Ivan napsal:
Když už chceš fullsize, z těch dvou bych šel do Glocka, dávám hlas vychytané, spolehlivé konstrukci.
Jo taky mě to k němu táhne víc.. Další výhoda je ze jich jsou plné krámy takže stačí zajít,zaplatit a je to. Na CZ by jsem nejspíš čekal kdo ví jak dlouho..
per aspera ad astra
Zatím převážně na střílení.. Teprve až budu zbraň pořádně ovládat tak ji chci brát na skryté nošení. To bych zvažoval něco menšího..fullsize bude moc. Že železnejch jsem střílel jen cz 75 ale moc mě nenadchla.. Ty nejspíš myslíš něco jako SP1 že?
per aspera ad astra
Já se musím začerstva trochu pochlubit -)))po pár letech " jednou si udělám" jsem dnes složil zkoušku odborné způsobilosti. Občas jsem si s kamarády chodil zastřílet, půjčoval jsem si pistoli na střelnici, vždy nějakou ČZ. Na jaře mi kamarád půjčil svojí SP- 01 Orange a to mě vytrhlo z mé vrozené lenosti něco se učit a zažádal si o zkoušky. Když jsem dnes přišel ke střelbě a viděl že tam na mě čeká oranžáda tak mi srdce poskočilo radostí. Po střelbě se mě komisař ptal proč jsem si bral tři nástřelný, že to bylo zbytečný. Po mé odpovědi když jsem viděl z čeho budu střílet tak jsem musel se pousmál a řekl to chápu. Takže já už mám na 99% jasno co bude mojí první zbraní. Pro zajímavost z třinácti tři neudělali testy a dva manipulaci se zbraní. Dnes jsem s sebou spokojen, samozřejmě je co zlepšovat.
milan67 přiložený následující obrázek:
Irskej napsal:
Ja mam slovensky Granda.
Neni to spatny,ale na zavody bych radeji CZ75TS.
Ale jak rikam,full size,nedej boze zelezo se snad ani skryte nosit neda.
Úplně v klidu Hecklera v .45 full site v opaskovém pouzdru.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Emil: určitě souhlasím, jen to chce aby měl člověk natrénováno a použití v případě nouze bylo automatické.. Aspoň bude důvod chodit střílet
per aspera ad astra
kubas napsal:
Zatím převážně na střílení.. Teprve až budu zbraň pořádně ovládat tak ji chci brát na skryté nošení. To bych zvažoval něco menšího..fullsize bude moc. Že železnejch jsem střílel jen cz 75 ale moc mě nenadchla.. Ty nejspíš myslíš něco jako SP1 že?
Bejt tebou bych tu filozofii otočil - nosit, nosit, nosit, na sucho zkoušet tasení ale i rychlé zandání do pouzdra, tasení a míření, natahování, přebíjení, přenášení záměrného bodu, naučit se perfektně a bez přemýšlení dívat se oběma očima, mířit oběma očima a ovládat kvér oběma rukama, umět natáhnout a přebít jednou rukou atd. a teprve SPOLEČNĚ S TÍM chodit střílet na střelnici. Pokud se domníváš, že ti chozením na střelnici vznikne nějaký návyk, zásadně použitelný v situaci, kdy budeš chtít, nebo POTŘEBOVAT bleskurychle jednat.........tak o tom na základě svých drobných zkušeností velmi silně pochybuju.
Nedovolil bych si tě jakkoliv poučovat, ale jen malou analogii - je to jako když si někdo koupí německýho ovčáka, má ho v kotci a jednou za tejden jde na hodinu na cvičák, pak ho vezme na tejdenní dovolenou a je - kupodivu - nešťastnej, že pes s ním není sžitej a že věci nefungujou bezchybně........no bodej´t by taky jo.......
A porád taky kamarádi to vaše fullsize nefullsize, ježiši, prostě chce to mít kvér, co i když se trefím jinam než do hrudi a do hlavy, tak chlapa složí na fleku. A třeba i nechá na živu.
To NA FLEKU bych opravdu podtrhnul.
A teorie bez konce o velkým kvéru na střelnici a menší pistolce na nošení mi přijdou zcela určitě nesmyslné. To je - opět analogie - jako když čtu bez konce litanie chlápků, co v životě neseděli na motorce o tom, že do začátku něco slabšího a až se to jako naučí, tak teprve nějakou raketu.....ach jo.
Tak - konec.
Upravil Pavlys dne 01.12.2016 07:44
„Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“
kubas napsal:
čau místní znalci..
pokukuju po první pistoli..povolení mám a horký kandidát je Glock 17. Ale teď jsem narazil na novinku od CZ a to P10c.. co si o tom myslíte? vím zatim toho na internetu o ní moc není tak váhám jestli se vyplatí čekat než bude dostupná nebo prostě koupit osvědčeného Glocka 17 ..?
Než jsem koupil vlastní, tak jsem si popůjčoval kde co, až se mě vytříbily 3 fedrkuše a z těch už jsem zvolil jednu a to hlavně díky tomu, že mě nejlépe "padla do ruky". Samozřejmě prvotní volba byla ráže. Ale to už je víc jak 20 let.... Vzhledem k minulosti v ozbrojených složkách a zkušenosti z vojny jsem šel do 9mm Luger. Ale prostě ta zbraň musí "sedět" jinak je to víc o trápení než radosti.
Zrovna nedávno jsem si to připomněl, koukám po nové, bo doma došlo k odcizení a jak jsem ohmatával kde co, bylo to fajn. Ale jak jsem šmátl na starou známou, bylo to jako když vlezeš do maminy.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
http://www.czub.c...-10-c.html[/quote]
..............Ale prostě ta zbraň musí "sedět" jinak je to víc o trápení než radosti.
Zrovna nedávno jsem si to připomněl....... Ale jak jsem šmátl na starou známou, bylo to jako když vlezeš do maminy.[/quote]
Přesně! To jsem ještě zapomněl zdůraznit.
„Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“
Pavlys> moje zkusenost je, ze lidi si koupi hned po zkouskach velkou tezkou zbran na "noseni i strileni" a ve finale ji nenosi, protoze je velka a tezka :-) Kazdej si to neuvedomi, ale treba v lete v kratasech fakt neni kam to schovat. Ja jsem resil problem i s malym Kevinem ve vnitrnim pouzdre na zachode (to te taky zezacatku nenapadne), proste mi padaly kalhoty, takze levou rukou jsem drzel pasek s pistoli a pravou bimbase Bylo by trapny nemit zbran dobre zapnutou a pak si jit na obede ulevit a kver valet na toalete po zemi
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Pavlys> moje zkusenost je, ze lidi si koupi hned po zkouskach velkou tezkou zbran na "noseni i strileni" a ve finale ji nenosi, protoze je velka a tezka :-) Kazdej si to neuvedomi, ale treba v lete v kratasech fakt neni kam to schovat. Ja jsem resil problem i s malym Kevinem ve vnitrnim pouzdre na zachode (to te taky zezacatku nenapadne), proste mi padaly kalhoty, takze levou rukou jsem drzel pasek s pistoli a pravou bimbase Bylo by trapny nemit zbran dobre zapnutou a pak si jit na obede ulevit a kver valet na toalete po zemi
Nacvičit je nutno i toto. To je bez debat.
Jsem na základě vlastní zkušenosti přesvědčen, že časem nevnímáš i velkej kvér, např. Colt Anaconda 4' 44.MAG, Taurus 6' 44.MAG, CZ 97 45. atd., ovšem chce to na míru zbrani a chlapovi udělaný pouzdro, tady to Dasta za tři kila fuckt nepořeší..... Nosit, nosit, nosit. I malinkej Kevin, dyž na něj borec nebude zvyklej jako na papírový kapesníky, bude zavazet a rušit každodenní nonšalantní pohodu gentlemana.
Pavlys> ja nosim Kevin furt (krom do hospody, kdyz vim ze si dam vic jak 2 deci) nebo do zahranici. V podstate uz o nem ani nevim, kolikrat se musim ochmatavat, ze ho jeste mam Nosim ho normalne v kapse nebo ve vnitrnim pouzdre. Vetsina lidi v mym okoli vubec netusi, ze mam zbran - krom tech, kterym jsem to sam rekl nebo se kteryma chodim strilet.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Pavlys> ja nosim Kevin furt (krom do hospody, kdyz vim ze si dam vic jak 2 deci) nebo do zahranici. V podstate uz o nem ani nevim, kolikrat se musim ochmatavat, ze ho jeste mam Nosim ho normalne v kapse nebo ve vnitrnim pouzdre. Vetsina lidi v mym okoli vubec netusi, ze mam zbran - krom tech, kterym jsem to sam rekl nebo se kteryma chodim strilet.
Mám to podobně s CZ 92, jen na ní mám zakázkovej futrál a vypadá to jako mobil na opasku.
Jen si to nesmí člověk přiložit k uchu
Jo a už jsem se zapomněl a cestovala se mnou po Slováči Přišel jsem na to až doma.
Jak už jsem tady psal, s přibývajícím věkem se nošené hračky zmenšují.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Slavek-xxx napsal:
........ ja nosim Kevin furt...........kolikrat se musim ochmatavat, ze ho jeste mam .........
To je známka nejenom punku, ale hlavně NÁVYKU o kterém tak zoufale furt píšu. „Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“
kubas napsal:
Bejt tebou bych tu filozofii otočil - nosit, nosit, nosit, na sucho zkoušet tasení ale i rychlé zandání do pouzdra, tasení a míření, natahování, přebíjení, přenášení záměrného bodu, naučit se perfektně a bez přemýšlení dívat se oběma očima, mířit oběma očima a ovládat kvér oběma rukama, umět natáhnout a přebít jednou rukou atd. a teprve SPOLEČNĚ S TÍM chodit střílet na střelnici. Pokud se domníváš, že ti chozením na střelnici vznikne nějaký návyk, zásadně použitelný v situaci, kdy budeš chtít, nebo POTŘEBOVAT bleskurychle jednat.........tak o tom na základě svých drobných zkušeností velmi silně pochybuju.
Nedovolil bych si tě jakkoliv poučovat, ale jen malou analogii - je to jako když si někdo koupí německýho ovčáka, má ho v kotci a jednou za tejden jde na hodinu na cvičák, pak ho vezme na tejdenní dovolenou a je - kupodivu - nešťastnej, že pes s ním není sžitej a že věci nefungujou bezchybně........no bodej´t by taky jo.......
A porád taky kamarádi to vaše fullsize nefullsize, ježiši, prostě chce to mít kvér, co i když se trefím jinam než do hrudi a do hlavy, tak chlapa složí na fleku. A třeba i nechá na živu.
To NA FLEKU bych opravdu podtrhnul.
A teorie bez konce o velkým kvéru na střelnici a menší pistolce na nošení mi přijdou zcela určitě nesmyslné. To je - opět analogie - jako když čtu bez konce litanie chlápků, co v životě neseděli na motorce o tom, že do začátku něco slabšího a až se to jako naučí, tak teprve nějakou raketu.....ach jo.
Tak - konec.
Pod to bych se podepsal. Něco jiného je na střelnici sázet desítky a ovládání zbraně v reálné stresové situaci. Kdo nezkusí a nezažije, neví.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Však jsme se vo tom Joe bavili u tebe, když jsem si byl pro gumy - žlutý 1200 gs.
No jsem začátečník takže si nechám poradit..Nosit od začátku by zas takovej problém nebyl..teď v zimě už vubec..zimní bunda schová vše.Jen teda bude trošku problém co vybrat.. ještě to promyslím.
per aspera ad astra
svozil-petr napsal:
Tušil by jste někdo tady k jaké zbrani by mohl patřit tento závěr? Je na něm vyraženo evidenční číslo XR 11495, což by mohlo znamenat že je to něco vojenského. Děkuju!
Konkrétnu pušku ťažko určiť, chcelo by to vidieť naživo, premerať a podobne. Každopádne ide o časť záveru na pušku systému Mauser. Podľa rovnej kľuky by to mohla byť Cs puška Vz 24
Glock-plastik fantastik :-)