Kasak napsal:
Mě na něm mrzelo pouze to,že nenechal pověsit všechny Štěpány,Štrougaly,Jakeše,Husáky,Grebeníčky a ostatní rudou verbež a nenechal KSČ postavit na ůroveň NSDAP,to znamená mimo zákon.Pro mě to byl velkej člověk.Howg
Čeká se až toho bude víc,kat je dnes hodinově drahá položka a provazy (dnes kvalitnější jak psal Tomáš TT)jsou drahý tak už to musí stát za to ta poprava,myslím že jak výše vyjmenované družstvo se doplní na četu o Topolánka,Ježka,Klause,Koženýho,Kalouska,Nečase atp. může představení začít
Kasak napsal:
Mě na něm mrzelo pouze to,že nenechal pověsit všechny Štěpány,Štrougaly,Jakeše,Husáky,Grebeníčky a ostatní rudou verbež a nenechal KSČ postavit na ůroveň NSDAP,to znamená mimo zákon.Pro mě to byl velkej člověk.Howg
bez ohledu na fakt, že na to asi nemohl mít ani pravomoce, proč by nechal věšet komunisty, kteří jej zvolili prezidentem?
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
popel popelu, prach prachu, vždy je smutné, když zemře člověk, natož člověk s rozsahem a dosahem Václava Havla, jistě to byl výjimečný člověk, ALE prosím Vás, nebyl to světec, já ho neznal, nemohu ho soudit, jak ho zde soudí v horším, ale především v lepším světle, než mohl být jako člověk
nikomu nezazlívám vlastní názor, jen nabízím možnost otevření očí a srovnání vlastního názoru s názory jiných, např.:
Nic proti Havlovi nemám, nejsem komunista, Sametovou revoluci jsem také glorifikoval. Přesto mě vadí, jak jsou o jeho smrti neustále plné noviny a mluví se o něm jako o největším hrdinovi, jakého kdy Český stát měl.
Proč? Jednoduše proto, že:
Havel nebyl hrdina, ale archetyp českého hippies, který chlastal první ligu.
Havel nebyl revolucionář, revoluci začali úplně jiní lidé. On jen využil své známosti a na vlně popularity se dostal až do prezidentského křesla. Demonstrace začaly 17. listopadu, on vystoupil na balkoně až 21.
Byl to kamarád Landovského, který je ho...vado nejvyššího kalibru - viz jeho incident s PČR.
Společně s částí bandy ze 77čky utrácel významné částky ze zahraniční pomoci českému samizdatu za alkohol - existuje mnoho důkazů, přiznávají to i někteří členové charty 77.
Alkoholikem byl ještě v době svého prezidentování.
Podrazil mnoho členů 77čky, svých kamarádů. Zatímco on se hřál na výsluní, ti skuteční hrdinové upadli v zapomnění (snad nemusím jmenovat!!!!) - začal se chovat jako šlechtic.
Podváděl Olgu Havlovou s Dášou Veškrnovou - měsíc po její smrti s ní začal oficiálně randit.
Zatímco jiní političtí vězni v kriminále dřeli hubou zem, Havel si odseděl pět poklidných let v relativně slušném prostředí a to navzdory tomu, že proti režimu vystupoval velmi ostře. Co za tím stálo?
Viděl svět černobíle - USA = dobro, SSSR = zlo. Opravdu věříte tomu, že to tak je?
Vymyslel pojem "humanitární bombardování" - podpořil bombardování národa, který nám v roce 39 jako jediný přislíbil vojenskou pomoc v případě, že se postavíme Hitlerovi. Kdo na tohle může mít žaludek?!
Tvářil se jako humanista (jak může humanista mluvit o "humanitárním bombardování? Co to k...va je?!!), přitom byl členem Římského klubu, který propaguje těžkou redukci populace. To nejde moc dohromady, co?
A tak dále....
Ano, ať odpočívá v pokoji. Ale přestaňte ho, laskavě, stavět vedle Masaryka. Protože tomu nesahal ani po kotníky!
____
bez ohledu na glorifikace a zatracování vyslovuji upřímnou soustrast pozůstalým
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
rop napsal:
...Když jsme za komáčů chtěli tchýni dát vyměnit kyčelní kloub kvůli toho, že bolestí nemohla chodit, museli jsme dát v obálce 20.000Kč, aby operaci urychlili o tři roky...
No, tak tendlecten argument bych sem jako rozdíl mezi "je" a mezi "bylo" zrovna netahal...
Byli lidé, kteří se měli za totáče fakt blbě. Ale bylo spousta těch, kteří žili normální život. Taky bylo mnoho těch, co se měli jako prasata v žitě. Zelináři, řezníci, hospodští a další a další....
Zlí policajti? Jo, cigory se jich fakt bály. Ale já tehdá nikomu z nich necpal prachy pod rukou, aby mě nechali jet dál...
Ti, co teď na všechno před devětaosmdesátým hází špínu buď prd pamatují, nebo nejsou objektivní...
A teď k věci:
Když kdokoli zemře, je to důvod k tomu, předat kondolenci pozůstalým. Jelikož paní Olga Havlová již není mezi námi, není ji předat komu. Ta jediná měla fakt asi peklo. Jak s alkoholíkem, tak s děvkařem v jedné osobě. Dášenka ke svému štěstí přišla a svět se točí dál...
Faktem je, že Havel pro spoustu lidí znamenal symbol "lepších zítřků". A takového si ho jistě bude pamatovat historie... a že s tou svojí Pravdou a Láskou byl trošičku na štíru? Tak z toho se právě teď asi zodpovídá jinde...
berka napsal:
Byla to jen postavička doby, dnes z něj dělají kult a chtějí aby úcta k němu byla zákonem povinná. A pak že je svoboda slova a názoru...
Uvědomujete si už třeba jen to, že tady můžete někteří beztrestně v podstatě pomlouvat právě zesnulého bývalého prezidenta naší republiky?
Už jen to je výše postrádaná svoboda slova a názoru.
Nebudu nikomu rozmlouvat jeho názory a pohled na historii.
Pro mě byl Havel moudrý člověk, který ovlivnil směr vývoje této země dle mého názoru vyloženě následování hodným způsobem.
Pája
Kasak napsal:
bez ohledu na fakt, že na to asi nemohl mít ani pravomoce, proč by nechal věšet komunisty, kteří jej zvolili prezidentem?
Nevim co jim zato tenkrát Čalfa slíbil,ale mrzí mě,že to nedopadlo.A s tím ostatním dobytkem dnešních dnů asi nic neuděláme taky.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Nevim co jim zato tenkrát Čalfa slíbil,ale mrzí mě,že to nedopadlo.A s tím ostatním dobytkem dnešních dnů asi nic neuděláme taky.
tak oni predali pomerne KLIDNE moc... Tobe prijde adekvatni je strilet? Navic by to mohl byt dost spatny priklad do budoucna... koukni na araby.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pánové, navrhoval bych, abychom už VH nechali už napokoji. Byl jaký byl, pro někoho dobrý, pro někoho špatný. Soudit ho bude vyšší moc. Za mě -čest jeho památce.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Spousta lidí vyčítá VH spoustu věcí - byl málo tvrdý, měl pověsit komunisty a neudělal to, měl moralistický řeči, pil, měl milenku (y) a dalo by se asi vybírat dál a dál...
A taky se ve spojním s ním nadává na ten bordel dneska všude okolo. V tom je ale právě ten háček - kdyby pravda a láska bývala byla zvítězila nad lží a nenávistí, tak by tady takový bordel nebyl. Neboť kdo mluví pravdu, tak nelže (a lžou nám všem docela fest) a kdo má rád (třeba i bližního svého), tak ho nebude okrádat...
Veškerý bordel okolo nás je způsoben totální absencí morálky ve společnosti odshora až dolů a zase zpátky a jestli se dá něco VH vyčítat, tak maximálně to, že nedokázal svůj slogan o vítězství pravdy a lásky zrealizovat (možná to měl do nás nechat vtloukat pendrekama? - to zkoušeli komančové 40 let u nás a 70 let v Rusku a kam to dospělo). To by mu ale vyčítal jen bláhový jedinec, neboť to by musely ony dvě zmíněné ctnosti zvítětit v každém z nás a to se zatím jaksi nevede...
Krize morálky je totiž přesně důsledek těch sladkých časů, kdy všchno bylo všech, všichni jsme si byli rovni (někteří rovnější) a nikdo za nic nebyl zodpovědný. Ztratila se úcta k majetku, kradlo (pardóóón, shánělo) se všude a nikdo si s tím nedělal vyčítky. Na všechno byl nárok (i na práci), ale kolik dlidí skutečně pracovalo - efektivita hospodářství byla žalostná...
Na jednom z projevů v 89 (teď to dávali v TV) VH řekl (volně cituji) že čtyřicetiletá vláda KSČ je příčinou morálního, společenského, kulturního a hospodářského úpadku této země. S tím naprosto souhlasím, bohužel, ten úpadek (především morální) se stupňuje. Máme se líp než dřív, můžeme cestovat, máme svobodu (snad), ale platíme za to strašnou cenu... Těžko to však dávat za vinu jedinému člověku a už vůbec ne VH.
Nelíbí se mi glorifikace, nelíbí se mi poklonkování, nelíbí se mi ale ani pohrdání a urážky...
BMW GS = stroj na radost
Kasak napsal:
tak oni predali pomerne KLIDNE moc... Tobe prijde adekvatni je strilet? Navic by to mohl byt dost spatny priklad do budoucna... koukni na araby.
Tak ne zrovna střílet,ale jedinej z těch rudejch dobytků šel sedět,byl Štěpán,kterej byl za 5 let venku.Všichni se dodneška chechtaj,jak na tom vyzráli,protože nepřišli ani o ty naloupený majetky.Sakra tahle debata sem nepatří.Chtělo by to vlákno extra.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Tak ne zrovna střílet,ale jedinej z těch rudejch dobytků šel sedět,byl Štěpán,kterej byl za 5 let venku.Všichni se dodneška chechtaj,jak na tom vyzráli,protože nepřišli ani o ty naloupený majetky.Sakra tahle debata sem nepatří.Chtělo by to vlákno extra.
je fakt, ze tech trestu pro exponenty byvaleho rezimu.. napr. tech co kolaborovali v 68mem, bylo asi moc malo..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nevidím nic špatného na tom, že vláda přijde větu "Václav Havel se zasloužil o svobodu a demokracii."
Nikde tam není žádná represe, klidně s tím můžete nesouhlasit a není to trestné, je to podle mě jen prohlášení, gesto podobné tomu jako když někdo dostane vyznamenání in-memoriam. Podle mě je důležitější, že vláda rozhodla o tom, že to bude státní pohřeb se všemi poctami jak se patří - I když jsou tam lidi, kteří ho neměli rádi. Určitě jsou tací, kteří bojovali proti komunistům jinak, nebyli z bohatých rodin, strávili ve vězení delší dobu apod. Ale on byl symbol a komunisti se ho báli, byl pro ně to "špatné svědomí" a vždycky jim to připomínal. A to je důležitý.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Kasak napsal:
No kdyby měli úměrně k délce trestu a provinění dobytka Štěpána jít sedět mnozí dobytci polistopadových vlád v čele s králem zlodějů Klausem tak do smrti nevylezou myslím. Dobytci do lochu jsem pro
Upravil kim dne 19.12.2011 20:04
bubo napsal:
Nelíbí se mi glorifikace, nelíbí se mi poklonkování, nelíbí se mi ale ani pohrdání a urážky...
Jo, líp to asi napsat nejde...
Souhlas ale proč se tu mluví pořád o urážení a o kydání,když jsou to většinou podložená a známá fakta,nebo že by ta vydobytá svoboda slova někomu nevoněla?
Velice si vážím toho, co pro naší republiku Václav Havel udělal.Myslím,že si hodně lidí ve své malosti neuvědomuje, jak velký člověk to byl. Zažil jsem výslech kontrarozvědkou v roce 1988 a byl jsem podělanej. Obdivuji všechny, který proti totalitnímu režimu bojovali. Pro všechny kritiky!! "Kdo chce psa být, hůl si vždycky najde!"
kim napsal:
Souhlas ale proč se tu mluví pořád o urážení a o kydání,když jsou to většinou podložená a známá fakta,nebo že by ta vydobytá svoboda slova někomu nevoněla?
A v tom to právě je - víš jistě, že to, o co opíráš své argumenty JE PRAVDA? Nebo se to jen domníváš. Nebo jen věříš tomu, co někdo řekl nebo napsal?.
VÍŠ to nebo se jen DOMNÍVÁŠ? A jsi si jistý, že to pohnutky lidí, kteří píšou negativní názory na VH mluví pravdu a mají nezištné úmysly?
Já to NEVÍM, nemám VLASTNÍ ZKUŠENOST se špatnými vlastnostmi VH, proto těmto řečem nenaslouchám a neberu je vážně...
Dnes je velmi snadné na kohokoliv nakydat špínu a lež a toho se toho nehodlám účastnit. Taky je snadné si kopnout do někoho, kdo už se nemůže bránit a to se mi nelíbí, musel jsem se ozvat!
BMW GS = stroj na radost