AldaGS1 napsal:
NicKu alenahromadkova, prozraď nám svoji totožnost a co děláš. Velká část členů tohoto fóra se zná, setkavají se, chovají se k sobě férově. A Ty tu přinášíš důležitá moudra, které "obviňují" jednoho člověka-podnikatele, kterého tu na fóru většina vnímá jako férovou osobu
Já Parise osobně znám a vím, že až budu chtít kupovat další motorku, bude první na koho se obrátím (a asi nejen já)....a to právě "Alence" vadí.
Tím, že tady toto vlákno stále živíme, děláme Alence velkou službu. Někdo, kdo bude chtít kupovat motorku a Parise nezná, může začít mít pochybnosti Takže nejlíp by bylo nechat "Alenku" dusit ve vlastní šťávě a třeba s tím přestane, když si "ho" nebude nikdo všímat.... nebo ještě líp, zlepší svoje služby, aby mohl konkurovat seriózním způsobem
Upravil xjav dne 17.07.2013 16:37
cibus napsal:
Pěkný guláš. Nevím, co a jak PARI dělá. Měl jsem akorát touhu pohodit tu nějaké moudro ohledně DPH, ne ohledně PARIho. :-)
Ale jisté je, že motku můžeš v zahraničí koupit, tady prodat s dovozovými papíry a nový majitel papíry vyřídí až na sebe, takže Ty v nich figurovat nebudeš. Ty bys měl akorát odvést daň z příjmu (zisku).
ono je asi vhodne rozlisovat UCETNI nabiti motorky a jeji zapis na magistratu.
no, a když je účetně nabitá, tak se pak může výhodně střelit nebo spíš vystřelit?
vistřelit
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
alenahromadkova napsal:
Na inzertních serverech ve Velké Británii se prodává BMW 1600 rok výroby 2011 za přibližně 14 000 liber. To odpovídá asi 420 000 Kč.
Prodejce Paris Dinis ji prodává včetně dovozu, své provize a čistopisu k přihlášení za 330 000 Kč.
Šikovný obchodník jí sežene třeba za 370 000 Kč. Bez daně z přidané hodnoty to je 308 000 Kč. S dovozem, provizí jsme na nabízené ceně.
Zázraky se dějí, ale ne u všech importovaných motocyklů.
NicKu alenahromadkova, prozraď nám svoji totožnost a co děláš. Velká část členů tohoto fóra se zná, setkavají se, chovají se k sobě férově. A Ty tu přinášíš důležitá moudra, které "obviňují" jednoho člověka-podnikatele, kterého tu na fóru většina vnímá jako férovou osobu. Podotýkám, že Pariho osobně neznám, nikdy jsem od něj nic nekupoval, ale tato diskuse mě zaujala. Někoho zde "hodnotíš", všichni ho znají a Ty lenohromadkova se schováváš za anonymní nickem. Díky
To nehrozí aby řekl/a kdo je. Lépe se obviňuje anonymně než "z očí do očí"
Taky se mi líbí jak Alenka vykřikuje o nevyplněných Pariho údajích v profilu a sama nemá napsáno ani jméno natož bydliště jak chtěla po Parim.
Třeba má Alenka strach že by ji mohl někdo odtud navštívit a nebo na ni podat trestní oznámení za pomluvu. Spíš milá Alenka prodává motorky a kšefty nějak nejdou tak hledá kde kdo za to může.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
jezek napsal:
Hele ale Paris neni jediny prodejce motocyklů z UK zde.. procpak se Alenka zamerila zrovna na nej? Ze by nejake udání..... ??
Tak to by bylo udání na nesprávnou adresu.
Kdyby Alenka byla finančák tak už jsou na udání u Pariho a dělají kontrolu a nebylo by tady tohle vlákno! Tohle vypadá na prodejce a to už jen těma stížnostma na ceny motorek,. Dokola mlení o DPH může být jen výplod choré mysli Alenky. Dokud to nepůjde přes úřady a tam se něco neprokáže tak je to zatím pořád jen pomluva což je trestný čin.
Upravil LukyGs dne 17.07.2013 17:54
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
myslim si opravdu cim dal vic ze alenka (jo mimochodem ma pero ) je opravdu ta konkurence, ktera si myslim. A vim asi aji proc je tak nasrana , ale nevim to jiste a proto to psat nebudu nejsem jak Alenka psat sem nejake domenky, a to ze neumi nebo nema kontakty na levnejsi motocykly a zminuje izertni servery je jeji (jeho) problem.
A mezi nama kamarad v dubnu koupil pres inzertni server v UK F800GS 2011 plna vybava vcetne hlinikacu teda jen bocnich, najeti 7782km (po prepoctu z mil ) za 180000,- a jel si proto s dodavkou takze ty motorky tam sou a nekdo hold neumi hledat. Jo a doprava pokud mas treba kamarady co jezdi z kamionama mas za pakatel.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
shreku anglie je plna pakistanskejch VAT-defraudantnich gangu co cekaj na naivni olomocky panice az k nim budou jezdit povozem ci dodavkou pro vosmikila
17 cm
někdy po roce 2000 jsem si našel krásný kousek v Německu a jako novopečený šťastný majitel přivezl motorku domů, stáří bylo cca 3 roky, počet kilometrů asi 3200! Původní majitel stavěl rodinný dům, tudíž nejezdil. K motorce byly všechny doklady, účty za doplňky, protokoly z německých technických prohlídek, prostě ideál! Znal jsem v té době několik dovozců aut a bylo mi řečeno: udělej dovozovku a nic víc se tam neřeší.
Takže vše proběhlo perfektně a já začal stroj užívat.
V zimě přišla nuda a tak proběhla kompletní rozborka, zborka a začaly se ladit dopňky atd., prostě spousta dalších investicí...
Zjara začala nová sezona a radost z ježdění... Tedy do května toho roku!!!
Jednoho dne jsem našel vytržená vrata v garáži, motorka pryč, závodní kolo pryč, lyže celé rodiny, obelčení, přilby, nářadí atd atd...
Celková škoda přesahující hodně přes půl míle....
Nemá smysl zde popisovat postup policie: odevzdejte TP, ten už nebudete potřebovat, za 14 dní pátrání zastaveno z důvodu neznámého pachatele....
Nebýt manželky která mě donutila začít znovu, koupit jinou motorku, nevím jak by to tenkrát dopadlo, je to fakt šok.
Takže jsme začali znovu, s dluhem a ránou v srdci... Uteklo několik let a jednoho dne jsem si ze schránky vytáhl korespondenční lístek na kterém stálo abych se dostavil na finanční úřad.
Naklusal jsem tam a vyposlechl si, že jsem si před několika lety dovezl "NOVÝ" dopravní prostředek... Má odpověď byla : specifikujte mi prosím to NOVÝ... Odpověď zněla: (dle tehdejšího zákona) 1 ROK STÁŘÍ "NEBO!!!" 6 000km.
Takže ta příjemná paní tam mi oznámila, že si doplatím DPH (už fakt nevím kolik tenkrát bylo procent), jakousi pokutu za daňový únik, a v neposlední řadě 1 099 dní penále z prodlení!!!!!
Předložil jsem jí tedy protokol o odcizení od policie, načež jsem se dočkal odpovědi:
to je sice smutné, ale mě to vůbec nezajímá....
Po poradách s právníkem jsem sepsal několik žádostí a nakonec doplatil DPH + cosi málo k tomu, zbytek mi opustili...
Každopádně i po několika těch letech byla ta první motorka fakt drahá... ale neznalost zákona neomlouvá, že?
Každopádně si myslím že zde výše jmenovaní lidé dobře vědí co dělají a mají to ošetřené a jejich napadání je opravdu irelevantní...
Lidská závist je opravdu hnus a velmi nebezpečná!
Omlouvám se pokud jsem nudil svou story, je to jen jedna ze životních zkušenností.
Přeji všem tisíce pohodových kilometrů...
Alča se nechová zrovna vhodně, ale má tak nějak pravdu.
Já to chápu tak, že pokud koupím moto mladší 6ti měsíců nebo s nájezdem do 6tis. km, tak jsem nucen zaplatit v ČR DPH. Ať již je na smlouvě jako prodávající uveden kdokoliv. Jen nechápu jak je možné tedy přihlásit takovou moto bez předchozího zaplacení DPH.
Upravil lochman dne 18.07.2013 12:21
Hlavně mi v některých případech přijde název DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY dost nevhodný .Chápu to z názvu daně tak že daním nějakou přidanou hodnotu,ale to u mnoha případů včetně tohoto dost pokulhává!Prostě bych to nazval daní "ždímací"!
sadilek napsal:
Hlavně mi v některých případech přijde název DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY dost nevhodný .Chápu to z názvu daně tak že daním nějakou přidanou hodnotu,ale to u mnoha případů včetně tohoto dost pokulhává!Prostě bych to nazval daní "ždímací"!
jsou to "spotrebni dane".
17 cm
sadilek napsal:
jsou to "spotrebni dane".
...oboje je vysostne nemravne. Chudaci amici, kterym jsem letos v Portlandu vypravel o nasich modernich vymozenostech v EU - hlavne o danovem systemu. Cakli si z toho do textilu, bo Obamistan kraci cim dal rychleji nasim smerem.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
lochman napsal:
Já to chápu tak, že pokud koupím moto mladší 6ti měsíců nebo s nájezdem do 6tis. km, tak jsem nucen zaplatit v ČR DPH. Ať již je na smlouvě jako prodávající uveden kdokoliv. Jen nechápu jak je možné tedy přihlásit takovou moto bez předchozího zaplacení DPH.
To není úplně pravda, povinnost zaplatit DPH jako u nové moto máš pouze v případě, že si prodávající nárokoval odpočet a tedy ti prodal moto bez DPH. Pak musíš na FU a zaplatit DPH. Pokud si nenárokoval odpočet, nemusíš DPH platit, pokud tam teda není nějaká specialita, že když někdo prodává motorku považovanou za novou tj. míň než 6tis km nebo míň než 6 měsíců, může si uplatnit odpočet bez ohledu na to jestli je nebo není plátce. Dokonce ani v EU absurdistánu se neplatí DPH dvakrát.
V roce 2010 jsem si chtěl koupit nového HD Iron 883 v UK, tam stál na naše cca 16X.000, u našeho dealera pak kolem 240.000. Připadá mi, že našinec si z našince dělá akorát tak dojnou krávu. Tolik můj příspěvek k pěkným Pariho cenám.
červenej Elf
Tak už jsem z toho zmotanej jako blázen. Je tedy možné že Pari koupí motorku od plátce DPH v UK, DPH si odečte. Následně ji prodá za cenu bez DPH do ČR, například mě, ne na firmu ale fyzické osobě, bez DPH. A já, jelikož jsem neznalý, tak DPH nikde nedoplatím protože na faktuře o DPH není žádná zmínka a mám ji na sebe přepsanou s veškerými doklady? Znamená to že jsem se já nebo on tedy dopustili podvodu?