Dotaz-zapnu klíček, vrchní část displaye je hluchá a po chvilce se vymaže i spodek s hodinama. Neproběhne test. Když klíček vyndam a zkusím to znovu, tak proběhne vše normálně. Může to být antenou? 1200 gs 07
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
s největší pravděpodobností ne. spíš to vypadá někde na nějaky kontakt nebo jednotku. kdyby to bylo ews bude to psát na budíku
... servis a diagnostika BMW Motorrad
TomasTT napsal:
Tak to sorry, fakt jsem slyšel od lidí jen o problémech s F800GS... Nicméně je to myslím úplně ten samý kroužek.
Pořád říkám - zlatý blbuvzdorný 1150GSA
W napsal:
Tak sem to EWS dnes koupil, stálo v přepočtu asi 600.- KCZ. Je to takový plastový nástavec nad spínačku, zasunuje se do toho jen konektor a je to prodávaný v papírové krabici.
Při první výměně třeba odvrtat zespoda śrouby na spínačce a vyměnit je za běžné imbusy, lehce demontovatelné na cestě. Nic víc se rozebírat nemusí, ani plasty neboť je tam konektor. Dám to do plechové krabičky do kufru, společně s pasujícím imbusem a budu vozit pořád. Myslím si, že za starosti s odtahem a jinémi peripetiemi 600KCZ stojí, obětovat pro jistotu. Budu odvrtávat zítra, dnes jak sem to sondoval, pújde to odvrtat llehce odspodu tak, že ani přední blatník ani nic jiného nebude třeba demontovat. Děkuji všem za reakce, a zejména tu cenou informaci , že při problému s EWS, třeba motor vypínat chcípákem a eventuelně zkusit otočit řidítky do rejdu při startu. Doufejme, že tyto rady , využije nadále jen minimum z nás. Báwu zdar!
tvl chlapy, EVS je téma který mne pronásleduje už 10 let, pořád a náhodou narážím na tohle téma, pročítám abych posbíral informace ale nikdy jsem neřešil.
vy jste mne ale právě donutili abych si jednu anténu koupil. díky
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Okej, moje GS niekolkokrat nechcelo naskocit, vypisalo EWS. Po precitani tohto vlakna som pre istotu kupil novu antenu Normalne ju len vymenim kus za kus? Netreba nic kodovat, adaptovat a podobne?
Tuhle mi za jizdy zacly na GS 1200 2008 blbnout pristroje, rozsvitilo se ews, ale motorka jela dal jakoby nic. Normalne slo chcipnout, nastartovat. Je to jen nejakej studenej spoj nebo je to problem ews? Diky za rady....
Upravil Tom_P dne 10.08.2019 08:48
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Cus .co se musi demontovat pri vymene anteny ews.synek stoji v zahranici a servis ma cas az na konci mesice.dik odvrtani sroubu je mi jasne .ale jde to na motorce?
Upravil mi013068 dne 06.07.2020 17:04
Nemusis ani nic odvrtavat. Antenu staci odpojit a propaskovat ke spinacce. Problem je ze pokud je to jedna z prvnich 1200 tak po vymene musis chybu smazat diag
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Zdar, potřeboval bych radu ohledně odvrtání šroubu. Jaký použít vrták? Ty co jsem měl, tak si se šroubem nějak moc nerozumí a umřely. Měl by stačit normální HSS anebo nějaký lepší např. kobaltový? Popřípadě jaká je ideální kombinace průměru vrtáku a torxu pro demontáž šroubu? Díky.