Včera večer jsme měli konferenci s vývojáři a produktovým manažerem Garmin USA a tým doporučí implementaci úpravy modulu výpočtu tras tak, aby zvládal pracovat s 99 waypointy na jedné trasa. Jestli to projde nebo neprojde, to nevím ale tohle je jedna z navrhovaných změn pro nejbližší dobu.
Čtyři další nové věci jsou už schválené a rozpracované.
Tak jen pro info - že vývoj 590 rozhodně "nespí"...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Saturnin: ne. Mám podepsané NDA, fakt to nejde veřejně psát. Ale podívej se do SZ. A třeba někde něco dohledáš a napíšeš na to téma ty..
Upravil TomasTT dne 18.06.2015 16:07
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Nakonec se ke mě dostaly informace o tom co by mohlo být v novém fw. mohlo by se jednat třeba o vylepšení průjezdů offroadovou trasou, kde by se dalo nastavit při kolika metrech od waypointu se ten waypoint bere jako projetý a navigace automaticky začne navigovat k dalšímu. Dále třeba dálkový ovladač ANT+ na řídítka, kterým by šel měnit zoom, přepínat jednotlivé stránky a potvrzovat ANO/NE? Co třeba možnost měnit pevné waypointy na via-body i v trasách sestavovaných mimo plánovač (když se jen zadá cíl a do aktivní trasy se přidají nějaké body.) Mít možnost zobrazit tři varianty trasy i při přepočtu již hotové trasy nebo trasy z plánovače s průjezdními body. Možnost vytvořit trasu kde budou úseky po silnici kombinované s úseky po přímkách. Možnost zvolení napětí zdroje zobrazitelné ve zvoleném datovém poli?
Myslím si že je moc dobře že Garmin pracuje na zdokonalení Zuma 590, přidává nové funkce a naslouchá uživatelům.
Uvidíme, kolik z těch věcí se do finální verze dostane ale odhadem tři nové věci by se objevit měly.
Ahoj, řeším několik dní následující problém a už jsem z toho vážně jelen.
Výbava je interphone f5mc, iPhone 6, ZUMO 590, vše nejnovější firmware
- po připojení F5mc a iPhonu k ZUMO (bluetooth + USB kabel napájení/komunikace ZUMO) je celá komunikace totálně nestabilní - střídavě se odpojuje připojuje - zejména mobil
- přehrávání hudby přes ZUMO - hraju z iPhonu - kvalita zvuku je peklo na zemi (zahuhlaný zvuk - hrůza). Jakmile připojím iPhone přes bluetooth napřímo do f5mc - pecka, zvuk jako víno
- nechci hlasové pokyny - i když zeslabím navigaci "instrukce na "0" ve chvíli, kdy má dojít k pokynu, přerušuje mi to přehrávání hudby
Ideál, kterého bych chtěl docílit - hraju hudbu z iPhone přes ZUMO v dobré kvalitě, přes ZUMO display ovládám iPhone, iPhone přes SMART Link(nebo USB kabel) komunikuje se ZUMO (data/traffic atp...), neotravují mě hlasové instrukce navigace.
Lze toho dosáhnout?
Jsem z toho celkem zoufalej, je možno poradit, případně se zastavit u Vás na prodejně osobně a mrknout na to?
Ano, to by mne také zajímalo, u mne se to chová hodně podobně s úplně stejnou technikou.
Upravil mjaklovsky dne 03.07.2015 13:59
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
...to Biggles, si nějak laicky myslím, že stáhnout zvuk pokynů navi na 0, není stejné jako je vypnout.
Já to mám na Zumo 660 vypnutý, jen na navi příležitostně koukám a mobil Nokia LUMIA 930 mám spárovaný s Interpohone FM5XT a naprosto vpoho (tedy sice netuším kdo mi volá, ale přijmout hovor můžu a já aktivně na moto nevolám)
www.jantruhlar.cz
Biggles: nejnovější firmware do F5MC k 590 nenahrávám, protože je určený na řešení nějakého patche pro NavigatorV a předpokládám, že to s jinými navigacemi bude blbnout.
Já přes 590 netelefonuju ale hudba mi hraje z iPhone6 naprosto OK. Iphone mám připojený jen kvůli dopravním informacím (Link) a hudbě. Dost záleží na tom, jak je nastavené zařízení pro přehrávání hudby v Zumu - jaký to je zdroj. S iOS jde nastavit buď BT nebo iOS. Musí se nastavit iOS. Je to z menu které vypadá jako dva tahové potenciometry. Zkontroluj si to co tam máš. Zkus vypnout telefonování přes Zumo a poslechni kvalitu zvuku přes to nastavení iOS zdroje. Já to považuju za naprosto OK.
S přerušováním - na 590 nejde ztlumit jen něco. Buď všechno a nebo jen stáhnout hlasitost na nulu u daného zdroje audia ale to asi jak píšeš hudbu přerušuje. Nevím - zjistím jestli v tom ohledu nebude nějaký upgrade možný.
Nejsem agent Garminu. 590 je to opravdu dobry výrobek. Mam ji cca 1,5mesice a muzu jen doporucit. Uz asi 10let pouzivam ruzne Garmin navigace na moto + auto. Je to jako pocitac,auto,telefon - spotrebka....Perfektne funguje aktualizace dopravnich informaci - pouzivam s iphone 6+. BT problémy neresim. V aute mam extra hudbu a na RTcku také.... HF v aute a na moto nepouzivam a drzim se zasady soustředit se na jizdu a netelefonovat.... Chyby stále 590 ma: 1. vyhledava stále při vyhledani nejrychlejsi trasy... "posila do malych ulicek a prujezd zakazan atd". 2. nezna dlouhodobe uzavirky viz napr. me posle na dlouhodobe uzavreny most v Kralupech u Prahy.... Tod moje zkušenost. Jinak opravdu velmi dobry produkt.
Každopádně - nic lepšího neni.
ježek: kde je ta dálnice? přibližně odkud kam? *******************************
ja mam problem s Androidem 5-tkou, po pripojeni Smartprhoneling se hned odpoji kdyz manualne 590 pripojim za chvilku se odpoji a porad dokola
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
TomasTT napsal:
Biggles: nejnovější firmware do F5MC k 590 nenahrávám, protože je určený na řešení nějakého patche pro NavigatorV a předpokládám, že to s jinými navigacemi bude blbnout.
Já přes 590 netelefonuju ale hudba mi hraje z iPhone6 naprosto OK. Iphone mám připojený jen kvůli dopravním informacím (Link) a hudbě. Dost záleží na tom, jak je nastavené zařízení pro přehrávání hudby v Zumu - jaký to je zdroj. S iOS jde nastavit buď BT nebo iOS. Musí se nastavit iOS. Je to z menu které vypadá jako dva tahové potenciometry. Zkontroluj si to co tam máš. Zkus vypnout telefonování přes Zumo a poslechni kvalitu zvuku přes to nastavení iOS zdroje. Já to považuju za naprosto OK.
S přerušováním - na 590 nejde ztlumit jen něco. Buď všechno a nebo jen stáhnout hlasitost na nulu u daného zdroje audia ale to asi jak píšeš hudbu přerušuje. Nevím - zjistím jestli v tom ohledu nebude nějaký upgrade možný.
Díky za reakci a radu, aktuálně jsem se dostal do stavu, který je přijatelný, stále ještě ne ideál:
- F5MC nemám vůbec spojený se ZUMO, pouze s iPhone
- telefon přímo do F5MC včetně hudby
- telefon zároveň spojen se ZUMO - dopravní info atp...
Důsledek:
- hudba super - ovládání přes F5MC (nevýhodou je stále nemožnost ovládání přes ZUMO, není spojeno - musím prověřit viz. tvá rada se zdrojem zvuku - dnes dám info...)
- ZUMO dostává data z iOS, neotravuje s hlasovou navigací do F5MC a nepřerušuje hodbu (logicky - není propojeno F5MC a ZUMO).
- je to stabilní - hudba hraje, navigace naviguje (bez zvuku), iPhone dodává data do ZUMO, telefon přímo z iOS do F5MC ...
- nevýhodou je stále nemožnost ovládání přes ZUMO player za jízdy hudby ... ale viz. tvá rada - prověřím zdroj zvuku a následně stabilitu a chování s "přerušováním hudby pokud jsem tlačil z iOS přes ZUMO do F5MC ...
No uvidíme ...
Upravil Biggles dne 07.07.2015 14:22
ADV ONE napsal:
No zas tak dobry produkt to neni.. presto, ze ma mnoho novych funkci, tak mu zase par dobrych funkci ubylo. Za rok pouzivani vic problemu nez u 660 za 4 roky. Vyrazne vetsi vaha nez u 660 - naprosto zbytecne. Takze za nas: neni to spatne, ale zadna hitparada ze ktery by si clovek sednul na zadek. System navigovani obcas take uplne dementni a nelogicky.. pro zvolene rychle trase vede po soustkach misto po dalnici ktera vede naprosto soubezne (pro rejpaly: opravdu je vse nastaveno spravne) a to prqvidelne. Je pravda ze nic lepsiho neni ale dokonaly to neni urcite. Takovej moderni shit jako v mnoha jinych oborech (telefony, pc, atd atd...)
Ano, souhlas, mám i Garmina 810 navi na kolo a stejný dojem - prostě nic lepšího není, ale nadšený uživatel rozhodně nejsem a občas moje míra zuřivosti s GARMIN produkty dosahuje nejvyšších met ... :-)
Bohužel není asi žádné digitální zařízení, které by bylo absolutně dokonale vyhovující úplně pro všechny. Když to má všechny funkce, bývá to složité na nastavení nebo obsluhu, když je to zjednodušené, tak tam lidem chybí pokročilé funkce... A nemusí jít vůbec o tak složitou věc jako navigace - stačí třeba jen ovládání programátoru termostatu topení...
Nicméně nejhorší je, když výrobce nedělá vůbec nic a zařízení je ve verzi 1.0 a nic nového se nedá nahrát. U Garminu je vývoj celkem pravidelný. Já jsem na Garmin taky docela nadával, speciálně Edge 1000 na kolo nebo turistická Montana - ta málem letěla z okna. Pak jsem začal používat i další navigace - docela intenzivně různé aplikace do iOS, OffroadNavi (jak Navigator Free, Locus i interní rastrovou aplikaci, něco mám naježděno s TomTomy 2013 i 2015...
A najednou ten Garmin zase tak děsný nepřipadá.
Kdyby se daly tyhle věci dohromady, tak z toho může být naprosto ideální (ale taky naprosto nepoužitelná) GPS. V reálu asi nemožné.
Biggles: v 90% případů to používám stejně jako ty - iPhone jen pro data. Hudbu asi měsíc ovládám z připojených hodinek Garmin - kupodivu velmi komfortní věc - prostě dálkový ovladač který umí jen ty základní operace ale máš to vždycky "při ruce". A na hodinkách vidím, kdo volá i během dne, takže to gesto že se podívám kdo volá (nebo píše) na ruku je už automatické. Občas když něco testuju, tak jedu i hudbu přes Zumo a celkem bezproblémově. V práci máme navigaci na pultu neustále v motorkovém držáku a na kabelu připojený iPod a hraje to z něj naprosto luxusně i přes navigaci. Předvádíme to někomu nejméně jednou denně, takže to fakt dlouhodobě funguje OK. Pravda - ipod není iphone ale ten kabel je perfektní - nabíjí se to a současně to hraje po kabelu.
mel bych dotaz na propojeni ohledne muziky. Nemam ted moto u sebe proto to nemuzu vyzkouset. Je moznost pripojit na kabelovy vystup ze Zuma sluchatka s tim ze by se sparoval pres bluetooth telefon a ovladala se muzika na navigaci ? Je to trochu krkolomny ale nechce se mi na kartu do Zuma ta muzika nahravat . diky
mel bych dotaz na propojeni ohledne muziky. Nemam ted moto u sebe proto to nemuzu vyzkouset. Je moznost pripojit na kabelovy vystup ze Zuma sluchatka s tim ze by se sparoval pres bluetooth telefon a ovladala se muzika na navigaci ? Je to trochu krkolomny ale nechce se mi na kartu do Zuma ta muzika nahravat . diky
Jestli myslíš připojit do zuma drátová sluchátka a přes BT připojit telefon a pouštět hudbu z něho, tak já to tak mám. Funguje to normálně. Ale jednodušší je asi fakt nahrát do zuma i telefonu něco a pouštět dle potřeby. Mám cca 10GB hudby a poslouchám v kuse co tam přijde.
Dotaz na TomasTT> Jak řešíte datovou komunikaci v cizině jako Srbsko, Albánie atd?
Já před rokem dostal od eurotelu fakturu na šest tisíc, tak jsem smartlink smazal a hotovo. Štve mně že zumo neumí stahovat informace z VKV vysílačů pozemního rádia. Nebo možná umí, ale mně nic nestahuje. Další věc na zamyšlení vedoucích v Garminu. Možná si lidi kupujete nějakou eurokartu za pár euro? Přes český operátory to fakt nejde....
Wilda69: nevím jak v Srbsku ale v Albánii, Turecku nebo v Maroku jsem měl koupený od O2 datový balíček "svět" i kvůli mailům a FB apod. 150MB vyjde asi na 600Kč. Celkem ale pochybuju o smysluplnosti pořizovat si data kvůli dopravním informacím v Maroku nebo Albánii. Každopádně u O2 nejlevnější balíček vyjde asi 200Kč/50MB což by na pokrytí dat odesílaných do navigace bohatě stačilo na celý týden. Smartphone Link mi za týden bere tak 8MB.
Stahování informací z RDS Zumo historicky má ale musíš mít držák s podporou TMC po RDS což nemáš a proto se ti tam nic nestahuje a netuším, jestli ten držák budou někdy vůbec nabízet. Vlastně nejde ani tak o držák jako o kabel. Na motorkách se TMC moc nepoužívalo, nevím vlastně o nikom, kdo ten TMC příjmač na motorce používal (od Zuma 550 do Zuma 660). V autě ano ale na motorce myslím minimálně.
Jinak v některých evropských zemích se dá koupit dopravní informace odesílané přes Link nad rámec dat poskytovaných tou službou 3D Live Traffic. https://buy.garmi...ml?ra=true
omar71 napsal:
Jestli myslíš připojit do zuma drátová sluchátka a přes BT připojit telefon a pouštět hudbu z něho, tak já to tak mám. Funguje to normálně. Ale jednodušší je asi fakt nahrát do zuma i telefonu něco a pouštět dle potřeby. Mám cca 10GB hudby a poslouchám v kuse co tam přijde.
Dotaz na TomasTT> Jak řešíte datovou komunikaci v cizině jako Srbsko, Albánie atd?
Já před rokem dostal od eurotelu fakturu na šest tisíc, tak jsem smartlink smazal a hotovo. Štve mně že zumo neumí stahovat informace z VKV vysílačů pozemního rádia. Nebo možná umí, ale mně nic nestahuje. Další věc na zamyšlení vedoucích v Garminu. Možná si lidi kupujete nějakou eurokartu za pár euro? Přes český operátory to fakt nejde....
Diky za odpoved. Presne tohle sem mel na mysli. Telefon pres bluetooth se zumem ovladat muziku zumem ale muzika pustena v telefonu. Bohuzel jsem vyzkousel dvoje sluchatka ktery jsem zapojil na vystup 3,5 ze zuma a sluchatka nehrajou. Nehraly ani kdyz jsem nahral muziku do zuma .