marda napsal:
Zdravím vespolek,chlapi co dělám blbě,BMW Navigator5+Interphone F5MC neslyším nic u přehrávání hudby přes media player s navigace .Vše spojeno, spárováno,zvuky tlačítek a mluvení z navigace normálně slyším,ale přehrávání hudby ne.Media player normálně jede ale neslyším nic..Co s tím mám dělat?Přehrávání hudby s telefonu jelo normálně v F5tce.
Ještě dodám že přeskakování na následující skladby pomocí F5MC funguje,na displeji navigace normálně vidím jak skladba přeskočila ale slyšet nejde nic..
Jak psal Tomáš, F5MC prostě nejede díky nedotaženému firmware. Mě to dělá to samé a Tom mi to zjišťoval. Dokonce mě volal i chlap který má Interphone jako výhradní dovozce tady v česku, že to samé řeší zrovna na slovensku v BMW servisu a že je to tím firmwarem. Holt musíme počkat na aktualizace BMW navigátoru a asi i F5MC
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
LukyGs napsal:
Jak psal Tomáš, F5MC prostě nejede díky nedotaženému firmware. Mě to dělá to samé a Tom mi to zjišťoval. Dokonce mě volal i chlap který má Interphone jako výhradní dovozce tady v česku, že to samé řeší zrovna na slovensku v BMW servisu a že je to tím firmwarem. Holt musíme počkat na aktualizace BMW navigátoru a asi i F5MC
Člověk si nakoupí to nejdražší,nejnovější co je a takhle to dopadne..
ja mam problem s F5MC a Garmin 590, uz sem nasel ael kombinaci kdy mi to neblbne , ale je to neco za neco a taky cekam na novy firmware
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Bluetooth je problém z několika důvodů. První a zásadní je, že existuje víc standardů a spousta různých "profilů", které se přepínají. Novější BT umí víc věcí než starší a i když by to mělo být zpětně kompatibilní, tak prostě ne vždy to je. Zařízení je připojené profilem "handsfree" v telefonním režimu a spustí se hudba. Profil se musí přepnout na "A2DP". Uživatel zmáčkne tlačítko pro posun skladby o písničku dál a zase se přepíná jiný profil (AVRCP) aby to zpracovalo ten příkaz. Zařízení co to odesílá je třeba BT3.0 a příjmač BT2.1 a stává se, že když tomu konkrétnímu pokynu předcházel příkaz jiné sady, tak se to nezpracuje správně. Figurují v tom téměř vždy dva nebo tři výrobci - výrobce telefonu, výrobce navigace a výrobce sluchátkové sady. Resp. málokdy jde o výrobce těhle zařízení - v drtivé většině případů se používají BT čipy jiných výrobců a ti výrobci zařízení jen implementují jejich funkce do vlastního software. Takže když se zjistí nekompatibita, tak musí obvykle opravu udělat původní výrobce BT čipu (třeba Texas Instruments, Cambridge Silicone Radio apod). Pak to musí výrobce toho zařízení zapracovat do jejich FW nebo vydat upgrade jen čipové sady (chipset update) a doufat, že to nevnese chybu do něčeho jiného. U tří firem s čipy tří dalších výrobců je to peklo. Někteří výrobci navigací to řeší tak, že prostě BT hudbu a cokoliv nad úroveň BT1.1 prostě nedělají. Nechtějí tyhle problémy, tak radši riskují, že si jejich výrobek někdo nekoupí kvůli absenci hudebního přehrávače než aby to museli celé roky řešit. U navigací je totiž ještě specifikum to, že mají dlouhou morální životnost. Na rozdíl od jiné elektroniky je lidi používají relativně dlouho. Za tu dobu se stává, že spolupracují s celou řadou novějších a ještě novějších telefonů a sluchátkových sad. Takže to je nekonečný proces. A specifikace jsou strašně volné a všichni výrobci třeba komunikátorů nebo i bezdrátových reproduktorů s nějakou vyšší funkčností obcházejí ty specifikace dané BT standardem aby dosáhli výhody nad konkurencí nebo funkčnosti, se kterou v době kdy se navrhoval hardware, ještě nepočítali. Jeden výrobce udělá nějakou úpravu protokolu - třeba že se zařízení přepíná do režimu nižší spotřeby a potřebuje krátký příkaz aby se probudilo ze spánku a zpracovalo následující komando. Výrobce zařízení, které to má odesílat ale ten krátký impulz neposílá, takže třeba sluchátka usekávají začátek mluveného slova hlasové navigace. Typická věc. Takových věcí tam jsou spousty.
Některé jsou zásadní, některé jen snižují komfort. Ty kritické prostě vyřešit musí. A kompatibilitu F5MC a NavigatoruV vyřeší myslím brzy, protože to je zásadní chyba. I když se oba výrobci vzájemně "obviňují" z toho, že druhá strana udělala něco nestandardně, tak v tomhle případě to fakt padá na stranu Garminu, protože A2DP stream z jiných navigací Garmin s F5MC funguje, jen NavV nefunguje vůbec. Ale tam je ještě peklo to, že Navigator je OEM výrobek BMW. Takže o tu změnu musí požádat BMW a všechno to je na týdny. Do tohoto týdne nepřišel vývojovému týmu OEM navigací v Garminu oficiální požadavek na vyřešení toho problému (o kterém pochopitelně už vědí). Takže oni ani nemohou nic sami od sebe dělat, dokud to neprojde přes jejich odběratele, pro kterého tu navigaci vyrábí. A trošku tam hraje roli i obchodní politika. Možná to někomu vyhovuje, že právě s Interphone ten Navigator nefunguje. Ale to je spekulace. Faktem je, že zatím o řešení nepožádali.
S lidma od Interphone včetně asi vývojářů budeme mluvit první týden v říjnu a 100% první týden v listopadu. Pokud máte nějaké nápady na vylepšení, co by mělo smysl jim říct aby změnili, vylepšili nebo přidali - tak napište. Třeba do nového tématu nebo do SZ apod. Slibuju, že jim to sesumíruju a předám. Jedeme tam s českým dovozcem a víme, že poslouchají co se jim říká. Jsme poměrně důležitý trh.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Nevíte někdo proč když zadám trasu třeba příklad z Ostravy do Prahy,se snaží navigace nejet po dálnici?A když už po té dálnici jedu za každou cenu se chce s dálnice dostat?Zatrženo mám rychlejší cestu.
marda napsal:
Nevíte někdo proč když zadám trasu třeba příklad z Ostravy do Prahy,se snaží navigace nejet po dálnici?A když už po té dálnici jedu za každou cenu se chce s dálnice dostat?Zatrženo mám rychlejší cestu.
Předpokládám, že někde v nastavení budeš mít zvoleno "Vyhnout se dálnicím" nebo "Vyhnout se placeným úsekům"
raptor napsal:
a nemas nahodou nastavene obmedzenia na dialnice?
Myslím že jo,je tam všechno zatrhlé i dálnice..
tak si si odpovedal vlastne sam... zakazal si mašinke dialnice a včuleky sa divíš že ťa po nich nechce ťahať ....hrom do piecky !!
live fast, die young be wild, have fun
tak už mam odskušane V5tka drží aj v držiaku 660 od TT V1,0
čo sa týka rýchlosti urobil som syntetický test:
550
660
590
BMW 5
trasa bola z BA do Paríža na to iste miesto.
všade rovnaka mapa.
550tka mala čas 1m15sek
660tka mala čas 53sek
590tka mala čas 17sek
BMW nav 5 mal čas 14sek
čo sa týka displeja tak moj osobny subjektívny pohlas najlepšie mala 550tka ktora bola x hodin v prevadzke. potom 590tka a hned v zavese bol nav 5 a niekde daleko 660tka.
čo sa týka menu tak 590 vs nav V je len graficky a 590tka ma kontrolu tlaku v pneu.
ttoto zrovnavanie trvalo asi 1,5hodiny. vias som si nevšimol. určite je tam viacej rozdielov. Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
raptor napsal:
a nemas nahodou nastavene obmedzenia na dialnice?
Myslím že jo,je tam všechno zatrhlé i dálnice..
tak si si odpovedal vlastne sam... zakazal si mašinke dialnice a včuleky sa divíš že ťa po nich nechce ťahať ....hrom do piecky !!
Kouknu odpoledne přesně co tam vlastně mám zatrhnuté,a napíšu sem,zas takový **** nejsem že bych si zakázal dálnice a pak se divil..
marda nemam ta preto za *****. Mylit sa je ludske. Ja len ze ak mas v obmedzeniach zatrhnute dialnice tak to pre mašinku znamená že po dialniciach chodiť nechceš. A z toho čo si napísal predtým sa mi zdá že to takto presne je.
live fast, die young be wild, have fun
Takže mám zatrhnuto zeleně v ,,Objížďky´´vše tzn:
Obraty do protisměru
Dálnice
Mýtné
Provoz
Trajekty
Spec.jízd.pruhy
Nezpevněné silnice
Znamená to že ty dálnice mám zrušit?
Popř.zrušit všechno?
Nechej si zašklé jen to,kudy nechceš vodit. Položka PROVOZ ti ale bude fungovat jen s telefonem nebo tabletem se SIMkou a aplikaci SmartLink Garmin. A funguje fakt dobře.
Myslím že i BMW má nějakou stránku podobně jako Garmin. Ale klidně zkus tu stránku co jsem dával do diskuze o Garminu. Mapa je naprosto stejná, tak by to nemělo nijak vadit.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...