dufino napsal:
Pouzivate pro editaci tras a bodu ten novy SW Garmin baseCamp,
nebo stale radsi klasicky MapSource?
Vypada to dle prvniho meho klikani, ze baseCamp umi to same jako Mapsource, akorat v novem obalu.
Spis mi prijde, ze BC "par" veci neumi...
Stale jedu Mapsource.
mne BC krute leze krkem.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Basecamp je příšerný. Pomalý, nelogický... nesnáším ho. Do budoucna bych řekl že Mapsource je pro Garmin mrtvá věc. Basecamp má vestavěnou podporu nové úrovně zabezpečení a MS takhle předělat nejde, takže je to jasné... Ale dokud to půjde, zůstanu u MS.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Basecamp je příšerný. Pomalý, nelogický... nesnáším ho. Do budoucna bych řekl že Mapsource je pro Garmin mrtvá věc. Basecamp má vestavěnou podporu nové úrovně zabezpečení a MS takhle předělat nejde, takže je to jasné... Ale dokud to půjde, zůstanu u MS.
hele oni ani Mapsource uz moc neupdatujou, co?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
hele oni ani Mapsource uz moc neupdatujou, co?
Ani nevím, kdy byla poslední aktualizace. Ale co by tam upravovali? Mě celkem vyhovuje. V práci tam mám kolem 50ti různých map a zvládá to dobře. Basecamp se stejným počtem map na tom stejném počítači startuje 7 minut. Na to nemám nervy.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Kúpil som nový GPSmap 62st. Doteraz som používal TOMTOMa s ktorým sa robí úplne odlišne ( a v porovnaní s 62st jednoducho ) . Potreboval by som poradiť s niekoľkými problémami.
Nainštaloval som si do PC MapSource, pri stiahnutí údajov z nav. sa ale nestiahnu žiadne mapy aj keď mám túto možnosť zaškrtnutú v nastaveniach mapsource ( vypíše to hlášku, že sa nenašli žiadne mapy ) V nav. sú World base map, Europa topo a topo.sk ....druha otázka smeruje k uvedeným mapám. Jedine čo s zobrazuje je toposk, keď dám napr. rumunsko tak nav. vykresľuje potoky, vrstevnice a podobne avšak mestá a všetky zemep. pomenovania sú bez názvov ( všetko ostatné je tak zbytočné, lebo neviem kde som ) a tak isto ta okrem 2 hlavných ťahov niesu žiadne cesty ( tak je to v podstate s celou európou) . Predpokladám, že potrebujem nahodiť novú, podrobnejšiu mapu danej krajiny - aké konkrétne mapy pre 62 st potrebujem ? ( včera som stiahol nejaké RO3D ale bez šance ) Glock-plastik fantastik :-)
glock7 napsal:
Nainštaloval som si do PC MapSource, pri stiahnutí údajov z nav. sa ale nestiahnu žiadne mapy aj keď mám túto možnosť zaškrtnutú v nastaveniach mapsource ( vypíše to hlášku, že sa nenašli žiadne mapy ) V nav. sú World base map, Europa topo a topo.sk ....
Z navigace nemůžeš nainstalovat mapy do Mapsource, jde to pouze z Mapsource do navi. Musíš si sehnat instalaci map ( bude možná u navigace ) nebo nainstalovat z Ligetime do počítače.
glock7 napsal:
stepan, dík...a na zvyšok nevieš odpovede ?
Ahoj, gpsmap jsem nikdy žádnej neměl, tak nevím, co se tam jak nastavuje, a tak. U ZUMA buďto mapa funguje nebo se vůbec nenačte.
Mohou to být klidně staré mapy, které mají slabé mapové pokrytí, nevím.
Leda ještě se podívej na nastavení zobrazení detailů, jestli třeba maximální detaily nevidíš až od určitého měřítka, ale fakt gpsmap neznám, nechci radit.
world base map je opravdu zakladni orientacni mapa, vyuziti moc neprinese. Evropa topo,neni routovatelna. Sam jsem ji nevidel, tusim,ze se dava jen do 62 toho nejvyssiho modelu,ale mela by byt uz pomerne podrobna,tak je divny, ze se ti nezobrazi nic nez reky atd. Ale jak rikam nevidel jsem ji....kazdopadne u GPSmap si muzes nastavit co od jakyho meritka chces zobrazovat, treba to mas jen spatne nastaveny,nebo az pri velikych detailech. Ja to takhle u 60CSx ruzne vypinal,aby bylo prohlizeni mapy rychlejsi a detaily jako nazvy ulic,vesnice atd. se mi zobrazovali az treba pri meritku 1:500
Aktualne 1250 GSA HP
Stáhnout mapy do počítače, odemknout instalovat. Na odemykání je utilitka, která je odemče (pokud je máš legálně, tak to neřešíš). Novou mapu pak jde nahrát jako jeden soubor přímo na kartu, ale nemáš ji pak v počítači.
Ahoj prosím o radu,
zdá se, že asi nejběžnější formát souřadnic, uváděných třeba na stránkách různých ubytovacích zařízení na netu v jejich kontaktu bývá například tento:
50°2'11.652"N, 15°20'55.681"E
Bylo by snadné použít ctrl/c a následně v MapSource je vložit pro vyhledání ctrl/t a pak ctrl/v
v MS - nastaveních – pozice – souřadnicová síť jsem marně hledal formát souřadnic, který by ten „běžně používaný“ pobral.
Je na to nějaká finta?
Dík Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Nejjednodušší je souřadnice přepočítat. Takže například, když si na www.mapy.cz zadáš vyhledat ty tvoje souřadnice, tak to ukáže onu polohu. Pod souřadnicemi vpravo klineš na tlačítko "GPS" a následně na šipečky, které přepočítávají souřadnice do různých formátů, dokud nedostaneš tento formát: N 50° 2.19420', E 15° 20.92798' Ale ani toto MapSource ještě nesežere, musíš vymazat veškerou interpunkci (čárku, znamínko stupňů a minut). Pak už to normálně vložíš do MapSource.
Miták
xavier
U eurotopo vykresľuje aj mestá , rieky kopce a podobne ale bez pomenovania . U miest je len " Urban Area " a to v každej mierke , čo je dosť napikaču.
Glock-plastik fantastik :-)
glock7 napsal:
xavier
U eurotopo vykresľuje aj mestá , rieky kopce a podobne ale bez pomenovania . U miest je len " Urban Area " a to v každej mierke , čo je dosť napikaču.
Nj, tak to bude nejspis hold mapou...pak te asi uspokoji jen CN europe. Ona tahle navigace je proste delana spis na pesi nebo cyklo vylety. Podle toho tam jsou jen ty topomapy..
Aktualne 1250 GSA HP
TomasTT napsal:
Nuvi nemá systémový konektor ale napájení přes USB. To, jestli to jede v režimu počítač nebo nabíjení+činnost se řídí dvojicí dalších drátků v zapojení USB konektoru. Takže pokud máš originál garmin nabíječku na 220V (tuším je jen u Zuma a u Nuvi nebývá ale nevím to jistě), zkus to, jestli to bude dělat taky. Pokud ano, budeš mít asi problém s tím konektorem USB v navigaci, což je ta špatná varianta. Pokud to je kabelem tak to je ta lepší varianta. Jedno z toho bude dělat ty problémy.
Ahoj, dakujem za info. Nabijacku original z Garminu nemam, ale mam kabel v aute, ktory je v podstate nabijacka do auto zapalovaca a tam mi to Nuvi nerurobilo ani raz. Skusim teda skontrolovat kabel a pripadne ho vymenit. Este raz dik, Jozo
sliver
TomasTT napsal:
Nuvi nemá systémový konektor ale napájení přes USB. To, jestli to jede v režimu počítač nebo nabíjení+činnost se řídí dvojicí dalších drátků v zapojení USB konektoru. Takže pokud máš originál garmin nabíječku na 220V (tuším je jen u Zuma a u Nuvi nebývá ale nevím to jistě), zkus to, jestli to bude dělat taky. Pokud ano, budeš mít asi problém s tím konektorem USB v navigaci, což je ta špatná varianta. Pokud to je kabelem tak to je ta lepší varianta. Jedno z toho bude dělat ty problémy.
Ahoj, dakujem za info. Nabijacku original z Garminu nemam, ale mam kabel v aute, ktory je v podstate nabijacka do auto zapalovaca a tam mi to Nuvi nerurobilo ani raz. Skusim teda skontrolovat kabel a pripadne ho vymenit. Este raz dik, Jozo
sliver
Nedávno jsem si pořídil zumo 550. Když jsem si tam importoval trasu, objevila se tato hláška:
Trasa je příliš dlouhá. Konec navigační trasy bude upřesněn, jakmile se dostanete blíže k cílovému bodu.
Myslel jsem, že po ujetí nějaké vzdálenosti, bude navigace pokračovat po zvolené trase. Dovedlo mě to pouze do cca poloviny trasy, tam se načetl zbytek trasy, říkám si OK, jenže jedu dál a za chvíli se objevila hláška otoč to o 180 stupňu, a začalo mě to navigovat do místa, kam mě zavedla ta první půlka trasy. Udělal jsem něco špatně????
Celková trasa měla cca 400 km. Kdybych to skládal z kratších tras, na jakém principu funguje omezení pro délku trasy ( vzdálenost, počet bodů na trase ) a jaké jsou tedy maximální hodnoty?
Upravil tomtom dne 11.07.2012 07:42
tomtom napsal:
Nedávno jsem si pořídil zumo 550. Když jsem si tam importoval trasu, objevila se tato hláška:
Trasa je příliš dlouhá. Konec navigační trasy bude upřesněn, jakmile se dostanete blíže k cílovému bodu.
Myslel jsem, že po ujetí nějaké vzdálenosti, bude navigace pokračovat po zvolené trase. Dovedlo mě to pouze do cca poloviny trasy, tam se načetl zbytek trasy, říkám si OK, jenže jedu dál a za chvíli se objevila hláška otoč to o 180 stupňu, a začalo mě to navigovat do místa, kam mě zavedla ta první půlka trasy. Udělal jsem něco špatně????
Celková trasa měla cca 400 km. Kdybych to skládal z kratších tras, na jakém principu funguje omezení pro délku trasy ( vzdálenost, počet bodů na trase ) a jaké jsou tedy maximální hodnoty?
Je to omezené počtem bodů pro výpočet trasy. Body které si navigace spočítá a ve kterých musíš dělat nějaké manévry - odbočit, jet rovně apod. Jejich počet je omezený a fakt nevím, kolik jich 550ka uimí ale to číslo stejně nikde nevidíš, leda bys spočítal počet řádek v itineráři..
prostě v takovém případě nezbyde než rozdělit trasu na víc kusů. Stejně je nesmysl mít tak dlouhou trasu vcelku, protože když někde na začátku odjedeš mimo trasu na jídlo nebo na benzínku, tak to pak děsně dlouho přepočítává celou trasu. Na vzdálenosti víceméně nezáleží, můžeš to zaplnit i 100km pokud tam máš různé omezení - nejezdit po žádných hlavních, kratší vzdálenost apod. Tím se ten počet "odboček" rychle navýší na limitní hodnotu. Takže jediné omezení je počet těch "navigačních příkazů" resp. řádek itineráře. Když povolíš všechny typy silnic a dáš nejrychlejší čas pro auto, tak ti to v pohodě spočítá trasu do Anglie o délce 1500km.
A co v pripade zaznamu projete trasy - jaky je limit pro "odbocky" na Zumo 660? Nekdy mi to nezaznamena ani 300km ujete trasy. Abych mel celou trasu nepomuze nic jenom dostatecne vcas "exportovat" a pak nejak spojit?