Nahrál jsem nový FW, v sestavě F5 + Zumo 660 + Samsung Galsy S2 to nefunguje korektně.
+ jde spustit napoprvé přehrávač v Zumu - dříve nešlo
- zvuk je stále hnusně plechový jako ze sudu
- pokud mi někdo zavolá na telefon nebo zavolám já, přehrávač přestane fungovat. Po vypnutí F5 se přehrávač sám spustí přes repro - je zřejmě blokován BT komunikací...
- po tomto bloknutí se ztratí telefonní seznam v Zumu
Shrnutí:
zatím je to tedy pořád na pikaču
PS: přehrávání z telefonu SGS2 do F5 funguje korektně a zvuk je OK
Vyzkouším přehrávání ze Zuma bez připojeného telefonu...
Problémy zřejmě dělá Zumo...
BMW GS = stroj na radost
Zdravím bando
Včera jsem si koupil twin sadu f5 dneska jsem ji zkoušel a zjistil .Jeden přístroj nejde spárovat s telefonem (nokia c2) a druhy nejde zvuk z obou repračku .Provedl jsem upgrade FW na 95 a nic se nezměnilo .Může někdo poradit díky.
Spárovat by to mělo jít s čímkoliv co má normální BT. Ten telefon jsi zkusit spárovat s něčím jiným? A ten problematický modul F5 s jiným telefonem jde?
Pokud nejde zvuk z obou repro, zkusil jsi další sadu (v balení jsou celkem 4 celé sady - zkus jinou). Pokud to šlo, tak je vadná ta sada. Pokud to nehraje se žádnou, vyměnit jednotku za jinou. Software na to nemá vliv.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
sluchata na druhem modulu hrajou stereo zkoušel jsem i druhou sadu sluchátek je to to samé. Telefon s jedním modulem pracuje s druhým ne zkoušel jsem i jiný mobil a je to to samé
Moje zkušenost za tento víkend F5+Zumo660 :
1.spárování OK, pustím poprvé MP3 z navigace ajede to taky OK
2.vypnu přehrávač na 5-10 minut a znovu ho pouštím (mezitím je BT stále spárovaný)
3. ze sluchátek se ozývá pouze jakési pravidelné šustění.
4. restartuji Zumo, znovu se chytne BT, pouštím přehravač
5 sluchátka hrají Mono a zvuk je jak přes telefon, katastrofa
6. znovu restartuji Zumo, znovu se chytne BT, pouštím přehrávač -- vše OK
Takto jsem to za víkend musel udělat asi 30-40x. Popravdě jsem z toho dost otrávený. Mám F5 novou od pátku na druhé helmě mám stále F4 a tam nikdy nic podobného nenastalo. Nevím jestli je chyba na straně GArminu nebo F5, ale je to v podstatě nepoužitelný. Stačí když vypnete MP3 a dáte si vyhledat jiné album a znovu ho už nepustíte, následují 2 restarty navigace.
Zkoušel jsem tedy v zoufalství i rádio, ale ten příjem je tedy děs. Pohyboval jsem se po středních a výchdních Čechách, ale nic kloudného jsem nenaladil, respektive vždy jen na chvíli.(Blaník, Beat, Frekvence 1 atd..fakt jsem se snažil) Dnes to samé pro změnu na severu Čech. Firmware v F5 je nejnovější, Zumo 2.90 (DSP 2.30). Doufám, že s tím půjde něco dělat, jinak se vracím k F4.
GS 1200 R Adventure
Presne toto som zazival cely tyzden aj ja v alpach.....SD s mp3 som uz na druhy pokus nerozbehal.
Az na to ze po celej dialnici v AT od Mariboru po Wieden som pocuval O3 uplne v pohode, to je jedine pozitivum z F5 :-(
Spolujazdec ma pocuje plechovo, nad 90km/hod len v naznakoch, zlata F4.
Hm, a co daaal???
chafre napsal:
2.vypnu přehrávač na 5-10 minut a znovu ho pouštím (mezitím je BT stále spárovaný)
Takto jsem to za víkend musel udělat asi 30-40x. Popravdě jsem z toho dost otrávený. Mám F5 novou od pátku na druhé helmě mám stále F4 a tam nikdy nic podobného nenastalo. Nevím jestli je chyba na straně GArminu nebo F5, ale je to v podstatě nepoužitelný. Stačí když vypnete MP3 a dáte si vyhledat jiné album a znovu ho už nepustíte, následují 2 restarty navigace.
Zkoušel jsem tedy v zoufalství i rádio, ale ten příjem je tedy děs. Pohyboval jsem se po středních a výchdních Čechách, ale nic kloudného jsem nenaladil, respektive vždy jen na chvíli.(Blaník, Beat, Frekvence 1 atd..fakt jsem se snažil) Dnes to samé pro změnu na severu Čech. Firmware v F5 je nejnovější, Zumo 2.90 (DSP 2.30). Doufám, že s tím půjde něco dělat, jinak se vracím k F4.
Mám stejný problém, v je v podstatě jedno jestli mám sparovnej telefon nebo ne stačí pauznout a je to v riti :-(
FYYFF
Karlos H napsal:
sluchata na druhem modulu hrajou stereo zkoušel jsem i druhou sadu sluchátek je to to samé. Telefon s jedním modulem pracuje s druhým ne zkoušel jsem i jiný mobil a je to to samé
chafre napsal:
Mám stejný problém, v je v podstatě jedno jestli mám sparovnej telefon nebo ne stačí pauznout a je to v riti :-(
Dneska jsem mluvil s dovozcem. Do měsíce bude nový software s vyšším datovým tokem, který zlepší kvalitu zvuku. Oproti první verzi software je ten aktuální (95) o dost lepší - zvýšili tok asi o polovinu. Dovozce říkal, že to ještě zvednou. Podle mě (neoficiální, čistě soukromý názor) to je daň za vzdálenost. F5 umí komunikovat spolehlivě přes kilometr (1.3km podle výrobce, v praxi naměřeno přes 1.6km). Ale je fakt, že kvalita zvuku je nižší i když řev (maximální hlasitost) je výrazně lepší než u F4. Stačí vypnout automatickou regulaci hlasitosti.
Co se týká přehrávání hudby, tak nevím. Na prodejně hraju přímo ze zuma 660 F5 od rána do večera, vůbec to nevypínám. V noci to nabíjím. Několikrát za den se to přerušuje jak se někomu na 660 něco ukazuje a víceméně to pořád běží. Občas se mi taky stane že to začne jen "ťukat" místo zvuku ale ještě se mi to nepovedlo bez připojeného telefonu. Když není spojený telefon (vůbec), funguje to naprosto spolehlivě. Proč se to děje nevím ale je to nahlášené výrobci a čekám že to bude priorita.
Přímo z telefonu (Blackberry) mi F5 hraje spolehlivě a používám na zastavování funkci "přehrávač" v menu F5, kterým přeskakuju skladby v playlistu i start/stop a zatím mi to funguje. V tom momentu, kdy se spojení rozpadne, tak stačí vypnout a zapnout BT v GPS a okamžitě to naskočí ale nevím proč, jakmile přijde telefon nebo někdy stačí i hlasový pokyn (pokyny nejsou v protokolu A2DP ale v režimu handsfree telefon) a F5 se zblázní. Chyba je každopádně v režimu přepínání mezi protokolem pro přehrávání hudby (A2DP Stereo) a režimem telefon ve kterém se přenáší pípání navigace i hlasové pokyny a pochopitelně telefonní hovory. Dneska jsem mluvil s dovozcem a slíbil urgentní telefonát výrobci a ověření stavu opravy tohodle problému.
F4 byla pochopitelně z tohodle pohledu "zlatá", protože byla poměrně jednoduchá. F5 umí mnohem víc věcí ale má mnohem složitější software. F5 má BT 3.0 (F4 BT 2.1) což je nový protokol který umí pokud vím zatím jen iPhone 4, umí skupinovou komunikaci (F4 jen jedno další sluchátko, F5 umí dvě, takže to jde zřetězit až na 6 účastníků současně + 2x Tribe) atd. Prostě je to novější hardware i software a software vydávají poměrně často, takže to je ve vývoji. Když někdo chce čistě zvuk k navigaci a nebude potřebovat nic z těch možností F5 pro skupinovou komunikaci nebo domluvu na větší vzdálenost, má smysl koupit F4 a za ušetřené peníze něco jiného. My jsme prioritně od F5 chtěli komunikaci třeba 3-4 lidí na větší vzdálenosti než 500m a tohle F5 splnila 100%. Software na přehrávání hudby určitě doladí ale pro mě je priorita skupinový interkom a nic lepšího jsem zatím nevyzkoušel.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomáši, rád ti to předvedu Už to umím vyvovalt na počkání To co jsem psal výše platí samozřejmě BEZ spárovaného telefonu, ten jsem se vůbec neodvážil pustit (resp. mám na něm vyplé BT). Je to čistá komunikace Zumo/F5.Navíc to co popisuješ je kontinuální přehrávání hudby, a to opravdu není problém. Ten nastane až při přerušení (tedy kdy na chvíli vypneš nebo pauzneš přehrávač). Pak nastavá to co popisuji. Pokud budu přehrávat hudbu bez vypnutí, tak to samozřejmě asi půjde to vybití baterek, ale jak říkám, nesmíš vypnout a pak chtít navázat. Dle mého skromného názoru je chyba v A2DP protokolu, resp. v jeho špatné konfiguraci na straně F5. Podle mne soudruzi nezvládli handover v momentě kdy si o připojení řekne třeba jiná část SW, tedy jakoby jiná aplikace. Jak to víceméně píšeš. A pak se už neumí vrátit. A promiň, ale omlouvat nedodělek a lajdáctví testerů výrobce tvrzením, že vlastně uživatel chce jinou funkci a tuhle vlastně ani moc nechtěl....sorry neberu. To by na to musel jasně upozornit a ne se tím naopak chlubit. Tohle tu u nás naposled zkoušel jeden projektový manažer a myslím, že je teď registrován na pracovním úřadě...
Jinak BT 3.0 není jen Iphone Jakkoliv jsem Apple fanda, tak musím férově uznat že ho mají i jiné telefony,
GS 1200 R Adventure
..když to tak sleduju, asi chvilku počkám až se vyléčí dětské nemoci
letošní léto budu zase poslouchat brblání motoru
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
chafre napsal:
Tomáši, rád ti to předvedu Už to umím vyvovalt na počkání To co jsem psal výše platí samozřejmě BEZ spárovaného telefonu, ten jsem se vůbec neodvážil pustit (resp. mám na něm vyplé BT). Je to čistá komunikace Zumo/F5.Navíc to co popisuješ je kontinuální přehrávání hudby, a to opravdu není problém. Ten nastane až při přerušení (tedy kdy na chvíli vypneš nebo pauzneš přehrávač). Pak nastavá to co popisuji. Pokud budu přehrávat hudbu bez vypnutí, tak to samozřejmě asi půjde to vybití baterek, ale jak říkám, nesmíš vypnout a pak chtít navázat. Dle mého skromného názoru je chyba v A2DP protokolu, resp. v jeho špatné konfiguraci na straně F5. Podle mne soudruzi nezvládli handover v momentě kdy si o připojení řekne třeba jiná část SW, tedy jakoby jiná aplikace. Jak to víceméně píšeš. A pak se už neumí vrátit. A promiň, ale omlouvat nedodělek a lajdáctví testerů výrobce tvrzením, že vlastně uživatel chce jinou funkci a tuhle vlastně ani moc nechtěl....sorry neberu. To by na to musel jasně upozornit a ne se tím naopak chlubit. Tohle tu u nás naposled zkoušel jeden projektový manažer a myslím, že je teď registrován na pracovním úřadě...
Jinak BT 3.0 není jen Iphone Jakkoliv jsem Apple fanda, tak musím férově uznat že ho mají i jiné telefony,
Jojo, tuhle jsme to zkoušeli taky, způsobuje to přerušení třeba když promluví hlasová navigace apod.
Výrobce o tom ví a bude nový software. F5 měla problémy s A2DP režimem od začátku, některé verze nepřepínaly do A2DP vůbec a hudba hrála jen v režimu handsfree. Já to na motorce používám prakticky čistě ve spojení jen s telefonem a funguje mi jak přehrávání hudby, tak telefonování. Protože střídám navigace, tak se mi nechce pokaždé to párovat a navíc v C3 na 1200GS slyším hlasové pokyny přes plexi, takže to páruju jen vyjímečně. Ve své GPS nemám ani nahrané žádné písničky a při režimu kdy to jen mluví a telefonuje všechno funguje OK.
My jsme s pánem někdy minulý týden zkoušeli, že když hraješ hudbu z telefonu (což samo o sobě funguje dobře včetně zastavování a spuštění) a máš paralelně spárovanou navigaci, která když "promluví" do BT, tak to tu hudbu přeruší a ve většině případů se už neobnoví stream hudby z telefonu a začne to ťukat. Takže to 100% způsobuje přepínání mezi režimy a nezáleží na verzi telefonu (jak jsme původně mysleli) i když na Androidu s Ice Cream Sandwitchem zlobil přenos A2DP i bez navigace, což na BB nebo iPhone nebo na starém Androidu jde v pohodě.
Nový software čekám poměrně brzo.
Neomlouvám výrobce ale ukaž mi jednoho výrobce digitální techniky, který má první verze jakéhokoliv zařízení bez chyby. Ať to jsou telefony, televizory, foťáky nebo cokoliv jiného. Netuším, kdo to pro interphone testuje ale prostě tyhle chyby se projeví třeba až v kombinaci. Když používám navigaci v BB a hraju z BB hudbu a mám připojenou starou Nokii paralelně, tak všechno funguje správně a tu chybu nevyvolám. Zapojím do toho Zumo (zkoušel jsem i staré Zumo 550) a ta chyba se teprve začne projevovat. Těžko říct, jestli na to mohli nebo nemohli přijít když to šlo na trh ale 100% byli pod tlakem aby to měli hotové co nejdřív a prioritou byla ta skupinová komunikace a to se testovalo (i v ČR) v zimě a tam chyby nemají. Tak to prostě musí doladit a protože software si každý může nahrát sám, není to taková tragédie. Navíc interkom alespoň pro mě je prioritně komunikátor a hudbu vidím jako nepodstatnou ale pro někoho to je zásadní věc.
Chci se s váma podělit o další zkušenost.Doteď jsem nepotřeboval spojení navigace v telefonu a F5.Najednou potřeba vznikla a ouhej.Z mojí C7 ani ho....Jen tak na zkoušku jsem zajel do Recallu,jestli by nevěděli a chytrej pán vyzkoušel a poradil.Takže zvuk je možno dostat do F5 jen tak,že zapnu přehrávání hudby,dám nekonečnou smyčku,neboli hrát dokola jednu skladbu,ztlumím zvuk přehrávání,zapnu navigaci,tam dám plnou hlasitost a heleme se ono to maká.Takže díky za pomoc,tohle by mně nenapadlo
oranžová dvanáctka
Nový software do F5 (verze 96) je od pátku ke stažení. Mělo by to mít podstatně lepší kvalitu zvuku v režimu interkom (zvýšení datového toku) a další vylepšení. Seznam změn ještě nemám ale do asi pěti F5 jsem to už nahrával. Problém s kombinací telefon+zumo660+f5 při přehrávání hudby ze Zuma to neřeší, sice to i po stažení kontaktů do navigace (případ se samsung galaxy IIS) hraje ale přepne se to do mono i když než se stáhnou kontakty, tak to hrálo stereo. Přímé přehrávání z telefonu do F5 + paralelně připojené Zumo je OK.
Určitě. Kontaktuj Dušana Mikeše (tel. máš v soukromé zprávě) a domluv se s ním.
Jakou máte zlušenost s novým softem v F5 verze 96? Mám propojený telefon (N8) se Zumo + F5. Dříve vše nějak fungovalo, byl problém občas s párováním telefonu.(občas se připojil a občas ne, ikdyž jsem měl autorizaci spojení). Když jsem pustil přehrávač v zumo, tak ve sluchátkách jen praskalo.
Po instalaci nove verze č.96 se spustil přehrávač do sluchátek, vypadalo to že je vše OK, ale zvuk nic moc - přišlo mi to jako z tunelu. Pak jsem spustil znovu přehrávání znovu a opět se přehrávání nekonalo jen bylo ťukání ve sluchátkách, jako dříve. Nemůže být problém s MP3? Jak se pozná, že jsou špatné MP3? Pokud začnu přehrávat kartu kdekoli jinde vše hraje bez problémů.
Luxusní zvuk je hlas slečny nebo paní co nás provádí nastavením. Jinak Zumo je s poslední aktualizací.