BMW Ivo - na konci článku je uvedeno "Pro Českou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová". Paní Grulichová to pouze převzala, přeložila a zveřejnila. Kde jsi to Ivoši našel a lze dohledat původní zdroj?
zadanyjan - já bych se na Zdenala RT nezlobil, jistě, je to propaganda, ale tou jsme masírováni z obou stran a obrázek si musíme udělat vlastní. Ale proto propaganda je, aby přesvědčila co nejvíc lidí o té MÉ pravdě. A já neberu propagandu jako sprosté slovo, obecně je to propagování mých názorů, můj výklad událostí atd. a na tom není nic špatného, každý normální stratég to nepodceňuje. A Rusko je v tom geniální. Asi není tak ekonomicky silné jako USA, možná má slabší armádu, ale v oblasti propagandy ho považuji za jedničku, každý používá vlastní zbraně a to co umí. Koneckonců, nepozorujete sympatie veřejnosti s ruským vstupem do syrského konfliktu? Já ano a je to jednoduše dáno obavami lidí z IS, kterým je jedno kdo bude proti IS bojovat, když to nedokáže, resp. nechce USA, ať je to třeba Rusko. A osobně si to myslím také, nemůžu si pomoci, nikdo mne zatím nepřesvědčil o opaku. A přitom bych se rád mýlil, protože západní společnost mi je bližší (i když lidi mám raději na východě).
Jinak souhlasím, také mám strach a přístup EU pod vedením paní Merkelové absolutně nechápu. Asi platí, že každý systém se jednou naplní, vyčerpá možnosti, nemá už co říci. Určitě se to týká vrcholových manažerů, ale i politiků, politických stran a směrů. A v některých oblastech, v otázce migrace zcela určitě, mi EU přijde ustrnulá a oparativa tak špatně vymyšlená, že znemožňuje rychlou a správnou reakci na nenadálou situaci těchto rozměrů, protože podle mne je to na vyhlášení evropskounijního výjimečného stavu. Ano, výjimečného stavu. Na jednu stranu těžko mí za zlé politikům, že situaci nezvládají, jsou to lidi jako my a každý jsme dobrý v něčem a špatní také v něčem. A v této krizi se evropští politici a politika ukázali jako špatní. A stejně, jako vyčerpá svůj potenciál firma a mění se management, jinak firmě hrozí úpadek, stejně, jako když ustrne politická strana a nemá už voličům co říci, musí přijít noví politici s novým, moderním směrem, jinak je strana odsouzena k zániku, když se to stane v Německu, nebo EU, měla by se politická reprezentace vystřídat. Ono se to dříve či později stane při volbách, jde o to, jestli nebude pozdě. A proto evropský výjimečný stav, krizový štáb atd, tyto věci by měly být schopny na situaci reagovat rychle, oparativně, bez zdlouhavých diskusí a schvalování.
http://je-to-inak...63445.html ... neco malo od Darji Aslamove ruske valecne reporterce o tech nasich nechtencich - slovensky.... ..a pokud nekdo jeste zvlada rustinu, zde v originale - aby to bylo pro rypaly odzdrojovane: http://stockinfoc...chtozhena/ ... mno a timto bych tu debatu uzavrel. Jsme evidetne davno v prdeli a bude hur... ..a rusaci nejsou a nebudou zadna vyhra...
Upravil Bubak dne 14.10.2015 11:15
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Bubak - že je situace kritická a může to dopadnout i špatně, nepopírám. Na druhou stranu jsem článek Darji... přečetl, nic nepodceňuji, ale autorka se dopouští chyb a zkreslení, myslím, že záměrně. Článek je z 5.září, tedy v překotném vývoji už historický. Přesně ten týden jsem se vrátil z Balkánu. Projel jsem mj. kousek Makedonie, o které autorka tvrdí, že má zavřené hranice a je vyhlášen vyjímečný stav. Omyl, hranice byly údajně zavřeny, resp. kontrolovány na jižní a severní hranici mezi Řeckem a Srbskem a jistá forma "vyjímečného stavu" byla vyhlášena pouze v tomto pohraničním pásmu. My do Makedonie vjeli z Albánie, odbaveni jsme byli během chvilky, stejně tak zpět, neviděli jsme jediného urchlíka. Netvrdím, že tam nebyli a určitě Makedonie měla a má velké problémy. Ale nebyl to vyjímečný stav v zemi a uzavřené hranice, jak tvrdí autorka. Projeli jsme Albánii, Černou Horu, Bosnu, Chorvatsko. Do Chorvatska jsme se dostali z Maďarska, cestou zpět jsme jeli přes Slovinsko. Nikde jsme nebyli svědky žádné paniky, jak píše autorka, nepotkali jediného běžence a nezaznamenali jakákoliv zvýšená opatření na hranicích (moje zkušenost ze Slovinska není objektivní, běženci tam zamířili asi týden po naší cestě). Neznamená to opět, že ty země nemají problém. Mají a velký a s tímto přístupem EU ho budeme mít i my. Ale paní autorka píše mj. o panice a to nebyla pravda. Možná, protože jela záměrně do exponovaných oblastí, to tak vnímala, ale nemyslím, je to profesionálka. Spíš myslím, že jako ruská korespondentka jela na Balkán se zadáním, asi je dobré v Rusku situaci popsat takto. Jiné vysvětlení nemám, ale mohu se mýlit.
..ale jo, ja to samozrejme nebral jako studnici pravdy.... jen jako dalsi pohled a k tomu z ruske strany. O tom jak putinovske Rusko funguje mam ifnormace z prvni ruky, protoze jsme s mym anglickym sefem pred 2 lety vytahli schopneho ruskeho kolegu z Moskvy do Mnichova i s rodinou a on ma stul naproti me. Fajn a inteligentni chlap...
Bubak
zadanyjan napsal:
Nechtěl jsem vůbec reagovat, ale nemůžu jinak. "Zdenále" ty jsi fakt nemocný člověk. Jinak je mi úplně jedno, kdo s těma "****ama" zatočí ,jestli Rusko nebo Amerika a nebo samotná Sýrie v čele s Asadem. Problém je ale složitější, než si všichni tady myslíme a musí to vidět snad každý normálně uvažující člověk. Krásně to vystihnul Benjamin Kuras.
Možná jsem "nemocný" ale čekat od Rusů že něco vyřeší je spíš pro Chocholouška nebo pro neznalé. Největší část uprchlíků prchá před Asadem. který jen letos má na svědomí tuším 200 000 mrtvých. A jestli někdo potřebuje chaos a nestabilitu, tak je to Rus v čele s Putinem. Cena ropy kolem 50 USD je pro rusa sebevražedná. Jejich rozpočet je nastaven na 97 USD. A kromě ropy a zbraní nic nevyváží neb nic jiného neumí. Hodnota rublu přesně kopíruje hodnotu ropy. Kdo jiný to má.
..jo Peheho clanku jsem si taky vsimnul. Taky ho zrovna nemusim, ale situaci tady shrnul pomerne vecne.... ... od Rusaku taky necekam nic konstruktivniho nebo pozitivniho, protoze to rozhodne neni v Putinove zajmu stat proti stabilni a silne Evrope.... ...
... nicmene americka zahranicni politika na blizkem vychode je taky naprosto na presdrzku... . ..a hlavne Saudove jsou ten zasadni problem v regionu.
... situace nejen v Syrii nema zadne dobre reseni, v techhle zemich proste demokracie nebude nikdy fungovat naprosto z principu ...
Bubak
Vždy v Evropě budou dva tábory a jedni budou mít raději "východ" a ti druzí "západ".
Jsme zhruba uprostřed tak je to logické, že k jedněm máme vždy blíž.
Bude to znít rasisticky, sobecky a budu asi vyhlášen za hayzla tohoto tisíciletí, ale každý, kdo zabíjí lidi věřící a šířící islám má moje sympatie bez ohledu na to, ke komu patří a z jakého důvodu to dělá.
Ať už je to Asad, USA, Rusko, Thaisko, Indie, Izrael, státy afrických zemí nebo se jen mlátěj mezi sebou, či spadne blbě na schodech a srazí si vaz, bo je obětí přírodních sil... vždy jsem rád za každého mrtvého, co prosazuje hodnoty, ohrožující ty moje.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Bubak napsal:
... od Rusaku taky necekam nic konstruktivniho nebo pozitivniho, protoze to rozhodne neni v Putinove zajmu stat proti stabilni a silne Evrope.... ...
... nicmene americka zahranicni politika na blizkem vychode je taky naprosto na presdrzku...
Někteří z nás pamatují rok 1968, a následnou okupaci naší vlasti ruskými vojsky. Přesto mám Rusy rád, poznal jsem jich hodně a byli to úžasní lidé s velkým srdcem, kteří se rozdělí o poslední krajíc. Přátelství berou vážně a přítel se stává téměř členem jejich rodiny.
Jiná věc je Rusko. To se chová stejně jako kterákoliv jiná velmoc. My, po zkušenostech se 40-tiletou okupací, jsme se po roce 1989 přimkli k Západu, vstoupili do Nato a EU. Připadali jsme si v bezpečí a také bylo - a je - příjemné být členem svobodné části světa, kde se dá otevřeně mluvit, cestovat, mít vysokou životní úroveň a nikdo nikoho nezavírá za názor.
Měli jsme své důvody pro i proti, co je dobré a co špatné na západě i na východě. Západ posledních 25 let převažuje, ale protože je vše relativní, obávám se, že spousta lidí se možná bude, vzhledem k politice EU, působení USA v zahraničí i strachu z radikálního islámu, přiklánět k Rusku, minimálně ho bude chápat jako velmoc, která může některé věci obrátit správným směrem, teď mluvím právě o radikálním islámu a působení Ruska v Sýrii. Mám z toho obavy, na druhou stranu jsem obyčejný občan a Rusko v Sýrii vidím v tuto chvíli rád. Ne že by tam dělalo něco dobrého, ale z těch chyb a špatností, která jen bezmocně pozorujeme na západě, je tohle to nejmenší. A události se daly do pohybu. Jak to skončí, netuším.
Putin jistě nechce stát PROTI silné Evropě, ale může v ní posílit svůj vliv. A nejen v ní, ale i na blízkém východě. Osobně myslím a doufám, že se se západem dohodne, i když to tak v médiích třeba nebude vypadat, on nikdo nechce ztratit tvář. Tanečky pro voliče a skutečná politika jsou dvě naprosto rozdílné věci. A následně se budou opět rozdělovat sféry vlivu a třeba to vydrží dalších pár desítek let. Ale kdo ví, já mám v těchhle věcech často špatný odhad...
Bubak napsal:
... od Rusaku taky necekam nic konstruktivniho nebo pozitivniho, protoze to rozhodne neni v Putinove zajmu stat proti stabilni a silne Evrope.... ...
... nicmene americka zahranicni politika na blizkem vychode je taky naprosto na presdrzku...
Někteří z nás pamatují rok 1968, a následnou okupaci naší vlasti ruskými vojsky. Přesto mám Rusy rád, poznal jsem jich hodně a byli to úžasní lidé s velkým srdcem, kteří se rozdělí o poslední krajíc. Přátelství berou vážně a přítel se stává téměř členem jejich rodiny.
Jiná věc je Rusko. To se chová stejně jako kterákoliv jiná velmoc.
....Putin jistě nechce stát PROTI silné Evropě, ale může v ní posílit svůj vliv. A nejen v ní, ale i na blízkém východě. Osobně myslím a doufám, že se se západem dohodne, i když to tak v médiích třeba nebude vypadat, on nikdo nechce ztratit tvář.
Tanečky pro voliče a skutečná politika jsou dvě naprosto rozdílné věci. A následně se budou opět rozdělovat sféry vlivu a třeba to vydrží dalších pár desítek let...
Pod toto se podepisuji.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Tak IS sa rozdrapuje už aj v Tadžikistane! http://www.aktual...n=HP-new2#
Upravil JRM66 dne 16.10.2015 22:26
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Kristepane.
Ale zase na druhou stranu, pokud se to podá tak, že v těch hadrech budete chodit v zimě v létě a čelem mlátit o zem několikrát denně, tak to dostatečně odradí. Alespoň většinu.
Doufám.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Ale no tak...
Nebuďte tupé ovce... Čtenáři Blesku a posluchači Impulzu....
Tento týden v 7. A proběhla hodina dějepisu.
Téma Islám v ní zpestřila paní učitelka Zuzana Růžičková. Přišla do hodiny oblečená do tradičního arabského obleku - nikábu. Předvedla žákům různé pokrývky hlavy, kterými si musí ženy v arabských státech zakrývat vlasy. Dozvěděli se, jaký je rozdíl mezi čádorem, hidžábem a burkou. Žáci si některé kousky oblečení zkusili doslova na vlastní kůži. Hodinu zakončili popisem, jak vypadá modlitba muslimského věřícího.
Paní učitelce Růžičkové třída 7. A děkuje za zajímavé povídání.
Vyjádření ředitele školy:
Vážení diskutující, chci se vyjádřit k problematice, která je zde prezentována. Téma islámu je součástí osnov a učí se o něm v předmětu dějepis. Jedná se o část výuky, v které žáci získávají informace, stejně tak jako o křesťanství, židovství, buddhismu atd. Jsme sekulární školou, která žádné náboženství ani nevyzdvihuje, ani nevyučuje.
Příspěvek Názorná výuka dějepisu v 7. A, zobrazuje zpestření výuky, rozhodně nešlo o propagaci islámu, ani jeho věřících. Informace o minulosti a současnosti islámu měly žákům téma přiblížit. Formulaci o společné modlitbě na závěr považujeme za nešťastnou a neodpovídající skutečnému závěru vyučovací hodiny.
Pokud by Vám toto vysvětlení nepostačovalo, nabízím osobní setkání.
Mgr. Petr Horčička
ředitel školy
Nejdřív si to pořádně projděte co se vlastně stalo a pak teprve kamenujte...
Wan-Chuan
KRLESS!!!
Upravil WanChuan dne 21.10.2015 22:31
Hodinu zakončili popisem, jak vypadá modlitba muslimského věřícího.
No... Já viděl na fotkách jak jsou VŠECHNY děcka zakleklé a mydlí hlavou o zem. To mi moc jako POPIS nepřijde. Tato fotka už byla pro jistotu z webu školy smazána.
Naštěstí jak se něco objeví na netu, horko těžko se to dává pryč.
geofre přiložený následující obrázek:
[47.98Kb]
Upravil geofre dne 22.10.2015 10:04
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí