Drzakem jsem myslel seriovy drzak. Ne uzamykatelny TT.
Jinak diky za info.
K aktualizacim, predpokladam,ze Lifetime se da dokoupit kdykoliv?
TomasTT napsal:
xjav napsal:
TomasTT napsal:
Tak proč se ptáš, když máš o ceně představu?
To se neptal já, jen jsem dodal další info a vyhledal v současné době prodávané kousky. Podobné cvičení jsem si udělal minulý týden, když jsem prodával svoji a podle rychlého prodeje soudím, že nasazená cena nebyla mimo.
Aha, sorry, nevšiml jsem si že odpovídám tobě a ne dědkovi2.
Sorry.
Ještě by měl upřesnit co myslí tím "včetně držáku". Jestli to je myšlené jako motorkový záda s klouby ze sériového balení a nebo touratech kovový držák. To je trošku rozdíl. Spousta lidí taky považuje za "držák" jen ty klouby RAM.
maser napsal:
prosím o radu - na kartě v zumu 660 mám koplet Garmin mapy v aktuální verzi, to je v pořádku. V paměti navigace je nahraná Topo Czech, Czech Atlas, Adresy CZ - vše bylo k navigaci a také v pohodě. A teďka bych tam chtěl nahrát další soubor *.img, ale jak ho nazvat, aby to navigace našla jako mapu? Ty, co tam jsou (TOPO, Atlas, Adresy) mají jeden soubor gmapsupp.img. A ty stažené mapy, co tam chci dohrát, tak mají také ten samý název. Vím, že když jsem to dělal poprvé, nějak jsem přejmenoval soubor nových map, jen zkopčil do paměti Zuma a šlapalo to. Zkoušel jsem gmapsup1.img nebo gmapsupp1.img a nic
Pokud máš tu mapovou sadu v navigaci nazvanou gmapsupp.img, tak ve vnitřní paměti můžeš mít ještě soubor gmapprom.img a navigace s ním bude normálně pracovat. Můžeš tu další mapu vytvořit třeba na flash kartě, tam se vytvoří adresář garmin a v něm bude gmapsupp.img, takže to přejmenuješ na gmapprom.img a přesuneš do paměti navigace. Nebo ten stávající soubor v navigaci přejmenuj na gmapprom.img a ten nový nech jako gmapsupp.img. Je to jedno.
Soubor gmapsup1 může být jen na kartě, v navigaci to nefunguje.
Díky, jdu to zkusit.
V druhém vlákně, kam jsem příspěvek také dával, tak jsem ho už smazal. Dík
dedek2: jasně, no tak v tom případě si myslím že cena fakt kolem 5 tisíc by měla být OK. Možná že někde někdo prodává 550 za 8 ale já teď mám na prodej mnohem modernější 350 za 7.5tis a cena je myslím odpovídající, takže 5-5.5 tis bych viděl za 500 jako rozumnou částku
A prosim te na co si dat pri koupi pozor, jsou nejake konkretni veci na co se zamerit?
A kde koupil pripadny Lifetime? Diky
TomasTT napsal:
dedek2: jasně, no tak v tom případě si myslím že cena fakt kolem 5 tisíc by měla být OK. Možná že někde někdo prodává 550 za 8 ale já teď mám na prodej mnohem modernější 350 za 7.5tis a cena je myslím odpovídající, takže 5-5.5 tis bych viděl za 500 jako rozumnou částku
dedek2: myslím že záleží dost na náhodě. Můžeš koupit navigaci, která odejde za týden, je to fakt dost o náhodě.
Kdybych jí kupoval, tak se podívám na tohle:
- stav gumových krytů tlačítek (vlevo čtveřice a vpravo dole zapínací). Často mívají tu gumu zpuchřelou nebo úplně proraženou. Navigace pak není vodotěsná a výměna není snadná, protože ty tlačítka se blbě shání.
- mechanický stav těla, jestli není někde prasklina, stopy po pádu apod.
- stav displeje, dost často mívají starší navigace špatnou dotykovou vrstvu. Ověřit jestli reaguje přesně na dotyk v celé ploše obrazovky a to ve všech režimech
- stav baterie, to se těžko dá zjistit za pět minut ale může se stát, že baterka bude úplně v háji a nabitá vydrží jen třeba 30 minut nebo i méně. Měla by vydržet několik hodin. Bez baterky to není možné provozovat a nová stojí dost peněz.
- stav spodního krytu, jestli není poškozený, nalomený apod
- a vůbec to nejdůležitější je stav konektoru na těle navigace dole a zejména na napájecích zádech (držáku) na motorku. Jsou všechny kontakty leské a v perfektním stavu? Není nějaký tmavší nebo dokonce začernalý? Není okolí pinů na držáku našedlé nebo bílé? Jakmile je to špatné, tak nekupovat.
Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s kvalitou přehrávání hudby ze Zuma 660. Mám klasicky spárovanou GPS s iPhonem a s HF (Schuberth SRC System) a když přehrávám hudbu ze Zuma je kvalita zvuku tragická. Když jsem měl iPhone spárovaný přímo do helmy, hrálo to parádně. V čem je chyba nebo je to normální?
xjav: řeší se to asi rok, je to problém VŠECH sluchátkových sad s BT vyšším než 2.0
U některých headsetů to nehraje v A2DP vůbec, u některých třeba jen do okamžiku než přijde telefonní hovor nebo než se natáhnou kontakty z telefonu do paměti. Pak se navigace přepne do profilu handsfree a A2DP nefunguje.
Sluchátkové sady s BT2.0 tenhle problém neměly nebo nevím o jediné, která by nějak nefungovala.
SRCS interkom je BT3.0
Starší verze SRC nebyla kompatibilní nikdy, už v létě 2011 jsem psal o problémech SRC se Zumem a nic se nezměnilo, protože by museli změnit firmware a to pokud vím neudělali. Naposledy jsem se tím zabýval někdy vloni na jaře, aktuální verze SRC byla 4.něco a nefungovalo to. Prostě to nebylo schopné navázat spojení s profilem A2DP, který je zásadní pro stereo přehrávání hudby.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
zdravim. mam garmin 550 a na tlacitku vlavo dolu som mal jas obrazovky. potom som ale nieco prestavoval lebo mi nesiel hlas ked som to pouzival v aute a teraz tam mam hlasitost. ale chcel by tam znova dat jas lebo na moto hlas nepouivam. vie niekto kde sa to da prehodit aby som mal tym tlacitkom hne pristup k jasu? myslim ze niekde treba vypnut hlas ale neviem to najst aj ked stisim hlasitost to nejde.
vdaka z pomoc
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
xNOKIAx napsal:
zdravim. mam garmin 550 a na tlacitku vlavo dolu som mal jas obrazovky. potom som ale nieco prestavoval lebo mi nesiel hlas ked som to pouzival v aute a teraz tam mam hlasitost. ale chcel by tam znova dat jas lebo na moto hlas nepouivam. vie niekto kde sa to da prehodit aby som mal tym tlacitkom hne pristup k jasu? myslim ze niekde treba vypnut hlas ale neviem to najst aj ked stisim hlasitost to nejde.
vdaka z pomoc
Tlačítko vlevo dole je skutečně hlasitost a nevím o tom, že by se to dalo nějak změnit.
Jas se vždycky měnil dlouhým stiskem tlačítka s ikonou čtverečku (druhé odspoda)
Upravil TomasTT dne 24.06.2013 13:29
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj Tome , prosím té o pomoc . Mám navigátor 4 (koupil jsem ji v USA s motocyklem byla tam mapa USA , Canada a Mexico. Před časem jsem koupil mapu Evropy na CD od Garmin Sk . Nahrál jsem ji přes PC do navigace , ale nějak mi nefunguji mapy . Zadám místo v Cz nebo Sk a nic mi to nenajde. Jsem anti talent na tyto věci :-( Měl bych USA mapu vymazat a poté znovu nahrát Evropu?Diky moc
slamak70 napsal:
Ahoj Tome , prosím té o pomoc . Mám navigátor 4 (koupil jsem ji v USA s motocyklem byla tam mapa USA , Canada a Mexico. Před časem jsem koupil mapu Evropy na CD od Garmin Sk . Nahrál jsem ji přes PC do navigace , ale nějak mi nefunguji mapy . Zadám místo v Cz nebo Sk a nic mi to nenajde. Jsem anti talent na tyto věci :-( Měl bych USA mapu vymazat a poté znovu nahrát Evropu?Diky moc
slamak70 napsal:
špatný kod map? (zpárování ID přístroje a mapy)?
Je to originál garmin City navigator s kódem , asi jsem něco po.sral . Udělal jsem upgrade na software a pokračoval dal podle návodu . No nic zkusím si s tím ještě pohrát :-(
dedek2: mám obavy, že to nikdo neudělá ani za větší úplatu, protože 176C nepodporuje NT formát map. Kdysi někdo někde nabízel konvertované mapy pro 276C, které by fungovaly i na 176C (asi). Z mého pohledu je to mrtvá záležitost - už taky proto, že evropská mapa má aktuálně necelé 3GB a do navigace by se ti vešla v nejlepším případě polovina (pokud máš 2GB kartu) nebo nějaká malinká část, pokud máš menší kartu.
slamak70 napsal:
Myslím že Navigator IV je pro USA i Evropu stejný. Třeba u Zuma to tak není, existuje verze speciálně pro USA, to samé třeba GPSMAP60 apod. Ty přístroje pak prostě dělají problémy když v nich chceš registrovat mapy určené pro jiný region - protože byly prodané za levnější peníze právě s tím, že je to omezené jen na určité území (např. jen na USA).
Asi by bylo dobré se podívat, jestli máš tu mapu v navigaci zapnutou (aktivní). Pokud jde vybrat a je zapnutá jako jediná mapa a přesto v ní nejde nic vyhledat, tak jsi to na 99% nainstaloval špatně.
Pochopitelně že se ti tam nevejde současně mapa USA a evropská, takže si to zazálohuj do PC a smaž největší soubor co v navigaci najdeš a celou složku JCV (to bude ta mapa USA a její křižovatky) a zkus to znova.
Další možnost je použít SD kartu.
Otázka taky je, jak jsi to instaloval "přes PC". Musíš mít nainstalovaný MapSource, v něm nainstalovanou tu mapu. Tu musíš mapovým nástrojem vybrat a vytvořit mapset na vybrané destinaci (vnitřní paměť nebo karta). Pokud jsi "přes PC" nakopíroval instalaci pro PC do navigace, tak to pochopitelně takhle fungovat nemůže.
TomasTT napsal:
dedek2: mám obavy, že to nikdo neudělá ani za větší úplatu, protože 176C nepodporuje NT formát map. Kdysi někdo někde nabízel konvertované mapy pro 276C, které by fungovaly i na 176C (asi). Z mého pohledu je to mrtvá záležitost - už taky proto, že evropská mapa má aktuálně necelé 3GB a do navigace by se ti vešla v nejlepším případě polovina (pokud máš 2GB kartu) nebo nějaká malinká část, pokud máš menší kartu.
diky za info, treba da nekdo info s tou konvertovanou mapou. Jinak jestli to chapu, tak u 276 a vyssi uz by takovy problem nebyl?
Život v jedné stopě.