tam helmu Takže síťka není pro mě až tak směrodatná... ikdyý uznávám, že může být praktická...
Napadlo mě, že místo sedadla spolujezdce bych si nechal udělat malý kufřík. Jestli to tady už bylo, prosím hoďte odkaz. Díky.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."