TomVS napsal:
Stejně je zajímavé, jak v dnešní době není autorizovaný servis schopný, nebo ochotný říct přesnou cenu 10,20,30tis. servisu pro jednotlivý model. Vždyť je to tak snadné mít vypsané tři druhy olejů, zbytek je stejný, normohodiny taky... Nic se na tom zásadně nemění, jen se zdražuje cena dílů a olejů, jeden klik a nový ceník hotový. Sorry, ale tohle žádný autorizák neumí.
V Renocaru se standartně pletou o tisíce (2-3), co na tom, zákazník doplatí, řekni mu asi pět, jinak pojede jinam...
Samozrejme, ze na tom nic neni. Ale to by te nakonec nemohli podojit, kdyz by rekli fix. A muzes jeste doufat, ze tam mas aspon pulku noveho oleje.
Kdyz jsem se ptal v Rakousku na 10000 (teda pro 800GS), jasna odpoved 170€.
O ceskych aut. servisech pro jednotlivce vim sve, a je to des na druhou, Zajimave je kolik ma auto pri kazde navsteve servisu vadnych zarovek (v palubce na pristrojovce, ani jste netusil ze jich tam tolik je)
Jo to kfyz mas tak 15-20 aut ve firme, tak se da menit i na zaruku bez kecu.
Jak pise Eman vymeny pouze na papiru. Montaz neorig dilu take neni nic neobvykleho.
BMW F800GS Adventure
Kluci jen taková vložka trochu mimo diskuzi
Mě už spíše připadá všeobecně, že pokud kupuješ cokoliv na motorku tak platíš navíc.
Prostě máš na takový koníček tak si zaplat.
Třeba ty oleje, vydrží(teda podle výrobce) 10 tis km a to je strop a zaplatíš 300 kč za litr(stejně litr v průběhu doliješ tím pádem vyměníš)
Ty ventily se taky rozhádají za sezonu ? Ta sinchronizace to ani nevím co znamená,každopádně taky se musí seřizovat co 10 tis?
Jen taková úvaha
strndy napsal:
Kluci jen taková vložka trochu mimo diskuzi
Mě už spíše připadá všeobecně, že pokud kupuješ cokoliv na motorku tak platíš navíc.
Prostě máš na takový koníček tak si zaplat.
Třeba ty oleje, vydrží(teda podle výrobce) 10 tis km a to je strop a zaplatíš 300 kč za litr(stejně litr v průběhu doliješ tím pádem vyměníš)
Ty ventily se taky rozhádají za sezonu ? Ta sinchronizace to ani nevím co znamená,každopádně taky se musí seřizovat co 10 tis?
Jen taková úvaha
Olej ve svý podstatě měnit nemusíš když ho tam je dost, ale časem se ti to může vymstít. Ventily a synchro se pokud vím neseřizují co deset tisíc a ventily se jenom kontrolují, málo kdyby se to rozhodí je to prevence. Ve svý podstatě všechen servis je prevence a motorka bez toho pojede, ale jednou se něco pos*at může..
jasnačka k tomu není co dodat, ale stejně jsme přehnaní puntičkáři
mám takové dilema v 55 tis jsem koupil gs a nechal udělat všechno at mám klid
ted mám nahrkaných 63 tis a zvažuju jestli si prostě nevyměním jenom olej a filtr a tradá dál
podle mě to stačí a příští zimu už zase pořádný servis
Mě dělali servis ve 20 000 km před dvěma měsíci ve Stratosu na Proseku. Platil jsem 5800,- Kč bez DPH.
V 10 000 km se dělá malá servisní prohlídka a ta je levnější...
Čau všichni, poradíte mi, kde udělat servis R1200GSA v okolí Kladna nebo Prahy?Najeto od poslední výměny cca 1t.km, ale už je to 1,5roku. Servisoval jsem to u Tondy - Oslavany, ale je to pro mne kousek z ruky... Díky
tomasz - v Praze a okolí toho máš spoustu - servisák, ježek, pepíno(MotoManTech), Žlábek(Carservis), TT...stačí si vybrat
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ahoj Tondo, koukám kam to dát. Nechci trefit na nějakého patlala. Nejradši bych to dal k tobě, ale nevím kdy pojedu na Moravu a navíc toho máš hodně...Chtěl bych zkusit Hamouze v Kladně, pomohl mi, když mi motka nejela (regulace čerpadla), věřím, že zvládnou výměnu oleje, ale nevím jak to další (seřízení ventilů, nastavení servis.intervalu).
Dá se udělat něco s cukáním na volnoběh?Není to tak šílené, ale trochu to cuká...Díky
JJ, jsem z Kladna. Teď jsem mluvil s Tondou, ujasňoval jsem si co vlastně se tam všechno bude dělat (oleje, filtry, brzdovka, řemen, ventil.vůle), tak nevím zda by to zvládli...Zkusím se zeptat
tomasz - určitě by to u Hamouze zvládli - to, co chceš udělat, je základní servis - to zvládnou "levou zadní". Nebo jestli to vydržíš, tak platí to, o čem jsme spolu mluvili telefonicky (tzn. termín po mé motodovolené).
Upravil Tonda dne 22.05.2014 11:12
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...