servisak napsal:
Kdyz muzu a je to v mojich silach rad pomuzu. Dokonce uz jsem poptal vlek ja moto.
K tomu tohle fórum před lety vzniklo - aby si majitelé GS mohli sdělit informace a navzájem si pomoci. Jsem rád, že to funguje dál. Před pár lety jsem takhle jel "zachraňovat" motorku člena "holubba" do Maďarska (prostě zrovna byl čas - a jak píšeš Milane, bylo to taky tehdy zrovna v mých silách) - tehdy jsme naštěstí s Pukem a brňákem Jimem (kteří tam tehdy byli s ním) závadu zdiagnostikovali po telefonu a já si jen vzal vercajk a díly a na místě motorku opravil. Takže SERVISÁKU, za mně
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Jo tak proto jsi mě volal Servisáku kvůli vleku,já byl na pařbě na sázavě jinak je jeden vlek,mám dva, pro členy fóra gs v nesnázích vždy k dispozici.Vyzvednutí v okolí Prahy+M.B.V případě nouze volejte viz tel v profilu.
Ahoj všem,
omlouvám se, že zneužívám toto vlákno, ale název vlákna je pro můj případ ideální a vymyslel bych něco hodně podobnýho.
Chci se letos v létě (2.7. - 7.7.) s kamarádama podívat do Italských Alp.
Loni v Rakousku se nám to velice líbilo. Ubytovali jsme se na jednom místě a z něj podnikali výlety do okolí.
Vzhledem k tomu, že kamarádi mají naháče, tak žádné šotoliny nehledáme. Stačí pěkná klikatá silnice. Vyhlídky, kafíčko, pohoda. Pokud možno bez štrůdlu aut jako na Grossglockner.
Chtěli bychom opět využít služeb nějakého penzionu, kde by nám dali polopenzičku. Po snídani bychom vyrazili a večer se na pivko zase vrátili (no jo mají italové nějaké pivo??). Bez zavazadel, bez kufrů.
Zde je první háček. Italsky neumíme vůbec a ten slovník od Moraba si asi necháme vytetovat na ruku. Anglicky trochu a německy opět nula.
Teď k jádru věci.
Neznáte někdo penzion, kde by nám rozuměli, ubytovali, dali najíst a ještě aby to nebylo daleko na pěkné výlety?
Nebo alespoň tip na lokalitu, odkud bychom jezdili na výlety. Chtěli bychom zkusit Stelvio. Denně tak do 350km. Budeme na to mít 3 celé dny. Nějaký ubytování bych pak už našel.
Prosím o pochopení. Žádný flame o tom, že jsem **** a že takhle se to nedělá. Prostě takhle se nám to líbí a tak to chceme. Pokud zde pomoc nenajdu, nic se neděje.
Hezký den.
No nevím, ale Petos píše o Itálii. Bohemia je mezi Zell a.S. a Kaprunem...
Itálie je obecně trošku dražší (bydlení, PHM,...). Zkus toto: http://www.valdif...miramonti/ (Cavalese) Šéfová je tam je češka a máš to cca stejně daleko jak na Stelvio tak na severovýchod do kraje motorkářských orgasmů. Problémům s komunikací se neboj, vždy se nějak domluvíš. Navíc se na severu mluví německy.
Upravil moods dne 16.01.2013 14:28
Soichiro Honda: "Život se měří okamžiky, které se dotknou Tvého srdce"
12GS [2004] 16GT [2012]
No nevím, ale Petos píše o Itálii. Bohemia je mezi Zell a.S. a Kaprunem...
Itálie je obecně trošku dražší (bydlení, PHM,...). Zkus toto: http://www.valdifiemme.it/miramonti/ (Cavalese) Šéfová je tam je češka a máš to cca stejně daleko jak na Stelvio tak na severovýchod do kraje motorkářských orgasmů. Problémům s komunikací se neboj, vždy se nějak domluvíš. Navíc se na severu mluví německy.
Vypadá to zajímavě. Jaká je šance, že tam bude šéfová?
To že se na severu mluví německy nás vůbec neuklidnilo. Německy taky neumíme. Jsme generace, kterou ve škole učili rusky a po škole už to do hlavy neleze
Hoši, netuším co víc ještě chcete Německy vás tady nikdo nenaucí a tukan, který by jel s vama a strávil dovolenou prekladanim se taky nenašel.
Mate nekolik moznosti:
- jedeme a nějak se domluvíme ( třeba internet a smartphone, ruce, kapesní slovníček )
- jedeme, ale do Ruska
-jedeme, ale na Slovensko, nebo Czech Tour
- jedeme do prdele
Tož šťastnou cestu
Petos:hlavně se nebojte mluvit,úsměv a nauč se pár zákl.frází a všude ti pomůžou,mluvím angl,německy a stejně jsem se v Itálii i Španělsku domluvil v jejich řeči,vše se mota o ubytování,jídle,qwanto kosta?una persona 15 eur/note,polo,bíra,bisteca apod hlavně se neboj a pamatuj na mě když máš cash domluvíš se všude
Parukar napsal:
Hoši, netuším co víc ještě chcete Německy vás tady nikdo nenaucí a tukan, který by jel s vama a strávil dovolenou prekladanim se taky nenašel.
Mate nekolik moznosti:
- jedeme a nějak se domluvíme ( třeba internet a smartphone, ruce, kapesní slovníček )
- jedeme, ale do Ruska
- jedeme do prdele
Tož šťastnou cestu
Já si nestěžoval. Jen jsem oponoval na tu "výhodu", že na severu Itálie se mluví německy....
Ono nám nic jinýho nezbyde, než použít ruce a nohy. Namlsali jsme se v Rakousku, kde byl komplet personál z Čech a bylo nám tam fajn. Výborně vařili, perfektní ubytování a večer jsme s nima i zachlastali.
Jo a bylo to tady: http://www.gemsho.../
Vřele doporučuji !!!!*****
Pozdravujte Olgu
Petos přiložený následující obrázek:
Ahoj. Vloni jsme byli s tátou na moto dovolené (táta měl premieru). Když to zkrátím na tu oblast co tě zajímá.
Doporučím vám jet přes GG do itálie přes Passo Gardena, Passo Sella atd... tam je to moc hezký... Pak jsme si dali oddechový den a byli někde za těmito pasy v takovém nic moc penzionu kde nic tu nic... další den jsme dojeli do Livigna (cca 30 km od Stelvia, je to bezcelní zóna, kde je plno hotelů, krámků s chlastem atd, benzin za euro atd... ) odtud jsme jeli přes Stelvio až do Německa do hotýlku hned pod Hitlerovým Orlím hnízdem - sem je to tedy poměrně daleko... ale dá se to... (tam si na to vyhraďte jeden den, opravdu to za to stojí - a co víc majitelem hotelu je Čech a většina servírek atd jsou mladý češky a slovenky)
Parukar napsal:
Mate nekolik moznosti:
- jedeme, ale do Ruska
- jedeme do prdele
Tož šťastnou cestu
Já si nestěžoval. Jen jsem oponoval na tu "výhodu", že na severu Itálie se mluví německy....
Ono nám nic jinýho nezbyde, než použít ruce a nohy. Namlsali jsme se v Rakousku, kde byl komplet personál z Čech a bylo nám tam fajn. Výborně vařili, perfektní ubytování a večer jsme s nima i zachlastali.
Jo a bylo to tady: http://www.gemshorn.eu/
Vřele doporučuji !!!!*****
Pozdravujte Olgu
Tak to už zní o poznání lépe
přeji vám super zážitky !!
A všem nám přeji, ať už se na to ta zima vys.....!! chceme jezdit
Bob napsal:
Petos:hlavně se nebojte mluvit,úsměv a nauč se pár zákl.frází a všude ti pomůžou,mluvím angl,německy a stejně jsem se v Itálii i Španělsku domluvil v jejich řeči,vše se mota o ubytování,jídle,qwanto kosta?una persona 15 eur/note,polo,bíra,bisteca apod hlavně se neboj a pamatuj na mě když máš cash domluvíš se všude
Nemám z toho strach, jen jsem si myslel, že by tam taky mohli být nějaké penziony s Českým personálem. Přeci jen to je pak jiná atmosféra.
Pokud ne, tak se nic neděje. Hlavně bych potřeboval poradit nějakou lokalitu, kde bychom zakotvili a 3 dny se mohli oddávat nirváně Italských "pass".
Petos - jestli chceš doporučit oblast nebo místo, tak za mě by to bylo Canazei, Campitello di Fassa apod. Ty nejhezčí místa máš nadosah (Pordoi,Falzarego, Sella, Gardena.....Marmolada, Fedaia, protržená přehrada Vajont, průsmyky okolo Bolzana - passo Nigra atd., atd.) Odtud jednodenní výlet Gavia, Stelvio. A domů to vzít přes passo Rombo nebo Jaufenpass. Přes Rakousko - na GG se vykašlat, vzít to přes Nockalm a Solkpass. Jezdím tam třeba jen na prodloužený víkend (čt, pá, so, ne) vyčistit si hlavu.
Upravil Tonda dne 16.01.2013 09:22
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Jak píše Tonda, je to krásná lokalita. Ale ubytování neporadím. Spávám ve stanukde to jde.
Ještě jsem někde četl, že kluci spávají v rakousku kousek od Cortiny. Natankují levný benzín a valí do IT. Odpoledne to zkusím dohledat pokud to tu někdo do té doby nehodí.
Splněný sen moje 1100GS
Tonda napsal:
Petos - jestli chceš doporučit oblast nebo místo, tak za mě by to bylo Canazei, Campitello di Fassa apod. Ty nejhezčí místa máš nadosah (Pordoi,Falzarego, Sella, Gardena.....Marmolada, Fedaia, protržená přehrada Vajont, průsmyky okolo Bolzana - passo Nigra atd., atd.) Odtud jednodenní výlet Gavia, Stelvio. A domů to vzít přes passo Rombo nebo Jaufenpass. Přes Rakousko - na GG se vykašlat, vzít to přes Nockalm a Solkpass. Jezdím tam třeba jen na prodloužený víkend (čt, pá, so, ne) vyčistit si hlavu.
Bob napsal:
ja ja, zaklad je usmev a pekne pozdravit!!! pak mas pulku vyhrano...
Chtěl bych upozornit ty, kteří v Itálii ještě nebyli a chystají se tam. Pokud budete jezdit mimo dálnice, pak si připravte zásoby vody a možná i benzínu. Benzínek zde není moc a když, tak jsou to jen automaty a většina čerpacích stanic je i bez obsluhy. Okna a dveře jsou zavřeny dřevěnýma deskama a na dveřích jsou cedule s něčím jako půlročním zavřením. Prostě si nekoupíte chlazenou vodu tak, jako u nás. Je dobré mít drobné bankovky - automaty nevrací, alespoň já jsem se s tím nesetkal. Počítejte také s odpoledním zavřením všeho z důvodu siesty. Pokud nemáte na cestě větší města a pojedete horama nebo vážně bohem zapomenutým venkovem tak, jako my, pak myslete na zásoby! Termoska s vychlazenou vodou ukryta někde uprostřed kufru nebude určitě na škodu a já a ni budu myslet kdykoliv něco takového podniknu. Cokoliv si tam ráno koupíte chlazené je do hodiny jak kafíčko. Trefili jsme se do doby, kdy do Evropy mířil saharský horký vzduch a přejezdy během dne byly skutečně velkou zkouškou. Horko a slunce bere více sil, než přeházená hromada uhlí. V camelbagu jsem měl vodu, zbytek ve flašce na kufru a 2 litry není žádná sláva, dojde to rychle a celkem špatně se to tam shání. Chce to myslet dopředu, uvědomit si jaké je vedro, kam jedu a v kolik tam asi dojedu. Navigace v tomhle hodně pomůže s odhadem. Taková je naše zkušenost z Itálského venkova a ne turistických destinací, kde vás Algida vítá na každém rohu. Upřímně říkám, že jsem to nečekal, celá Itálie pro mě byla velkým překvapením. Z katalogů cestovních kanceláří jsem měl o ní naprosto jiné mínění.
xHackerM napsal:
Chtěl bych upozornit ty, kteří v Itálii ještě nebyli a chystají se tam. Pokud budete jezdit mimo dálnice, pak si připravte zásoby vody a možná i benzínu. Benzínek zde není moc a když, tak jsou to jen automaty a většina čerpacích stanic je i bez obsluhy. Okna a dveře jsou zavřeny dřevěnýma deskama a na dveřích jsou cedule s něčím jako půlročním zavřením. Prostě si nekoupíte chlazenou vodu tak, jako u nás. Je dobré mít drobné bankovky - automaty nevrací, alespoň já jsem se s tím nesetkal. Počítejte také s odpoledním zavřením všeho z důvodu siesty. Pokud nemáte na cestě větší města a pojedete horama nebo vážně bohem zapomenutým venkovem tak, jako my, pak myslete na zásoby! Termoska s vychlazenou vodou ukryta někde uprostřed kufru nebude určitě na škodu a já a ni budu myslet kdykoliv něco takového podniknu. Cokoliv si tam ráno koupíte chlazené je do hodiny jak kafíčko. Trefili jsme se do doby, kdy do Evropy mířil saharský horký vzduch a přejezdy během dne byly skutečně velkou zkouškou. Horko a slunce bere více sil, než přeházená hromada uhlí. V camelbagu jsem měl vodu, zbytek ve flašce na kufru a 2 litry není žádná sláva, dojde to rychle a celkem špatně se to tam shání. Chce to myslet dopředu, uvědomit si jaké je vedro, kam jedu a v kolik tam asi dojedu. Navigace v tomhle hodně pomůže s odhadem. Taková je naše zkušenost z Itálského venkova a ne turistických destinací, kde vás Algida vítá na každém rohu. Upřímně říkám, že jsem to nečekal, celá Itálie pro mě byla velkým překvapením. Z katalogů cestovních kanceláří jsem měl o ní naprosto jiné mínění.
Tak to budeme asi taky hodně překvapení. Vodu si posychrujeme a zvážíme nějaký záložní kanystr. No místo pro něj asi nebude. Takže spíš ty drobáky do automatů... No těším se čím dál víc...
To jsou supr rady. Dík!