Jeden z prvních, ne-li uplně první smysluplnej příspěvek tady.
A zajímavý čtení.
btw, jedna věc mě v tom i fakt pobavila: "990 Dobrodružství ABS"
Teď tomu tak budu řikat.
Spojková pumpa:
Všechny roky. Řada LC8 je bohužel vybavena spojkovou pumpou, která nemá dlouhou životnost(30.000 km). Zdá se, že možná vysokou tepelnou námahou jeden O-kroužek na pístku po čase odejde. Zde je navržen jeden způsob opravy Zásadní radou pro prodloužení životnosti je zkušenost mnoha majitelů - často měnit spojkovou kapalinu.(při každé výměně oleje) Nečistoty, které vznikají v pumpě mají značný vliv na zrácení životnosti. Mnozí z nás už máme ale i dobré zkušenosti s náhradou originální pumpy za dvoukrožkovou od firmy OBERON
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
qwert napsal:
Co bys taky čekal od pumpy kterou vyráběji nemčouři.Proto je i ta gs800 taková mrdka..
vsichni vedi, ze nejlepsi je nemcour s nemeckym srdcem... proste osmikilo
---
jinak jeste nedavno tu nejaky pomerancovy kuze z vaseho klubu lhali, ze osmikilo je cinsky.. tak se nejak dohodnete
Upravil hicks dne 28.02.2012 15:44
17 cm
Velké napětí. To předcházelo premiéře nového BMW F 650 GS. Bude mít tohle enduro s dvouválcovým motorem vůbec nárok na své jméno? BMW totiž přesouvá jednoválcové stroje do třídy G a pod písmenem F přichází s novými dvouválci. Proč mluvím v množném čísle?
Protože na shodném základu postavili Němci hned dva modely, které se však paradoxně vyrábějí v Číně – BMW F 800 GS a se stejným motorem, avšak lehce odlišným podvozkem model F 650 GS. A právě na něm jsem absolvovala tři a půl tisíce kilometrů po cestách i necestách v Maďarsku a Rumunsku, kde jsem jezdila po doprovodných trasách Středoevropské rallye, která se jela jako náhrada za zrušenou legendární Rallye Dakar.
Upravil qwert dne 28.02.2012 16:32
qwert napsal:
Převzato z jednoho nejmenovaného časopisu..
Velké napětí. To předcházelo premiéře nového BMW F 650 GS. Bude mít tohle enduro s dvouválcovým motorem vůbec nárok na své jméno? BMW totiž přesouvá jednoválcové stroje do třídy G a pod písmenem F přichází s novými dvouválci. Proč mluvím v množném čísle?
Protože na shodném základu postavili Němci hned dva modely, které se však paradoxně vyrábějí v Číně – BMW F 800 GS a se stejným motorem, avšak lehce odlišným podvozkem model F 650 GS. A právě na něm jsem absolvovala tři a půl tisíce kilometrů po cestách i necestách v Maďarsku a Rumunsku, kde jsem jezdila po doprovodných trasách Středoevropské rallye, která se jela jako náhrada za zrušenou legendární Rallye Dakar.
qwert napsal:
Převzato z jednoho nejmenovaného časopisu..
hele qwerte je vasi domenou papouskovat totalni nesmysly (tusim z idnesu)?
17 cm
Nikdo ještě nepřinesl argument že je to nesmysl..A podle toho jaké zvuky z toho motoru vycházejí věříme že to určitě vyrábějí v Číně.Chápu že tě to sere ale musíš se s tím nějak vyrovnat..
Mně odešla ve 3,5 tikm vplnoběžka(výrobní vada opraveno v záruce).Pak dlouho,dlouho nic (ježděno více v terénu).Pak jsem preventivně vyměnil gufera v kolech,řetěz byl ve 23 tisících K.O. ,ale jen ho občas namažu zásadne neumývám bo mně to nebaví.Pak odešla baterka což je jeden z problémů u 990 (stříkaček)a zatím nikdo nepřišel na to proč.Což docela sere každý 3 roky kupovat dost drahou baterku.Zhruba v 27 tisících teda fakt zhruba mi začala špatně řadit šestka,alevím kde je asi chyba.Při jednom z rádoby Adventure závodů jsem tam dostkrát blbě kopl kvalt hodně silou přes zuby(nedomáčklá spojka v offu+ blbý otáčky).No a od tý doby jde šestka blbě řadit a občas vypadne to,ale opravdu občas.Vím kde je ta chyba,ale zatím to nechám tak.Poté jsem preventivně vyměnil spodní spojkovou pumpu za Oberon(32tkm).Origo vozím v baťohu co kdyby náhodou.No a celkově najeto 33,5tkm.Doufám,že letošek odjezdím zase bez větších problémů a budu stále maximálně spokojenej.Takže myslím,že žádnej tragickej výčet neschopnosti tohodle modelu.Jo rok výroby 2006 takže vlastně strašně problémovej podle jednoho chytráka ALEXE z motorkářů.cz
že se na toho qwerta n.e.v.y.s.e.r.e.t.e. a furt mu odpovídáte na ty jeho pomatené bláboly,, nechápu.. nechal bych ho , ať si tu na vlákně exhibuje sám...
bluesbery napsal:
že se na toho qwerta n.e.v.y.s.e.r.e.t.e. a furt mu odpovídáte na ty jeho pomatené bláboly,, nechápu.. nechal bych ho , ať si tu na vlákně exhibuje sám...
Protože jsou všichni tak krásně chytlaví jako i ty..
"To co vidite na obrazku je nejnovejsi prispevek zaskodnika, ktery byl do KTM nasazen od BMW. Cidlo tlaku oleje. Tento prvek cini motorku jeste spolehlivejsi a odolnejsi pro pouziti v terenu."
Fanos Rusicka napsal:
Mně odešla ve 3,5 tikm vplnoběžka(výrobní vada opraveno v záruce).Pak dlouho,dlouho nic (ježděno více v terénu).Pak jsem preventivně vyměnil gufera v kolech,řetěz byl ve 23 tisících K.O. ,ale jen ho občas namažu zásadne neumývám bo mně to nebaví.Pak odešla baterka což je jeden z problémů u 990 (stříkaček)a zatím nikdo nepřišel na to proč.Což docela sere každý 3 roky kupovat dost drahou baterku.Zhruba v 27 tisících teda fakt zhruba mi začala špatně řadit šestka,alevím kde je asi chyba.Při jednom z rádoby Adventure závodů jsem tam dostkrát blbě kopl kvalt hodně silou přes zuby(nedomáčklá spojka v offu+ blbý otáčky).No a od tý doby jde šestka blbě řadit a občas vypadne to,ale opravdu občas.Vím kde je ta chyba,ale zatím to nechám tak.Poté jsem preventivně vyměnil spodní spojkovou pumpu za Oberon(32tkm).Origo vozím v baťohu co kdyby náhodou.No a celkově najeto 33,5tkm.Doufám,že letošek odjezdím zase bez větších problémů a budu stále maximálně spokojenej.Takže myslím,že žádnej tragickej výčet neschopnosti tohodle modelu.Jo rok výroby 2006 takže vlastně strašně problémovej podle jednoho chytráka ALEXE z motorkářů.cz
Hele sorry,ja mam najeto 105000km s puvodni spojkou atd.Nenapadlo mne,ze tady resime problemy pri cca 30000t.km!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
qwert napsal:
Kdybys s tvou motkou jezdil jak Fanda tak nenajede ani 20000..
Kupoval jsem motorku bez dolozenych km.Nakonec se ukazalo,ze ma mozna najeto i vic.Krom bezneho jezdeni po silnici i v terenu ma za sebou 1XL rally,2x krocana,1x twinduro,4x Albanii atd.Vim ze to neni zadnej extrem,ale resit tady problemy v 30000t.km je trochu mimo misu!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
qwert napsal:
Kdybys s tvou motkou jezdil jak Fanda tak nenajede ani 20000..
Kupoval jsem motorku bez dolozenych km.Nakonec se ukazalo,ze ma mozna najeto i vic.Krom bezneho jezdeni po silnici i v terenu ma za sebou 1XL rally,2x krocana,1x twinduro,4x Albanii atd.Vim ze to neni zadnej extrem,ale resit tady problemy v 30000t.km je trochu mimo misu!
Ono je i mimo mísu srovnávat tyhle naprosto odlišné motory.Fanda neměnil spojku ale pouze spodní hydr.váleček.Ten německý je opravdu na ****.Motor lc8 je sportovní a dost otáčkový.Zajímavé je i to že jedimenzovaný až na 160 koní a ve své třídě je zhruba o 20kg lehčí než večkerá konkurence..