vsezved napsal:
Nevyvracim, ze ty tabulky neexistujou, ale vzdy jde o to, jakym zpusobem se s daty pracuje. Nepopiram, ze stoupla umrtnost. Ale vzy jde o to jak moc velky vliv na umrtnosti ma primo covid a jak ostatni veci.
to je absurdni. Tady umiraji lide po tisicich v nemocnicich, krivka umrti KOPIRUJE (s ocekavanym zpozdenim) detekcni krivku a Ty si stejne hledas klicky, jak to vysvelit nejakou oklikou.
Jaky lepsi "smoking gun" dukaz jeste chces?
Pokud velis 80ti lidem, nemuzes bejt deb.l. A urcite vis, kdo byl Vilda Occam. Tak proc to s nim nekonzultujes?
O funkci obvodaku si nedelam zadny iluze, vim o tom svy z ust mnoha podrizenych a znamych. O tom, ze se vsechna pozornost venovala pouze covidu vim taky svoje. O informovani lidi od obvodaku a leceni, kdy obvodak pouze nemocneho posle na test a necha ho doma.
ale obvodaci HRANICNE stihaji peci o pacienty v dobe miru. Tim neomlouvam ty spatne jenom rikam, ze na to nejsou vybaveni a NEMAJI MANPOWER.
Tusim, ze prumerny vek obvodaka u nas je pres 60 let?
S daty se da pracovat ruzne, zalezi na vyhodnoceni a ne na absolutni hodnote nejakeho cisla.
to je zavadejici. I ty metody prace s daty podlehaji nejake kontrole (vedecke citace, opakovani pokusu, peer-reviewed clanky).
Bavime se o vedeckem, nikoliv smelinarskem pristupu, ze ano?
Rozhodne pred tim nestrkam hlavu do pisku. Dulezity je trochu se udrzovat a dodrzovat dobrou zivotospravu a psychickou pohodu, aby clovek mel nejakou imunitu.
...to ale casto celkem koliduje s narocnym zamestnanim
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Když to vezmu jen od těch obvoďáků, tak předpokládám, že mají instrukce, jak postupovat (za tu dobu by mít měli). Proč tedy pacienty neinformují o tom, že covid19 má vliv na plíce odlišný. Při zápalu plic, jehož podnětem je covid19 pacient vůbec netuší, že má zápal plic. Mozek mu situaci vůbec nevyhodnotí tak, že se mu špatně dýchá a pokud nemá doma oximetr, tak nemá šanci to zjistit dříve, než když už je většinou pozdě. Většinou zjistí, že je problém až, když už není schopný si dojí kvůli nedostatku sil ani na záhod.
Myslíš, že takto základní informaci by po telefonu nestihl lékař podat za stejnou dobu jako při návštěvě ordinace? Hlavně, že obvoďákům teče měsíční bakšiš za každého registrovaného pacienta. Při zdravotním problému musí lékař provést základní klinické vyšetření. Jsou to opravdu profíci, když to zvládnou po telefonu. Pokud tomu tak je, tak si koupím klobouk a smeknu až k zemi.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
vsezved napsal:
Když to vezmu jen od těch obvoďáků, tak předpokládám, že mají instrukce, jak postupovat (za tu dobu by mít měli). Proč tedy pacienty neinformují o tom, že covid19 má vliv na plíce odlišný. Při zápalu plic, jehož podnětem je covid19 pacient vůbec netuší, že má zápal plic. Mozek mu situaci vůbec nevyhodnotí tak, že se mu špatně dýchá a pokud nemá doma oximetr, tak nemá šanci to zjistit dříve, než když už je většinou pozdě. Většinou zjistí, že je problém až, když už není schopný si dojí kvůli nedostatku sil ani na záhod.
Myslíš, že takto základní informaci by po telefonu nestihl lékař podat za stejnou dobu jako při návštěvě ordinace? Hlavně, že obvoďákům teče měsíční bakšiš za každého registrovaného pacienta. Při zdravotním problému musí lékař provést základní klinické vyšetření. Jsou to opravdu profíci, když to zvládnou po telefonu. Pokud tomu tak je, tak si koupím klobouk a smeknu až k zemi.
odkud máš tyhle informace? všichni, co znám a měli problémy s plícema nemohli vyjít ani do schodů. to jakože měl někdo zápal plic a zaběhnul maraton, protože mu to mozek neřekl?
nevím, jaké dostali instrukce, ale vzhledem k tomu, kolik rozporuplných informací a postupů obecně je, tak o tom docela pochybuju... zkouší se všechno možný i nemožný...
pod trvalým dohledem
Mam okolo sebe par lidi z lekarskyho prostredi (hlavni informator je doma) a ty informace mam od nich zprostredkovane. Vsechno co nastudovali z ruznych studii (vsechny studie z ciziny). Je to tim, ze doma oba spadame do ryzikovych skupin, tak clovek musi vedet co ae to deje a z medii ani od vlady se to nedovim.
Upravil vsezved dne 22.04.2021 09:51
vsezved napsal:
odkud máš tyhle informace? všichni, co znám a měli problémy s plícema nemohli vyjít ani do schodů. to jakože měl někdo zápal plic a zaběhnul maraton, protože mu to mozek neřekl?
nevím, jaké dostali instrukce, ale vzhledem k tomu, kolik rozporuplných informací a postupů obecně je, tak o tom docela pochybuju... zkouší se všechno možný i nemožný...
V případě mého švagra to s tím oxymetrem byla náhoda a intuitivní krok, mysleli jsme že prostě jen nemá náladu, žádný doktor a že jich v okolí známých máme hodně, žádný nezareagoval. Je to situace z cca 20.3. a až někdy po týdnu jsem na netu narazil na první zmínky o oxymetrech a problémech s okysličením krve ve spojistosti s C19.... je dost možné ale že jsem to předtím v té záplavě informací přehlédl a jen mistr google mně to pak po mém pátrání nabízel.... měl zasažené plíce z 75% žádné příznaky jiné než teplota a únava nebyly až po čase ta zmatenost....
Oxymetr už mám pro jistotu doma
TAKE IT EASY
Švagrová v Bratislavě to měla tak, že byla pozitivní, týden se jí hůř dýchalo. Všichni kolem ní scháněli po lékárnách oximert, ale všechno vyprodaný. Doktorka s ní komunikovala pouze po telefonu s tím, že je to normální, že se jí hůř dýchá. Druhý týden když šla v paneláku na záchod, tak tam šla na 4x, protože to neudýchala a neměla sílu. Po 14 dnech, co byla doma zkolabovala, prostě ráno jí nemohli vzbudit.
Odvezli ji do nemocnice, kde jí dali do umělého spánku a po dalších 3 týdnech konečná. Při příjezdu do nemocnice doktoři konstatovali, že na podpůrné léky je pozdě, všechny fungují z principu jen v počátku onemocnění. A jak ji doktor vyšetřil při onemocnění? Nijak, poslal ji na testy a řekl, ať si vezme paralen a acylpyrin.
Žena zkoušela hledat informace i třeba na stránkách ministerstva zdravotnicrví o tom jak se zachovat při onemocnění cov19 a co je ještě ok a co už na hospoitalizaci. Těch informací je po skrovnu a tak se jí je povedlo vypátrat "už za 2 hodiny". Přitom by měli být dostupné někde hned na začátku a to i pro laika.
Upravil vsezved dne 22.04.2021 12:01
Pánové, ať z tábora svědků kovidových, z opačného spektra i těch, co to mají po svém - pořád koukám, že berlička státu je hluboce zakořeněná v mysli. Stát se na každého z nás zvysoka.....
Tak trochu od tématu:
stát tu není pro vás, ale vy jste tu pro stát
zdravotnictví tu je pro známé, pokud jsi no name pacoš, jsi v pr...
policajt ti pomůže od peněz a ochrání tvé ostatky do příjezdu pohřební služby
vyhrává vždycky ten první, někdy i smrt
Tak toliko od tématu k tématu.
Místo aby jsme řešili, kam půjdeme v Rumunsku zachlastat, kde se nažerem v Belgii a co by šlo ošu... za Kavkazem, jakej olej nalejt do dvanácky a jestli ty gumy držej i na holý, mokrý skále, tak se tady babráme v hovadinách, na který můžeme mít asi stejnej vliv jako mravenec na prdy slona.
Kdo se bojí umřít, ať neleze na motorku a žije v polstrovaným bungru ve skafandru.
A stejně zdechne....
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
vsezved napsal:
Žena zkoušela hledat informace i třeba na stránkách ministerstva zdravotnicrví o tom jak se zachovat při onemocnění cov19 a co je ještě ok a co už na hospoitalizaci. Těch informací je po skrovnu a tak se jí je povedlo vypátrat "už za 2 hodiny". Přitom by měli být dostupné někde hned na začátku a to i pro laika.
Přesně To se teď děje není chyba běžných občanů, ale chyba systému a lidí, kteří ho řídí a spravují (nebo by ze svých rolí měli)
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Tak včera zemřel strejda manželky pravděpodobně na AstraZenecu (embolie po očkování).
Na pohřeb se nevejdu.... Nejsem dost příbuznej, ač jsem ho znal velmi dobře.
Je to taky umrtí s Covidem?
Pán byl furt jen doma a zinknul díky státní prevenci a stresu, že dlouho neviděl vnoučata, který miloval a nemohli za ním jezdit, což nesl fakt špatně. Takže vlastně státní poprava.
Jděte se s těma omezeníma, statistikama a prevencí vys*at! Já si dám točený pivko zítra s kámošema na výlovu rybníka.
Upravil Hrabe_X dne 23.04.2021 10:52
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Medik napsal:... Místo aby jsme řešili, kam půjdeme v Rumunsku zachlastat, kde se nažerem v Belgii a co by šlo ošu... za Kavkazem, jakej olej nalejt do dvanácky a jestli ty gumy držej i na holý, mokrý skále, tak se tady babráme v hovadinách, na který můžeme mít asi stejnej vliv jako mravenec na prdy slona. Kdo se bojí umřít, ať neleze na motorku a žije v polstrovaným bungru ve skafandru.
A stejně zdechne....
Tome takovej je život. Bohužel.
A člověk před smrtí prý nelituje toho co udělal špatně, ale lituje toho, co neudělal vůbec. Takže si myslím, že skutečnost, že půl roku neviděl lidi, který měl rád a to jenom kvůli politickým bodům a "malých domů" několika j"elit" ho ve výsledku štvalo asi nejvíc. Alespoň já bych to tak měl. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Tak včera zemřel strejda manželky pravděpodobně na AstraZenecu (embolie po očkování).
aniz bych chtel nejak narusovat vaznost situace, tak komplikace u AstryZenecy jsou (alespon dle serioznich vyzkumu) opravdu minimalni.
Rozhodne mensi, nez napr. u hormonalni antikoncepce, nebo COVIDU.
Trombozu muzes mit z leccehos.. treba s dlouhyho sezeni u pocitace.
17 cm
To nepopírám. Jen mi to potvrzuje, co říkám celou dobu.
Jsou oběti covidu, ale také oběti proticovidových opatření. Ztráty obou táborů budou dle mého velmi podobné.
Tohle je jasnej příklad toho: že nás vláda musí zachránit,i když by nás u toho měla zabít.
H.
Hicks: osm úmrtí za minulý týden pro mě jsou dostatečný argument abych řekl tchýni, že Astru by rozhodně měla odmítnout. A jestli přibuzný pana Hraběte umřel za dva dny po vakcinaci, a žil předtím 70 let, tak mi přijde trochu alibistické říkat, že tu trombozu dostal např. ze sezení u počítače.
Z druhé strany pan Hrabě je typickým příkladem toho, jak se z popírače, kterého nepřesvědčí 25 000 mrtvých, stane odpůrce vakcinace, kvůli jedné zkušenosti z blízkého okolí. Kdyby strejda zesnul /upřímnou soustrast/ po Covidu, nepochybně by ho to taky změnilo.
Upravil Miguel dne 24.04.2021 09:23
pod trvalým dohledem
Migueli.
Vytrháváš věci z kontextu a ohýbáš je jak potřebuješ. Nejsem popíračem opatření. Jsem popíračem nesmyslných opatření a zákazů. To je dost velkej rozdíl. Nemám problém mít roušku na hubě v autobuse nebo obchodě (při určitém % nakažených), ale odmítám jí nosit a ulici (a nikdy jsem s ní na ulici nešel), v autě s kolegama a spoustě dalších nesmyslných případů.
A nejsem odmítač očkování. Teda já osobně bych si to nenechal píchnout ani před tím. Ale každej ať si se svým zdravím naloží dle jeho uvážení. Jako jezdím na kole a občas i na motorce bez helmy. Taky moje věc, je to můj život a mám za něj zodpovědnost jenom já sám. Nepotřebuju ho organizovat státem. Možná tobě to vyhovuje a jsi rád veden za ručičku a bez zeptání a povolení se ani nevyčůráš. Já to mám jinak, řídím se vlastním rozumem a pokud si nabiju hubu, je to jen můj problém.
Co se stalo, nezměnilo moje názory ani trochu.
H.
Miguel napsal:
Hicks: osm úmrtí za minulý týden pro mě jsou dostatečný argument abych řekl tchýni, že Astru by rozhodně měla odmítnout. A jestli přibuzný pana Hraběte umřel za dva dny po vakcinaci, a žil předtím 70 let, tak mi přijde trochu alibistické říkat, že tu trombozu dostal např. ze sezení u počítače.
no to Ti pekne dekuju... v patek jsem dostal AstraZenecu do levyho kridla a od patku vecera do nedela rana jsem lezel naprosto sestrelenej s horeckama B| Ted uz mne jenom boli hlava a nemam chut.
Hix die probe-schweine! Necham se vopichat i tim, ceho se bojite!
17 cm
Říká se, že po Astře je blbě po první injekci a druhá je OK, Pfizer to má prý obráceně.
Manželka má za sebou první dávku Astry a bylo jí zle večer a druhý den po obědě byla OK. Já jsem dostal tento týden první Pfizer a bylo mi zle dva dny, první večer a noc to bylo nejhorší. Tak uvidíme, co s námi udělá druhé kolo....
BMW GS = stroj na radost