Tak jsme se vrátili ze Slovinska...
Všechno jsem fotil starým odolným kompaktem Nikon AW100,kdysi mi přišel slušný, ale není nic moc.
Ivan přiložený následující obrázek:
Všechny fotky jsou ze čtvrtka, poslední den na kopci, počasí bylo nádherné, i když spodní sjezdovky končily v mlze. Tak jsme jezdili nahoře...
Úplně poslední jízda. Drákulka pak sjela dolů a já na tomhle místě stál dalších 10 minut, vstřebával tu nádheru a loučil se s horami.
Já už ho mám jen na takovéhle outdoor akce, na lyžích i v bazénu mi visel na krku. Až teď jsem si ale uvědomil rozdíl třeba mezi Sony RX100III, který je stejně zrnitý při ISO 6400 jako AW100 při ISO 180. Ale na motorku a lyže dobrý.
Upravil Ivan dne 16.02.2015 09:43
Snad se kamarád Štefi (mj. 10x Elefant, 15xRO, 2xTU, na 1100GS hodně přes 200 tisíc km) neurazí, ale v úterý v termálech mne zaujalo, jak relaxoval, koukal do slunce, které snad čirou náhodou osvětlovalo jen jeho a kolem ty barevné kachlíky a voda.
A poslední - cestou z termálů zapadající slunce nádherně osvětlovalo hory, ale nebylo kde zastavit. Pak bylo místo na konci vesnice, zastavil jsem, vyskočil s kompaktem a caknul. Fotka nic moc, ale za 3 minuty už by bylo pozdě a když na ni kouknu, vybaví se mi ta podvečerní atmosféra.
Nikon AW100 používám taky, jo oranžový, fotky nic moc, ale videa zvládá velmi dobře, vše doposud v HD - plně dostačující, na horách, na moři, pod hladinou při šnorchlování-super neprodám ho, spíše ho dostane brácha a zas koupim AW120
Skromný dotaz, hledám pro DX nikon nějaké široké sklo a zatím mi vychází nejlépe Tokina 11-16mm a vychází 11-20mm, má výbornou světelnost 2.8 oproti konkurenci, jediná nevýhoda, kterou jsem našel, je absence stabilizátoru, ale z ohledem na použití bych to až to neřešil. Máte zkušenost s něčím jiným nebo můžete doporučit něco jiného?
Díky
Tak z ohledem nato, že to bude stejně na architekturu a krajinu, tak clona 5 je v pohodě. Mno, přečetl jsem teď pár rozporuplných diskuzí o tokině a chválili tam nikon tak asi ten nikon 12-24/3,5-4,5