kubas - Ak chceš zo zbrane vystreliť viac ako "200" rán ročne a chceš aby búchačka fungovala tak CZ nekupovať. Potrebuješ k tomu kufor náhradných dielov ( praskajúci záchyt záveru, spúšťová pružina .....).
Glock-plastik fantastik :-)
K výběru zbraně pro denní nošení a častý střílení a sušení.
Musí padnout do ruky a dobře se ovládat,to je jasný.
Musí mít taky dobrý a rychlý servis!
Byl jsem na prezentaci Sig Sauer a dodací lhůty nd minimálně měsíce!
Čas strávený na BMW GS se do života nepočítá!
MilKal napsal:
K výběru zbraně pro denní nošení a častý střílení a sušení.
Musí padnout do ruky a dobře se ovládat,to je jasný.
Musí mít taky dobrý a rychlý servis!
Byl jsem na prezentaci Sig Sauer a dodací lhůty nd minimálně měsíce!
No, Sig je už pěkně dlouho v řádným průseru a neví se, jestli bude pokračovat.
Valná většina zbraní, co jde do Evropy, je z Sig Arms z Ameriky. Evropský SIG Sauer byl v létě před kolapsem...
Upravil kejda dne 01.12.2016 19:54
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
glock7 napsal:
kubas - Ak chceš zo zbrane vystreliť viac ako "200" rán ročne a chceš aby búchačka fungovala tak CZ nekupovať. Potrebuješ k tomu kufor náhradných dielov ( praskajúci záchyt záveru, spúšťová pružina .....).
Tak jelikož jsi glockista, tak to chápu. Samozřejmě totální nesmysl, co píšeš o CZ. A to mám roky Hecklera, CZ taky nemusím, ale ne proto, že by byla česká, ale rozhodně je to kvalitní zbraň. Vystřílí bez problémů stovky nábojů a na 25 metrů se s CZ75B trefím figuríně do xichtu, kolikrát budeš chtít.
Upravil kejda dne 01.12.2016 20:10
glock7 napsal:
Tak jelikož jsi glockista, tak to chápu. Samozřejmě totální nesmysl, co píšeš o CZ. A to mám roky Hecklera, CZ taky nemusím, ale ne proto, že by byla česká, ale rozhodně je to kvalitní zbraň. Vystřílí bez problémů stovky nábojů a na 25 metrů se s CZ75B trefím figuríně do ****u, kolikrát budeš chtít.
V klube máme niekoľko búchačiek CZ takže píšem čo zažívam a vidím, nie čo počul môj brat . Nie sú to moje prachy a moja voľba takže nech si zoženie po čom mu srdce túži. Prajem šťastnú voľbu nech je akákoľvek.
PS: Ani Gčko nie je dokonalé.......nič dokonalepšie ale doteraz nevymysleli
Upravil glock7 dne 01.12.2016 20:14
svozil-petr napsal:
Tušil by jste někdo tady k jaké zbrani by mohl patřit tento závěr? Je na něm vyraženo evidenční číslo XR 11495, což by mohlo znamenat že je to něco vojenského. Děkuju!
Je to závěr pušky vz. 24. Ale chybí na něm dost věcí, každopádně vzadu chybí pojistka a na boku pravděpodobně vytahovač.
glock7 napsal:
Tak jelikož jsi glockista, tak to chápu. Samozřejmě totální nesmysl, co píšeš o CZ. A to mám roky Hecklera, CZ taky nemusím, ale ne proto, že by byla česká, ale rozhodně je to kvalitní zbraň. Vystřílí bez problémů stovky nábojů a na 25 metrů se s CZ75B trefím figuríně do ****u, kolikrát budeš chtít.
V klube máme niekoľko búchačiek CZ takže píšem čo zažívam a vidím, nie čo počul môj brat . Nie sú to moje prachy a moja voľba takže nech si zoženie po čom mu srdce túži. Prajem šťastnú voľbu nech je akákoľvek.
PS: Ani Gčko nie je dokonalé.......nič dokonalepšie ale doteraz nevymysleli
Tak, pak byste si měli koupit konečně nějaké kvalitní čézety. Bohužel netuším, jak staré jsou ty kousky ve vašem klubu, ale asi to není z doby, kdy se zbrojovka v Dubnici pokoušela vyrobit pistoli .
Máme v Brně dost střelnic a hromady klubů a CZ tam má své místo, procentuálně možná třetinu.
A to s glockem, to je úsměvné. Je to stejné jako s BMW.
Ja po dlouhem vybirani zvolil kevina a mam ho v kozenym pouzdre co se da koupit primo od ZVI. Celkem mi to vyhovuje jelikoz kapsu sem nosil dost casto na mobil. Jeste vyzkousim vnitrni pouzdro.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Sú nové, od klasiky Shadow 1 cez pomaranč až po najnovšiu dvoju, tá ale na svoj krst ohňom ešte len čaká. Ono je to ťažké určiť čo komu a načo. Poznám majiteľov 75-ky čo sú spokojní, vyvenčia ju ale len občas okolo komína. Napr. PZ SR používa Cz vz 82, sú policajti, čo ju maju x rokov a funguje v pohode. Samozrejme používajú a vystrieľaju len to, čo maju pridelené. Ja osobne mám už šiestu ( 2 x prasknutá hlaveň, 1 x praskol rám zbrane, 2 x " vystrieľaná" hlaveň ). Pri nízkom nájazde km je aj HD spoľahlivá motorka že ano . Mimochodom, zničil som aj Gečko po cca 60 000 výstreloch praskol záver v mieste výhozného okienka.
Táto debata je ale začarovaný kruh takže nechajme to tak. Píšem len postreh a skúsenosť o ktorú žiadal. Ideálne navštíviť niektoré strelecké fórum a tam čerpať info.
Díky za názory pánové. jako hlavní adepty mám asi G17, CZ P-09 a HK SFP9. Všechny je snad mají skladem v loveckých potřebách kousek odměně takže můžu porovnat..sice si nevystrelim ale aspoň to přímé porovnání jak padne do ruky tam bude. Ještě někde počtu ve střeleckých fórech a až pořídím tak se pochlubím
per aspera ad astra
kubas napsal:
Díky za názory pánové. jako hlavní adepty mám asi G17, CZ P-09 a HK SFP9. Všechny je snad mají skladem v loveckých potřebách kousek odměně takže můžu porovnat..sice si nevystrelim ale aspoň to přímé porovnání jak padne do ruky tam bude. Ještě někde počtu ve střeleckých fórech a až pořídím tak se pochlubím
Výběr nemáš špatný, ale jsou to hrušky a jablka. G17 stařešina, CZ je klasická SA/DA a Heckler je novinka strike-fired, cenově o 40 procent výše než ty dvě. Jenom v ráži jsou nastejno.
To je jako bys měl ve výběru 1150, 800 a nového vodníka, každá úplně jiná.
kubas napsal:
Výběr nemáš špatný, ale jsou to hrušky a jablka. G17 stařešina, CZ je klasická SA/DA a Heckler je novinka strike-fired, cenově o 40 procent výše než ty dvě. Jenom v ráži jsou nastejno.
Prosím ťa, a čím je P-09 tak klasicky úžasná aj zo svojím miliónom súčiastok a pružiniek ktoré sa v podstate nezmenili od roku 1975 oproti "starému" glocku ???? Môžeš aj PM nech to tu nezasierame. Len ma to strááášne zaujíma.
kubas napsal:
Prosím ťa, a čím je P-09 tak klasicky úžasná aj zo svojím miliónom súčiastok a pružiniek ktoré sa v podstate nezmenili od roku 1975 oproti "starému" glocku ???? Môžeš aj PM nech to tu nezasierame. Len ma to strááášne zaujíma.
Číst umíme? Dvě slova "klasická SA/DA", co jsem napsal, neznamená "klasicky úžasná ". Psal jsem pouze o rozdílu systému.
svozil-petr napsal:
Tušil by jste někdo tady k jaké zbrani by mohl patřit tento závěr? Je na něm vyraženo evidenční číslo XR 11495, což by mohlo znamenat že je to něco vojenského. Děkuju!
Děkuji těm co se vyjádřili! Pokud by někdo o závěr měl zájem, dejte vědět.
kubas napsal:
Já Ti nevím, jestli bych se na výběr ZBRANĚ koukal zrovna takhle, tady to většinou není o generačních rozdílech vedoucích k "menší spotřebě či stabilnějším podvozku", u pistolí si - aspoň já - určitě neřeknu "týjo, tak tahle nová je fakt lepší, líp sedí, líp se s ní střílí, je přesnější". I Glock je o vývoji a dnešní Glocky nejsou stařešinové, ale kvalitní, moderní zbraně, i když tady trochu vidím paralelu mezi GS v tom, že si nejsem jistý, jestli původní Glocky nebyly spolehlivější než ty moderní. Nevím, "jedna paní povídala", ale osobní zkušenost mám jen s původní konstrukcí.
Chci jen říct, že bych vybíral spíš podle vzhledu, koncepce, systému, materiálu, recenzí, jak se mi drží, jak se mi s tím střílí a trefuje než podle stáří vývoje. Ale je fakt, že už 10 let zbraně nežeru tak jako dřív a nemusím být zcela v obraze.
kubas napsal:
Číst umíme? Dvě slova "klasická SA/DA", co jsem napsal, neznamená "klasicky úžasná ". Psal jsem pouze o rozdílu systému.
Umíme Narážal som skôr na to, že napísať o glocku a jeho SA ako stařešine a o 8 rokov strašom SA/DA u CZ ako klasike...no záleží od podania, že ? Príde mi to ako v tom vtipe o rusovi a američanovi čo súťažili v behu. Američan skončim 1, rus 2 ale prezentoval to tak, že on bol na krásnom druhom mieste ale amerikánec skončil až predposledný. Tož tak. Mimochodom, hádaj čo má v sebe Hk SFP9...že by SKORO rovnaký SA ako glock ?
Objem a ráži ničím nenahradíš „Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“
kubas napsal:
Umíme Narážal som skôr na to, že napísať o glocku a jeho SA ako stařešine a o 8 rokov strašom SA/DA u CZ ako klasike...no záleží od podania, že ? Príde mi to ako v tom vtipe o rusovi a američanovi čo súťažili v behu. Američan skončim 1, rus 2 ale prezentoval to tak, že on bol na krásnom druhom mieste ale amerikánec skončil až predposledný. Tož tak. Mimochodom, hádaj čo má v sebe Hk SFP9...že by SKORO rovnaký SA ako glock ?
Pochopitelně je to velmi podobný spoušťák, nicméně, proti G17 je to moderní zbraň. Ale znova opakují, chápu tě, Glockistu nemůže přesvědčit nikdo. To samé jako Iphonisty.
Já sám jsem měl G21, ale nevyhovoval mi vůbec. Vrátil jsem se zpět do zbraní s dvoučinným režimem, HK45. Ten mi vyhovuje víc ve všech situacích. O menší ráži jsem stejně nikdy neuvažoval...