Vypadá to že jo. Dělaly se v té době 2 rozvory, většina je těch co mám já, to je teen delší. Kratší "Shorty" poznáš, je to fakt krátké. U těch delších se dělala standardní délka a ta vzadu prodloužená, ale nevím jestli to dělala fabrika nebo úpravci. Ono to na fotkách často klame, byly různé kombinace oken a opticky se zdá stejné auto jinak dlouhé. Ty na fotkách mi přijdou dost vysoké, dělaly se i 4x4...
Máme za sebou krásný víkend nedaleko Žiliny, kde se konal první ročník setkání autonomádů Overland. A dorazilo i pár motorkářů, mezi nimi mí dobří slovenští přátelé.
Důra ujela 650 km, poradila si s kopečky kolem Makova, paráda, na místě byla jedním ze středů pozornosti, i když za ty správné nomády považuju kluky, co byli Fiatem Pandou v Mongolsku, Žigulem na Sibiři atd. Bezva srazík, bezva lidi.
Markýza za jízdy drží. na místě se osvědčila stejně jako střešní box a venkovní nábytek. Učíme se v autě "žít" a postupně mi připadá, že je v něm stále víc místa.
Ivan přiložený následující obrázek:
Akce se konala v kempu "Slnečné skaly" nedaleko Žiliny, směr Rajecké Teplice. Sice vedle silnice, na kterou ale není vidět a v zadní, hezčí a klidnější části kempu, je mezi silnicí ještě čistá říčka. Kemp není úplně plochý, dá se najít i klidné místo v ústraní a hned v kempu, po celé jeho délce, začínají skály. Takže tam byla třeba dodávka, která zakempovala pod skálou a horolezci začínali výstup skoro ze stanu.
Důra shora. Jak jsem psal, s autem se sžíváme, už to celkem funguje. Přibyl závěs za předními sedadly, aby nám nekoukali do ložnice, bude se ještě upravovat až bude otočná sedačka spolujezdce.
Řešíme přípravu spaní - když se rozkládá postel, nesmí být věci v kufru navršené. Všechno příslušenství jsem shromáždil do přepravky, kterou přenesu na přední sedadlo, na druhé sedadlo tašku s mým oblečením (Drákule se vejde do skříněk). Ale chceme se téhle manipulaci pokud možno vyhnout, v autě je nevyužitý úložný prostor vzadu pod stropem, kam se asi vejde všechno na spaní a já musím vykoumat skládání do střešního boxu, kam se vejde ještě dost věcí, zatím tam jsou "jen" 4x skládací křeslo, WC kabina, přívodní el.kabel + redukce, Ale i to pomohlo, na Slovensku jsme měli psa, kufr s dronem, dvě zrcadlovky, stativ a o nic jsme nezakopávali.
Pod markýzou se nám přes den osvědčily boční dveře otevřené o 90% a přídavná pracovní plocha, přičemž Drákula rafinovaně využila nízkou poličku, vzniknuvší otevřením dveří a rozdělení obou půlek skříňky, na velkou krabici s džusem, co má na sobě kohoutek. Nikde nepřekáží a zvenku se dá čepovat v přirozené pracovní výšce. Vařič je ve venkovní verzi výš, máme skládací nástupní schůdek Berger, i pro vaření je na stejném místě a je to lepší. Učíme se....
Co se učit nemusíme, je jízda. Na rozměry auta jsme si už zvykli a ve všem ostatním nás auto až neskutečně hýčká, snad kromě klimatizace, včera bylo vedro a moc nestíhala, to ale spraví servis. Předním sedadlům se říká "kapitánská křesla", já si to spojoval s letadly, asi díky ovladačům na stropě, ale spíš je to o kapitánském můstku luxusní jachty, plavbu připomíná jízda asi nejvíc - komfortem, houbovitým řízením bez zpětné vazby, aut. převodovkou s absencí brždění motorem či tlumeným, podpalubním zvukem motoru, který vnímám jen když se soustředím.
Ivan napsal:
Máme za sebou krásný víkend nedaleko Žiliny, kde se konal první ročník setkání autonomádů Overland. A dorazilo i pár motorkářů, mezi nimi mí dobří slovenští přátelé.
Důra ujela 650 km, poradila si s kopečky kolem Makova, paráda, na místě byla jedním ze středů pozornosti, i když za ty správné nomády považuju kluky, co byli Fiatem Pandou v Mongolsku, Žigulem na Sibiři atd. Bezva srazík, bezva lidi.
Markýza za jízdy drží. na místě se osvědčila stejně jako střešní box a venkovní nábytek. Učíme se v autě "žít" a postupně mi připadá, že je v něm stále víc místa.
.... ja len pridam: vyborna atmosfera je i v okoli auta pod markyzou jak vecer pri flaske tak rano pri ranajkach. ........ a to kafe
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Krásné auto, kam se s ním chystáš (pokud jsi to psal, omlouvám se)? Minulý víkend na Slovensku měl na srazu přednášku chlápek, co jede s nákladním obytným MANem od roku 2012 kolem světa, teď je auto myslím v Jižní Americe, manželka je v jiném stavu, tak přijeli domů porodit a pak prý budou pokračovat...
Ivan napsal:
Krásné auto, kam se s ním chystáš (pokud jsi to psal, omlouvám se)? Minulý víkend na Slovensku měl na srazu přednášku chlápek, co jede s nákladním obytným MANem od roku 2012 kolem světa, teď je auto myslím v Jižní Americe, manželka je v jiném stavu, tak přijeli domů porodit a pak prý budou pokračovat...
Na nomády měl dorazit ivano, ale ten kolem světa nejede, teď vyrazí myslím do Kazachstánu... A to je směr mých cest... Dálný vychod, Pamíru, nějaká afrika. Uvidíme...
Nějak mi neštimuje ta fotka z venku s fotkami vnitřku. Zvenku nejsou žádná okna, přitom jich tam je uvnitř vidět hned několik.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Ahoj,
Chci se zeptat trochu mimo tema, ale taky to s tim souvisi. Nemate nekde nejaky typ kde sehnat nebo co pouzit jako koberecek do predsinky rodinneho stanu. Mimo toho ze se nechaji samozrejme za velky prachy koupit primo stanove koberce.
Hanes napsal:
Ahoj,
Chci se zeptat trochu mimo tema, ale taky to s tim souvisi. Nemate nekde nejaky typ kde sehnat nebo co pouzit jako koberecek do predsinky rodinneho stanu. Mimo toho ze se nechaji samozrejme za velky prachy koupit primo stanove koberce.
Diky za tipy.
Trochu po něm pokukuji také, hodil by se pod markýzu vedle auta, ale nezůstáváme na jednom místě tak často a v autě není místa nazbyt, tak to zatím neřeším.
Zkus zadat do Google "venkovní koberec"...