Se zastavením na dálnici nemám. Při letošním návratu z dovolené jsem zahlídl opravdu na poslední chvíli 12ku v protisměru. Zašláp jsem brzdy, motorku hodil co nejvíc ke kraji, pustíl blinkry a těch cca 300m jsem se vrátil pěšky. Přeběhnout dálnici je trochu adrenalin, ale při troše rozumu se to dá celkem bezpečně. Prohodili jsme pár slov, dal jsem dotyčnému čislo na Tondu (bylo to mezi Prostějovem a Brnem) a pak jsem pokračoval. Měl jsem za sebou asi 600km po dálnici a stejně jsem zastavil. Prostě mi to příjde automatické.
Ani nevím jak to dopadlo, tak pokud to byl někdo odsud, tak hoď info.
Zastavuji i když jedu autem a vidím motorku v potížích.
Splněný sen moje 1100GS
Zasadne nezdravim skutry, ani Burgmana proste nepovazuju za motorku.
No a kdyz je toho zdraveni moc, vynechavam choppery, vetsina ridicu mi hrozne vadi bezohlednym a nebezpecnym stylem jezdeni.
Trocha přispění do starého tématu.
Cca před 15ti lety jsem měl bouračku na motorce, skončil jsem pár metrů v poli, když jsme s kamarádem tahali vrak zpět na silnici tak kolem projelo několik motorek a ani jeden nezastavil a ještě blbě čuměli co to tam vlasně děláme. Někteří měli i tu drzost, že ještě zamávali. A kdyby nezastavil borec v kvádru a lakýrkách tak tu motorku taháme z pole snad ještě dnes.
Druhá zkušenost se mi stala celkem nedávno když mi v Mělníku pod kruhákem zdechla GSA. Stál jsem vedle silnice sundané sedačky běhal jsem kolemm motorky a špekuloval jsem co se stalo, opět kolem projelo několik motorek a nikdo ani nepřibrzdil. O co je to, ale smutnější, že kolem projeli nejméně tři BMW a ani jeden nezastavil aby se alespoň zeptal jestli nepotřebuji pomoct.
Do teď jsem zdravil alespoň majitele stejné značky, teď už na ně prdim jako oni na mně.
zalezi kde jezdis... v zasade furt velka vetsina zdravi.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
V zásadě si velká většina myslí, že to je to první a poslední, o čem to je. Když se budeš válet v příkopě, tak tě velká většina pozdraví ...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
hicks napsal:
V zásadě si velká většina myslí, že to je to první a poslední, o čem to je. Když se budeš válet v příkopě, tak tě velká většina pozdraví ...
mne bodla vosa.. par let uz to je, zastavil jsem u silnice.. hledam leky... NECHTEL JSEM HELP.. ze zwei motorkáren zastavili DVA. Sami od sebe.
Kousek od Mnisku.
Asi taky zalezi jak je kdo sympatickej, ze jo...
Upravil hicks dne 29.08.2018 09:27
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mám z letoška podobnou zkušenost jak cvrnda. Stál jsem 3 hodiny s mrtvou motorkou pod Makovem na Slovensku a tolik pozdravů jsem v životě neměl, obzvlášť aktivní v mávání byli jezdci na LC No ale za ty tři hodiny nezastavil nikdo, teda kromě autobusu, to ale bylo spíš tím, že sem mu stál na zastávce.
Alf napsal:
Mám z letoška podobnou zkušenost jak cvrnda. Stál jsem 3 hodiny s mrtvou motorkou pod Makovem na Slovensku a tolik pozdravů jsem v životě neměl, obzvlášť aktivní v mávání byli jezdci na LC No ale za ty tři hodiny nezastavil nikdo, teda kromě autobusu, to ale bylo spíš tím, že sem mu stál na zastávce.
No a jak měli vědět, že máš motorku mrtvou? Měl jsi tam ceduli a nebo jsi stopoval?
Asi prd a cigárko. No tak se nediv
Já takhle pomáhal klukovi s jawou (už se pomalu pouštěl do rozborky motoru), bo tam je problém skoro vždycky a relativně řešitelnej. Kdybych zastavil u každého BMW, které stojí někde u kraje, daleko bych nedojel a navíc - težko bych něco opravil. Brambora není jawa.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Jako sorry, ale asi jsem jeden z těch čur/ků, co nezastavují u každého, co někde stojí s motorkou.
To mám zastavovat u každýho, co stojí u silnice?
Když potřebuju pomoct, tak třeba vemu do ruky reflexní vestu a zamávám s ní ne? To asi každýho trkne, že chci pomoct.
Bohužel nemám dar telepatie...
No mohli to poznat, když sem měl oddělaný sedlo kryt startéru a roztahaný nářadí, ale o to nejde. Za mě pokud někoho vidím jak klečí u motorky a nechci zastavovat, tak na něj nemávám jak tajtrlik.
Upravil Alf dne 29.08.2018 12:18
Alf napsal:
No mohli to poznat, když sem měl oddělaný sedlo kryt startéru a roztahaný nářadí, ale o to nejde. Za mě pokud někoho vidím jak klečí u motorky a nechci zastavovat, tak na něj nemávám jak tajtrlik.
Alf napsal:
zetor napsal:
Jako sorry, ale asi jsem jeden z těch čur/ků, co nezastavují u každého, co někde stojí s motorkou.
Když potřebuju pomoct, tak třeba vemu do ruky reflexní vestu a zamávám s ní ne? To asi každýho trkne, že chci pomoct.
Kdyz vidim dva borce tahat motorku z poke, tak na to nepotrebuju byt telepat.
zetor napsal:
Kdyz vidim dva borce tahat motorku z poke, tak na to nepotrebuju byt telepat.
Zase když vidíš stát u krajnice BMW, tak je jasný, že nikdo nezastaví...BMW je nesmrtelný...ale když vidím u krajnice KTMku, hned vím, že je problém...