podzim 85-87 VÚ 6769 Přelouč řidič-mechanik. KŘK Horní Počáply. Potom tak nějak po republice kde se co stavělo. T 148S3.....dokonce i most přes Lužnici prej pro soudruha Václavíka nechtěl to objiždět na chatu....nevim jestli se to dodělalo šel jsem do civilu
podzim 96-97 - narukoval jsem do Přáslavic (k tuším 4423 RZ)odkud mě hned poslali do Hodonína naučit se jezdit s PV3S. léto 97 jsem strávil ve ventře a rozvážel pitnou vodu a pomáhal s odstraňováním následků prvních velkých povodní (v té době mými oči takto vnímané) v obci Třeština na Šumpersku, kde jsem asi 2 měsíce spal v knihovně a místní mě napájeli slivovicí a za služby na rukou nosili... i když to byla katastrofa, tak pro mě nádherné vzpomínky, na družbu s místníma a ryze nevojenský život (když pominu že některým vzala voda celoživotní úspory a většině to alespoň pořádně poničila, tak to byl jedno velké dobrodružství a urlaub )...
Upravil Lukes dne 21.03.2013 11:10
TAKE IT EASY
To Mara : JJ to si pamatuju ,byl to slušnej průser.Posádkovou basu a jejího, celé Plzni známého, nadpraporčíka Šablaturu co byl jak vystřiženej z Baronů . Ten dokázal každýho přesvědčit o tom že u něj v base jsi míň než nic .
U nás se zase našel cvok co sebral sapík ,když šel do stráže a kráčel s plnou palbou přez buzerák vystřílet štáb asi ve dvě odpoledne. Pak sme se nezastavili 3 dny jakej to byl mazec.Naštěstí je to pryč/ mám dva kluky /
PS Sušická brigáda/komár/.Přijímač Volary,Sušice RTZ sklad PHM,potom za odměnu 21 v Janovicích nad Úhlavou a přesun do Vyšné Německé-Užgorod.90-92.Kdo z vás byl dál na východě?
Když je hlad,je i husa dobrá.
Nástup duben 74, VÚ 8700 Michalovce - bigošská PŠ, potom VÚ 1051 Louny. "Dosáhl" jsem hodnosti svobodníka, ostatní velitelé družstev šli domů jako četaři. V base jsem byl jednou a to 3dny po službě, naštěstí se mi vyhl prokurátor a jiné zbytečnosti i když těch průšvihů bylo hodně.Musím se pochlubit, cvičil jsem i na Strahově v r.75 na spartakiádě. Odchod březen 76. Na to špatné jsem už zapomněl, na dobré vzpomínám rád.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
VÚ 9378 Český Krumlov, 28.září 1985 - 25.září 1987 (data, na která se nezapomíná)
Vyfásl jsem docela slušnou zašívárnu a moje oficiální zařazení bylo písař - motocyklista.
Opravdu si nedělám srandu, můžu doložit ofocenou vojenskou knížkou
82-84, raketove vojsko, sovetske obludy, co mely zasahnout imperialistu zpusobem zeme-zeme. O cemz jsme vsichni vedeli svy. Nejdriv pul rok v Hranicich na Morave, zbylej rok a pul Rokycany. Humus.
Klidně bych to napsal, kde jsem byl na vojně, ale je to vojenské tajemství a nechci aby mě ze jeho prozrazení Picek zastřelil svou osobní zbraní.. ( pokud by vydržela Peak ve funkci, tak bych to i risknul.. )