Tipuju že to tam naondil bez rozebrání -tím otvorem pro žárovku
Ono totiž tu parabolu rozebrat bez poškození není jednoduché neli nemožné-muselo by se tam něco nalít o rozežere ten silikon a nepoškodí ostatní -obříznout to nestačí to jsem zkoušel.
Upravil kim dne 15.05.2016 21:08
Rozebrat se to fakt neda, je to zalepene radne. Vis jak je ten vtip o gynekologovi, ktery se rekvalifikoval na automechanika a vymenil zapalovaci svicky pres vyfuk? Tak presne takhle nejak jsem tam tu folii dostal :-D
Metodou pokus/omyl ustrihnes presne padnouci kousek folie, srolujes ji do rolicky, sundas papir z lepici vrstvy, nalepis ji kousickem treba na konec drevene tycky (nebo treba tuzky), opatrne vsunes dovnitr aby se nekde lehce prichytila a potom prstem uhladis. Kdyz se ti to povede, nebudou tam ani zadne skrceniny a bude to krasne hladke. Hlavne se nikde nesmis dotknout zdrave stribrne plochy.
janrypal napsal:
Rozebrat se to fakt neda, je to zalepene radne. Vis jak je ten vtip o gynekologovi, ktery se rekvalifikoval na automechanika a vymenil zapalovaci svicky pres vyfuk? Tak presne takhle nejak jsem tam tu folii dostal :-D
Metodou pokus/omyl ustrihnes presne padnouci kousek folie, srolujes ji do rolicky, sundas papir z lepici vrstvy, nalepis ji kousickem treba na konec drevene tycky (nebo treba tuzky), opatrne vsunes dovnitr aby se nekde lehce prichytila a potom prstem uhladis. Kdyz se ti to povede, nebudou tam ani zadne skrceniny a bude to krasne hladke. Hlavne se nikde nesmis dotknout zdrave stribrne plochy.
Laparoskopie se tomu říká
Jakou si použil samolepící folii že se neodlepuje teplem?
hořet ani ne, ale po zrušení odrazné plochy se akumuluje do plastu daleko více tepla, tedy zvýšené riziko tepelného namáhání - deformace aj.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Horet uplne ne, ale zacne bublat a zacnou se delat puchyrky. Pak se zacne deformovat ulozeni zarovky a to uz je finale.
Da se pouzit i samolepici hlinikova paska z Lidlu - musi to byt kovovy hlinik, ne nejaka stribrna plastova folie. Teplem se to se neodlepuje, naopak ta lepici vrstva se jakoby teplem vytvrdi a navic ten hlinik drzi tvar, takze to tam drzi. Uplne nejepsi je jeste takova ta paska co se pouziva na kotle, sporaky apod. Chvili jsem tam mel tu Lidlackou, ted jsem sehnal kousek z firmy co vyrabi konvektomaty, vysledek je asi stejny, jen je proste tlustsi a pevnejsi, takze se lip striha a lepi a aj to cosi lip vypada.
Upravil janrypal dne 16.05.2016 23:22
Ještě mám jeden dotaz.
Parabola drží na dvou bočních šroubech .
A když budu chtít odpojit konektor od světla je nějak jištěný ???
Nemá žádnou boční pojistku???
No já dneska sehnal hliníkovou pásku v Protecu za 95kč.
Má vydržet odrážet teplotu a je v ní 50% hliníku.Co je zbytek to uvedeno není.
Musí to být čistý hliník. V podstatě tlustý alobal s lepicí vrstvou. Když je to moc lesklé, nebo se to netrhá a nekrčí, není to hliník a nedá se to použít.
Zdravím . Tak jsem začal taky řešit vypálenou parabolu . Momentálně jsem ve fázi kdy mám světlo rozebrané ale za cenu prasklého skla . Šel jsem do toho protože jsem neměl co ztratit . Rozhodoval jsem se jestli koupit nové světlo na eBay za asi 5100 kč + doprava nebo samostatné sklo za 2700 kč . Nevím jak poznám jestli je to homologované . Z obrázku je to špatně čitelné ale zdá se že na skle je značka E 3 jestli je to ono .
Protože výrobce není shopen toto odstranit ani u novějších modelů a nechci za čas znovu kupovat další světlo tak jsem parabolu poslal na nanesení nového povlaku ( Preciosa Turnov , pan Náhlovský tel. 481321695 ). Mělo by to být kvalitní a snad už to vydrží .
Pokud máte někdo tip kde se dá koupit to sklo nebo třeba celé světlo vypálené s dobrým sklem dejte vědět .
Vím že cenově mě ta oprava vyjde skoro jako celé světlo ale pokud už to nebudu muset v budoucnu řešit tak se mi to vrátí .
Ještě se vrátím k tomu rozebrání .
- nejdřív se musí oddělit vnitřní stříbrná parabola i s přilepeným sklem od venkovního obalu . To ale nejde protože z vnitřní strany pod sklem je přišroubována dvěma šroubky . Ze zadní strany jsou dva výstupky . Ty je třeba odbrousit aby šroubky nedržely tu vnitřní parabolu . Já jsem to neudělal a proto mi prasklo sklo . Pak se to dá znovu zavařit , plast je polyamid který jde svařovat nebo to při montáži nahradit šrobkem a matičkou podmázlým silikonem .
Potom obříznout tmel po obvodu z venkovní strany ze šikma směrem do paraboly . Při vytlačování se musí přes záslepku žárovky potkávačky dlouhým šroubovákem uvolnit zacvakovací zarážka .
- teprve teď když je vnitřní parabola se sklem venku z venkovního obalu se dostanem ke spoji sklo - parabola .
Obříznout tmel po obvodu . Já jsem měl sklo už prasklé tak to po částech šlo odervat . Celé sklo bude horší , asi bych použil to toulenové rozpouštědlo , trochu to naleptá ten tmel .
Pokud někdo postoupí dál aniž by prasklo sklo tak to tu hoďte .
A co keby sa ziarovka H7 nahradila Bi-Xenonom s cockou pre H7. Cocka by prekryla nepekne vypalenie paraboly co by vyzeralo a svietilo super. Kolega si to teraz porobil na aute a nevie si vynachvalit. Jediny problem zatial vidim, ci tam cocka vojde na hlbku svetla (od objimky po vnutro skla). Neriesil to uz niekto?
Loni v Rumunsku jsem nekde u Apuseni potkal Rumuna na malym GS a ten mel predni paraboly totalne zrezly 4 roky starej stroj, najeto pres 100 tisic km, vorvanej jak samice. Ale rikal, ze krom pravidelny udrzby nemel zadnou zavadu.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Tak dneska my pan Vysloužil volal že světlo je opravené .
Cena opravy je i s poštovným 3600 kč.
Takže až světlo dorazí tak jej nafotím a přidám fotografie před a po renovaci.