Jeste jsem sliboval dokumentaci toho jak vypada kdyz v pousti napadne snih.. nevydavali jsme se nikam extra vysoko kde lezi souvisly vrstvy ale i trochu snehu mezi kaktusama je docela zajimava podivana..
..já nikdy v Arizoně nebyl jen z fotek, ale musím říci, že jak se tak dívám na tvé fotky tak se to až velice moc podobá tomu co mě tu obklopuje (vnitrozemí Turecko) ...je to tu tak hnusná step, až tak moc, že když se hezky nasvítí, zaprší a ukáže se barevná pestrost podle složení hornin okolních kopců tak musím uznat, že to okouzlí ... teď je tu sněhový "poprašek" kopců a je to opravdu téměř totožné ......
na enduro výlety je to tu jako stvořené .....
[quote]Plawa napsal:
Jeste jsem sliboval dokumentaci toho jak vypada kdyz v pousti napadne snih.. nevydavali jsme se nikam extra vysoko kde lezi souvisly vrstvy ale i trochu snehu mezi kaktusama je docela zajimava podivana..
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Plawa napsal:
A samozrejme diky za reakce, vim ze vas sice trochu se*u ale aspon se rad podelim takhle o mistni podminky.. takze se nebojte mi nadavat dal ;]
jako fakt zlobíš,tady od včera napadlo dalších snad 20 cm sněhu ale fotky a videa fakt paráda. Čím to prosím fotíš?
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Turecko v tom pripade pridavam na seznam lokalit na ktery se chci podivat v Evrope (nebo teda pocitam spis v Asii..)
Fotim to vsema moznejma Canonama... treba to posledni panorama (formatem, ne slozenim) je z S100 ktery na to jak je prtavy foti docela obstojne a hlavne do rawu, vetsina fotek z moto vyprav je z 550D s 18-200mm ktery vozim s sebou v batohu jako rozumnej kompromis mezi kvalitou a velikosti a kdyz mi na tom zalezi a mam za sebou doprovodny vozidlo s kufrem (a nebojim se ze to nekde rozstipu) tak vytahnu 5D Mark III, 50/1.4, 16-35/2.8, 24-105/4 a 70-200/2.8. Plus kazda fotka projde Lightroomem, panorama skladam v Huginu.. Videa jsou z GoPro 3+ Black, ted zvazuju jestli ma cenu koupit 4 Silver a vozit 2 kamery, dost to zpestri vysledek kdyz clovek prostriha par ruznejch uhlu zaberu, mam sice kameru na RAM uchytech (ktery vrele doporucuju) takze se da velmi rychle prehodit kam chci ale neni to uplne ono..
Upravil Plawa dne 05.01.2015 16:35
....jako opravdu, můžu ti poslat i nějaké foto ...ale nejlepší je jaro (cca duben kveten ) protoze v lete je tu parak, nikde zadna voda na koupani a vsechno monotonni odstiny sede, proste hnus.....ale jak to namokne tak se opravdu ukazou ty barvy a je to excelentni na fotky ....něco na způsob Grand kanonu .....ale bacha GPS tu nektere cesty vubec neznaji, na enduro nadhera, my jezdime podle priblizenych snimku z googlu .... ale pokud nejsi zvyklý na chudobu a pohled rozpadených domů malých vesniček, ve kterých není vůbec nic kromě hezky udržované mešity, tak riskuješ, že se ti sevře srdce a budeš zírat s otevřenou pusou a budeš chtět hodně rychlo z tama utéct
Plawa napsal:
Turecko v tom pripade pridavam na seznam lokalit na ktery se chci podivat v Evrope (nebo teda pocitam spis v Asii..)
Ono kdyz clovek projizdi treba severni Arizonu (cca 4x rozloha CR, 6,7 mil lidi, 4m z toho v PHX) tak neni nouze o polorozpadly indiansky osidla kde stoji par mobil homu, truck a popelej se tam deti v pisku.. takze ono i tady clovek najde dost neuteseny mista.
Dnes jsem se malinko pověnoval tématu "našinec v Arizoně na GS"(asi tak 2hod protože mám zrovna čas a venku začíná zase trochu mrznout)a opravdu smekáma nestydím se říct že je tam i malá závistmožná jsem se u těch fotek a videí i trochu ohřál dík a pokračuj vím že ti dělá dobře když trpíme.
To tě prostě musí bavit
Vyhlasuju soutez! Obnovuju registraci motorky ($98 za rok), auto uz mam nalezite obrandovane:
a ted premyslim nad tim co dat na GS (stoji to 25$ extra) - musi to byt max 5 znaku (pismena/cisla), mezery se pocitaj jako znaky. Dostupnost se da zkontrolovat tady: https://servicear...izedPlates - view available plate styles - vyberte "Motorcycle", select this style a potom se da dole zkouset co je a neni obsazeny.. Uz mam neco vymysleny ale treba nekdo prijde z necim lepsim a dostane moznost se nesmazatelne zapsat do historie ;] Premyslel jsem klidne i nad nejakym ceskym slovem kterymu nebude nidko rozumet, jen to nesmi byt nic vulgarniho (v zadnym jazyce...)..
Napady? Vsechny kombinace BMW/GS/ADV/R12GS atd uz jsou samozrejme zabrany, prostor se otvira treba pro "GS CZ"..
Upravil Plawa dne 16.01.2015 01:44
Montana Mountain asi 60km na vychod od Phoenixu je zatim asi moje nejoblibenejsi lokalita, idealni mix terenu, scenerie.. a samozrejme pocasi, uz se to bojim zminit ale tenhle vikend bylo oba dny asi 25 a klasicky modry nebe, vypada to ze studena vlna kterou jsme chytli kolem vanoc uz je definitivne pryc. Vrchol Montany je kolem 1640m, obcas se tam objevi snih ale ted uz to bylo vsechno dole..
Sycamore Creek - asi jenom pul hodiny na vychod od Phoenixu (ty moji strany..), paradni oblast pro offroad nadsence, o vikendu se tam sejde docela slusna sbirka motorek, bugyn, ctyrkolek.. Nektery mista vypadaj jak mesicni krajina. Skoda ze na tom videu fakt neni videt jak jsou nektery ty useky strmy. Uz mam docela odrasenou zadni gumu (aby ne po 10k km myho zachazeni) takze mi dost chybi trakce do vyjezdu, jeste odjede jeden vikend a prijde nova TKC 80.