Jarda Dingo napsal:
A hlavně... Respekt, slušnost, ostražitost, rozum v hrsti.... - to jsou věci co si vozím s sebou všude
(.... a kliku, aby to všechno dobře dopadlo) zatím mi to vychází... http://www.youtub...re=related
JJ s tímhle se ztotožňuju na 100% .....
Tu kliku si samozřejmě měl, protože tohle byli všechno typický průserovky. Z letoška mám taky jednu ale neuměl bych to napsat (ve zkratce manželka mého kamaráda + její ruské nacionalistické ego / francouzký policajt na Korsice a vyvrcholilo to ve fyzický konflikt a málem slušnej průser)
... nicméně jsem huba nevymáchná a kamarád nekamarád (i ona je moje kamarádka) jsem si to s nima vyřešil až z toho brečela - jenže lepší hned než pozdě. Na tý dovolený nás bylo 5moto x 2lidi a to už se musí každý omezit a průserům se vyhýbat...... ze všech sil.
Tomu že si ho vytáh a cítil zodpovědnost rozumím i tomu že jeho vlastní zkušenost je efektivnější než tvoje poučky. Ale jde o míru rizika a právě tu zodpovědnost zkušenějšího - myslím že si to nechával dojít dost na hranici - ale asi si to měl pod kontrolou a věděl si co děláš.
A když ž jsme u těch pouček ... mám taky jednu od mýho dědy : Brzdit se musí už na kopci.....
Dakar 650, HusaberG
Jarda Dingo napsal:
A hlavně... Respekt, slušnost, ostražitost, rozum v hrsti.... - to jsou věci co si vozím s sebou všude
(.... a kliku, aby to všechno dobře dopadlo) zatím mi to vychází... http://www.youtub...re=related
JJ s tímhle se ztotožňuju na 100% .....
Tu kliku si samozřejmě měl, protože tohle byli všechno typický průserovky. Z letoška mám taky jednu ale neuměl bych to napsat (ve zkratce manželka mého kamaráda + její ruské nacionalistické ego / francouzký policajt na Korsice a vyvrcholilo to ve fyzický konflikt a málem slušnej průser)
... nicméně jsem huba nevymáchná a kamarád nekamarád (i ona je moje kamarádka) jsem si to s nima vyřešil až z toho brečela - jenže lepší hned než pozdě. Na tý dovolený nás bylo 5moto x 2lidi a to už se musí každý omezit a průserům se vyhýbat...... ze všech sil.
Tomu že si ho vytáh a cítil zodpovědnost rozumím i tomu že jeho vlastní zkušenost je efektivnější než tvoje poučky. Ale jde o míru rizika a právě tu zodpovědnost zkušenějšího - myslím že si to nechával dojít dost na hranici - ale asi si to měl pod kontrolou a věděl si co děláš.
A když ž jsme u těch pouček ... mám taky jednu od mýho dědy : Brzdit se musí už na kopci.....
Děda byl frajel a věděl o čem mluví.... na enduro škole s Milanem jsem si jednou takhle vyfáral na kopec.... no nic tam naštěstí nebylo jen takovej rigólek, ale krve by se ve mě nedořezal...A Milan nás to učil... no potřeboval jsem vlastní zkušenost
Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
Tak to bylo fajn....v příští motosezoně zřejmě budu úplně solo jezdec, neboť na západ nechci já a na východ nechtějí ti mojí motokamarádi
všude dobře.....doma GSA
Ale kafe můžem dát i před sezónou Já už nějaký nápady mám, teď dávám dohromydy peníze... čas... podporu doma - Zajištěnej týl ....
Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
a proto jezdím na dovolenou od letošního roku jen a jen sám a nebo s jedním jediným kámošem,se kterým už jsem ledacos projel a absolvoval
Jinak Jardo,pod "moudra" která jsi napsal se klidně podepíšu řídím se naprosto stejně
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Podle mě i tohle k tomu motocestování patří, to hledání s kým si padnem na cesty do nepohody. A myslim že i to je zajímavá součást Motoadventure cestování.
To že tady někteří odrazujou od toho vyrazit někam s někym koho pořádně neznám, nebo koho nemam odzkoušenýho. S tim zase až tak uplně nesouhlasim. Sám nemam nikoho s kym bych vyrazil a v podstatě mi nezbývá nic jiného, než jet sám (což je někdy fain, ale ne pořád) nebo to prostě s někým risknout, vyrazit na pár dní a když to půjde, tak příště někam dál a dál Takže hledám dobrovolníky co by se zlobivým Falconem někam vyrazili
Jarda tomu člověku věřil, ale zjistil, že se na cesty nehodí. Výsledek je radost, že to nakonec dobře dopadlo a že příště už mu "doprovod dělat nebude" Myslim že i tak zůstanou kámoši či známí k pivku a práci, jen ne na cesty
Aneb, jak má Jarda v profilu: "motto) Když nevíš co, udělej něco a něco se stane, s tím se dá pokračovat"
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Jardo, jestli jsi svůj jako vždy velice čtivý příběh nepřibarvil v dobrém úmyslu upozornit na problematiku výběru spolucestovatele a možné prudké změně jeho chování v neobvyklých situacích, musím hluboce smeknout před Tebou, před člověkem plným tolerance.
Při volbě partnera na cesty prostě musíš mít štěstí, ve tvém případě dokonce nestačilo, že se léta znáte.
Nedovedu si ale představit, že bych cestoval sám.
Důvod je prostý, mám potřebu se během cesty dělit s někým o zážitky.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
ja si treba uz jen obtizne dokazu predstavit jezdit bez Interphonu...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ja si treba uz jen obtizne dokazu predstavit jezdit bez Interphonu...
Přesně
bez toho neustalyho kvakani a komentovani je to neuveritelna nuda, co?
a krome zensky je to i SUPER mezi moto.. viz posledni jizda s Morabem do Machova.
17 cm
Jak já řikám "život je vo historkách" !!
Co bychom vyprávěli, kdybychom jeli tam.. a dom..
Jel jsem 2x a naposled ! s někym a taky dodnes vyprávim (už s úsměvem)
Upravil Franta dne 12.11.2011 10:44
.
Když má problém řešení, není třeba si dělat starosti. Když je nemá, starosti nepomohou.
Kluci tohle mělo být taky tak trochu s úsměvem... nechal jsem to schválně uložit....
K tý toleranci - neboj bublal jsem... i otevřeně o tom mluvil, ale....
Ale na druhou stranu, když nechceš žádný radikální řešení - tak se dá skoro všechno vydržet - jak bylo na začátku - je to jako malý manželství - taky hned nebalíš kufry ))))
Jinak i "mýho kámoše" museli prudit zastávky kvůli fotkám... který jsem někdy nakonec ani neudělal.... Moje snaha o vykecávání s místníma....
Nic není černobílý
Na druhou stranu dobrej parťák je k nezaplacení )
K tomu intercomu pořád nevím, co si o tom myslet, ale kluci říkaj fajn, pak asi fajn....
Jen si nedovedu představit, že jedu, "kochám se" a někdo mi do toho věčně cintá - třeba přítelkyně na tandemu )))) ale já jsem tak trochu pavouk
Nedávno jsem si takhle popíjel svoje kafe z kelímku - přijala parta italů - všichni propojení..... jen sesedli holky už zase v jednom hloučku - některý jeli dál asi přes interkom ... přišlo mi to hrozně legrační Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
Vjetrnik napsal:
Jardo neboj, interkom jde vypnout......nebo Ti "dojde" baterka
fejknout vybitej Intephone uplne snadno nejde.. blika cervene kdyz dochazi batt -- A SPOLUJEZDEC TO VIDI.
Jedine, co mne napada.. je sabotovat nebijeni Po 20 minutach jenom povytahni konektor a hotovo.
17 cm
Jarda Dingo napsal:
K tomu intercomu pořád nevím, co si o tom myslet, ale kluci říkaj fajn, pak asi fajn....
Jen si nedovedu představit, že jedu, "kochám se" a někdo mi do toho věčně cintá - třeba přítelkyně na tandemu )))) ale já jsem tak trochu pavouk
Nedávno jsem si takhle popíjel svoje kafe z kelímku - přijala parta italů - všichni propojení..... jen sesedli holky už zase v jednom hloučku - některý jeli dál asi přes interkom ... přišlo mi to hrozně legrační
ja kdyz jedu bez Interphonu, tak jedu proste sam... jako kdyz vedle tebe spi zenska v aute.
S Intephonem -- zabavnej motofaktor 3x takovej... proste nejedu SAM...
17 cm
Jarda Dingo napsal:
Nedávno jsem si takhle popíjel svoje kafe z kelímku - přijala parta italů - všichni propojení..... jen sesedli holky už zase v jednom hloučku - některý jeli dál asi přes interkom ... přišlo mi to hrozně legrační
ja kdyz jedu bez Interphonu, tak jedu proste sam... jako kdyz vedle tebe spi zenska v aute.
Jarda Dingo napsal:
ty jses ale zlej
17 cm