paulik78 napsal:
Ten pinlock vyndat jde. Plexi se polozi na rovnou plochu, je dobré si pod něj dát něco měkkého, aby se neposkrábalo. Dás si ho tak, ze tvori pismeno U a ptom ho skoro narovnas. Pinlock vezmi uprostred a zvedni ho. Oddeli se od plexi a je tvuj. Ty cudliky na stranach jsou na excentru. Da se tim seridit, jak moc je pinlock k hlavnimu plexi pritlaceny. Vyndavaji se tak, ze se vymacknou prstem smerem ven z plexi (zevnitr helmy ven). Pri blizsim prohlidnuti zjistis, ze jsou to excentry. Zase se namacknou zpet v pozadovane poloze, plexi se hodne narovna a pinlock se tam vrati zpet. To jde trochu hur. Dobre je, kdyz ti to nekdo podrzi roztazene. Plexi se da docela neuveritelne kroutit a roztahovat. Kdyz mi to ukazovali poprve, mel jsem husi kuzi.
Takto jak píšeš je to např na Nolance 103,ale na C3 je pinloc po obvodu přilepen slabou silikonovou ,,housenkou" ta když se jen trošku odchlípne tak už tam jde vydechovaný vzduch a mlží se v tom místě,nový pinloc se dodává už s toto silik vrstvou ale velký problém je ten původní bez počkrábání plexi dostat dolů,paní v geneze (výhr.dovozci a servis) to zkoušela a nešlo to,prý to vemou výrobci jak tam pojedou aby jim ukázali jak se to dělá; já to zkoušel a drží to tam jak šlak
Na posledním TT Travel Event byli nějací pánové, co zastupovali Schuberth. Myslím, že to bylo právě od Geneze. Ti tam rozebírali každému helmu na požádání od A do Z. Některé věci předváděli na vlastních helmách, všechno to byly C3. Když se pilock vyndal, tak ta silikonová housenka na něm zůstane a hlavní plexi je čisté.
Tak mě to trochu překvapuje, to co píšeš. Já si svůj pinlock vyndal, protože se mlžil, upravil polohu excentrů, aby byl pinlock víc do tahu a více přilnul k hlavnímu plexi a je to lepší. No, tak máš nové plexi, to taky není špatné a druhé do rezervy:-)
paulik78 napsal:
Na posledním TT Travel Event byli nějací pánové, co zastupovali Schuberth. Myslím, že to bylo právě od Geneze. Ti tam rozebírali každému helmu na požádání od A do Z. Některé věci předváděli na vlastních helmách, všechno to byly C3. Když se pilock vyndal, tak ta silikonová housenka na něm zůstane a hlavní plexi je čisté.
Tak mě to trochu překvapuje, to co píšeš. Já si svůj pinlock vyndal, protože se mlžil, upravil polohu excentrů, aby byl pinlock víc do tahu a více přilnul k hlavnímu plexi a je to lepší. No, tak máš nové plexi, to taky není špatné a druhé do rezervy:-)
A to ti sel jednou odelpenej pinlock opet prilepit? Ja ho mam odlepenej, kdy jde sejmout a nasadit zpet zcela jednoduse, jen laboruju, cim a jak to opet prilepit. Uz proste nelepi.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Me se ten pinlock prilepenej nezdal, kdyz jsem ho poprve sundaval. Ani mechanici od Schuberthu nic o lepeni nerikali. Taky me to prekvapilo. Zdalo se mi, ze je proste jen ta silikonova housenka po obvodu pritisknuta na hlavni plexi. Excentry se seridi, jak moc je pritisknuta, aby to tesnilo.
Faktem ale je, ze se mi trochu mlzi a taky resim, jak to prilepit. Dnes rano byly -3 °C a musel jsem si chvilema otevrit vetrani na puse, aby se to nezamlzilo uplne.
paulik78 napsal:
Me se ten pinlock prilepenej nezdal, kdyz jsem ho poprve sundaval. Ani mechanici od Schuberthu nic o lepeni nerikali. Taky me to prekvapilo. Zdalo se mi, ze je proste jen ta silikonova housenka po obvodu pritisknuta na hlavni plexi. Excentry se seridi, jak moc je pritisknuta, aby to tesnilo.
Faktem ale je, ze se mi trochu mlzi a taky resim, jak to prilepit. Dnes rano byly -3 °C a musel jsem si chvilema otevrit vetrani na puse, aby se to nezamlzilo uplne.
Vlastní zkušenost. Když máš starší plexi, tak se ten pinlok opravdu přilepí. Šéf Geneze p. Kadlčík (skvělej chlap přístupem) mě opravdu upozornil, že s novým plexi nutno koupit i pinlok, že starej je přilepenej a po odtržení na novém plexi nebude dobře těsnit a může pod něj jít voda a mlžit se. Nevěřil jsem (už jednou jsem plexi měnil v Lujzovi - reklamace). Měl pravdu. Po odtržení na sterém plexi zůstaly kousky silikonu a na novém plexi to v jednom místě úplně netěsní. Chybama se člověk učí.
Pinlok jde sundat a na nové plexi nandat, ale....
paulik78 napsal:
Vlastní zkušenost. Když máš starší plexi, tak se ten pinlok opravdu přilepí. Šéf Geneze p. Kadlčík (skvělej chlap přístupem) mě opravdu upozornil, že s novým plexi nutno koupit i pinlok, že starej je přilepenej a po odtržení na novém plexi nebude dobře těsnit a může pod něj jít voda a mlžit se. Nevěřil jsem (už jednou jsem plexi měnil v Lujzovi - reklamace). Měl pravdu. Po odtržení na sterém plexi zůstaly kousky silikonu a na novém plexi to v jednom místě úplně netěsní. Chybama se člověk učí.
Pinlok jde sundat a na nové plexi nandat, ale....
tak tak já jsem si lehounce ustlal a jak plex dostalo tukaneček tak se ten pinloc trochu odlepil ale malinko a už se to tam mlžilo,ten silikon po čase ztvrdne trochu a drží tam jako kur.a,to sodruzi v Schubertu moc nevyřešili ten pinloc,u Nolanky nebyl lepenej jen položenej na plexi uchycenej excentrama a taky fungoval
paulik78 napsal:
jo houby do rezervy bylo to na reklamaci tak si ho nechali ale jinak v Geneze supr přístup
No vida, tak aspon uz vim, proc se mi to mlzi, kdyz jsem se v tom postoural. Pres zimu neco vymyslim. Ono je to sice prima, ze se to nemlzi, ale kdyz potrebuju do helmy bryle...