Tak som dnes vymenil pružiny za hyperpro.
Na dakare (2003) to bola úplne jednoduchá operácia.
Je tam našťastie zvrchu tá matka, takže žiadne problémy ako píše 100bubu neboli..
Len vypustiť starý olej...
Vybrať podložky a pružinami...
Naliať olej, kontrola hladiny a nahodiť nové...
A už len jazdiť...
btw. nová pružina je dlhšia asi o 150mm takže už znova nedávať dištančnú trubku...
Upravil PeterKeke dne 20.04.2011 20:48
'03 BMW F650GS Dakar '14 BMW F800GS
takže mam to hotove! čistá práca 4hodinky.
postrehy k návodu uvedenemu vyššie.
Ta segerka ide lešie davat von ked ste dvaja a nikto vam tu zátku podrží v stlačenom stave. akonahle ju pustite dajte pozor tá zatka vystrelí von.
to vyklepávanie ide vážne ztuha, lebo vyrážate aj horné púzdro. to tam ide potom velmi špatne dávat spät lebo musite mat aj chromovu tyč už v tlmiči.
a semering to iste. zobral som stary semering a obrusil so ho pookraji a ponom som búchal cez hranol gumovým kladivom.
a ešte jedna otazočka. tie tri šróby na každej strane sa utahuju na 25Nm? Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Tak gufera koupit v ložiskárně bohuželnejdou.Takže Elit to jistil.Stírací kroužky jen a pouze v BMW.Na to zatloukání gufer se taky těším.Jinak je to brnkačka.
to druhe sem si potrel olejem aj z vonku a išlo to o 1tisicinu lepšie
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Vzhledem k dnesnimu zjisteni, ze mam levy tlumic cely obluty, pujdu tedy do vymeny gufera. Ted jsem koukal na do katalogu BMW a nejsem z toho moudrej. Na obr. je gufero c.4 a v popisu jsou uvedeny dva kusy. Kolik jich tam vlastne je? Fanos jeste hovori neco o stiracich krouzcich. To je ktera polozka na obrazku a ta se meni taky? Lze tyto dily objednat jine nez original? Jak se pise nekde vyse, v Elitu nic nenachazim.
spea - ToM přiložený následující obrázek:
Gufero č.4 1kus do jedný nohy . č.6 je prachovka(stírací kroužek) nechaj se koupit v motoprodejnách- většinou sou to tipizovaný rozměry takže pro více motorek jsou stejný rozměry.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
JJ, stiraci krouzek je ta prachovka zcela nahore. Taky me to mohlo napadanout. Predpokladam, ze to gufero se bude dat koupit jine nez original. Nevis nejaky typ ci oznaceni?
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
ja som kupil od Raptor-a bol som velmi spokojny. ale doporucujem ti aj ten stieraci kruzok kupit. predlzi to zivotnost.cena je cca 10euro za Pár semeringov
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Uz jsem se domluvil u Zlocha, kdy jsem dostal nize uvedenou nabidku. Koupit se bohuzel musi vzdy sada dvou kousku (2x gufero + 2x stiraci krouzek). Nevim jestli mam menit obe strany, kdyz jsem je menil pred cca 6tis. Kazdopadne to u nich objednam, uz kvuli levnym neoprenum a vseobecne spokojenosti s jejich shopem a pristupem k zakaznikovi. Kdyby mel nahodou nekdo zajem o druhe gufero + stiraci krouzek, tak dejte vedet. Jeste se zeptam na ten nabizene oleje. Staci ten nejlevnejsi, nebo si mam priplatit?
Nabidka od Moto Zloch:
gufero vidlice (NOK-Japan) => cena 205,- Kč vč. DPH / 1 ks
gufero vidlice (Athena) => cena 129,- Kč vč. DPH / 1 ks
prachovka vidlice (NOK-Japan) => cena 219,- Kč vč. DPH / 1 ks
neoprenový chránič vidlice => cena 185,- Kč vč. DPH / 1 ks
tlumičový olej Putoline => cena 259,- Kč vč. DPH / 1 lt
tlumičový olej Putoline => cena 259,- Kč vč. DPH / 1 lt
tlumičový olej Kayaba => cena 525,- Kč vč. DPH / 1 lt
tlumičový olej Öhlins => cena 639,- Kč vč. DPH / 1 lt
tlumičový olej Showa => cena 699,- Kč vč. DPH / 1 lt
Upravil spea - ToM dne 26.04.2011 17:52
Tak já teda dneska trochu v šoku.Za ty stírací manžety chtěli v Renocaru 850 Kč.Jinde jsem je nesehnal nebo mi bylo řečeno,že jen u Bmw prý je to spešl výrobek.**** to mě teda dorazili.na gufera taky pořád čekám páč v Elitu nějakej problém tak prý snad zítra dopoledne.Olej tam naliju obyč kterej jsem vyhrál kdysi na motobále.Chtěl jsem ho kdysi vyhodit,ale nevyhodiltaky dobře.Něco ušetřeno apsoň.
Fanos Rusicka napsal:
Tak já teda dneska trochu v šoku.Za ty stírací manžety chtěli v Renocaru 850 Kč.Jinde jsem je nesehnal nebo mi bylo řečeno,že jen u Bmw prý je to spešl výrobek.**** to mě teda dorazili.na gufera taky pořád čekám páč v Elitu nějakej problém tak prý snad zítra dopoledne.Olej tam naliju obyč kterej jsem vyhrál kdysi na motobále.Chtěl jsem ho kdysi vyhodit,ale nevyhodiltaky dobře.Něco ušetřeno apsoň.
Ty ceny jsou masakr. Nenazranci. ... a to tu muze nekdo vykrikovat o kolenovrtech. U me max spokojenost s nakupem u Zlocha. Jeden den dopoledne objednano a druhy den dopoledne doma. Ceny jsou uvedeny vyse, tedy zlomek toho, co chteji v Renocaru. Jak gufero, tak manzety made in Japan.
Co se tyce neoprenu, tak jsou bez jakehokoli potisku, ciste v cerne barve. Za ty prachy super. Ted uz to jen rozhodit a vymenit.
pánové, chtěl bych taky sehnat neoprany na F650GS, ale když jsem otevřel níže uvedené odkazy, tak jeden nefunkční a MotoZloch má strámky ve výstavbě, nebyl by tu nějakýž jiný zdroj?
Jezdím tak, jak umím...
SHREK JAN napsal:
pánové, chtěl bych taky sehnat neoprany na F650GS, ale když jsem otevřel níže uvedené odkazy, tak jeden nefunkční a MotoZloch má strámky ve výstavbě, nebyl by tu nějakýž jiný zdroj?
Jj, Zloch ma straky dlohodobe na pikacu. Moc se z nich nedozvis. S nim musis komunikovat e-mailem. Staci poslat objednavku e-mailem. V tomto pripade komunikace na jednicku. Pokud jim neco nesedi tak sami zavolaji k upresneni. E-shop bohuzel funkcni nema. Vse co jsem shanel mel skladem.
Upravil spea - ToM dne 30.04.2011 08:39
SHREK JAN napsal:
Jj, Zloch ma straky dlohodobe na pikacu. Moc se z nich nedozvis. S nim musis komunikovat e-mailem. Staci poslat objednavku e-mailem. V tomto pripade komunikace na jednicku. Pokud jim neco nesedi tak sami zavolaji k upresneni. E-shop bohuzel funkcni nema. Vse co jsem shanel mel skladem.