Pekelnik napsal:
Hrabě - tak týdenní rýmička jo. No nevím co jsi o tom 19 slyšel, ale já ti můžu díky vlastní zkušenosti napsat - více než týden 38-39 horečka, oboustranný zápal plic (měsíc doma a nemůžeš nic protože jsi slabý, hned se zadýcháš a kašleš), takže jsem musel pár dní na kyslík. První noc v nemocnici vedle mě ležící pacient odešel nadobro. Po návratu z nemocnice a jen asi 4-5 nocí nemohl usnout, měl depku jako prase, čož jsem v životě nikdy nezažil. Po celou dobu mi nechutnalo mi jídlo a pití. To se spaním se postupně zlepšovalo takže cca po 3 týdnech se mi daří v pohodě usnout. Nechutenství a depka mě také přešla. A dověděl jsem se že lidé tyto a ještě i jiné stavy mají a mnohem déle než já. Roušku jsem nosil, chodil jen do práce a dle potřeby nakoupit a nevím kde jsem to chytil.
Prodej barák a odstěhuj se do buše a doufej že 19 nedostaneš v těžké podobě cestou. Tam už ti ani pán bůh nepomůže. Takže jdi do ...... s týdenní rýmičkou.
A po ostatních chceš co? Mají zůstat navěky zavření? nebo jaká je představa?
Měli sme koronu taky,týden stál fakt za prt,další týden-dva zadejchanej atd.,ale co naděláš... Víš kolik lidí je na tom hůř s chorobama,kerý nemají řešení? A taky se kvuli nim svět nepřestane točit.
Pustil sem tudle sra.čku z hlavy,na vládu z vysoka prdím a tiše doufám v dostatečnej počet normálně myslících lidí. U nás to naštěstí zdáse lidi prokoukli,takže na ulici roušky nosí pár fanatiků,děcka mají hřiště otevřený,na pivko se taky dá někam hopsnout a celkově už to lidi neřeší-je to vohraná písnička.
Ještě kdyby přestali komplikovat lidem život a nechali děcka chodit normálně do škol,bez náhubků,bylo by to oukej
Slavku od obvoďáka nic, ale z nemocnice antibiotika a ještě pár prášků.
Vikec ať si každý dělá co a jak chce. Nosil jsem roušku a stejně dostal týdenní rýmičku. Jen si myslím, že když přijde najednou třeba 2000 lidí s týdenní rýmičkou do nemocnice, tak nevím co s nimi budou dělat.
A to že má spoustu lidí horší nemoci je pravda. A už jsi někde viděl že přišlo do nemocnice najednou byť jen 500 lidí na onkologii. Tož asi tak.
Od 8.2.2019 www.german-sh.it
Vikec díky! Jsem rád, že jsou mezi námi i lidé, kteří si zachovali zdravý rozum v téhle psycho době!
Doufám, že je lidí, kteří chtějí a také umí normálně žít ještě velké procento, ač se dnes z nařízení EU musíme povinně bát uhlíku, Covidu a Ruska. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Vikec díky! Jsem rád, že jsou mezi námi i lidé, kteří si zachovali zdravý rozum v téhle psycho době!
Doufám, že je lidí, kteří chtějí a také umí normálně žít ještě velké procento, ač se dnes z nařízení EU musíme povinně bát uhlíku, Covidu a Ruska.
Je nás víc. Občas se někde potkám s fanatickým svědkem covidovým, ale ty posílám rovnou do patřičných míst s tím, že já jeho víru nevyznávám. Svoje hov.. taky nežeru, tak proč bych měl dejchat odpad pěkně venku. Třeba. Ale to jen malinkej kousek mé velké nasr....
Vládu a parlament zavřít. Na dlouho do karantény.
Smutné je, že není koho ani co volit. Tak ty exkrementy budou trvat dál a dál.....
Alespoň já na nikoho nepřišel. Co je v parlamentu je nevolitelné a co je mimo taky není výhra.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
myšlenka je přece zřejmá. šlo o to, aby se nenakazilo najednou tolik lidí, aby nezkolabovalo zdravotnictví, aby nepřivezli někoho s těžkým průběhem do nemocnice a nemuseli mu říct, že ho nechají chcípnout v kotelně, protože nemají lůžko.
...což je pro většinovou aktuálně zdravou populaci nepříjemné a tak vymýšlí teorie, proč a jak...
pod trvalým dohledem
Jestli by bývalo nebylo lepší ty lidi opravdu léčit jako nemocný - tak jak se to dřív dělalo s jinými respiračními chorobami jako chřipka nebo angína. Lidi k doktorovi nechodí, praktici jsou degradovaný na telefonisty.... Za rok tu máme 6 nebo víc typů zrychleně schválených vakcín, ale ani jeden lék. Nemluvě o tom, že ministerstva zdravotnictví snad všech států se zoufale brání povolit pro léčení přípravky, určený původně na léčení jiných chorob (i když některý byly slibný - viz poslední studie léku na astma)...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Jestli by bývalo nebylo lepší ty lidi opravdu léčit jako nemocný - tak jak se to dřív dělalo s jinými respiračními chorobami jako chřipka nebo angína...
já teda nejsem doktor abych to nějak odborně komentoval, ale přijde mi že každej zdravotník přeci dělá s nemocným maximum co může, představa že je někde ve skladu lék, nebo metoda na léčbu a jako zdravotník ji nepoužiju je podle mě úplně mimo realitu, jak odbornou tak osobní ...
já všechny ty "politický" léky považuju za nějakou variantu, ale rozhodně neověřenou pro covid a tím pádem asi ne běžně použitelnou, kdyby byla použitelná, už jí každej chce ale to se neděje
xylem napsal:
já teda nejsem doktor abych to nějak odborně komentoval, ale přijde mi že každej zdravotník přeci dělá s nemocným maximum co může, představa že je někde ve skladu lék, nebo metoda na léčbu a jako zdravotník ji nepoužiju je podle mě úplně mimo realitu, jak odbornou tak osobní ...
já všechny ty "politický" léky považuju za nějakou variantu, ale rozhodně neověřenou pro covid a tím pádem asi ne běžně použitelnou, kdyby byla použitelná, už jí každej chce ale to se neděje
Tak jestli to "maximum co může" vypadalo stejně jako u mého bratra, u 6ti mých kolegů a několika známých (z nichž jeden bohužel skončil na 2 týdny na JIPce v umělým spánku), tak to se zdravotní péčí u nás nevypadá dobře.
U všech co znám to probíhalo takto:
1. je mi zle, popadám dech a/nebo mám suchej kašel
2. volám svému doktorovi - odpověď (až se teda dokázali dovolat) byla "v žádném případě nechoďte do ordinace, běžte na test
3. za 1-3 dny (podle toho jak bylo kde volno) mám pozitivní výsledek testu
4. volám svému doktorovi - "v žádném případě nechoďte do ordinace, vemte si brufen a když vám bude špatně, zavolejte si rychlou" a nám se zase ozvěte za 10 dní - 2 týdny...
Nikoho z nich praktik osobně neviděl
EDIT: mimochodem, ty léky původně neurčený k léčbě koronaviru ani doktoři předepsat nemůžou, protože prostě při určení této diagnózy ani předepsat nejdou. A lékař by je musel předepsat buď na falešnou diagnózu nebo na vlastní triko a riziko. Proč by to **** dělal? To je selhání ministerstva zdravotnictví. Buď záměrný nebo jen kvůli prostý připosranosti.
Upravil Slavek-xxx dne 19.04.2021 13:11
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Nikoho z nich praktik osobně neviděl
kdyz jsou lidi c.raci a nechali to rozjet do tehle miry, tak tohle je presne lekarska pece, kterou muzes ocekavat.
Praktici jsou vetsinou starsi... nelze ocekavat, ze budou ordinovat v atombordelu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Slavek-xxx napsal:
Za rok tu máme 6 nebo víc typů zrychleně schválených vakcín, ale ani jeden lék.
cha... a treba na HIV... mame lek? nemuzes ocekavat, ze na vse bude lek. Tady asi bude. Nekdy...
17 cm
hicks napsal:
kdyz jsou lidi c.raci a nechali to rozjet do tehle miry, tak tohle je presne lekarska pece, kterou muzes ocekavat.
Praktici jsou vetsinou starsi... nelze ocekavat, ze budou ordinovat v atombordelu.
To jako, že si za nemoc můžou pacienti sami? To je docela dobrý. V tom případě můžeme doktory poslat do důchodu a ministerstvo zdravotnictví nepotřebujeme. A poslední zhasne...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
To jako, že si za nemoc můžou pacienti sami? To je docela dobrý. V tom případě můžeme doktory poslat do důchodu a ministerstvo zdravotnictví nepotřebujeme. A poslední zhasne...
to doktorum urcite nebude vadit, pokud jim budou i tak proplacene faktury
-
muzou za to lidi, co blatantnim ignorovanim byt jen zakldnich opatreni to svinstvo pomahaji sirit. Tady u nas na widieku na to ty lidi fakt m.daj. Ale v takovych NESMYSLNYCH momentech. Jakoze k tobe prijde cizi clovek a zacne na tebe ze 75 cm mluvit bez rousky.
Jestli to dela i Medik to nevim, mozna ma jen takovy kecy
17 cm
stevebmw napsal:
dneska už snad každej musí uznat, že je to hlavně byznys a politika
Hlavně je to ****ní nemoc do které se bohužel nadlimitně vesrala politika, byznys je všude a ve všem, to v principu špatně není, špatně je myslím ta míra a lidi kolem.
jeden příklad za byznys:
cca před rokem se pardubická nemocnice nebo jaká instituce to byla (nehraje roli) strašně urazila, když byla nějakým nařízením shora omezena max cena za PCR test, myslím, že to bylo z 1800,- na 1600,-.
Takto ukřivděna oznámila, že dále PCR testy nebude nabízet, protože to bude dotovat ze svého nebo na tom zkrachuje. Nakonec v tom testování pokračuje do dnes, i přes to že cena je cca 1250,-.
A to někde v Praze dělají PCR testy za 650,- ze slin včetně mezinárodního certifikátu.
Takže byznys až na 1. prvním místě, ale vždy před zdravím.
R1200GS 2010
hicks napsal:
muzou za to lidi, co blatantnim ignorovanim byt jen zakldnich opatreni to svinstvo pomahaji sirit. Tady u nas na widieku na to ty lidi fakt m.daj. Ale v takovych NESMYSLNYCH momentech. Jakoze k tobe prijde cizi clovek a zacne na tebe ze 75 cm mluvit bez rousky.
Jezdím po firmách na technická jednání, do výroby na kontroly staveb a realizací nebo někdo za mnou. Už rok a čtvrt to probíhá vždy stejně: sejdeme.se s hadrou na tlamách pozdravíme se. Pak padne otázka: Podáme si ruku? Jasně! A nebudete se cítit ohrožený, když si ten nesmysl sundám? Odpověď: Super nápad ani nevíte, jak mě to se*e! Stejně si dáme kafe.
Za ten rok ze 40ti lidí ve firmě, kde polovina jede ve stejném režimu onemocněli 3lidi a jeden měl i teplotu a 14dní fakt těžce dýchal, ale ustál to doma.
Nechci to zlehčovat, protože když jsem začínal realizovat jednu akci ve Varech, tak tam vyzinkali skoro všichni hlavní partneři. Ale byli to dědci, kteří měli uz 20 let sypat v parku ptákům a ne honit prachy. Stres+ zátěž a nemoc si vybrali svou daň.
Teď se oteplí, vše vykvete. Pyl sám o sobě likviduje viry v ovzduší, takže to tak nějak se sluncem samo odezní a vláda se bude předhánět, kdo má větší zásluhy.
A pak padne půlka září a bude to tu zase. A zase se bude naoko bojovat, tahat z lidí prachy za nesmyslnou prevenci a vymýšlet omezení, která k ničemu nevedou.
Tenhle hnůj nemá řešení a zašlo to tak daleko, že už nikdo nepřizná, že je to uplně k hownu.
Stejně jako bionafta. Je dražší,.méně ekologická, ale už to stálo moc peněz a politických bodů, tak se v tom musí pokračovat..... A to je ta bezmoc, co mě občas drtí, protože dokud bude EU, bude ta žumpa stále hlubší.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
@Hrabe X
Vidím to dost podobně jako ty. Dělám ve fabrice a jsem u nás na pobočce na druhým nejvyšším postu. Pod sebou 80 lidí a nosím hadr na hubě mimo kancl jen z důvodu postavení. Je to teda silnější chřipička, umřela na ní zcela zdravá švagrová a to z důvodu již zmíněného. Bydlela na Slovensku, ale systém mají obvoďáci stejný jak unás. Ordinují po telefonu, pacienti nejsou informovaní o tom jaký stav je ještě v pořádku a kdy už je to na hospitalizaci. Výsledek dva týdny doma s covidem, rozjel se oboustranný zápal plic, zkolabování, pak odvoz na ventilátor a do umělého spánku a po 3 týdnech smrt v nemocnici. Po příjezdu do nemocnice jen konstatování doktorů, že všechny podpůrné léky se musí dávat v počáteční fázi, nyní nemají žádný význam.
Přes tohle vše se ale ztotožňuji s názory ve videu.
https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=39440
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
byznys a politika je vsude kde se muze nasrat, takze zde se nasral byznys velice moc a hodne lidi na tom zbohatlo a bohatne na ukor ostatni
bohuzel covid tu je a bude se vracet a vracet, stejne jak drivejsi choroby, ktere se padarilo vymit nebo i zatlacit a to treba i diky ockovani a spravnou lecnou, ale kdo vi ja nejsme ten povolany co by to mel rikat co je oki a co ne
nicmene pri ochrane sveho zdravi i zdravi ostatnich pouzivam selsky rozum, preci nebudu mit hadr na tlame na prazdne ulici nebo kdyz jsem v kanclu kde se vsichni 2x tydne testujem a sedime daleko od sebe, casto se vetra atd.
ten vir tu je a bude, je potreba ho neignorovat a nepodcenovat, v mem okoli na to uz umerolo 18 mych klientu, znamych a kamaradu, nekteri s pridruzeno nemoci, nekteri naprosto zdravi i sportovci, vek v tom moc nehral roli, nekteri dojeli na to, ze pri vyskytu onemocneni podcenili svuj stav a podpurnou lecbu, sam jsem malem umrel na obycejnou angynu pred 5 lety, jelikoz jsem to podcenil, zakladem je mit dobreho obvodaka a ne priposranyho lecitele na telefonu, bohuzel takovych je u nas spousty sam jsme se presvedcil nekolikrat
takze vsem preji at jsou zdravi a na covid s rozumem Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
hicks napsal:
Kubíku, já jsem na tom velmi podobně jako pan Hrábě. Ale ty žiješ v jiné galaxii než je ta naše, i když se občas protnou
Tak nějak jsem nerezignoval na život.
No a připomínám, že život je ta nejsmrtelnější záležitost. Končí smrtí. S kovidem i bez něj.
Když je někdo podělanej, že chodí v atombordelu a lidi zná akorát přes zamlžený brejle, tak nechápu, jak může řídit cokoliv, co se pohybuje po veřejné komunikaci.
Tam je totiž riziko náhlého úmrtí podstatně vyšší. A kolikrát ani nedostane dotyčný tvor čas, aby řekl blízkejm PÁ PÁ. To s kovidem stihne.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
tak nechápu, jak může řídit cokoliv, co se pohybuje po veřejné komunikaci.
Tam je totiž riziko náhlého úmrtí podstatně vyšší. A kolikrát ani nedostane dotyčný tvor čas, aby řekl blízkejm PÁ PÁ. To s kovidem stihne.
to Ti muzu naprosto snadno vyvratit. A Hix to samozrejme udela
V roce 2020 umrelo na nasich silnicich 460 lidi.
Na kunvid... i pres veskere opatreni, nejakych ~26 000. To je priblizne SEDESATKRAT vic...
17 cm