dufino-z toho si nic nedělej tlumič je spotřební zboží a pokud dostává takovej záhul měl by se repasovat každých 10-15 tisíc km.Mě na KTM vytekl taky ve 32tkmrepas stál 1800kč takže pohoda.Jinak držím moc palce a v Mongolsku si užívej
dufino napsal:
netusil jsem ze to vubec jde opravit.
No kazdopadne DIKY Hicksy za nabidku, jsem rad ze jsem ji nemusel pouzit.
nemas vubec zac!!
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Fanos Rusicka napsal:
dufino-z toho si nic nedělej tlumič je spotřební zboží a pokud dostává takovej záhul měl by se repasovat každých 10-15 tisíc km.Mě na KTM vytekl taky ve 32tkmrepas stál 1800kč takže pohoda.Jinak držím moc palce a v Mongolsku si užívej
to je proto ze mate z vyroby nekvalitni a nevyvazitelnej rafek, co je navic sisatej, ma tam zatacku, privareny naradi z vyroby a misto dratu špagáty
pak se div, ze ti odchazi tlumic co par tisic...
17 cm
dufino,pekne ten cestopis flakas ze zacatku to byla slohovka a spousta fotek ted jen kratky clanek a 10 fotek. jsem si to precital misto vecernicku a ted když to je tak kratky tak se mi spatne spi.jinak preju stastny navrat.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.
Danes napsal:
dufino,pekne ten cestopis flakas ze zacatku to byla slohovka a spousta fotek ted jen kratky clanek a 10 fotek. jsem si to precital misto vecernicku a ted když to je tak kratky tak se mi spatne spi.jinak preju stastny navrat.
pise na FB... pokud vim...
17 cm
Danes napsal:
pise na FB... pokud vim...
jj vim ale posledni dobou malo
jasny ze to chapu ,ale pozlobit ho musim,ctu to vsechno.a je to super.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.
tohle jsem ted psal na motoroute, taK TO DAVAM I SEM...
Zatim
Ahoj,
Tak jsem tu!
Mongolsko – muj cil teto expedice. Ano, neni to vse, jeste me ceka cesta domu, coz je skoro 9tis km, ale dojel jsem sem, casovy posun z cech +6hod.. Nevedel jsem co od teto zeme cekat, jak moc slozite na navigaci a tezke budou cesty.
Po oprave tlumice perovani v Rusku jsem vyrazil Altajskym krajem smer hranice. Altaj, to je krasa. Hory a cista priroda. Muzu to srovnat s Svicarskymi Alpami, ale bez mest a vesnic. Opravdu malo lidi zde zije. Maji tam pekne asfaltky, takze cesta utekla rychle.
Na hranicich zadny problem. Za 45 min jsem byl u Mongolu. Tesne za hranicemi s Ruskem skoncila asfaltka a od te doby jen prasne polnacky ci kamenite cesty. Delam to v kazde zemi stejne, po hranicich prijedu do prvniho mesta a tam rozmenim penize a kouknu co jak stoji. Zde mi to tak neplati. Prvni spici mesto me prekvapilo. Nikdo nemluvi Rusky a v mistni “bance” penize nerozmenuji. Tak se vydavam podle planovane cestu severem. Mistni clovek me zastavuje a snazi se mi vysvetlit, ze tam neni mozne projet reku. Zvou me na caj do jurty a vysvetluji, ze reka je moc hluboka a mnozi tam jiz utopili sve motorky. Verim jim a vydavam se objet to jizni cestou. Dalsi mesto uz bylo vcelku pohodove. V bance jsem rozmenil penize, nakoupil zakladni potraviny a benzin. O kvalite benzinu jsem slysel dost a vetsinou to byla pravda. Na jedne caste daleko od civilizace mi najednou zacal vynechavat motor. Az jsem se z toho trochu rozklepal pri predstave co tam budu s nepojizdnou motorkou sam v pustine delat. Dolil jsem benzin z kanistru, kt byl jeste rusky s oktanovym cislem 96 a moto zase slapalo. Zde prodavaji jen 80tku a myslim ze jeste sizenou.
Cestovani pustinami je obrovska svoboda. Citim se tu jako ryba ve vode. Clovek muze jet kam jen chce a co mu take srdce dovoli. Nemohu si moc dovolit odbocit od “hlavnich”cest, kdyby se mi neco stalo, tak preci jen sem tam projede lokalni Uaz. Opravdu na moto citim tu pravou svobodu cestovani po krajine, ktera nema hranice. Jde to zde docela pomalu. Jedu skoro 11 hodin a dam max 300km za den. Je to tu neskutecna krasa, jen prasne cesty a sem tam jurta a stada koz, ovci, velbloudu, jaky, krav, klokanu, opic, hadu….no uz mi asi trochu hrabe
Dojel jsem za do stredniho Mongolska kde uz jsou lesy, a obrovske louky kde nikdo nikde neni. Pripadam si jako kdybych ridil v prvni zone prisne chraneneho parku. Opravdu tezko popsat tu krasu. Cele Mongolsko je jeden prirodni park.
Vcera zacalo prset a to docela hodne ztizilo moji jizdu. Vse se smenilo na jedno velike blaticko. Gumy uz skoro nemaji zadny vzorek a tak na tom blate vsude kolem jen klouzu. Pri poslednim padu jsem utrhl levy kufr. Nastesti z vzdy najde nekdo kdo pomuze. Pri tom jsem jeste vratil starsi gumy kt jsem pred tim prezouval v Tajiku. Ty maji alespon jeste cca 30% vzorku a to je alespon o neco lepsi.
Zitra bych mel dorazit do Ulanu. Pred mestem Bulgan, od kud ted pisu, byla 50km ASFALTKA a verte ze jsem si ji vychutnal JInak cca 2500km jen polnacky a kamenite cesty s brody potoku ale i rek
Tak zatim ahoj..
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
zdar hosi,
tak jsem u Bajkalu a na to ze je leto je tu docela kosa. Nojo Sibir. Sviti slunicko ale je jen 12-15 stupnu a ti Rusaci se koupou a opaluji jako kdyby bylo 30
No a pak zase cely den prsi a je 8 stupnu. Ale je tu krasne, vsude krasna priroda, vodicka cista.
Zitra tj 12.7 jedu vlakem z irkutsku do Moskvy i s moto. Klepe neco v motoru a nechci to uz riskovat. Pak dam den Moskvy a hura domu prez Belorusko.
Mejte se
Upravil dufino dne 11.07.2011 15:16
aj keď tebe to v tom čase tak nepripadalo. Pred týždňom som zažil niečo podobné tak viem ako si sa nadrel. To leštenkári nezažijú
Glock-plastik fantastik :-)
To video je super. Je videt, ze to beres sportovne(co ti taky zbyva). Ale uz vim, k cemu jsou dobry ty valce do stran u velkejch. Da se to na nich zhoupnout a to zadni kolo dostat z toho rygolu(uznavam, ze jsou zase tezsi).
R1100GS
Ahoj Honzo,společná část iránu byla super, ale v porovnání s další částí tvé cesty to byl jen slabý odvar... Dobře dojeď i ten zbytek cesty, good luck !!
Tak jsem dojel. cca 50km pred Minskem v Belorusku se z motoru zacalo ozyvat sypani hrebiku a byl konec.
Zustal jsem stat na dalnici a zastavili dva kluci na Suzuki GSXR a vzali me domu do blizke vesnice,
Jsem tu u skvelych lidi na vesnici a maji se ke me jako bych byl z rodiny. Citim se tu fajn.
V Patek pojedu autem s vlekem a masinou na Polske hranice a pak pro me dojedou kamosi v sobotu rano.
V Sobotu tedy bych mohl byt doma.
No uprime jsem to necekal ze me tu to BMW necha na holickach ale neda se nic delat. Ted do servisu a omlatit jim to o hlavu. Ano doslova, protoze ten zadni tlumic opet nefunguje, a ty dalsi problemy...loziska, termostat, vyhrejvani rukojeti atd.
Tak tak to zatim konci..Uz sem se tesil jak domu prijedu na moto,ale nestane se tak. Kazdopadne si to tim nenecham skazit. To vse co jsem prozil a videl, mozna to poradnymi vyletu patri)
Beru to s humorem
Ahoj