Woodman napsal:
LORD: Jasně samočinná, samonabíjecí nebo opakovací... to si naši politici doupraví. Ale s brokovnicí nebo sigem na zádech stejně normálně nechodíš, ne...?
Navíc mě teď napadá, že pojem "pro civilní použití" by taky mohl znamenat leccos.... Třeba zákaz nosit, ale možnost držet...
Normalne s ni nechodim, ale pokud to bude zakazanej doplnek zbrane tak s tim nemuzes ani na strelnici a defakto bys to nemel ani vlastnit. Stejne jako tlumic atd.
Carpe diem
LORD napsal:
Taky jsme jasne videli ze nejutocnejsi jsou SCANIE
Vlastním dvě, hned v úterý ráno jsem je projel diagnostikou jestli nemají vražedné úmysly, zodpovědně můžu říct že nemají.
Upravil milan67 dne 22.12.2016 16:40
Woodman napsal:
Kompromisní podoba nových pravidel pro civilní použití zakazuje krátké poloautomatické střelné zbraně se zásobníkem na více než dvacet nábojů a dlouhé poloautomatické střelné zbraně se zásobníkem na více než deset nábojů. Zakázané budou také dlouhé střelné zbraně, které mají skládací či teleskopickou pažbu, a lze je proto snadno ukrýt. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/drzeni-zbrani-eu-smernice-0yw-/zahranicni.aspx?c=A161220_140030_zahranicni_aha
Kolik z vás má zbraň(e), kterých se toto týká...? Nebo jinak a neadresně, kolika lidí (obecně třeba v ČR) se asi tohle nařízení dotkne...?
SA 58 v různých podobách,brokovnice též některé mají sklopky a další typy samonabíječek , má to hodně lidí -vím dá se to předělat na pevnou ale už to není ono
Jak se jich ale pak zbavit...v Evropě jí nikdo nekoupí, stát za ní nezaplatí nebo minimálně.... takže se asi lidem "ztratí"..?
Každej nemá na to ofiko zlikvidovat a hodit do kanálu krasavici za třeba 20+tis. kč. To jí raději zakope na zahradě, nahlásí ztrátu, odevzdá ZP a nechá se prohledat a buzerovat pomači chrániči.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Woodman napsal:
LORD: Jasně samočinná, samonabíjecí nebo opakovací... to si naši politici doupraví. Ale s brokovnicí nebo sigem na zádech stejně normálně nechodíš, ne...?
Navíc mě teď napadá, že pojem "pro civilní použití" by taky mohl znamenat leccos.... Třeba zákaz nosit, ale možnost držet...
Normalne s ni nechodim, ale pokud to bude zakazanej doplnek zbrane tak s tim nemuzes ani na strelnici a defakto bys to nemel ani vlastnit. Stejne jako tlumic atd.
OK na střelnici půjdeš s tím, co je povoleno a jaký si dokoupíš doplněk nikdo vědět nemusí...
...songs from the wood make you feel much better...
Woodman napsal:
Kompromisní podoba nových pravidel pro civilní použití zakazuje krátké poloautomatické střelné zbraně se zásobníkem na více než dvacet nábojů a dlouhé poloautomatické střelné zbraně se zásobníkem na více než deset nábojů. Zakázané budou také dlouhé střelné zbraně, které mají skládací či teleskopickou pažbu, a lze je proto snadno ukrýt. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/drzeni-zbrani-eu-smernice-0yw-/zahranicni.aspx?c=A161220_140030_zahranicni_aha
Kolik z vás má zbraň(e), kterých se toto týká...? Nebo jinak a neadresně, kolika lidí (obecně třeba v ČR) se asi tohle nařízení dotkne...?
SA 58 v různých podobách,brokovnice též některé mají sklopky a další typy samonabíječek , má to hodně lidí -vím dá se to předělat na pevnou ale už to není ono
SA 58 můžeš v současné době legálně držet?
Upravil Woodman dne 22.12.2016 17:49
Woodman> jiste, v samonabijeci uprave od nektereho z puskaru. Cena takto upravene zbrane na krame zacina kolem 7-8mi tisic Kc. Ja mam napriklad 2ks, jednu v razi .22 a druhou v originale. Samozrejme je mam v drzeni presne dle litery zakona o zbranich a strelivu.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Woodman> jiste, v samonabijeci uprave od nektereho z puskaru. Cena takto upravene zbrane na krame zacina kolem 7-8mi tisic Kc. Ja mam napriklad 2ks, jednu v razi .22 a druhou v originale. Samozrejme je mam v drzeni presne dle litery zakona o zbranich a strelivu.
OK. Nevěděl jsem, že je to takhle možné. A co teda s takovou zbraní po případném zavedení nařízení z EU do praxe (z vojny si matně pamatuju obsah zásobníku 20ks...?), pořídíš zásobník na deset... ?
...vsetko je to picovina.
Inak zaujímavé postoje nášho ministra.
Pred cca 10 mesiacmi keď sa to začalo riešiť, tak hlavný argument bol, aby sa zbrane nedostali do rúk teroristom. Terajšie vyjadrenie je...aby sa nedostali do rúk extrémistom. Až bude schvaľovací proces na konci tak to bude...aby sa nedostali do rúk ľudom.
Glock-plastik fantastik :-)
No za to ,,několikrát" co jsem to zkusil tak je to ok. i po rozborce,původně jsem uvažoval o boční montáži ale bylo mi to rozmluveno že prý ty boční montáže nejsou prý už z kvalitního materiálu a to údajně ani ty běloruský tak nevím,taky se mě nechtělo vrtat do rámu a přerážet číslo na druhou stranu Byl jsem u p. Sladkýho který tyto kryty vyrábí a prý na to mají nějaký vojskový zkoušky který prý dopadly dobře tak snad je to pravda
Upravil kim dne 26.12.2016 18:09
Nebo vite o necem lepsim, dulezity je polozka 3 dlouhe 1 stredni a 6 kratkych
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček