Ahoj Michale,gratuluji,pěkný já dneska bohužel jenom hov.polévku no a večer chleba s lučinou,po svátkách jsem dorazil váhu až na konec ciferníku,takže už za chvilku budu konkurovat Jardovi,Pedrovi,Kašákovi + dalším XXL kamarádům takže konec, vrátil jsem basu od plzně a cmrndám sodastream hrozný,jo a musím chodit na km procházky s bíglem,ten taky přibral 3 kg jenom leží na gauči nebo na baru.
Bob přiložený následující obrázek:
Bob napsal:
Ahoj Michale,gratuluji,pěkný já dneska bohužel jenom hov.polévku no a večer chleba s lučinou,po svátkách jsem dorazil váhu až na konec ciferníku,takže už za chvilku budu konkurovat Jardovi,Pedrovi,Kašákovi + dalším XXL kamarádům takže konec, vrátil jsem basu od plzně a cmrndám sodastream hrozný,jo a musím chodit na km procházky s bíglem,ten taky přibral 3 kg jenom leží na gauči nebo na baru.
Bobe, asi umřeš. Jestli budeš takto pokračovat, dostaví se avitaminóza z nedostatku vitamínu B, málo vápníku z masa a jdeš.Atletická postava se musí pěstovat. Nebo ty už nechceš vypadat jako atlet? Nebo myslíš, že koulaři, diskaři a kladiváři nejsou atleti? Jdi do sebe ana Svijanské baště tě chci vidět v plné formě.
PeDR napsal:
Bobe, asi umřeš. Jestli budeš takto pokračovat, dostaví se avitaminóza z nedostatku vitamínu B, málo vápníku z masa a jdeš.Atletická postava se musí pěstovat. Nebo ty už nechceš vypadat jako atlet? Nebo myslíš, že koulaři, diskaři a kladiváři nejsou atleti? Jdi do sebe ana Svijanské baště tě chci vidět v plné formě.
Zkusim Jardu juniora jestli mě neporadí,jinak iluze o atlet.postavě už dávno nemám
Marek Hk boha také pekné prasca tam mátě,škoda ích zožrat
Ale mě více zajímá ten klenot za těma půlkama můžeš prosím napsat co je to za vůz nádhera
Po návštěvě jedné luxusnější degustace, kde jsem se poprvé seznámil s metodou přípravy jídla Sous Vide (ve váku) jsem se rozhodl to také vyzkoušet.
Vzal jsem dvě čerstvé panenky (je potřeba aby byly skutečně čerstvé - kvůli přípravě v nízkých teplotách). Každou jsem jen nasolil a napepřil, potřel olivovým olejem a ke každé přidal větvičku rozmarýnu. Takto dal do sáčku, ze kterého byl pomocí vakuovačky vysán vzduch a následně byl sáček zataven. Poté jsem je umístil do vodní lázně s přesně hlídanou teplotou na 58°C po dobu 5 hodin (vodu jsem na této teplotě ustálil v troubě v poměrně větším hrnci a hlídal teploměrem). Nízká teplota umožní zachování barvy, šťávy a hlavně chuti a živit připravovaných potravin. Sáček je bez vzduchu, aby voda v lázní lépe přiléhala (přes ten sáček) k surovině a rovnoměrně ho ohřívala. Navíc všechny chutě nemohou ze sáčku ven, takže se skutečně chutě zachovají... Lze na to koupit přímo spešl hrnec, který si teplotu hlídá a přihřívá a nemusíte pořád přidávat a ubírat v troubě (stojí cca od 3500 nahoru).
Po pěti hodinách jsem sáčky z lázně vyndal a rozříz, vyndal panenky a zprudka (opravdu cca 30sec. z každé strany opekl na pánvičce). Nařezal a podával... Maso opravdu má chuť masa a né koření, kterým by se to přeblo... doporučuji nejdřív navštívit nějakou luxusnější restauraci ať tušíte co můžete zažít.. :-)
tady trochu teorie: http://cs.wikiped.../Sous-vide
příprava lázně s teploměrem
zahřívání lázně
vakuovani
už se dělaj
po pěti hodinách při 57-58°C
krásně šťavnaté
a podáváme:
tady ukázka jednoho hrnce co můžete taky u nás koupit YouTube Video
Upravil HonzaGS-SV dne 05.02.2014 21:06