Ivan napsal:
Nemáte vy ty zadky nějak citlivý:-)? Nebo je sedadlo 1200 o tolik horší než 1100/1150? Vždycky je to o zvyku, volbě oblečení a pokud to nepomůže, tak jako poslední verzi bych sedadlo přešíval nebo kupoval jiné, ale naštěstí jsem to nemusel. Po 10-ti hodinách v sedle bude bolet zadek vždycky... Mimoto je třeba na sedadle měnit polohu a mám léty prověřené cviky na prokrvení zadku, např. zatínání svalů, někdy kombinované s odlehčením v sedle, jízda ve stupačkách a masírování zadku rukou atd.
zatínání svalů, někdy kombinované s odlehčením v sedle, jízda ve stupačkách a masírování zadku rukou to dělám vždy po každé blbě projeté zatáčce
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Mne už NEBOLÍ . Dva roky jsem sám sebe přesvědčoval, že si zvyknu, ale vždy po dvou hodinách se nedalo vydržet. Původní sedlo bylo snížený, zkrácený sedáky vpředu a vzadu, zakulacený střed a po každý vyjížďce mně bolela kostrč.
Rozhodl jsem se investovat do radosti a navštívil http://www.ddtcus... (nedělám reklamu ale doporučení všem nešťastným), kde byli super ochotní. Přinesl jsem svoje představy na obrázcích, vybrali jsme ten nej- tvar a materiál, nechal jsem sedlo ještě zvýšit a použít příplatkový paměťový materiál GF-10. Super zpracování, 5.000,- a 14 dní a rozdíl je 100%. Dnes jezdím a nevím, že sedím. (a to i polem-nepolem).
A nenechte se zmást, že sedlo je tvrdší- měkké se snázeji prosedne a sedíte "na rámu"- to byl můj případ.
Třeba to někomu pomůže k rozhodnutí. Za sebe jen slovy Venclovského: Já su tak ščastné!
Dawid přiložený následující obrázek:
Tak já můžu doporučit sedlo BEAHR.....před cestou do Chorvtaska jsem se bál bolení zadku (750 a 800km na jeden zátah) ale prdel mě nebolela ano trošku.....fakt bomba....nečekal jsem to od něj....
TomasTT: Už jsem taky zjistil, že sedlo 1150GSA nemá chybu (stejně jako celá ta motorka:-)). Ale je to individuální podle člověka, oblečení i momentální dispozice, já letos převážně jezdím s originál sníženým, které mi tak pohodlné nepřijde a teď na dovolené jsem najel 3500 km v dost velkých vedrech (etapy 300-600km) a úplně v pohodě a bez náznaku bolesti zadku. Naopak kamarád Martin na origo vysokém sedle trpěl, přestože jsme toho spolu najezdili už spoustu a takové problémy jindy neměl...
Ta uz taky muzu potvrdit par zdejsich nazoru na sedlo Sargent.
Pred dovolenou jsem koupil Sargenty od Aldiska, u Vevise na srazu jsem si ho pujcil a uz nevratil .
Cestou z dovoleny jsem jel posledni 2 dny 900 + 500km a je to neuveritelny. Motorka u me stoupla o 50% vys. Nadhera!
Alda napsal:
Ta uz taky muzu potvrdit par zdejsich nazoru na sedlo Sargent.
Pred dovolenou jsem koupil Sargenty od Aldiska, u Vevise na srazu jsem si ho pujcil a uz nevratil .
Cestou z dovoleny jsem jel posledni 2 dny 900 + 500km a je to neuveritelny. Motorka u me stoupla o 50% vys. Nadhera!
Konečně je tvoje prdel uspokojena,ty ptáku.
Když je hlad,je i husa dobrá.
skusal niekto gelove podlozky? mam sice znizene sedalo kahedo na mojej 1150gs ale po ceste 2x1000 +600km za 3 dni som si tyzden mal problem sadnut. i ked to malo suvis aj s tym ze bolo teplo a nemal som termopradlo a oblecenie sa mi lepilo ale aj sediet by sa moholo pohodlnejsie. tie gelove sa mi zdaju mensie a aj su lacnejsie. http://www.danmed...-seat-pad/
Protože jsem v uplynulých týdnech odpovídal asi pěti lidem na pořád ty samé věci a už mě nebavilo to pořád dokola psát znovu, napsal jsem takový rozsáhlejší článek s přehledem našich sedel včetně Sargentů..
Najdete to v blogu na tomto odkazu. Třeba to bude někomu užitečné při výběru:
Kolik stoji sedlo Sargent pro ridice? V blogu je cena jen za komplet a v eshopu jsem sedla sargent nenasel vubec
Pak by mne zajimalo jak je vyresene vyhrivani,nejsou nekde fotky? Jde mi o to, kde je ovladani,a zda jde sedlo normalne sundavat,nebo je to kabelem pripojeny k moto,nebo snad nejaky konektor a pri nasazeni sedla se spoji? Diky
edit:tak ceny sedel jsem nakonec nasel na ceskych strankach i kdyz ne konkretne vyhrivaneho pro ridice na 12GSA (pocitam ze to bude 2,5tis. plus)
Upravil brtnik dne 27.07.2011 02:59
brtnik: v online katalogu to není, protože to není věc od Touratechu ale tohle děláme přímo. Bude to v našem novém online shopu ale ten nevidím dřív jak po sezóně, budou tam všechny věci, které děláme z přímé distribuce nebo jako dealeři v ČR - prostě všechno, co není od Touratech AG..
Ta cena je 11277 + případně stříbrná linka 573 + vyhřívání 4044. Ta cena 2325 je za vyhřívání v případě, kdy máš na motorce už od výrobce regulaci nebo řízení vyhřívání (třeba na LT, RT apod). Teoreticky bys to mohl zapojit přes relé jen na nějaký vypínač ale asi by to nebylo to pravé, kdyby to sedlo jelo jen 0% a 100%. Většinou není potřeba 100% příkon.
Regulátor s plynulou regulací dáváme pro každé sedlo extra třeba na boční panel tak, aby řidič měl svůj na levé straně a spolujezdec na pravé. Je to zapojené tak, že to nejde zapnout bez spuštěného motoru (je to ovládané relátkem řízeným canbusem). Regulátor vypadá takhle a má plynulou regulaci od 0-100% s indikací diodou.
Sedla mají zespodu drát s takovým celkem spolehlivým konektorem (používá se třeba u nabíječek) a když sedlo zvedneš, máš tam dost vůli abys mohl vyndat třeba lékárnu bez rozpojení ale když chceš dát sedlo úplně pryč, tak prostě rozpojíš ten konektor uprostřed drátu a je to ve vteřině.
Nafotím zítra (dneska) nějaké detaily jak je to udělané.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
tak snad už je po bolesti, mám radost tak se musím podělit. DDcustom, příplatková pěna. Na fotkách je vidět rozdíl barev v porovnání s originálem, ale možná bude chtít to zadní umějt:-)) http://bmwgs.cz/f...ost_207835
Novej přiložený následující obrázek:
[191.49Kb]
Upravil Novej dne 24.01.2012 13:48
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Jsem na to zvědav. Akorát včera mi přišlo sedlo z DD Custom. Zpracování vypadá skvěle. Nechal jsem přešít obě. I pro drahou. Jsem zvědav, jak se osvědčí.
DD super prace i cena a vzhledem k puvodnimu sedlu na Stelviu, je vymekceni a tvarovani, ktere my navrhli a udelali opravdu nebe/dudy....moc doporucuji