Málo místa před bradou mívám v některých přílbách taky (např. C2). Včera jsem si vyzkoušel v Lipsku C3 a bylo to v pohodě - oproti C2 mi sedla téměř perfektně.
BMW GS = stroj na radost
Tom_P napsal:
Zdravím, jak jsem psal už na začátku, uvažuju, že vyměním svojí Nolanku N103 za C3. N103 je hlučná, padá mi nad 100 kmh plexi (což mi hrozně vadí) a co mě štve nejvíc, že mám málo místa před bradou - asi mam ňákou zvláštní dlouholebost nebo co. Pokud mi C3 nebude, zvlášť pokud nebude dost "dlouhá" uvažuju o enduropřilě (BMW nejlépe), ale chci se zeptat jak je hlučná. Má kšilt, není asi moc airodynamická a já mám strach, že 120kmh se promění v hlukovou masáž a sami víte, že jet míň jak 120 kmh na dálnici je skoro o život
ta origo BMW za az tak hlicna neni podle mne ... a moc se mi libi ze se proti normalnimu blembaku Uvex V1 (se fsema antifogama atd) vubec nemlzi s krasne vetra ...
a na ten hluk je stejne nejlepsi nejaky bigbit ve sluchatkach ...
Tom_P napsal:
to by bylo ok, jinak fakt du do enduro helmy
Já to řešil vloni, C2 ani Nolan mi nesedly a tak jsem koupil SHARK Evoline. Je sice těžká, asi i hlučná (nemám srovnání) a fouká do ní trochu spodem, ale sedla mi perfektně a nejradši ji mám otevřenou, zavírám ji jenom když je zima nebo prší. Maximální spokojenost.
Enduro jsem včera taky zkoušel - karbonovou od UVEXu a to bylo super - lehoučká a perfektně mi sedla - pokud bych jednou kupoval enduro přilbu, tak tahle bude horký favorit.
Sháněli jsme včera pro manželku nějakou lehkou vyklápěčku a nakonec jsme vybraly toto (novinka 2009): http://www.moto-h...-air-5.htm. Bude to lehké, otevřené a má to homologaci jako JET i jako INTEGRAL.
BMW GS = stroj na radost
Tak a už je doma! Zatím při statickým porovnání s mou letitou Schubert Concept je to paráda. Uvidíme při dynamických testech...
FunTomas přiložený následující obrázek:
[130.17Kb]
R80GS Basic´96, R100GS PD´89, R100RT Classic ´95, Jawa 250´49, Jawa 500´54 , BSA 350´53, CZ 250´63
FunTomas a kterous to koupil? C3?Ja se v helmach nevyznam,tak nepoznam jestli to je C3 nebo C2.
A myslim,ze stavet proti sobe C2 a C3 asi uplne nejde.Pokud jedna stoji 300eur a druha 500eur,tak je to jako srovnavat fabii s oktavkou(mozna se superbem).
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Céé trojku. Myslel jsem, že ten Concept je dokonalej, jen už trochu vobouchanej. Ale ta C3 je fakt bomba, je lehoučká, sedí,... I když se Superbem nemůžu srovnávat, toho jsem ještě (naštěstí) na hlavě neměl...
R80GS Basic´96, R100GS PD´89, R100RT Classic ´95, Jawa 250´49, Jawa 500´54 , BSA 350´53, CZ 250´63
Tak at ses spokojenej!Me dnes byla odeslana C2.Trochu pozde jsem si vsiml,ze to vazi cca.1700g.Moje stara airoh za 2 táci vazi 1300g,tak doufam,ze mi ta C2 neurve hlavu.C3 je prece jen za jiny penize a doma jsem musel i tu C2 hodne okecavat.
Vevis, kdyby jsi argumentoval nutností C2 pro projížďku s kočárem po návsi, byl by jsi v klidu, možná i C3. Vevis, zdůrazňuji po návsi, néééé do hospody!
To je celkem fuk, jestli C2 nebo C3, hlavně že jsou to vyklápěčky. Můžeš si dát pivo a přitom mít pocit bezpečí...
vevis napsal:
Tak at ses spokojenej!Me dnes byla odeslana C2.Trochu pozde jsem si vsiml,ze to vazi cca.1700g.Moje stara airoh za 2 táci vazi 1300g,tak doufam,ze mi ta C2 neurve hlavu.C3 je prece jen za jiny penize a doma jsem musel i tu C2 hodne okecavat.
Taky sem se váhy lek. Ale je to v cajku. Spíš si pořád zvykám na ten límec
hlavně, že je pivo ftlamě
Takze mam helmu doma.Ale misto slibovane C2 mi prisel concept.Tak jsem borcoj psal, jak je to mozny.Drazil to kamaradoj,kterej to dostal jako darek a moc se v tom nevyzna.Nabidnul mi 2 moznosti.Posle mi zpet penize a ja helmu,nebo mi posle zpet 100eur.Takze concept i s postovnym me vyjde na 148 eur.Myslim,ze je to slusna cena,tak jsem to vzal.
Mně teda schuberth nesedl žádný,váhově ani pocitově. Proto jsem koupil SHOEI Multitec a musím říci, že SUPER. Je to kompozitka vážící 1590g. Zapínání je na D kroužky a pro mně "brejlovce" je nejpohodlnější z těch, co jsem zkoušel:
Schuberth,Nolan,Caberg. Co může někomu vadit je, že nemá vnitřní clonu. Perfektně větrá,nemlží se a je tichá. Srovnáno s N103,Justissimo,C2. Pro mne jasně nejlepší volba. V SRN za 348e včetně chrániče brady,límce,chrániče nosu,pinlock a dvě plexi a náhradní panty. Celkový servis v Praze SUZAMOTO, co nemají skladem,tak do týdne.
slonci: ja jsem na D krouzky zvyklej a vyhovujou mi, ale pro vetsinu lidi je to hroznej vopruz. U me z vyberu tahle helma vypadla okamzite z jedinyho duvodu - nema clonu. To je u skopku tohohle zamereni podle me velky minus.