Ja mam pfizera zabsebou prvni davku, prvninden oki druhej jsem byl dost jak zombi a rameno bolelo. Pak uz ok.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Hrabe_X napsal:
... Jako jezdím na kole a občas i na motorce bez helmy. Taky moje věc, je to můj život a mám za něj zodpovědnost jenom já sám... pokud si nabiju hubu, je to jen můj problém...
život není černobílej, jde o úhel pohledu
máš děti ? manželku ? rodiče ?
jejich úhel pohledu na to že si nabiješ hubu na motorce bez helmy bude asi jinej co ...
xylem napsal:
život není černobílej, jde o úhel pohledu
máš děti ? manželku ? rodiče ?
jejich úhel pohledu na to že si nabiješ hubu na motorce bez helmy bude asi jinej co ...
nehejtuju, jen že všechno je relativní
Samozřejmě, že rodina asi nebude ráda, ani když si vyvrknu kotník cestou z Billy s rohlíkama v igelitce. A uvědomuju si rizika. Bráchovi helma na kole zachránila život, a jednomu příbuznému absence přilby na kole život vzala.
Ale rozhodně mi rodina nic nezkouší přikazovat, nejsou státní aparát. A když by mi přikazovali zrovna helmu na motorku, tak by to dávalo smysl a já proti tomu neřekl půl slova.
Víš, já mám všeobecně a celoživotně problém s čímkoliv, co se musí, nedává mi to smysl a je to omezující faktor pocitu svobody (píšu záměrně "pocitu", protože svobodnej vlastně nejsi vůbec-zkus třeba nezaplatit daně a hned zjistíš, jak moc jsi svobodnej a jak to, co vlastníš, je tvoje).
A ten pocit svobody mi v krajnosti vlastně bere i přilba. Platím zdravotní pojištění, jsem dospělej, svéprávnej, tak proč po mě vynucovat takovou kravinu pod hrozbou trestu? Samozřejmě nejsem magor a 99% km odjedu v přilbě, protože je to pohodlné a bezpečné. Ale proč to vynucovat pokutou????
To už můžou pokutovat kohokoliv kdo vrcholově sportuje, lyžuje, kouří, pije, přežírá se, stresuje se.. všichni tito riskují svoje zdraví a zvyšují teoretické náklady na zdravotnictví. Proto mám problém s rouškama pd pokutou a očkovacím pasem. Protože to je omezování mojí svobody!
A tady vidíš tu diskuzi a názory? Někteří z nás by si s pseudopocitem státní ochrany nechali dobrovolně uříznout vocas a ještě státu za ten nápad zatleskají. Stačí jim k tomu graf a tabulka, že je to pro jejich dobro. Hlavně, ať nemusejí moc přemýšlet.
Ano, je to relativní.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
chápu, už jen, vzhledem k tématu, asi moc filozofujeme, nicméně souhlasím s pohledem na přístup ke svobodě, už jsem to tu i výš psal že jeden z obrovských průšvihů téhle pseudovlády je ztráta vědomí osobní odpovědnosti a tím i svobody, o morálním úpadku nemluvě ...
ale mám trochu pocit že jde vidět světlo na konci tunelu, třeba to že největší preference na prezidenta má Eben
vnímám u něj v tomhle smyslu jedinou kvalifikaci - je to slušnej člověk, a pokud je po tý současný hradní jitrnici poptávka jen po někom slušným, tak to s námi není snad zas tak špatný
a ještě k tomu přístupu státu - pokud státu platím a chci od něj servis ve smyslu policie/hasiči/zdravotnictví/právo/vzdělání atd., byl bych i pro klasifikaci v přístupu třeba ke zdraví
v principu (z humáního/morálního hlediska je to samozřejmě komplikovanější) je to stejné jako u pojistky, máš bonusy a malusy a i když třeba kuřáci jakoby platí "příplatek za nezdraví" daněmi z cigár, tak prostě to není explicitně řečeno, tudíž se to okecává a to vlastně na obě strany
za mě ať si každý dělá co chce na principu "tvoje svoboda končí tam kde moje začíná", plus máme společné povinnosti a nároky, ale nebyla by špatná větší míra spoluzodpovědnosti a to ve všem
Hrabe_X napsal:... Samozřejmě nejsem magor a 99% km odjedu v přilbě, protože je to pohodlné a bezpečné. Ale proč to vynucovat pokutou???? ...
Někdy potřebuješ diagnostickou jízdu, slyšet všechny hluky, které motorka vydává. Na to mám nehomologovaný "půlkokos", černý s nápisem chopper. Na vsi je to jiné, tam se s biřici znáš a bez helmy se projedeš, ve městě nevíš, za kterým rohem číhají a sejmou tě za prkotinu.
Tohle je zajimavy clanek vedce, ktery se stal redaktorem odbornych periodik: https://nicholasw...f03564c038 ... pomerne zajimavy pohled na moznost, ze covidek neni tak uplne prirodni.....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
A měšťaci už caraji po obchodech... konečně se dočkali. Ja si dal zase enom kolecko na motorce a kafe na benzince..hadry na motorku mam troje a monterek plnu skříň tak my si tu žijeme.
Kupredu spatki ni krok...
Tak mám aktuálně 10. den covid. První 3dny mě pálilo v nose, jak když se našlukuju ředidla. Čtvrtý den jsem ztratil čich a chuť, obojí se vrátilo za další 3dny. Jinak únava, ospalost. Teplotu jsem neměl vůbec. Teď jsem druhej den asi úplně v cajku. Ode mě to chytli 3kolegové v práci, mají lehčí průběh než já = není jim vůbec nic. Manželka a děti taky pozitivní (od nich jsem to asi nafasoval já). Žena 3dny náběh na chřipku, pak ztráta chuti, čichu a nyní už v pohodě, děti den teplota, pak už nic.
Jako příjemný to není, ale že by to stálo za ten humbuk, rok omezení a zastavení ekonomiky? Za 21let v práci mám první neschopenku. Alespoň mám čas si vybílit pár pokojů, umejt auto, pořezat dříví....
Jasně, někoho to sejme fest a někdo o tom ani neví. Přijde mi to jako bodnutí od včely. Někdo si ani nevšimne, někoho to svědí, další oteče a jeden z tisíce bez pomoci zemře. Dokud nedostneš žihadlo, nevíš do jaké skupiny patříš. Ale že by každej musel povinně nosit včelařskou kuklu, nebo nesměl chodit ven, když létají včely mi přijde dost ulítlé.
Před covidem, s ním, i po něm.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
.......... Přijde mi to jako bodnutí od včely. Někdo si ani nevšimne, někoho to svědí, další oteče a jeden z tisíce bez pomoci zemře. Dokud nedostneš žihadlo, nevíš do jaké skupiny patříš. Ale že by každej musel povinně nosit včelařskou kuklu, nebo nesměl chodit ven, když létají včely mi přijde dost ulítlé............
...hezky napsané...tak to prostě je...
Ale když si z toho šlo udělat business se strachem, proč toho nevyužít, že?
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Hrabe_X napsal:
Jasně, někoho to sejme fest a někdo o tom ani neví. Přijde mi to jako bodnutí od včely. Někdo si ani nevšimne, někoho to svědí, další oteče a jeden z tisíce bez pomoci zemře. Dokud nedostneš žihadlo, nevíš do jaké skupiny patříš. Ale že by každej musel povinně nosit včelařskou kuklu, nebo nesměl chodit ven, když létají včely mi přijde dost ulítlé.
jenomze to, co pises, proste neni pravda.
Neni to jeden clovek z tisice, je to 16 az 30 lidi z tisice. A to jenom v jednom turnusu, tedy v jedne vlne.
Navic -- a to uz jsem Ti psal -- tvuj pohled na Covid podle mne ani tak nepopisuje realitu.
Ten protihrac neni nejaky virus, ale predevsim EVOLUCE. Virus je jednotka, evoluce je hra.
Cim vetsi hriste ji nabidnes, aby si na nem jednotlive kmeny konkurovali, tim lepsi muzstvo (ted uz konkretni kmen viru) dostanes. A von to umi.. trenuje to (zde tipuju) peknych par set ci milionu let.
A tim nedodrzovanim protiepidemickych opatreni Ty zcela aktivne ) pomahas koronacovi se sofistikovat.
Ani neplati, ze jeden to chyti a nic to neudela.. muze Ti poskodit zdravi reinfekce.
Upravil hicks dne 10.05.2021 22:42
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Bubak napsal:
Tohle je zajimavy clanek vedce, ktery se stal redaktorem odbornych periodik: https://nicholasw...f03564c038 ... pomerne zajimavy pohled na moznost, ze covidek neni tak uplne prirodni.....
Clanok je dlhy, autora som hodil na wiki. "He earned a Bachelor of Arts degree in Natural Sciences", wannabe vedec, v prvom rade je novinar.
Je neuvěřitelné, jak mají někteří strašně úzký pohled na svět a opravdu vidí jen tu svou stránku věci. Ano. Člověk musí být trochu sobec, ale vidět svět v souvislostech by měl zvládnout i ten sobec.
Navic -- a to uz jsem Ti psal -- tvuj pohled na Covid podle mne ani tak nepopisuje realitu.
Ten protihrac neni nejaky virus, ale predevsim EVOLUCE. Virus je jednotka, evoluce je hra.
Cim vetsi hriste ji nabidnes, aby si na nem jednotlive kmeny konkurovali, tim lepsi muzstvo (ted uz konkretni kmen viru) dostanes. A von to umi.. trenuje to (zde tipuju) peknych par set ci milionu let.
A tim nedodrzovanim protiepidemickych opatreni Ty zcela aktivne ) pomahas koronacovi se sofistikovat.
Ani neplati, ze jeden to chyti a nic to neudela.. muze Ti poskodit zdravi reinfekce.
A stejně dlouho jako viry jsou tu imunitní systémy. Jaké je za tu dobu skóre? Lidstvo vzhledem ke svému přemnožení asi vítězí.
A že viru nabídneme velké hřiště je přece dobře. Cílem viru není zabít hostitele, ale udržet se v něm a co nejrychleji se šířit. Takže obvykle za nějaký čas vyhladí hostitele nebo zmutuje v něco neškodného.
Vyhlazen si nyní nepřipadám a tak budu věřit ve druhou variantu.
Lidstvo se dřív zničí samo než nějakým virem, který se o to snaží miliony let.
Po izolaci opět lezu ven ze sklepa a žiju normální život. Až přijde ta apokalypsa, možná umřu první, ale asi na tom budu furt o dost lépe, než ty co přežijí. Ti to ale nepochopí, jelikož nežili už dávno před ní.
H.
Hrabe: vyborna nahravka, odpovim, respektive vysvetlim po arbeitu!
Upravil hicks dne 11.05.2021 09:20
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hrabe_X napsal:
jenomze to, co pises, proste neni pravda.
Neni to jeden clovek z tisice, je to 16 az 30 lidi z tisice. A to jenom v jednom turnusu, tedy v jedne vlne.
Tesat do kamene a některé pasáže vyznačit pozlaceným písmem!!!
To už jsme asi 2 z milionu v této republice s podobným názorem. Zbytek v tom vidí ovládaní mas,bussines,zbytečný humbuk,oblbování lidí,porušování svobody atd atd.
..mno... ..ja bych nejasal predcasne. Covid jsem mel na podzim, takova trochu tezsi chripka, ale taky nic horsiho. Fyzicky me to ale sejmulo docela hodne vcetne plic. Uz jsem o tom tady psal. Pak jsem se ted na jare konecne zmatoril, ale ted po vic jak pul roce na me prisly dalsi komplikace. Nejdriv se mi behem 3-4 dni znatelne zhorsil zrak - nekecam, proste jsem jednoho krasneho rana v praci prestal dobre videt na komp. Po CTcku hlavy jsem nafasoval decentni bryle na cteni/praci s kompem. Pak prisly potize s travenim a zuby a nakonec mi ta sracka zrestartovala lupenku..... ..podle doktoru ani jedno z toho neni post-covid nic tak neobvykleho....
... zatim nikdo 100% nevi, co vsecho a kde vsude covid vlastne pacha .... ...krome toho, ze to je solidne odolny a rychle mutujici picus.....
...nikdy jsem nerikal, ze se kolem toho ma panikarit, ale ani bych to uplne nepodcenoval...
Bubak
Bubak napsal:
..mno... ..ja bych nejasal predcasne. Covid jsem mel na podzim, takova trochu tezsi chripka, ale taky nic horsiho. Fyzicky me to ale sejmulo docela hodne vcetne plic. Uz jsem o tom tady psal. Pak jsem se ted na jare konecne zmatoril, ale ted po vic jak pul roce na me prisly dalsi komplikace. Nejdriv se mi behem 3-4 dni znatelne zhorsil zrak - nekecam, proste jsem jednoho krasneho rana v praci prestal dobre videt na komp. Po CTcku hlavy jsem nafasoval decentni bryle na cteni/praci s kompem. Pak prisly potize s travenim a zuby a nakonec mi ta sracka zrestartovala lupenku..... ..podle doktoru ani jedno z toho neni post-covid nic tak neobvykleho....
... zatim nikdo 100% nevi, co vsecho a kde vsude covid vlastne pacha .... ...krome toho, ze to je solidne odolny a rychle mutujici picus.....
...nikdy jsem nerikal, ze se kolem toho ma panikarit, ale ani bych to uplne nepodcenoval...
Honzo to je mi líto, že máš takové táhnoucí se zdravotní potíže. Hlavně se dej brzy dokupy, ať jsi zdráv jako před nemocí a když to náhodou nepůjde, ať Tě to alespoň v ničem neomezuje.
Já dneska celej den makal,jak u compu, tak fyzicky a teď mám pocit, že mi praskne hlava. Na to jsem nikdy netrpěl, takže jsem tu mrchu taky ještě asi úplně nevyhnal. Uvidím zítra. Každopádně zuby i zrak se může vysypat ze dne na den, prostě si musíme přiznat, že už nejsme úplní mladíci. Samozřejmě ten neřád to může dost urychlit, určitě je to pro tělo nálož.
Hlavně se drž a přeji jen to dobré!!!!!
H.
Ty taky Hrábě, ta únava povolí až časem. Drž se. ...kua se mi to sem nakopirovalo 3X .....
EDIT: .. ja uz mam vsechny ty nasledne komplikace vice neme polecene.... ...hlavne se to nesmi podcenit....
Upravil Bubak dne 12.05.2021 09:18
Bubak