kejda napsal:
No každopádně si z výběru vypustil jakouli pětašťouru, může být v compactu nebo semicompactu.
Já osobně 9 mm kvůli fofru a průraznosti bych nevolil, a kdyžtak už, tak .40 SW. Nebudeš přece střílet na auto, ne?
Mimo jiné, ten příspěvěk s .22 LR s dutinkou bych bral jako sběratelský, náboj je zakázaný. To že se prodává např. Federal, tak pouze na střelnici.
.40 SW má nesmyslnou cenu. Když už tak drahý náboj, tak .45 ACP (anti cikan projektil)
to jo, ale to nejsou ráže na mířenku, že jo. Anebo přebíjený, ale to jsem už zavrhl, celá krochna byla neskutečně zasra*ná
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
No tak já koupil nedávno Walthera P22 a jsem zatím naprosto spokojený, kdo tvrdí že je nepřesná, tak myslím, že to nebude v pistoli :-))) na střelnici právě kvůli ceně střeliva to nejideálnější.... no a jako třešinku na dortu mám ještě S&W 357Magnum, to případně zastaví cokoliv.....
Pravda je, že Glock je taková podivná plechařina (např. ovládání vypouštění závěru)a ne každému se to líbí. Měl sjem také chvíli Walter P99 a ten mi byl hodně příjemný. Pokud by někomu chyběl u uvedených želez vypouštěcí kohout tak další muj favorit je HK USP, ale ten je myslím trochu dražší. A za mě 9mm luger. Vejde se jich hodně do zásobníku, je to relativně levné a výkonné střelivo.
Jinak pro začínající bych doporučil když nic jiného tak alespoň zakoupit publikaci Manuál obranné střelby, ISBN:978-80-247-0739-6, zdá se mi to jako dobře zpracovaná literatura a je tam i něco málo o věcech okolo psychologie použití zbraně, ale také něco k výběru zbraně. Opravdu doporučuji.
pepe2000 napsal:
No tak já koupil nedávno Walthera P22 a jsem zatím naprosto spokojený, kdo tvrdí že je nepřesná, tak myslím, že to nebude v pistoli :-))) na střelnici právě kvůli ceně střeliva to nejideálnější.... no a jako třešinku na dortu mám ještě S&W 357Magnum, to případně zastaví cokoliv.....
P22 nebo Mosquito nejsou vůbec špatné, občas se v nich koušou hilzny ale dá se to vychytat střelivem. Jinak v přesnosti samozřejmě nemají na bull hlavně, kde je díky váze úplně minimální zdvih, ale ten je u 22 stejně malej.
Já osobně mám velký problém s DAO nebo jakýkoli systém bez kohoutu, to k pistoli prostě patří.
Jinak mám pochopitelně k .22 ještě plnotučnou HK 45 v klasické armádní velikosti
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Padlo tady spousta zajímavých názorů, ale za mě. Ve výběru zbraně je to jako s motocyklem musíš si alespoň částečně uvědomit na co ji budeš používat. Mluvil jsi o střelnici a občasném nošení. Tady je prostor pro délku hlavně a ráži. Kompakty a větší ráže nebo plastové zbraně mají povětšinou větší zpětný ráz tudíž menší kontrola zbraně při rychlejší střelbě. Malorážkové střelivo je vhodnější na mířenou střelbu, ale ne na obranu. U nás nejrozšířenější 9 mm Lugr je dobrý kompromis. 40 SW je vhodná na soutěže IPSC jinak silný ale příliš kousavý náboj na zpětný ráz. 45 zbytečně mohutná zbraň na nošení. Můj čistě soukromý tip ČZ 75 (85) ČZ 75 SP-01 Glock 17. Tyto plky najdeš na jakémkoli střeleckém fóru co kus to názor. Pro začátek to asi stačí. Moje slabost klony Coltu 1911 v ráži 40 SW na IPSC.
Jezdi střílej posuneš se zase o kousek dál.
pepe2000 napsal:
P22 nebo Mosquito nejsou vůbec špatné, občas se v nich koušou hilzny ale dá se to vychytat střelivem. Jinak v přesnosti samozřejmě nemají na bull hlavně, kde je díky váze úplně minimální zdvih, ale ten je u 22 stejně malej.
Já osobně mám velký problém s DAO nebo jakýkoli systém bez kohoutu, to k pistoli prostě patří.
Jinak mám pochopitelně k .22 ještě plnotučnou HK 45 v klasické armádní velikosti
Je teda pravda, že ho mám s prodlouženou hlavní..... ale střelivo chce každopádně HV, aby se postupně unavila pružina... občas se kousne i ČZ hlavně u přebíjeného střeliva....
Ne,Kašák měl nejspíš na mysli to,že tato zbraň je dělaná POUZE pro praváky
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Jen abych tu nebyl za úplnýho devianta tak bych upřesnil, že zbraně mám jako celoživotního koníčka a to poměrně dýl než motorky a mám to štěstí, že mě to i živí. Spousta argumentů co tu píšete je pravda. Fakt záleží co od toho člověk čeká a jak často se zbraní pracuje to je pak znát i na přístupu. Znám i dost lidí co se zbraněmi dělají denně a ty zbraně mají u sebe skoro pořád, výjimkou bazén, fitko atd. ale jinak skoro pořád a nemyslím, že jsou divný
BMW R 1150 GS
MoonCZ napsal:
Znám i dost lidí co se zbraněmi dělají denně a ty zbraně mají u sebe skoro pořád, výjimkou bazén, fitko atd. ale jinak skoro pořád a nemyslím, že jsou divný
Mam jiny nazor.Zazil jsem u nas jednou,kdyz kluk vytahnul pistoli v hospode a ukazoval ji ostatnim.Ma ji sice legalne,ale taky ma tusim zvlastni skolu.Nic se tenkrat nestalo,ale pravdepodobnost ze udela nekdo zbytecny pruser s legalne drzenou zbrani je podle mne vyssi,nez ze te nekdo prepadne a ty se nebudes mit jak branit.A i v pripade toho prepadeni si nejsem jisty,jestli to dapadne lepe,kdyz u sebe bude mit zbran i prepadeny.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Technicky se mi zbraně líbí, pokud to někoho zajímá, klidně je někomu ukážu. Zbraň jsem měl u sebe naposled při větším převozu peněz, jinak jsou v trezoru, popř na střelnici. Pokud byla zbraň vybitá, tak se myslím nic hrozného nestalo. Diskuse o nošení, nenošení škodlivosti je trochu nesmyslná. Nelegální zbraň je u nás lehčeji dosažitelná, včetně speciálního střeliva, takže kdo chce, nemusí dělat zbroják a investuje míň. Zákony v naší demokracii bohužel nahrávají zlodějům a násilníkům tady jsme si u velkého bratra vzor bohužel nevzali. Můj názor je, že pokud mě někdo vykopne dveře, měl bych mít nárok ho zastřelit.
Na druhou stranu - Je lepší ležet na vězeňské pryčně než v rakvi.