Ahoj vespolek, oživím toto vlákno a chtěl bych se zeptat na aktuální situaci a "vyladěnost" této navigace - přetrvávají ještě nějaké problémy? (jízda mimo silnici, resety a pod) Neobjevily se nějaké nové? SW, pokud jsem se díval dobře, je stále ve verzi 2.80 z 10/2014, nevíš Tome , jestli se chystá nějaký upgrade funkcí na novou sezónu? ;-) ?
Nemá někdo zkušenost s fungováním 590-ky s Nolan N-com B4+ ?
Díky.
www.fotomoto.cz
bolek napsal:
Ahoj vespolek, oživím toto vlákno a chtěl bych se zeptat na aktuální situaci a "vyladěnost" této navigace - přetrvávají ještě nějaké problémy? (jízda mimo silnici, resety a pod) Neobjevily se nějaké nové? SW, pokud jsem se díval dobře, je stále ve verzi 2.80 z 10/2014, nevíš Tome , jestli se chystá nějaký upgrade funkcí na novou sezónu? ;-) ?
Nemá někdo zkušenost s fungováním 590-ky s Nolan N-com B4+ ?
Díky.
Nový software měl být vydaný už několikrát (já vím o dvou termínech) ale nevydali to. Testuje se několik verzí firmware GPS (stejné pro nové Nuvi, BMW Navigator V apod) a dokud nebude finální verze, tak nebudou vydávat hlavní FW. Ty předchozí verze 2x stáhli - v Evropě v pohodě fungovaly ale byly nějaké problémy někde jinde. Není to jejich software ale od dodavatele těch čipových sad.
Já jsem s nimi naposledy komunikoval ohledně testovací verze FW, která podporuje 50 waypointů v trase (aktuálně je tam 29) na přelomu ledna a února. Testování proběhlo OK, všechno bylo odeslané a dál nemám zprávy, jestli to zařadí nebo ne. Nicméně testovací FW, který mi bohužel v polovině února expiroval, měl několik drobných inovací, které vypadaly že by mohly být ve finální verzi - uvidíme. Před výstavou jsem posílal dotaz na plány vydávání fw. Co se týká offroadu, tak právě těch 50 bodů na trase by se hodilo a nový FW by mohl řešit právě pro offroad projíždění waypointů - aktuálně to považuje za projetý bod i když ho člověk o pár set metrů mine, což např. na rallye je problém.
Jinak ta verze co je teď nahrávaná, je stabilní, nevím o žádných vyložených chybách (jako bylo vloni v létě třeba ty cyklické restarty po zvolení placené silnice na dotaz). Já střídám dvě navigace - produkční a testovací a neustále mám jednu z nich zapnutou buď na krámě nebo v autě a nějaké zatuhnutí nebo restart jsem neviděl ani nepamatuju. Fakt je to stabilní.
Doplňuji - vlastně o jednom novém problému vím - nový systém iOS 8.2 má nějakou změnu v komunikaci a i když po spojení s navigací pomocí dedikované volby iPhone jako zdroje přehrávání hudby po BT (nikoliv po kabelu) jde iPhone vybrat a zobrazí seznam playlistů, tak stream nejde pustit. Po přepnutí na normální režim (jako u androidu) to funguje. Je to nahlášené před pár dny, kdy 8.2 vydali.
Upravil TomasTT dne 11.03.2015 11:14
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jinak neoficiální termín pro vydání další aktualizace je kolem 20. března, každopádně prý do konce března by měl být venku. Co v té aktualizaci fakt bude nebo nebude, to se uvidí.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj, dobre ze se tu objevuje par novych veci ohledne Z590. V minulem roce jsem s ni na motorce urazil peknych par tisic kilometru po Evrope az k Atlantiku. Velice si chvalim databazi bodu zajmu, je velmi obsahla a vysuvna zalozka kde jsem mel benzinky, odpocivadla a obchody s potravinami byla skvela. Ani jednou jsem nezaznamenal zadny problem, zadny restart, zamrznuti, nic podobneho. O to vetsi prekvapeni pro mne bylo tento tyden v pondeli, kdy jsem v aute minul navigaci urceny sjezd z dalnice na Prostejov a po ukonceni prepoctu nove trasy nasledoval restart. Pak pri kazdem dalsim ukonceni prepocitavani nasledoval restart. Navigaci jsem tedy vypnul zapnul, znovu zadal cil a zamerne sjel z vypoctene trasy. Po ukonceni vypoctu nove trasy opet restart. Podotykam ze dalnice mam povolene, mam posledni FW a bylo to v aute. Takze asi tak. Ze se pripravuji dalsi opravy z toho mam radost, jsem zvedavy jestli bude opraveno i to co jsem zminoval v minulych prispevcich, protoze v aute to hlaseni o nepripojenych ventilcich je k vzteku: http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=22182&pid=423492#post_423492
Upravil Rik333 dne 11.03.2015 12:09
Rik: jojo, to hlášení o nepřipojených ventilcích v autě jsem posílal už vloni, to by tam být mohlo. Nevzpomněl jsem si na to, mohl jsem zkusit ten testovací FW jestli to už nedělá. Zapomněl jsem. Uvidíme po tom 20. 3.
Co se týká neprojetého sjezdu - to je situace, kdy navigace musí přepočítat novou trasu. Můžeš napsat nějaké detaily - v jaké to bylo mapě, kde přesně jsi jel před tou chybou a kam to mělo navigovat. Já na to nemám nástroje, jak tyhle chyby simulovat (je potřeba simulovat špatné odbočení) ale garmin je má, takže to nahlásím. Zásadní je, v jaké mapě to bylo a jak byl nastavený výpočet trasy (předpokládám nejrychlejší a co bylo za další omezení a také nastavení povolení jízdy po placených úsecích v tom samostatném menu). Předpokládám, že firmware máš ten poslední.
Když se v menu nastavení "mýtného" nechá to na dotaz, tak se občas stane, že navigace nehodí dotaz, jestli chceš jet trasou s placenými úseky a restartuje se. Každému vždycky doporučuju vybrat nebo zakázat jízdu po placených silnicích ale nenechávat tam "na dotaz". Ale už to nedělá to, že trasa zůstane natažená v modulu a periodicky ho restartuje. To chování by ale odpovídalo té volbě "na dotaz", která v tisících případech koliduje s informacemi v mapách. Nastavení "povolit" nebo "zakázat" to nedělá.
TomasTT napsal:
Když se v menu nastavení "mýtného" nechá to na dotaz, tak se občas stane, že navigace nehodí dotaz, jestli chceš jet trasou s placenými úseky a restartuje se. Každému vždycky doporučuju vybrat nebo zakázat jízdu po placených silnicích ale nenechávat tam "na dotaz". Ale už to nedělá to, že trasa zůstane natažená v modulu a periodicky ho restartuje. To chování by ale odpovídalo té volbě "na dotaz", která v tisících případech koliduje s informacemi v mapách. Nastavení "povolit" nebo "zakázat" to nedělá.
sorry Tome, to je jakože - tohle auto má tři rychlosti, ale nedávejte tam dvojku, vona sem tam vypadává.....
...to není kritika na tebe, to je na božský Garmin....
tobig
TomasTT napsal:
sorry Tome, to je jakože - tohle auto má tři rychlosti, ale nedávejte tam dvojku, vona sem tam vypadává.....
...to není kritika na tebe, to je na božský Garmin....
Ano a nebo muze byt druha možnost - ze v Evropě cela ta nabídka proste zmizí - protože mapy CN Europe nejsou stále ve stavu, kdy by bylo možné používat vsude všechny funkce které maji umět - je v nich tolik chyb. Tak či je lepší? Ta možnost se reálné zvažovala stejne jako tady nejde zapnout několik dalsich funkci resp. možnosti, které jdou treba v jiných oblastech - např. v Anglii.
ahoj, jak je na tom Garmin, potažmo Zumo 590 s databází rychlostních radarů, úsekových měření atd? Zkoušel jsem se dívat zkusmo na 4 města v okolí + jedno v Itálii, kde vím o radarech a Tomtom je zná už delší dobu a z těchto 5-ti míst aktualizovaná 590-ka (s poslední verzí Garmin speed camer) ukazuje jen jeden... Je to obecný jev, že Garmin databáze radarů je chudší, než třeba u Tomtom, nebo jsem měl jen smůlu na region? Předpokládám, že třeba Praha bude zmapovaná dobře, ale jiné oblasti ať už u nás, nebo venku jsou na tom jak?
www.fotomoto.cz
bolek napsal:
ahoj, jak je na tom Garmin, potažmo Zumo 590 s databází rychlostních radarů, úsekových měření atd? Zkoušel jsem se dívat zkusmo na 4 města v okolí + jedno v Itálii, kde vím o radarech a Tomtom je zná už delší dobu a z těchto 5-ti míst aktualizovaná 590-ka (s poslední verzí Garmin speed camer) ukazuje jen jeden... Je to obecný jev, že Garmin databáze radarů je chudší, než třeba u Tomtom, nebo jsem měl jen smůlu na region? Předpokládám, že třeba Praha bude zmapovaná dobře, ale jiné oblasti ať už u nás, nebo venku jsou na tom jak?
ČR+SK radary můžeš stahovat z poi.cz
Databáze Garminu je placená, je to příplatkový modul do Garmin Link, stejně jako rozšířené informace o počasí. V každé zemi je to trošku jiné ale na dálnicích v německu a rakousku to ukazuje stacionární radary přesně. Resp. tam, kde fakt jsou, je databáze zná. A ukazuje spoustu úsekových a dalších, které nevím jestli tam jsou nebo ne, protože jsem tam neplatil ale na 3 místech jsem v minulosti platil a link na to v 590 upozorňuje. Vyzkoušeno minulý týden.
Byl jsem minulý týden na dovolené a s velmi špatným přístupem na internet, tak jsem to nenapsal, hned když to bylo venku:
Garmin uvolnil celkem dlouho očekávaný firmware 3.10 pro Zumo 590
Aktualizace z verze 2.80, kterou většina lidí používá, přináší především velmi důležitou opravu činnosti GPS příjmače při sjíždění z vyšších nadmořských výšek (a pohybu ve výškách nad 3000m/m).
Další opravy chyb: občasný restart navigace při přerušení trasy nebo odbočení z aktivní trasy, opravené zobrazení položek itineráře napřeskáčku, opravená chyba kdy vyhledávání nějakého klíčového slova trvalo řadu minut atd. Vylepšená byla komunikace s aplikací Link - už by se nemělo stávat, že informace o dopravě se do navigace natahují řadu minut (i když v Linku už jsou vidět). Opravili také chyby při vyhledávání cílů z POI (dynamicky nabízené cíle během psaní toho, co hledáte), možnost vyhledávání resp. vytváření výletů, které obsahují více napojených tras (multiroute) apod.
Firmware přináší pár novinek, bohužel méně, než testovací verze, kterou jsem měl možnost zkoušet - funkce dynamic fuel stops (aktivní zastávky pro tankování). Funguje to tak, že pokud máte zapnutou funkci sledování spotřeby paliva v Zumu (to je podmínka - musí to být aktivní), tak můžete v aplikacích zapnout "dynamic fuel stops". Navigace vám pak bude aktivně nabízet zastávky na benzínce když se bude blížit situace, kdy vám podle průměrné spotřeby má docházet benzín a další benzínka by byla moc daleko.
Aktualizaci se pochopitelně stáhněte pomocí Garmin Express. A dost možná, že se vám rovnou nabídne aktualizace map City Navigator, nicméně tato aktualizace firmware vyžaduje přerušení aktualizace (odpojení GPS od PC, počkat až se firmware zavede a pak znova připojit, což Express pozná a teprve bude pokračovat). Nezapomeňte si po aktualizaci znova nastavit parametry výpočtu trasy - jako obvykle doporučuji vypnout "mýtné na dotaz".
Kdo upgradujete, tak si dejte bacha na to, že po restartu navigace během procesu aktualizace FW se zapnou všechny mapy. Takže navigace se pak chová divně - nejde vyhledávat konkrétní země, neříká to vzdálenost k odbočkám atd. Je potřeba otevřít nastavení - mapy - my maps a vypnout nepoužívané mapy a nechat zapnutou jen jednu. Od pondělí jsem to řešil s asi 20 uživateli po telefonu, takže kdo s tou navigací moc nepracujete a jste takoví spíš uživatelé, kteří vědí jak jí zapnout a do nastavení nechodí celý rok, tak na to upozorňuji abyste pak na cestě neměli stres že to nefunguje.
Jinak nová verze opravila chybu, kdy jste odbočili z trasy po dálnici kde se platí dálniční známkou na benzínku nebo spíš k nějakému motorestu dál od dálnice a navigace hodila chybu výpočtu, že neumí přepočítat trasu (chyba výpočtu) až do momentu, kdy jste se vrátili na dálnici. A taky je opravená chyba, kdy jste zmáčkli zobrazení 3 variant trasy (tlačítko trasy - vlevo od tlačítka "jet" po výpočtu trasy) a první to spočítalo rychle a další trvala nesmyslně dlouho a třetí se nespočítala vůbec a muselo se to opakovat a pak to šlo okamžitě. Tak to je opravené a počítá to ihned rychle bez zaseknutí. Další věci jsem ještě neměl možnost vyzkoušet. Každopádně mi někdo hlásil, že má iOS telefon s verzí 8 a netelefonuje mu to. Tak jsem upgradoval iPhone6 na verzi 8.2, která je teď aktuální a s tím novým FW mi to naprosto normálně telefonuje.