stepan napsal:
Takovéto cesty jsme jeli s půjčenou Toyotou Yaris s automatem :-), ale projela.
...tohle na Yarise fakt nebylo...
čeče, myslím že bylo, Yarise přeneseš ;o))
Loni jsem potkal ve vnitrozemí Islandu japonky v Yarisu (nebo podobná kabelka). Sice auto na sračku a nepojízdné, ale respekt jak daleko se jim to povedlo prokrosit.
Upravil honza-net dne 17.06.2016 14:56
KTM LC8 Adventure https://www.youtu...WjP3kIj_fw
stepan napsal:
Takovéto cesty jsme jeli s půjčenou Toyotou Yaris s automatem :-), ale projela.
...tohle na Yarise fakt nebylo...
čeče, myslím že bylo, Yarise přeneseš ;o))
Loni jsem potkal ve vnitrozemí Islandu japonky v Yarisu (nebo podobná kabelka). Sice auto na sračku a nepojízdné, ale respekt jak daleko se jim to povedlo prokrosit.
Yaris je totiž v půjčivně nejrozšířenější a nejlevnější, tak jsme ho vzali.
Byli jsme tam jenom 3 dny, takže jsme stihli jen pár míst. Jedinej ofík byla cesta takovou šotolinkou. Yaris to zvládnul v pohodě.
progranit - tohle auto mi nedá spát:-). Nemáš víc fotek, i trochu větších (třeba mailem) a nebyl by kolega proti, kdybych se na něj nakontaktoval? Díky.
Dělali mu to v KRS je to na jejich facebook...
Optám se a kdyžtak ti pošlu kontakt...
Taky mě to hodně zaujalo a terénu docela slušně jel....
Upravil progranit dne 19.06.2016 20:38
hofi01 napsal:.. ten střešní stan je kvůli zvětšení prostoru na stání, nebo to má jiný význam, jakože na spaní, nebo tak ??
...většina těchto modelů tam má rozkládací lůžko...
Jinak vážně parádní, to by se mi líbilo také...prodloužená verze a zvedací střecha
Nahoře bývá opravdu lůžko, u některých aut se dá střecha vysunou/vyklopit buď samotná a lůžko zůstává ve spací poloze, nebo se střecha zvedne i s lůžkem a pak je v autě vyšší výška pro stání.
progranit - díky. To auto jsem na stránkách KRS viděl, ale stejně bych rád věděl víc.
Upravil Ivan dne 19.06.2016 22:31
Tohle auto už tu proběhlo - Ford Bronco z roku 1991, které vlastní už 7 let moji, snad mohu říci, kamarádi ze Slovenska, Martin a Zuzka. Původně pick-up s hardtopem se kterým dojeli skoro až do Číny, teď přes zimu proběhla kompletní generálka (třeba motor má teď tuším 6,4 litru a má snad všechno nové) a výroba obytné nástavby. Když jsme byli v dubnu na akci Overland, odkud měli odjíždět na Sibiř, auto nebylo ještě zcela hotové, chyběl interiér, rozvody plynu a elektřiny atd,
Ivan přiložený následující obrázek:
Teď je Bronco hotové a musím smeknout, většinu si dělali Martin se Zuzkou opravdu sami, vlastníma rukama. Vestavba je myslím hodně povedená, vzhledem k velikosti auta myslím, že se jim povedl malý prostorový zázrak...
A přitom si neodpustili ani příjemné věci jako dřevěnou podlahu či decentní podlahové osvětlení. Nechybí ani chemické WC.
Vařit se dá uvnitř i venku, ta venkovní lišta je šikovná na zavěšení police s vařičem nebo stolku. Nahoře je markýza a tak se venku bude stolovat dobře.
Do obytné části se dá projít z předních sedadel i zezadu. Nástavba je laminátová, natažená na hliníkové stařované konstrukci, povrchová úprava je změrně "expediční", nerovný laminátový povrch a šedá barva... Autu to na fotkách i ve skutečnosti sluší...
Kuchyňka, malá, ale na expedici určitě stačí, naopak je úžasné, že se tam všechno vešlo, tipovali byste to v autě, které se od původního velikostí skoro neliší?
Veliký úložný prostor je pod postelí, sice plochý, ale protože je přístupný shora, je všechno přehledné a snadno dostupné.
Dokonce i pod podlahou, toto je sponzorský dar přítele Red Bulla. Tak Martine a Zuzko, ať vám dá křídla a držím palce na vaší cestě!