Taky nad tím kroutím hlavou tady mají prostě ****ové a zloději zelenou a stát je ještě chrání-jak se píše v diskuzi kdyby jel 50 tak by třeba zastavil a hlavně by na to mněl moře času.
Já bych toho frajera na motorce nechal odpracovat 10000dní veřejně prospěšných prací
A já přinesu málo populární názor:
policajt zaslouží přes držku a nebo alespoň podmínku. Nejen podle záznamu to tam prostě fláknul a neměl ani tušení, jestli tam nejede někdo další. Tolik tedy k možnému.
Můj názor je ten, že veškeré policejní honění a hraní si ma Kobru11 je v 95% úplně na hov no a ještě běžnému životu nebezpečné.
Vlbec mě není líto toho šmejda, co se proletěl, ale co kdybych jel ve stejný okamžik tím Husákovým tichem a jen bych se tomu hovadu uhnul. Tak se o toho fízla rozplácnu taky. Stačilo by, abych sledovat toho magora a opravdu nepočítám s tím, že najednou tam bude auto naštorc. To u mě není ochrana osob a vymáhání zákonů, to je akce bezmozka, co nedomýšlí a jedná zkratkovitě.
Typicky když mlaďas šlohne tatíkovi fáro na projížďku a lekne se fízla, co ho staví a začne ujíždět. A nastane co? Policejní vyhonění až do konce. Mladej je po smrti, pár civilů zraněnejch, několik aut na kaši.
Na co maj vysílačky, telefony, drony, vrtulníky, civilní auta,technické prostředky (pásy aj.) počítače a kamery na každým rohu? To jako nestačí si předat informaci, zvlášť když se to děje na dálnici, odkud se fakt špatně ujíždí a prostě v klidu vyčkat a dojet? Tím by uprchlenec velmi záhy jízdu zklidnil a někam se dekoval, kam by si pro něj mohli v pohodě přijít. Případně ho pohonit, ale na volném úseku, kde nedojde k úhoně nikdo další. Mladej mohl bejt naživu a škody by utpěla akorát ega těch pacošů, co ho náháněli.
No a po té Praze? Známá firma, stačilo ho nechat, on by se vyklidnil a potom ho sebrat. Nechápu, jak někdo, kdo má několik zákazů, prostě nesedí, dokud mu nevypršej.
Ale to je zase jiná.
Myslím si, že ozbrojené bankovní lupiče a teroristy tady máme opravdu tak málo, že to fízlovské vyhonění je opravdu zbytečné.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Dokud jsem neviděl to video, byl jsem naprosto na straně toho policajta...
To video totiž je věc, která do toho vnáší zdání jinýho světla... schválně říkám "zdání jinýho světla"
Při prvním shlídnutí jem si řekl, že je to prasečina mu to tam takhle švihnout.... ale...
Když se člověk zamyslí, tak pokud by jel předpisově, tak by se musel minimálně vyhnout, né-li zastavit naprosto v pohodě.... a to švihnutí je vytržený z kontextu - rychlost jakou motorkář jel a vzdálenost na kterou ho mohl polda vidět....
Co se týče argumentu - nechat ho vyklidnit a sebrat ho doma...
Blbost... jak chceš dokazovat, že to byl zrovna on, kdo na tý motorce jel?? Leda kdyby si na něj počkali doma a on přijel, slezl z motorky... ale to by neudělal...
Navíc se pomíjí fakt, že pokud takovou rychlostí letěl městem, tak je jen velký štěstí, že někoho nesrazil, nebo nenarazil do nějakýho jinýho auta...
Co se týče např. zastavovacích pásů...
To by dopadlo naprosto stejně... míso BUUM by bylo šššš šup a kutululůůůů... možná míň rozlámanej, ale to jen v tom případě, že by při tom nenarazil hlavou do něčeho....
Proto ikdyž mi ten polda ve videu opravdu není od pohledu symptickej... ( ale to u PMJ je asi málokdo ikdyž to jsou hodný kluci), tak jsem stále na jeho straně a myslím si, že by ho popotahovat neměli... respektive né takhle... dle mne je jasně vina na straně motorkáře - nerespektoval příkaz k zastavení, jel hooodně nad povolenou rychlostí, a hlavně řídil se zákazem řízení!!! Klobouk dolů před vedením policie, že se postavili na jeho stranu!!
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
mě je lito toho policajta, odnese vše on dělá svou práci. frajer co jezdí se zakazem holt musí počítat že to praskne. mě není lito motorkáře. jednou holt musel přijít trest
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Policajta je mi líto. Neudělal nic špatnýho. Prostě ujíždějícímu znemožnil pokračování v jízdě. Nebo ho měli honit tak dlouho, dokud motorce dojde benzín a ten jantar zastaví a řekne sorry kluci, měl jsem blikanec a byla to klukovina vám ujíždět. Dle mého to skončilo ještě dobře. Lepší pár pomačkaných plechů, než kdyby se stalo něco nevinným. Tohle měl GIBS shodit ze stolu.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
No když to tu tak čtu, tak je štěstí, že se u nás nesoudí v internetových diskusích. Řeči o tom, že by měl GIBS něco mést ze stolu a ujíždějícího by měla PČR rovnou zasřelit apod.? To vám jako přijde normální??? Manévr, co udělal policista je od prvního pohledu zvláštní (nenapadá mě vhodnější slovo, zkrátka manévr zaujme a skoro nikdo by to nečekal). Tedy naprosto správně se tím GIBS začal zabývat a nechal vypracovat znalecký posudek. Posudek není v článku citován, ani zveřejněn, zároveň nejsou zveřejneny další podrobnosti, např. zda do tunelu krom ujíždějícího vjela i další vozidla, která mohl manévr policisty ohrozit apod. Prostě dohromady nic, podle čeho by si člověk mohl udělat na přiměřenost zákroku objektivní názor. No a jak je v článku nazanačeno, protože znalecký posudek nevyšel úplně ve prospěch policisty, GIBS naprosto správně věc předal státnímu zástupci. GIBS tu není od toho, aby někoho soudil, Soudit mají soudci a jejich poroty a tak je to v pořádku. To oni musí prověřit všechny souvislosti a rozhodnout, zda zákrok byl přiměřený či nikoliv. A podle případné výše nepřiměřenosti stanovit výši případného trestu. A ž se za policistu postavila policie? To je tké v pořádku, protože za problém zaměstnance, který mu vznikne v souvislosti s výkonem povolání, pokud nejde o totální selhání jedince (a o takovou věc očividně), by se měl zaměstnavatel a kolegové stavět, to je také správné.
Jinak přehnanému nahánění též nefandím, stejně jako Medik.
Jen pridam par malickosti.
Zastavovaci pas je pomerne nebezpecna vec a jde pouzit jen v par pripadech. Protoze po projeti pasem se vozidlo stava spatne riditelnym.
Proti motorce se nepouziva. Jeden duvod z mnoha,kdyz motorkar nezvladne brzdny manevr pred pasem a nasledkem toho by havaroval jeste pred pasem jeho zraneni budou velice oskliva,protoze pas obsahuje velmi ostre hroty.
Zataras vozidlem nebo jinym vhodnym predmetem je v tomto pripade mnohem ucinejsi a bezpecnejsi.
Z vypovedi motorkare tez vypliva,ze pred narazem se ohlizel zda ho hlidka stale pronasleduje a proto nestihl reagovat na zataras. Tudiz se plne nevenoval rizeni.
Z videa je tez patrne,ze policajt da prednost protijedoucim a az teprve nasledne vozidlo pouzije jako zataras a je tez videt,ze za motorkarem dlouho nikdo nejede tudiz nikoho dalsiho neohrozil.
Je tedy ciste spekulativni zda motorkar mohl ci nemohl zastavit a za jakych podminek.
Kazdopadne policajt konal, vyuzil opravneni,ktere mu dava zakon, nikoho dalsiho neohrozil. Tudiz podle meho mineni postupoval dobre.
Motorkar s opakovanym zakazem rizeni, vedel co dela a co mu hrozi. Proto na vyzvu k zastaveni nereagoval. Svoji naslednou jizdou ohrozoval bezpecnost provozu a jeho ucastniku. A byl si vedom,ze svoji riskantni jizdou muze zpusobit havarii i toho,ze pri teto havarii muze byt zranen nebo zemrit. S timto byl srozumen a tim,ze nadale vysoukou rychlosti ujizdel toto akceptoval.
Samozrejme je spoustu kdyby,ale pokud nebyl zranen nikdo z nezucastnenych ani nebyla nikomu jinemu zpusobena skoda pak jednali spravne a neresme tu co kdyby.
Možná patřím do středověku, ale podle mého názoru v ten moment, kdy se někdo začne chovat nezákonně, musí počítat s rizikem, případně s fatálními následky.
Je to spravedlivé, každý má na výběr jak se chovat a pak, když už něco p o s e r e, má další volbu, jestli přijmout trest nebo si to ještě zhoršit.
Často se řeší nošení zbraně pro osobní obranu… když vám zloděj vleze do baráku, překračuje vědomě určitou hranici a měl by počítat s tím, že mu při nejmenším ustřelíte hnátu a neměl by ON mít žádnou oporu v zákonech, jedná protiprávně = nemá na právo nárok.
Ten na té motorce taky jistě znal riziko, ale neudělal nic pro to, aby se mu vyhnul. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
mara napsal:
Možná patřím do středověku, ale podle mého názoru v ten moment, kdy se někdo začne chovat nezákonně, musí počítat s rizikem, případně s fatálními následky.
Je to spravedlivé, každý má na výběr jak se chovat a pak, když už něco p o s e r e, má další volbu, jestli přijmout trest nebo si to ještě zhoršit.
Často se řeší nošení zbraně pro osobní obranu… když vám zloděj vleze do baráku, překračuje vědomě určitou hranici a měl by počítat s tím, že mu při nejmenším ustřelíte hnátu a neměl by ON mít žádnou oporu v zákonech, jedná protiprávně = nemá na právo nárok.
Ten na té motorce taky jistě znal riziko, ale neudělal nic pro to, aby se mu vyhnul.
Správně Ondro, chovej se a jezdi tak aby jsi nemusel bengům ujíždět jak jednoduché
Souhlasím zcela s Medikem.....
...vidím ale, že jsou tu samí správňáci, co jezdí 50, 90, 130, a ve městech se na světlech při průjezdu křižovatkou řadí v pořadí, ve kterém do křižovatky přijíždí. Chlapci, já vám a máte můj upřímný obdiv.
Vzpomínáte na případ v Dobřichovicích, kdy se policajti na silnici otáčeli, aby zastavili a umravnili taťku, vjíždícího do obce 70, a při manévru do nich narazil 16 kluk na malý motorce, který nakonec zemřel?
Taky byli osvobozeni.....,a jistě, kluk měl předpokládat, že se mu stojící auto v protisměru bude otáčet těsně před nosem.
Mimochodem, kde a kdy se ve všední den dá po Praze jezdit 150km/h? Chci tudy jezdit, a spokojím se i s omezenou rychlostí 50 km/h. Nejsem žádnej pirát ani desperát.
.....Mně se připadá, že zákon porušil i policista......ale jestli vážné zranění, zdemolovaná motorka a policejní auto je odpovídající škoda za jízdu bez řidičáku......
No jediné štěstí, že policajt nesestřelil opravdu nikoho jiného, poněvadž tam opravdu ho.no viděl kdo tam jede podle toho videa. Pak by ten soud pro toho poldu mohl dopadnout dost blbě. Svým způsobem GIBS chápu i když ten magor na motorce dostal to co zasloužil..
mara napsal:
Ten na té motorce taky jistě znal riziko, ale neudělal nic pro to, aby se mu vyhnul.
Správně Ondro, chovej se a jezdi tak aby jsi nemusel bengům ujíždět jak jednoduché
Barokar –
není potřeba nikoho obdivovat, správňák asi není skoro nikdo, takovej jakoby Dušín z Šípů, ale myslí, že je normální, když mě zastavuje policajt tak zastavit, když mi seberou papíry tak nejezdit, když dostanu flastr za rychlost tak zaplatit.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
mara napsal:
Bobe, známe se už strašně dlouho… Ondra je příjmení
Ježíš Máro promiň máš u mě až se potkáme velký kafesrumem jako omluvu, promiň prosím stydím se
Jo pánové, na lidskou blbost žádnej zákon neplatí. A je zcela jedno, na jaké straně zákona se zrovna blb nachází.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
..mno... ...jsem spis rad ze policajta soud zatim osvobodil. Je mi ukradene, ze se ten smejd zranil a bylo by mi ukradene, kdyby se tam rovnou zrakvil...
..ale taky souhlasim, ze policejni honeni v ostrem provozu neni dobry napad a dost casto koncilo spatne nejen pro honeneho smejda, ale i pro radu civilu kolem. I amici od toho pomalu ustupuji.
..neznam souvislosti - mozna hlidka jedouci za tim smejdem dala vysilackou hlasku, ze tam nic nejde a muzou ho bloknout autem proti ... mozna ne - nevim... ... ...byl bych radeji, kdyby ho sebrali elegantneji a nestal nas vsechny jeste hafo penez navrch za leceni, kdyz to prezil...
Upravil Bubak dne 10.10.2018 16:56
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure